Tak když chceš nevědecký postoj, máš ho mít
Já stále nejsem přesvědčen, že gravitace je něco, čím si hmota přitahuje jinou hmotu. Spíše se stále kloním k názoru, že naopak jde o tlak zvenčí na hmotu. Jedno z mých vysvětlení je, že vesmír je vyplněn třebas právě tím éterem. A v prostoru hmoty/objektu je právě díky zaplnění hmotou éter řidší. Čím hustší hmota, tím méně éteru v prostoru mezi atomy a naopak. Tudíž vzniká rozdíl mezi hustotou éteru vně objektu a uvnitř objektu. A éter ve snaze tento rozdíl v hustotách vyplnit tlačí tím více na objekt, čím větší má tento objekt hustotu (je hmotnější), tím bych i vysvětlil proč hmotnější objekt má větší gravitaci než objekt "řidší". Dalo by se tím vysvětlit i mnoho dalšího, ale určitě tu bude nějaké to ALE.
Myslím, že tuším kam s pokusy s rotací objektu míříš, ale tímto jsem ti moc nepomohl.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Snad jen, že by éter měl některé vlastnosti podobné vlastnostem plynu a při rotaci objektu by docházelo k něčemu podobnému jako je vztlak, čímž by docházelo k většímu nahromadění éteru pod objektem (ve směru gravitace) a tím by docházelo k místní změně hustot éteru pod rotujícím objektem a nad ním. Onen vztlak by ale nevznikal v důsledku tvaru (jako u křdel), ale v důsledku množství hmoty v rotujícím objektu. Nějak mi sem ale nezapadá vliv rotace samotné. S nad jen, že by odstředívá síla působila i na éter samotný, což by v případě jeho podobnosti k plynu mohlo být - chování na úrovni hmoty. Pak ale nevím, jak odpovědět na otázku, jak může mít něco, co je obecně formulováno jako čistá energie, vlastnosti, které má hmota. Snad jen, že je v ní obsaženo vše, co nakonec tvoří jak jiné energie, tak hmotu.
To je zase výpotek.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)