Spolužák byl v Číne ne tak dávno dost dlouho, a o tom by mi asi rekl, kdyby to tam bylo bežné, zeptám se dalších. Pokud se to tam vyskytuje, tak si na to prijdou i sami, máme dost svých problému a pokrytectví. Že je v Číne nejaké promile tmáru pri tom jejich počtu, stejne jako zhýralých hostu me neprekvapuje a od "kácení" fauny v pralesích se podle mne moc neliší. Nejsou ti zákazníci spíše z "vyspelých" kontinentu? Stavím se, že dneska za vhodné peníze by to šlo zarídit i v jiných zemích, had, nehad. Je dost nesmysl nekoho prevychovávat peticí a zrovna v Číne. To jako by v Číne psali naší vláde petici, aby lépe potlačovala korupci.Slavek Krepelka píše:Tak to zase tedy nikoliv Akorde a udělal bys službu sobě i druhým, kdyby sis své doměnky ověřoval sám, místo svých pověr. Je to tak 12 let, co jsem sledoval anglický cestopis okolo světa. Taky jsem početl a asi takhle:Akord píše: Ty jsi tady nejpravdepodobneji predložila jakýsi nepodložený plagiát. Je absolutní blbost, aby nekdo stahoval z kuže, nebo varil zvíre zaživa, tomu neverím, šíríš zde nejspíš nepodložené bludy.
Tradiční zásadou čínské kuchyně je připravovat jídlo co nejčersvější, což přeloženo do češtiny může znamenat a často znamená zabít až tepelnou úpravou. Z toho co vím a viděl jsem zdokumentované, u ryb a hadů je skutečně čínskou tradicí stahovat je z kůže za živa a připravit o život až na pánvi,
Ale tohle není petice o anglickém cestopisu, informace mely být primerene konkrétní.
Tenhle typ globalizace jen odvrací pozornost od lokálních problému.