Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou za podepsání petice za ochranu zvířat v Číně, jejíž český překlad je uveden na konci tohoto příspěvku (originální znění je na http://www.ptroa.co.il/petition/petition_content.php).

Bohužel musím konstatovat, že většinu lidí, kterým jsem tuto petici poslala, nechala chladnými.
Tato petice dosáhla k dnešnímu dni již anebo spíše pouze 595.158,00 podpisů a to od roku 2009, to se mi zdá na celosvětové měřítko málo za tak dlouhou dobu, až dosáhne 1 milionu podpisů bude zaslána čínské vládě, ale to může trvat dalších několik let a tím utrpením projdou další tisíce nevinných tvorečků.
Prosím, řekněte o této petici všem Vašim známým a blízkým a je poproste ať udělají to samé a odkažte je na tyto stránky, kde mohou tuto petici podepsat a upozorněte je prosím, pokud nerozumí anglicky (to upozornění tam je) ať se raději na to video nedívají anebo ať se podívají, mnoho lidí si neuvědomuje o co jde dokud to neuvidí (stahování z kůže psů a koček zaživa apod.) a mávne nad tím rukou, jako že tady zvířata taky trpí, ano trpí zvířata všude na světě a tam je to znásobeno, je to masové a legální a to, že se jedná o zvířata, která nežijí u nás, přece neznamená, že před tím budeme zavírat oči. Jde přece "jenom" o podpis, ale i toto bych nepodceňovala!
Pokud s tímto způsobem zacházení s těmito živými tvory nesouhlasíte, pak Vám moc prosím podepište tuto petici!

http://www.ptroa.co.il/petition/index.php
(Jestliže kliknete na odkaz a tento odkaz nebude funkční, zkopírujte
jej do nového okna prohlížeče)

K podpisu bude nutné uvést Vaše jméno a příjmení a Vaši skutečnou e-mailovou adresu, na tento e-mail Vám přijde potvrzovací odkaz, na který když kliknete, tak Vás zanese do seznamu.

Předem Vám moc děkuji!!!

