Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Jaká to emocionální debata. Máte všichni kouda pravdy a zároveň se na to koukáte poněkud úzce, snad kromě Vaška. Nehodlám psát román, ale aspoň jeden případ za všechny, o kterém něco vím, a to jsou ty tuleni.

Tuleni byli tradičně loveni v Kanadě se sezónou, ať už dospělí jedinci, nebo jejich velice mladá štěňata. Oboje především kvůli kožešině, s malým procentem skrmovaným psy tuleních výprav. Co se týče způsobu zabíjení, dospěláci byli stříleni a štěňata byla zabíjena ranou nějakého kyje do hlavy. Nic, co by se nedělo na kdejakém Českém dvorečku s králíky. Pravidelný roční odlov tuleňů v Kanadě počal v roce 1723 a prvního rozkvětu se dožil na přelomu 18tého a 19tého století. Dokud byl závislý na psích spřeženích, nezasahoval nijak pozorovatelně do ekologie oceánu, neboť příroda si to vyvážila a lovení po skoro dvě staletí přinášelo na světové trhy hlavně tulení zimní obuv vysoké kvality a trvanlivosti z dospěláků, plus kožešiny pro bohatší paničky ze štěňat. Toto je dost důležité.

Kolem roku 1960, kdy se do akce za mír, přírodu a zvířecí práva prý celosvětově vkládá nově vzniklá organizace Green Peace, začíná nátlak na ukončení čerpání přírodních zdrojů a tedy i na lov tuleňů, stejně jako na lov velryb atd. Zde je třeba si uvědomit, kde tato nově vzniklá organizace brala finanční zdroje na své operace a propagandu. Pokud se po tom popídíme, zjistíme, že dvěma největšími sponzory Green Peace byli tradičně tehdejší Sovětský Svaz a Americká chemická společnost Dupont. Nicméně, spousta peněz přicházela i od jiných, včetně Americké vlády, zatímco fasáda hlásala, že jde o dobrovolnou a spontání organizaci podporovanou širokou veřejností. S tou veřejnou podporou to sice byla do značné míry pravda, ale zdaleka ne pravda celá. Proč?

Trhy a politika. Dupont, BASF (bývalá IG Farben) a v podstatě všechny chemické firmy potřebovaly najít pro svůj další rozvoj podmínky, ve kterých by mohly na trhy uvést svůj výrobní potenciál v míře, která před tím neměla obdobu, tedy zaplavit svět plastiky, které začaly vytěsňovat a ve veliké míře vytěsnily přírodní zdroje, včetně konopí, bavlny, kůže atd. Zůstanu ale více méně u těch tuleňů. Díky nesmírnému omezení odlovu tuleňů, jinak naprosto na místě, protože tou dobou (1960) už do odlovu tuleňů vstupuje v té době kvetoucí technologie nejen plovoucích základen pro odlov a předběžné zpracování ať už tuleňů, velryb nebo ryb, ale i pozemská, či poledovcová technologie obojživelných a sněhových vozítek a nesmírný nárůst "produktivity" začíná dělat nepěknou díru do populace nejen tuleňů na dálném severu, ale rozrůstá se i na jižní polokouli. Do značné míry je to způsobeno i tím, že Amerika a Západní Evropa je uprostřed nesmírného ekonomického všeobecného rozmachu, kdy většina populace žije na finanční úrovni, kdy si může i ty tulení boty dopřát kdo chce, takže trh zajištěn.

S příchodem Green Peace však přichází a do značné míry opět oprávněné, ale bohužel emocionálně a podvodně vyvolaná hysterie ve jménu různých misí. Důsledky té tulení eventuelně zapříčinily, se všemi "populárními nátlaky a peticemi", že Kanada se skutečně eventuelně poklonila svým zákonodárstvím a vzniklou regulací odlovu, avšak nikoliv veřejnému nátlaku, jak se to kde komu jeví, ale nátlaku komerčnímu, mezi jiným nátlaku firmy Dupont prostřednictvím a hlavně pod rouškou aktivit účelové organizace Green Peace. S tím příchází samozřejmě i další veliký hráč, tehdejší Sovětský Svaz, kterému je šuma fuk, co se děje na severu Kanady s tuleni. Sám nemá pro tulení trh použití, protože jako průmysl v Sovětském Svazu neexistuje, ale samozřejmě se velice zavděčí v očích světové veřejnosti, tedy všech, kdo se o téma zajímají tím, že sám postaví svůj neexistující tulení průmysl mimo zákon.

