Tesla řekl: ,,Marconi je chlapík. Používá 17 mých patentů."

Otázka je, jestli je to skutečně to, o co se Tesla snažil (ve věci skutečně bezdrátového přenosu energie), a jestli když to funguje dobře na pár metrů nebo v místnosti, bude to dobře fungovat na desítky, stovky a tisíce kilometrů daleko... Protože "klasicky" by to nešlo. A pokud to půjde, pak to zřejmě bude další brutální elektromagnetické vlnění, kterému budem neustále vystaveni? WiFi, rádio, mobily, digi přenos, radary, družice, elektromagnetické emise z PC procesorů atd. - mě už to docela stačí, mám hlavu jako v mikrovlnce..... Aneb, není celá tato věc jen na zase jedno dobré a výhodné proprání peněz.....?koal píše:hmmm co na to hovorite? http://ac24.cz/zpravy-ze-sveta/717
Měl jsem za to, že i "skalární" vlnění jaksi stojí na vlněním elektromagnetickém...jeff píše:Co se týká elmag. smogu, nemělo by to nějak moc vadit, nejedná se totiž o vlnění elektromagnetické, ale skalární.
Jeffe, používá se to jako učební pomůcka ve škole - v místnosti od rohu do rohu nebo ve škole - z jednoho kopce na druhý kopec?jeff píše:Malé soupravy umožňující bezdrátový přenos energie se už vyrábějí v menších sériích a používají se ve středních školách jako učební pomůcka. Vyzkoušejte to postavit, je to pěkná malá hračka a když to opravdu pojede, jako, že vím, že to jede, tak jaký bude problém to postavit potřebně velké?
Mě by spíš zajímala definice výrazu "skalární" v případě takového vlnění. Mluvíme-li o "z rohu do rohu", nebo "z kopce na kopec", co vlastně je na té energii skalární, v jakém smyslu, o čem to tem Bearden, který tenhle termín zavedl, vlastně mluví? Mate mne tenhle termínus technicus už skoro dvacet let. Pokud totiž nevím co chtěl básník svým termínem říci, mám potíže se tím termínem a tím co s ním souvisí vůbec nějak zabývat, aneb se nemohu zbavit pocitu, že nevím o čem bych to mluvil já a také se nemohu zbavit pocitu že to neví ani ti druzí včetně autora.adam.benda píše: Jeffe, používá se to jako učební pomůcka ve škole - v místnosti od rohu do rohu nebo ve škole - z jednoho kopce na druhý kopec?
To je strašně príma. Nicméně,docela by mne zajímalo, jak a kdy přišel Tesla k titulu Dr. Ne že by si nezasloužil titul MVDr Mistr Všech Doktorů, ale nemůžu na to nic najít. Ahoj, Slávek.QucienT píše:Nedávno som vytvoril na facebooku stránku s názvom Iniciatíva za obnovenie pamiatky Dr. Nikolu Teslu
To je velice prospěšná věc, bude se to týkat i technického řešení jeho vynálezů a případných v současné době probíhajících replikací? Byly by dobré i některé novinky od pana Erica Dollarda, Konstantina Meyla, či Steva Jacksona.QucienT píše:Nedávno som vytvoril na facebooku stránku s názvom Iniciatíva za obnovenie pamiatky Dr Nikolku Teslu
No, skalární vlna. To je z Beardenovy ovce a absolutně nemám tušení, co tím má na mysli. Nikdy jsem nenarazil na nějaký jeho pokus o vysvětlení jak má ta jeho vlna fungovat. Pokud vím, pouze zavedl termín. To budeš muset na něj. To, že toho má kde kdo na FE plnou pusu pouze znamená, že se ta slovní spřežka hodně lidem líbí, stejně tak se mnoha lidem líbí částice hydrino od nějakého jiného filuty ve spojitosti s Joe Cell. Vůbec to neznamená, že maj ánung o čem to je. Papouškujou.maroš píše:Pre Slávka Krepelka. Oneskorene čítam toto vlákno. Sú tam spomenuté skalárne vlny ...