ZNĚNÍ PETICE
Podpora zvířat v Číně Vládě Čínské lidové republiky. My, kteří jsme podepsali tuto petici pocházíme ze zemí z celého světa, bez ohledu na pohlaví, rasu, pohled na svět nebo politickou příslušnost. My, kteří jsme podepsali tuto petici, se velmi zajímáme o situaci zvířat v Číně. Ačkoli je světovou tradicí jíst zvířecí maso, shledáváme za velmi závažný fakt, že předtím než se toto maso dostane na talíř jeho strávníků, zvířata procházejí nelidským utrpením.
Odstraňování kůže zvířat nebo vaření zvířat zaživa je extrémně kruté. Lovení a chytání zvířat po ulicích, právě tak jako jejich držení v extrémně nepříznivých, krutých a degradujících podmínkách, zostuzuje čínský lid. Toto není způsob, kterým bychom chtěli vidět takový respektu hodný a velký národ jako je ten Váš. Ovšem co se týče podmínek zvířat v Číně není v současnosti realita, která by se dala jednoduše ignorovat. Každé zvíře má právo žít s důstojností. Způsob jakým zacházíme se slabšími určuje jací jsme, a je naší morální povinností se postarat o ty slabší mezi námi. Mnoho zvířat v Číně a ve světě se narodí do strašlivých bolestí a utrpení a zemře stejně tak, bez chvilky štěstí a soucitu. Protože je Čína velmi rozlehlá, má obrovskou populaci, utrpení těchto zvířat v této zemi se tisíckrát násobí. Čína je velký národ, s ohromnou historií, a je naší nadějí, abychom viděli, jak Čína v této oblasti projde revolucí a čínská vláda zastřeší práva těchto zvířat zákonem. Žádáme Vás ve jménu morálky, ve jménu trpících zvířat, těch které jsou ještě naživu a těch, které jsou již po smrti, ve jménu těch zvířat, která právě nyní prochází strašným utrpením, bolestí, ve jménu každého občana ve světě, kterému na tom záleží a ve jménu čínských občanů, kterým na tom záleží, žádáme Vás a naléháme na Vás, abyste začali jednat, aby tyto zvířata ve vaší zemi měla vážený život, že nezemřou v utrpení a že nebudou trpět po dobu svého života. Prosíme, nastolte takový zákon co nejdříve to bude možné:
Prosíme, zakažte zabíjení zvířat krutým způsobem (udušením, vařením zaživa, odstraňováním jejich kůže zaživa, umlácením jejich hlav o zem, jejich umlácení tyčema a kamenama atd.) a uzákoňte, aby tyto zvířata umírala humánně.
Prosím zakažte zraňující a nepříznivý transport zvířat (namačkaná zvířata v malých klecích, jejich házení na zem z výšky z přepravníků, svazování jejich končetin za jejich zády, svazování jejich čelistí a svazování je jeden k druhému různými způsoby) a uzákoňte takový zákon, který bude regulovat jejich transport.
Prosím, zakažte zadržování zvířat v hrozných podmínkách (jejich držení v klecích na tržnicích bez jakékoli podávané potravy, vody anebo jejich ochrany před sluncem či deštěm), a prosím uzákoňte jejich držení v humánních podmínkách.
Prosím určete zákonem, které zvíře je považováno za domácí a ochraňte je tímto zákonem- uzákoňte zákaz konzumace domácích zvířat. Prosím uzákoňte, že kočky a psy jsou domácí zvířata a zakažte jejich konzumaci a prodej jejich masa na ulicích a tržnicích. Prosím zakažte odchyt domácích zvířat na ulicích a ze soukromých pozemků, a zakažte jejich držení a jejich masakrování. Prosím, dejte účinnost těmto zákonům a určete potrestání pro kohokoli kdo je poruší. Žádáme Vás, prokažte zvířatům důstojnost, kterou si zaslouží. Obracíme na Vás své oči, na Vás čínskou vládu a na Vás, čínský lid, v naději, že nastolíte změnu. Věříme, že tato změna bude znamením světla pro celý svět. Podepisujeme tuto petici ve jménu zvířat v Číně, a ve jménu zvířat nacházejících se kdekoliv jinde.


A co takhle petici na ochranu lidí kdekoliv?
To ani nemluvě o tom, že spousta těhle akcí neslouží ničemu jinému než tvoření seznamů aktivních emailových adres, se kterými se nestydatě kšeftuje. Kdo mě (a komukoliv) zaručí, že po podepsání něčeho tak dojemného tímto způsobem se dojetím nepopláču a nebudu si muset změnit emila? Dokonce mám poněkud potíž tento tvůj příspěvek zde nepovažovat za spam, i když připouštím, že v tom můžeš být nevinně. SDK


rozhodně se o spam z mé strany nejedná, dále bych chtěla sdělit, že jsem sem tento příspěvěk nevložila proto, aby se zde rozběhla zcela zbytečná debata o tom co koho trápí, prostě žádám ty, které to osloví, aby petici podepsali, ti kteří s ní nesouhlasí ať ji ignorují, já Vás nežádám o názor, na to bych založila jiné vlákno, každý ať si sáhne do svědomí sám a sám si vyhodnotí situaci a opakuji není to pouze o tom co kdo jí
Naposledy upravil(a) globelino dne čtv 12 dub 2012 8:03, celkem upraveno 1 x.