To pro tulení petice, které by se mohly zdát jako účinné v tomto případě. Zde je dobré si také všimnout faktu, že tentýž Sovětský Svaz se nikdy nenechal dotlačit k tomu, aby přestal lovit velryby, kterýžto průmysl byl pro sovětskou ekonomii a stále je velice důležitý, stejně jako pro Norsko, které také vesel loví velryby dál a to přes nátlak nejenom množství veřejných petic, ale i přes nátlak dnes už nadnárodně operované celosvětové politické konfederace, zvané OSN.

A jaképaktulení následky? Následkem číslo jedna bylo náhlé a veliké přemnožení tulení populace na severu Kanady, kteréžto způsobilo devastaci v dalším velmi důležitém Kanadském průmyslu, kterým je rybolov a jde hlavně o tresku. Nešlo ani tak o to, že kvetoucí populace tuleňů by jich moc sežrala, ale o to, že tuleň si nese jako dočasný host parasita, který napadá a ničí tresku. K tomu se přidaly hlavně Japonská a Taiwanská rybářská flotila a Kanada byla nakonec nucena rozšířit své zájmové rybářské pobřežní vody hlavně kolem Newfoundlandu, aby alespoň do nějaké míry byla schopna zachránit ze svého rybářského průmyslu co se dalo, společně s omezením interními zákony na odlov tresky. Buhužel, i zde to samozřejmě odnesli především tradiční malí rybáři, protože Kanada začala prodávat takzvané kvóty na odlov a kdo na to nemá, neloví, a kdo na to nemá jsou malí rybáři ne pro to, že by nenalovili dost ryb v poměru k plovoucím fabrikám, ale pro to, že potravinářský průmysl, ať už spřažený s průmyslovým velkorybářským, nebo vlastnící velkorybářský průmysl, srazil výkupní cenu od těch malých na prakticky nic. Proto dnes člověk dostane kilo tresky na molu na Newfoundlandu za padesát centů a v supermárketu kdekoliv jinde za dvanáct až 16 doláčů. Totéž se stalo s průmyslovým odlovem, krabů, humrů, více méně všech druhů ryb a krevet.

Už z tohoto případu vyplývá naprosto jasně, že:
- Petice skutečně pomáhají, nebo spíše se zdá, že pomáhají, ale pokud za nimi nestojí veliké peníze a zájmy velikých průmyslových hráčů, jsou naprosto k ničemu.
- Ti, kdož se z dobrého srdce těchto akcí zůčasní, jsou buďto zklamáni neúčinností, jde li o zájem petic, který vyšel na prázdno, nebo že byli zneužiti především pro účely naprosto jiné, než které měli na mysli.

Pokud o tom někdo ještě pochybuje, doporučuji si vzpomenout, k čemu vedlo, nebo spíše k čemu bylo použito ve svých důsledcích, ve kterých dnes Česko žije, podepisování Charty 77. Pokud někdo má ještě dnes dojem, že šlo o spontání akci několika jedinců a ne o velice dobře připravený podvod na kterém se podílela, ba co dím, který zprostředkovala tehdejší komunistická strana a vláda a za který jsou zodpovědni její nadnárodní loutkaři, snad by si to měl(a) celé znovu projít, co vedo k čemu a čeho tím bylo dosaženo a jakým způsobem.

Osobně jsem nesmírně pro decentní zacházení se vším nejen živým, ale i tím, co se nám jako živé nejeví. To se týče i psů. koček, medvědů a hadů atd. v Číně, ke kterým se tato petice váže velice emocionálním způsobem. Na straně druhé jsem si také ale vědom, že pokud je petice čistě spontání, nikam nepovede a pokud spontání není a někdo za ní stojí, je nastrčená, jako že jsem si téměř jistý, že nějaký "vyšší" zájem za touto peticí stojí, někam sice povede, ale budu podveden a můj podpis se stane kapičkou odůvodnění akcí naprosto jiných a naprosto někoho jiného, než bych se mohl při podepisování domnívat.