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od jarda ovčák »

A co práva lidí, umírajících v léčebnách dlouhodobě nemocných, jichž si unuděná obsluha nevšimne, až umrou, Co práva řidičů, co policie šikanuje skrze špatně zahnuté nůžky v lékárničce, kterou nikdy nikdo nepoužil, Co práva občanů, co podupávají nařízení vlády a kretilní zákony, Co práva dětí, které se musí učit ve školách naprosté nesmysle, které v životě nepužijí, avšak selského rozumu nikdy nedosáhnou,.......
Co moje práva... chci vidět politické špiičky korporativně se houpat na kandelábrech v Praze. Mám na to právo.
Jestli v číně žerou psi, kočky, myši neb vrány, je to jejich věc. Je to jejich volba a jejich součást kultury.
Když se na nás čínan podívá, řekne si, že tak by žít nikdy nechtěl.
Když žereme kuřecí maso, tak víme prd o týrání.....přitom věškeré kuřecí maso je z týraných zvířat, krmených růstovými hormopny. Za 8 týdnů vyroste monstrozní hxydrocefalus, který má nevyvinuté chrupavky v kloubech a trpí neuvěřitelnými bolestmi až na váš talíř. A co právo na svobodu???? Co tibet.... ten vás netrápí?
měl by. I naše duše, otrokářskou diktaturou utejrané byste měli zachránit.......


„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

trápí mě hodně věcí, ale tady toto není o tom co kdo "žere", což jste očividně nepochopil, ale vše co jste popsal, to jsou velmi známé věci, za které bojuje řada lidí, s touhle věcí moc lidí není seznámeno
takže pokud vás něco trápí, tak s tím něco dělejte, tady prosím pouze o podpis, z toho nikomu ještě ruka neupadla


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od Slavek Krepelka »

globelino píše: rozhodně se o spam z mé strany nejedná, dále bych chtěla sdělit, že jsem sem tento příspěvěk nevložila proto, aby se zde rozběhla zcela zbytečná debata o tom co koho trápí, prostě žádám ty, které to osloví, aby petici podepsali, ti kteří s ní nesouhlasí ať ji ignorují, já Vás nežádám o názor, na to bych založila jiné vlákno, každý ať si sáhne do svědomí sám a sám si vyhodnotí situaci a opakuji není to pouze o tom co kdo jí
To jsi se poněkud nestrefila. U Pramene je diskuzní fórum a ne vývěska. Neočekávej tedy, že se ke Tvému vzkazu nikdo nevyjádří ať už se týče čehokoliv pod jakýmkoliv jménem vlákna. Je nás tu jak supů se pustit do čehokoliv, ce se nám namane :evil: a do čeho chceme drcnout, nebo pochválit, nebo okomentovat, či něco přihodit.

Co jsem Ti do příspěvku připsal je přesně to co míním a důvodem je to, že to tak bohužel na tom světě chodí a jsou lidé slušní a jsou syčáci. Víš například to, že dobročinný Americký spolek je považován za solidní už když plných a neuvěřitených 5% z darů se skutečně dostane k těm, pro které byla dobročinnost založena, že do této kategorie patří takoví obři jako je United Way a American Cancer Society a že je velice málo takových organizací, které nesežerou ve své "dobročinnosti" přes 90% darů? Velmi světlými vyjímkami jsou pokud je mi známo Armáda Spásy, Shriners a Menonites. Jinak je ta dobročinnost jenom na to, aby se na ní spousta nestydatých a podlých lidí přiživovala a nic za to.

Na tu stránku jsem se tedy konečně jukl. Tohle jsou poslední publikovné útržky komentářů. Dál jsem nelezl.