A jakýže pak zájem? Stejný jako již otevřeně proběhl v Česku, Polsku, Východním Německu, Maďarsku, Srbsku, Lybii, Iráku a probíhá v Iránu a Sýrii, nemluvě o spoustě národů Jižní Ameriky. Je to i o těch, kde to probíhá pod pokličkou a o kterých se moc nemluví. Jde o proces který proběhne v každé zemi, kam se chce nadnárodní koalice neúprosných dostat se svým vyděračským bankovnictvím a obchodem s čímkoliv, včetně nemocí a smrti kohokoliv, protože tam ještě není alespoň plně zakořeněná. Že to někde proběhlo a probíhá celkem v klidu a jinde ne, není podstatné. My si to asi povětšinou neuvědomujeme, ale žijeme třetí světovou válku. Ona nezačne, ona probíhá. Tohle je jenom poslední pokus o nyní Čtvrtou Říši.

Čína je veliká a zatím si vede velice dobře a hlavně má, stejně jako třeba Severní Korea, nukleární zbraně a hlavně balistickou technologii jejich dopravy. Proto ta opatrnost a v případě Číny témata protestů, která se světovou politickou agendou zdánlivě nesouvisí. Nicméně, stejně jako v předválečném Hitlerovském Německu jde o přípravu půdy a o rozdmýchání nacionálních (čti "kulturních", neboť "nacionální" nejsou už přes 55 let v módě) vášní na všech frontách, které se tomu propůjčí, byť to byl i osud koček a psů.

S laskavým pozdravem, Slávek


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

PureL píše:Spíš změnit sebe než kolektivní mysl lidí, například to, že přestanu zvířata jíst pomůže jim i mě +)
ano, a než se tak stane u většiny lidí, tak aspoň zařídit, když už ty zvířata někdo, kdo si myslí, že to potřebuje, jíst musí, tak aby aspoň umírala bez takového strašlivého utrpení
Naposledy upravil(a) globelino dne sob 14 dub 2012 6:42, celkem upraveno 1 x.


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

Slavek Krepelka píše:Jaká to emocionální debata. Máte všichni kouda pravdy a zároveň se na to koukáte poněkud úzce, snad kromě Vaška.
ano, a vy víte kdo stojí za touto peticí?

ať každý udělá co uzná za vhodné dle svého nejlepšího vědomí a svědomí

ale nepovažuji za produktivní nebo vhodné přesvědčovat někoho ať něco nepodepisuje, protože si myslíte, že to nebude fungovat, podpisem nikdo nic neztratí kromě pár sekund svého času, víc času ztratíte přesvědčováním lidí ať to nedělají, ale v tomto případě to není přínosem, a co kdyby ta petice pomohla, co když je to tísící první petice, která už něco zmůže, ať zatím stojí cokoli či kdokoli


pro mě osobně, je jedno jestli za tím stojí např ohromný farmaceutický gigant, který má své cíle, o jakých mi nemáme ani tušení a nikdo by si to s nimi nespojil, pro mě osobně je důležité to, že je možné, že podpisem této petice pomůžu těm bezbranným tvorům ať za tím stojí cokoli, pro mě je to menší zlo pokud dosáhnu toho, že tyto zvířata už nebudou legálně trpět


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od Slavek Krepelka »

globelino píše: ať každý udělá co uzná za vhodné dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ale nepovažuji za produktivní nebo vhodné přesvědčovat někoho ať něco nepodepisuje,
Globelino, já nikoho o ničem nepřesvědčuji a nikoho nenabádám, aby petici nepodepisoval. Naprosto souhlasím, že si má každý dělat jak uzná za vhodné. Co zde dělám je to, že uvádím dost informací, aby měl každý možnost si dále pohledat a popřemýšlet o tom a podívat se na věc v širších souvislostech. Já mluvím jen za sebe. Ukažte mi jediné místo, kde jsem se toho přesvědčování podle Vás dopustil.

Naopak, jestli tu někdo někoho velice intenzivně k něčemu nabádá, ba přímo doslovně a opakovaně o něco hodně vokálně žádá, už i těmi velkými písmeny názvu vlákna, a to k tomu, aby tu petici pokud možno co nejvíce lidí podepsalo, jste to Vy. Proto jsem to nazval křížovou výpravou (crusade), kterýžto termín, jak Vám bude zajisté známo, se v anglině používá k označení marných, ale nebezpečných bojů za kde co. Don Quichote je toho známou parodií.