Last Comments
Poslední Komentáře
Those yellow chineese fuckers diserve...
Ty žlutý čínský mrdáci si zaslouží ...
KILL CHINESE, FUCKING PEOPLE.
POZABÍJEJTE ZKURVENÉ ČÍŇANY

Panenko, žiju na světě dost dlouho na to, abych měl příležitost se mnohokrát poučit, že publikování a podpora takovýchto výroků nesměřuje k ničemu jinému než k vyvolávání rasové nenávisti. Chceš nám tady tvrdit, že dobročinnost začíná u tohodle a že ta křížová výprava na ochranu nebohých zvířátek je legitimní, že webová stránka, která tohle dovolí a tím i podporuje si zaslouží jakoukoliv pozornost? Chceš mi tvrdit, že dobročinnost ke zvířatům má přednost před uvědoměním si, že všude ve světě jsou přes všechny rasové rozdíly lidé slušní a pitomci? SDK
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ

Příspěvek od la »

Obratem po podepsání bych měl plnou meilovou schránku reklam ,jiný kraj jiný mrav,někomu chutná vepřový ,někomu pes,někomu šneci,housenky,uleželý vajíčka vyhrabaný z horkého písku.Škoda že tu nefungují satelitní stanice "oceanie" to by se koukalo na ty sporty a těch petic.Bylo to chvilku zkušebně a zatrhli to kvůli peticím a záporným ohlasům byl tam i pořad doktor bez hranic zachraňoval nějakého misionáře,misionář měj kliku domorodci si na turisty co nepřináší dary tam moc nepotrpí.Kvuli peticim nemám informaci jak o dopadlo s tím turistem jestli stačil doktor vyléčit toho domorodce nebo mravenci stačili zvládnout ten provaz s tím misionářem,domorodcům se zalíbila i ta bezdrátová kamera přiložili ju do ohně.Svět je velký a různorodý a to je moc dobře.
Myslím si že je povinost hosta, ctít zvyky hostilele aby byl vítaným hostem protože když je nectí, tak bohužel není přítel, ale nepřítel.


globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

To jsi se poněkud nestrefila. U Pramene je diskuzní fórum a ne vývěska. Neočekávej tedy, že se ke Tvému vzkazu nikdo nevyjádří ať už se týče čehokoliv pod jakýmkoliv jménem vlákna. Je nás tu jak supů se pustit do čehokoliv, ce se nám namane :evil: a do čeho chceme drcnout, nebo pochválit, nebo okomentovat, či něco přihodit.

Vidím, že někteří čtou velmi rychle, já jsem napsala, že rozvíjení debat o tom, co koho trápí na vláknu této petice je zbytečné, a za tím si stojím

Co jsem Ti do příspěvku připsal je přesně to co míním a důvodem je to, že to tak bohužel na tom světě chodí a jsou lidé slušní a jsou syčáci. Víš například to, že dobročinný Americký spolek je považován za solidní už když plných a neuvěřitených 5% z darů se skutečně dostane k těm, pro které byla dobročinnost založena, že do této kategorie patří takoví obři jako je United Way a American Cancer Society a že je velice málo takových organizací, které nesežerou ve své "dobročinnosti" přes 90% darů? Velmi světlými vyjímkami jsou pokud je mi známo Armáda Spásy, Shriners a Menonites. Jinak je ta dobročinnost jenom na to, aby se na ní spousta nestydatých a podlých lidí přiživovala a nic za to.

jsou na světě grázlové a věřím, že jsou na světě i dobří lidé, jinak bych se do toho nepouštěla, navíc já nežádám o nic jiného a znovu opakuji, žádám o podpis a ne peníze a znovu opakuji, ať si každý situaci vyhodnotí sám, risknout podpis a zachránit živého tvora před týráním anebo diskutovat o tom co je a není správné mezitím co další milióny zvířat projdou strašným utrpením

Na tu stránku jsem se tedy konečně jukl. Tohle jsou poslední publikovné útržky komentářů. Dál jsem nelezl.

Last Comments
Poslední Komentáře
Those yellow chineese fuckers diserve...
Ty žlutý čínský mrdáci si zaslouží ...
KILL CHINESE, FUCKING PEOPLE.
POZABÍJEJTE ZKURVENÉ ČÍŇANY

já jsem se podepsala pod petici a o to žádám i ostatní a ne pod komentáře, a to že někoho rozčílí takové brutální týrání je jeho věc jak se k tomu postaví, každý má právo si utvořit svůj názor, tak jako vy a to, že to na stránce ponechají naopak to přikládám k tomu, že se nesnaží nikoho manipulovat

doporučila bych vám se podívat i např. na to video


Panenko, žiju na světě dost dlouho na to, abych měl příležitost se mnohokrát poučit, že publikování a podpora takovýchto výroků nesměřuje k ničemu jinému než k vyvolávání rasové nenávisti. Chceš nám tady tvrdit, že dobročinnost začíná u tohodle a že ta křížová výprava na ochranu nebohých zvířátek je legitimní, že webová stránka, která tohle dovolí a tím i podporuje si zaslouží jakoukoliv pozornost? Chceš mi tvrdit, že dobročinnost ke zvířatům má přednost před uvědoměním si, že všude ve světě jsou přes všechny rasové rozdíly lidé slušní a pitomci? SDK

děkuji za kompliment (panenka), o tom, kdo na světě žije dlouho či ne je opět pro mě zbytečné téma, tato petice není žádnou křížovou výpravou, tomu VĚŘÍM
nevím proč přirovnáváte týrání zvířat k rasovým rozdílům, to už je pro mě demagogie a nemám k tomu co bych více dodala
Naposledy upravil(a) globelino dne pát 13 dub 2012 6:29, celkem upraveno 2 x.


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ

Příspěvek od globelino »

la píše:Obratem po podepsání bych měl plnou meilovou schránku reklam ,jiný kraj jiný mrav,někomu chutná vepřový ,někomu pes,někomu šneci,housenky,uleželý vajíčka vyhrabaný z horkého písku.Škoda že tu nefungují satelitní stanice "oceanie" to by se koukalo na ty sporty a těch petic.Bylo to chvilku zkušebně a zatrhli to kvůli peticím a záporným ohlasům byl tam i pořad doktor bez hranic zachraňoval nějakého misionáře,misionář měj kliku domorodci si na turisty co nepřináší dary tam moc nepotrpí.Kvuli peticim nemám informaci jak o dopadlo s tím turistem jestli stačil doktor vyléčit toho domorodce nebo mravenci stačili zvládnout ten provaz s tím misionářem,domorodcům se zalíbila i ta bezdrátová kamera přiložili ju do ohně.Svět je velký a různorodý a to je moc dobře.
Myslím si že je povinost hosta, ctít zvyky hostilele aby byl vítaným hostem protože když je nectí, tak bohužel není přítel, ale nepřítel.
jak už jsem řekla v úvodu, každý ať si situaci vyhodnotí sám, pokud týrání zvířat považujete za mrav jiného národa, který se musí respektovat, pak nemám co dodat, je to vaše duše a vaše svědomí

jinak já jsem po podpisu neměla obratem ani do teď e-mailovou schránku plnou reklam


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ

Příspěvek od huhu »

globelino píše: pokud týrání zvířat považujete za mrav jiného národa
Ne, bejby, ne jiného národa. Podle mě jsi nikdy nevidělo prasečák, nebo drůbežárnu ve svém nejbližším okolí.

Týrání zvířat je mrav všech národů.

------------------------------------------------

zrovna dneska o tom píšou masmedia : http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55386500- ... ejich-chut

tož zrob petici a očekávej, že všichni zúčastnění přestanou ořevážet nebožátka za účelem výdělku...

-------------------------------------------------------

Můj oblíbený hrdina je don quichot de la mancha. Nevím o petici, která by něco vyřešila.


Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ

Příspěvek od globelino »

huhu píše:
globelino píše: pokud týrání zvířat považujete za mrav jiného národa
Ne, bejby, ne jiného národa. Podle mě jsi nikdy nevidělo prasečák, nebo drůbežárnu ve svém nejbližším okolí.

Týrání zvířat je mrav všech národů.