Já zase na rozdíl od Vás nepovažuju za vhodné hrát lidem tvrdě na city a zavádět je někam, kde by se s trochou rozvahy možná radši neocitli. Přebrat by si to skutečně měl každý sám. Cinkat klíčema, protože kde kdo cinká klíčema, je docela blbý důvod. Je podstatně rozumnější cinkat klíčema teprve poté, co si zjistíme, o co ve skutečnosti jde. Jsou to často velice trpké, a to i mé osobní zkušenosti a každý bychom se měli stále ujišťovat, že se z neznalosti nezúčastníme dalšího honu na čarodějnice, ať už to míníme sebelíp.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

takže, budu se opakovat, čtete velmi rychle anebo povrchně-prosím lidi, aby, pokud se s peticí ztotožňují, tuto podepsali, prosím lidi aby si ji pozorně přečetli -proto ta velká písmena - tímto vyjadřuji naléhavost, kterou tomu přikládám (protože nejste jediný kdo čte povrchně či rychle), aby si mohli utvořit názor

vy argumentujete, že chcete dát lidem šanci se něčeho vyvarovat, protože je do něčeho ženu a oni ani chudáci neví do čeho, nevím proč lidi takto podceňujete? nepřipadá mi, že jsou tady analfabeti co neumí číst či si vygooglit nějaké informace a utvořit si svůj vlastní názor

já hraju lidem tvrdě na city a cinkám klíčema , protože jiní cinkají klíčema, děláte ze mě velkého manipulátora, to už opravdu přeháníte, kdo jste, že mě soudíte?

přirovnávání někoho k někomu, jenom proto, že mu nerozumím.....

já jsem předložila petici a požádala pokud s tím někdo nesouhlasí ať ji ignoruje

o jakém honu na čarodějnice se zmiňujete? co to s tím má společného? požádat někoho, aby zákonem zabránil týrání živých tvorů, je podle vás hon na čarodějnice?

připadá mi to spíš jako hon na mě, že jsem si dovolila tuto petici sem předložit a nesouhlasit s vašima názorama


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: STOP falešnému "humanismu"

Příspěvek od Akord »

Teď trochu do reálu globelino:
Kolik zvírat chováš krome psu a koček ? Takové, které se občas sní. Porazila si nekdy aspoň králíka, slepici? Pokud bys to udelala, tak si lépe uvedomíš, kde je tvoje místo, a že není treba se starat o Čínu, když se neumíš postarat o chlívek doma. Víš o tom, že taková koza má tolik mladých, že je stejne sní jiní predátori, pokud to neudelá človek? O čem to probuh tady teoretizuješ. Je s tím vším práce a lidí je tolik, že zvírata by nemusela prežít ani v tom prípade, kdyby se lidé proste jen pásli.
Takže pokud chceš pro podobné zvírata neco udelat, prestaň žvatlat, opatri si nejaké a zkoušej to s nima, ať nemluvíš do vetru spolu se svými infektory. Já takové zvírat mám, jarda ovčák také, nevím, kdo ješte. Mají u mne vcelku komfort a dožívají se vysokého veku. U mne nejsou ani slepice v klecích formátu A4, jak velkoryse nabídla EÚ. Proč nezkoušíš také petici proti klecovému chovu, celá EÚ by ti počtem Čínu mohla docela nahradit. Všechny tyhle aktivity jsou ve své podstate stejne namírené proti tem zvíratu, to bys musela ale chvíli premýšlet, proč. Ne se chytat jakéhosi falešného humanismu-zooismu. Pokud ti jde o zvírata, tak je proste chovej, jinak to deláš naruby a jen sloužíš jiným debilum.


globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP falešnému "humanismu"

Příspěvek od globelino »

to, co tady ty "žvatláš", s tím vůbec nesouvisí, je to mimo téma

je ti známo, že by se u nás legálně a masově zvířata zaživa stahovala z kůže anebo zaživa vařila?

pokud je ti to jedno, co se děje za humny, je to tvoje věc a tuto debatu, respektive váš čas nemusíte věnovat mě, ale něčemu užitečnějšímu, třeba chovu králíků


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: STOP falešnému "humanismu"

Příspěvek od Slavek Krepelka »

globelino píše: je ti známo, že by se u nás legálně a masově zvířata zaživa stahovala z kůže anebo zaživa vařila?
Nevím, jestli to ví Akord, divil bych se kdyby ne, ale já vím velice dobře, že raci se alespoň v Českých zemích tradičně usmrcují vhozením do vroucí vody zaživa, což mne od útlého dětství přišlo jako příšerné. Nikdy jsem je proto ani nejedl. Tato tradice pokračuje alespoň v severoamerických zemích u humrů a langust a byl bych srdečně překvapen, kdyby tento zvyk nebyl celosvětovým. Proto je nejím taky, i když mi cosi našeptává, že to bude rychlejší způsob usmrcení než korýšům dávat něčím po makovici, nebo jim řezat hlavy.

Pokud se podívám skutečně na ty velkochovy drůbeže, je mi skutečně z toho na nic, a drůbež kupuju od malochovatelů. A asi bych taky měl začít nějakou petici. Ona (nevím, jestli jenom jedna a co za tím bylo) podobná akce skutečně pomohla svého času v Anglii, kdy někdo vykoumal, že telata zavřená v kleci, která jim nedovolila se prakticky hnout, nabývala na váze rychleji než telata alespoň přešlapující na místě a že jejich maso bylo křehčí, díky atrofii. Samozřejmě je cpali růstvými hormony a anaboliky.

Podívám-li se na to, jak končí životní pouť většina divokých zvířat, nemohu se zbavit pocitu, že příroda ten konec většině zvířat připravila podle nác nesmírně krutý, čímž vůbec nechci tvrdit, že lidi by měli zvířata týrat nejen v jejich konci, ale především během jejich života jen pro to, že jsou nějakým způsobem lacinější na pěstování, nebo prodejnější. Naopak. Jenom tím připomínám, že je vše poněkud jinak.

Nicméně poněkud více mne trápí, když někdo hází na někoho druhého bomby, morduje mu děti a rodiče a navíc mu zničí životní prostředí jedy a radioaktivitou posledními výdobytky válečných věd. Petici proti takovému jednání bych skutečně podepsat neměl jedinný problém, dokonce bych byl i ochoten podepsat rozsudek smrti nad těmi, kteří se o takové jednání jakýmkoliv způsobem zasluhují a mezi jiným na nás valí propagandu různých petic na různá témata odvracející pozornost veřejnosti od daleko ožehavějších problémů, jakým je především krutost jednoho člověka ke druhému. Se stejným případem se setkáváme v jaksi rozitroušenější podobě v případě naprosto nedostatečně kontrolované kriminality, která také jenom slouží byrokratické mašinérii k terorizování obyvatelstva a na které se tato mašinérie do značné míry živí, přes jakékoliv a všechny protesty všeobecné veřejnosti. I toto je kriminální aktivita mocipánů, nelítostná, traumatizující pro slušné lidi, ale účinná pro jejich potřeby. Je to každodenní realita, kterou žijeme a která nás pálí všechny přímo doma, ať už žijeme kde chceme a točíme se k ní opět zády, prože jakékoliv protesty padají na hluché uši.

S laskavým pozdravem Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP falešnému "humanismu"

Příspěvek od globelino »

ano Slávku, k tomuto nemám co dodat, snad jenom to, že tady existují spolky, které se proti tomu snaží bojovat
v Číně existují také, ale v poměru k celkové čínské populaci je to absolutně bezvýznamné a nedostačující


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od Akord »

Já jsem si tu výzvu nejprve prečetl. Je príliš nekonkrétní až manipulační. Není tam uvedeno, zda stáhli nejací lumpové 10 koček z kuže, nebo to v nekterém meste delají jako tradici. Proč bych se mel podepisovat pod jakoukoli hovadinu a nedostatečne podložený dokument. Jaké je procento výskytu? Není náhodou pri tech počtech stejné, jako když si u nás nekde spoluobčané upečou trochu pouliční smesi? Tomu veríš, že jim stojí za práci zaživa stahovat z kuže? Nebo zaživa varit? Vždyť je to nesmysl, úplne nepohodlné, tomu uverí jen človek, který žádné zvíre z kuže nikdy nestahoval.
Podle mne je to účelový nesmysl, pro každého normálního človeka je vysoce optimální když už, tak rychle, účinne usmrtit, a až pak stáhnout kuži a varit.