------------------------------------------------

zrovna dneska o tom píšou masmedia : http://life.ihned.cz/jidlo/c1-55386500- ... ejich-chut

tož zrob petici a očekávej, že všichni zúčastnění přestanou ořevážet nebožátka za účelem výdělku...

-------------------------------------------------------

Můj oblíbený hrdina je don quichot de la mancha. Nevím o petici, která by něco vyřešila.
viděla, ale o tom se všeobecně ví a není to legální, tam je to masové a legální, to je ten rozdíl, to za prvé

to, že jste neviděl petici, která by něco změnila, to neznamená, že to nefunguje to za druhé (mohla bych citovat úryvek z filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag postavu Bohuše, když se ho jistá "dáma" poněkud s výsměchem zeptala proč věří v Boha, když ho nikdo neviděl a jeho odpověď: "Vašu ... jsem taky neviděl a věřím, že ju máte."


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od huhu »

V asii není legální pojídat prasata ( a pokud legální, tak ne morální )

Zkusím to jinak : psal jsem nedávno o tom, že každý má svůj vesmír.
Myslíš si, že kanibalovi přijde jezení protivníka jeko něco nepřirozeného ?
NE
A my to považujeme za zvěrstvo.
Smějeme se pradávným civilizacím kvůli jejich pohřebním rituálům. Hmmm.... o co my jsme jiní ? Taky máme rituály, přestože považujeme mrtvolu za hnijící maso bez duše a ducha.

Jestli chceš zastavit týrání zvířat v Asii, jiných v Evropě, jiných v Americe ( amerika je obzvlášť zajímavá vzhledem k své nedlouhé historii ) , tak pojďme a zachraňme zvířata. Postavme jim ranč, kde si budou připadat svobodná.

Petice zvířeti nepomůže. Netrap se tím, ubližuješ samo sobě.

----------------------------------------------------------------------

BTW , film je fikce, jestli žiješ ve virtuální relativitě, moje kecy pust z hlavy. Film je dílo umělce ( mělo by být ) a ne dogma.
Realita je někde jinde a každý máme svou.

--------------------------------------------------------------------------

Mě osobně přijde jako zvěrsto video na youtube, kde džaponec ufritoval zadní půlku kapra a zatímco hlava ještě lapala po dechu, ocas nachystaný k jídlu polil omáčkou a zvíře servíroval. Udělej petici za kapry. Aha, kapry nehladíš a kapři nekřičí ? ???????
Naposledy upravil(a) huhu dne pát 13 dub 2012 8:03, celkem upraveno 2 x.


Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

pojídání vepřového masa je v arabských státech zakázáno islámem, ovšem ne z etických důvodů, ale z toho důvodu, že podle nich se prase stravuje nevhodně a jeho maso je tudíž považováno za nečisté
co se týče např. zákazu pojídání hovězího v Indii, je to taky trochu zavádějící, to by tam bylo za chvíli přemnoženo tímto dobytkem a jak to, že to mají pod kontrolou?

ale zase opakuji, tady se jedná především o způsob zacházení a zabíjení těchto zvířat a ne o to co kdo jí

já vám rozumím, ale nesouhlasím s vaším postojem (takový názor má bohužel většina lidí, proto naše planeta, lidstvo prochází tím, čím prochází a neustálé stěžování si na něco a přitom nic neudělat, taky nic a nikoho ještě nezachránilo)

na základě čeho např. Rusko uzavřelo svůj trh vůči produktům pocházejícím z masového vyvražďování tuleňů a uzákonilo zákon proti jejich vyvražďování?
na základě čeho se spousta aerolinek postavila proti převážení opů za laboratorními účely?
na základě čeho se v Korei uzákonil zákaz pojídání psů?
na základě čeho se v několika čínských provinciích přestalo s provozováním medvědích farem?
na základě čeho se uzákonilo v našem státě, že zvíře není věc?
na základě čeho zakázala EU pokusy na zvířatech?