Považuješ za zvírata treba šneky? To pak nemusíš psát do Číny. Co taková cibule, to není živý organismus? Prý i rastliny cítí. To se pak dovíme, jak ji zaživa rozkrájejí a opečou. Jestli to má být zaplacení letenky na nejakou eko-seansu, tak se priznej. Pak si ale všimni, kolik zvírat muselo uvolnit prostor letadlu. Co takoví mravenci když se pri stavbách cest pochovávají zaživa. Budhisté to prý mají zmáknuté. Jak chceš usmrcovat muční červy, kobylky...? V nejakém plynu to jako bude humánnejší? Nejíst vubec? Když se objevují info, že hmyz muže být nutný? Popremýšlej nad vším ješte jednou a porádne. Máš vubec možnost si tu zprávu účinne overit?

Osobní napadání vymazáno. 14.4.2012. SDK


globelino
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: stř 15 úno 2012 12:26
Dostal: 2 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od globelino »

takto, zbrklý jsi tady ty, napsala jsem, pokud tě nezajímá co se děje za humny, ne jestli tam dohlédneš, já si nikoho soudit netroufám, na rozdíl od tebe
informace o tvém věku či přesvědčování o tvých zkušenostech není v mém zájmu
svůj zájem jsem sem předložila
to o těch králících bylo myšleno, tak, aby jsi svoji energii a zkušenosti věnoval něčemu užitečnějšímu než tomu, abys tady rozehrával fiktivní osobní spor, o který já nestojím
tu výzvu jsi tedy četl, dobrá, ale já jsem uvedla odkaz i na stránky, kde je spousta dalších informací, jako každý máš právo si zjistit informace a utvořit si svůj vlastní názor, který jsi už vyjádřil

Nazdar Globelino. Začíná se na fóru stávat dobrým zvykem, že osobní výpady proti spolučlenům a komukoliv kýmkoliv, jako byl ten, na který odpovídáš, jsou moderátory mazány na potkání. Není třeba se k nim ani vyjadřovat, i když to někdy vezme hodně sebezapření. Jenom to vede k bezpředmětným hádkám a plevelení. Děkuji, že jsi se nenechala unést. SDK.


To jakým způsobem zacházíme se slabšími, určuje jací ve skutečnosti jsme

Vždy jsme zodpovědní za to co si k sobě připoutáme

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."-Martin Luther King, Jr.
Uživatelský avatar
la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: STOP falešnému "humanismu"

Příspěvek od la »

globelino píše:to, co tady ty "žvatláš", s tím vůbec nesouvisí, je to mimo téma

je ti známo, že by se u nás legálně a masově zvířata zaživa stahovala z kůže anebo zaživa vařila?

pokud je ti to jedno, co se děje za humny, je to tvoje věc a tuto debatu, respektive váš čas nemusíte věnovat mě, ale něčemu užitečnějšímu, třeba chovu králíků
Předem říkám že nemám nic proti peticím,jenom odpovídám v novém vlákně na otázky.
recepty to je jenom u nás:
http://www.nasevyziva.cz/sekce-varime-a ... a-393.html
jinak vcelku běžně se za živa smaží všichni lidi co mají mobilní telefon a nebo čekaj u mikrovlnky až cinkne ,trochu míň ti co jsou blízko u úsporné žárovky protože ta kmitá poměrně vysoko.ono je toho hodně, na všechno si hned nevzpomenu,ale když už je tady to nové vlákno. Taky myslím šneci. Zvlášt odporný považuju zalívání brouků ve vysokém poháru vařícím hovězím vývarem ve španělsku ,no ale stojí to tam na naše 15000kč a hotel má mraky hvězdiček tak že se to sem nerozšíří doufám.
:D
Ps: jo šneky sem našel česky ,recept http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=14831
[youtube][/youtube]


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od Akord »

globelino píše:aby jsi svoji energii a zkušenosti věnoval něčemu užitečnějšímu než tomu...
Má užitečnost byla predevším v mém príspevku. Predpokládám, že lidi chodí na fórum proto, aby neslyšeli jenom sami sebe.

Ty jsi tady nejpravdepodobneji predložila jakýsi nepodložený plagiát. Je absolutní blbost, aby nekdo stahoval z kuže, nebo varil zvíre zaživa, tomu neverím, šíríš zde nejspíš nepodložené bludy. Že nekdo neco napíše na web, nebo nafilmuje, tak to neznamená, že se to tak deje. Podsunutých videí je na netu celkem dost, rešilo se jich dost i zde.

Tohle delá nekdo, kdo to delá účelove a potrebuje pozornost odvést jinam. Podle toho, co jsem si prečetl, tak dále verím tomu, že v té petici nejde o žádná zvírata. V té prezentaci nebyly potrebné informace, a já nejsem povinen si nic domýšlet. Poskytnout hodnoverné informace je morální povinností predevším autora petice.

Upraveno 14.4.2012 SDK


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Akord píše: Ty jsi tady nejpravdepodobneji predložila jakýsi nepodložený plagiát. Je absolutní blbost, aby nekdo stahoval z kuže, nebo varil zvíre zaživa, tomu neverím, šíríš zde nejspíš nepodložené bludy.
Tak to zase tedy nikoliv Akorde a udělal bys službu sobě i druhým, kdyby sis své doměnky ověřoval sám, místo svých pověr. Je to tak 12 let, co jsem sledoval anglický cestopis okolo světa. Taky jsem početl a asi takhle:
Tradiční zásadou čínské kuchyně je připravovat jídlo co nejčersvější, což přeloženo do češtiny může znamenat a často znamená zabít až tepelnou úpravou. Z toho co vím a viděl jsem zdokumentované, u ryb a hadů je skutečně čínskou tradicí stahovat je z kůže za živa a připravit o život až na pánvi, či v hrnci, zatímco se svíjí a mrskají v agónii. Reportáž cestopisu ukazovala dost dlouhý záběr na takovou přípravu hadů (stažení z kůže zaživa) přímo na podlaze u stolu a poté na stole hostů na plynovém kahanu v nóbl hotelu. Součástí také byl několika minutový záběr do klece s mědvědem, který se v kleci pohyboval na nijak neošetřených pahýlech po předních tlapách, na kterýchž to tlapách si už někdo pochutnal. Tímto si hostitelé drželi medvěda "čerstvého" pro další zpracování. Takže prrrr hochu. Ono je to skutečně v Číně velice rozšířené, o tom zase není pochyb.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: STOP MASOVÉMU MUČENÍ ZVÍŘAT

Příspěvek od Akord »

Slavek Krepelka píše:
Akord píše: Ty jsi tady nejpravdepodobneji predložila jakýsi nepodložený plagiát. Je absolutní blbost, aby nekdo stahoval z kuže, nebo varil zvíre zaživa, tomu neverím, šíríš zde nejspíš nepodložené bludy.
Tak to zase tedy nikoliv Akorde a udělal bys službu sobě i druhým, kdyby sis své doměnky ověřoval sám, místo svých pověr. Je to tak 12 let, co jsem sledoval anglický cestopis okolo světa. Taky jsem početl a asi takhle:
Tradiční zásadou čínské kuchyně je připravovat jídlo co nejčersvější, což přeloženo do češtiny může znamenat a často znamená zabít až tepelnou úpravou. Z toho co vím a viděl jsem zdokumentované, u ryb a hadů je skutečně čínskou tradicí stahovat je z kůže za živa a připravit o život až na pánvi,
Spolužák byl v Číne ne tak dávno dost dlouho, a o tom by mi asi rekl, kdyby to tam bylo bežné, zeptám se dalších. Pokud se to tam vyskytuje, tak si na to prijdou i sami, máme dost svých problému a pokrytectví. Že je v Číne nejaké promile tmáru pri tom jejich počtu, stejne jako zhýralých hostu me neprekvapuje a od "kácení" fauny v pralesích se podle mne moc neliší. Nejsou ti zákazníci spíše z "vyspelých" kontinentu? Stavím se, že dneska za vhodné peníze by to šlo zarídit i v jiných zemích, had, nehad. Je dost nesmysl nekoho prevychovávat peticí a zrovna v Číne. To jako by v Číne psali naší vláde petici, aby lépe potlačovala korupci.
Ale tohle není petice o anglickém cestopisu, informace mely být primerene konkrétní.
Tenhle typ globalizace jen odvrací pozornost od lokálních problému.


Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“