NA ZÁKLADĚ TLAKU VEŘEJNOSTI


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od huhu »

globelino píše: NA ZÁKLADĚ TLAKU VEŘEJNOSTI
Na základě tlaku peněz.

Je to smutné, ale je to tak, ponoř se do hloubání.
Hatlik mi kdysi položil otázku : " qui bono ? "

Podobně se ptají lidé pod mým blogem na idnes a podobně se ptají lidé v reálu.

Když budu mít hlad, klidně budu trápit prase, koně, psa, kočku, ježka v kleci. Hlavně že nasytím svoje mláďata. Bo nějaký pošahaný kód mi velí zachovat rod.
Tady nejde o zvrácené nutkání týrat, tady jde o přežití. Zajeď se tam podivat - ne do hotelu allinkluziv i s děvkou na pokoj, ale do vesnice mimo hlavních tras. Tak já poznávám cizí národy, lezu jim do rodin, jím a spím s nima, jezdím s nima veřejnou dopravou. Chápu je jinak, než borec co se týden válí v bazenu a chlompe, přestože moře je sto metrů vedle. Vezl jsem v africe osmiletého kluka do nemocnice sto kilometrů daleko, pokoousal ho pes a kluk potom absolvoval několik operací. Je to jiná mentalita a až ti budou posílat petici na záchranu prasat, pošleš je do dža ;)

------------------------------------------------------------------------

edit : napiš, čeho jste nakonec s poláky v čele dosáhli. Pokud něco změníte, změníte můj názor na petice a třeba v budoucnu někomu/něčemu pomůžu.

dík
V.
Naposledy upravil(a) huhu dne pát 13 dub 2012 8:25, celkem upraveno 1 x.


Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od sisa »

Já podepsala.


globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

JÁ VÁM DĚKUJI SISO A DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ JIŽ PODEPSALI, A DĚKUJI VŠEM, KTEŘÍ SE ROZHODLI PODEPSAT, ALE JEŠTĚ TAK ZATÍM NEUČINILI!!!! MOC SI TOHO VÁŽÍM!!!


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

huhu píše:
globelino píše: NA ZÁKLADĚ TLAKU VEŘEJNOSTI
Na základě tlaku peněz.

Je to smutné, ale je to tak, ponoř se do hloubání.
Hatlik mi kdysi položil otázku : " qui bono ? "

Podobně se ptají lidé pod mým blogem na idnes a podobně se ptají lidé v reálu.

Když budu mít hlad, klidně budu trápit prase, koně, psa, kočku, ježka v kleci. Hlavně že nasytím svoje mláďata. Bo nějaký pošahaný kód mi velí zachovat rod.
Tady nejde o zvrácené nutkání týrat, tady jde o přežití. Zajeď se tam podivat - ne do hotelu allinkluziv i s děvkou na pokoj, ale do vesnice mimo hlavních tras. Tak já poznávám cizí národy, lezu jim do rodin, jím a spím s nima, jezdím s nima veřejnou dopravou. Chápu je jinak, než borec co se týden válí v bazenu a chlompe, přestože moře je sto metrů vedle. Vezl jsem v africe osmiletého kluka do nemocnice sto kilometrů daleko, pokoousal ho pes a kluk potom absolvoval několik operací. Je to jiná mentalita a až ti budou posílat petici na záchranu prasat, pošleš je do dža ;)
proč byste měl trápit prase nebo kočku, když budete mít hlad? Jsme přeci velké lidstvo, myslitelé, kteří se povyšují nade vše, které vyrobilo řadu nástrojů k tomu, aby někoho zabili rychle a bezbolestně!!!

ano, samozřejmě, že na tlaku peněz :) a kdo ty peníze dává? Proč např. Rusko zastavilo svůj trh?

a ne všechno je o penězích, to jsou fráze, ale duševní vývoj je také o něčem jiném


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“