Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Chu-Ko-Nu ... čínská samonabíjecí opakovací kuše ...
... animace principu funkce + postup výroby v tomto videu http://videos.howstuffworks.com/militar ... -video.htm ... (popř. zde
... v ČR tyto vyrábí fi. Franzz ( http://www.franzz.eu/shop/index.php?mai ... ucts_id=88), která nedávno vytvořila funkční repliku "čtyřnásobné kuše" (pootočením "sochy" v podélné ose o 90° máte připravenu další střelu k použití ... ) ...
... v ČR tyto vyrábí fi. Franzz ( http://www.franzz.eu/shop/index.php?mai ... ucts_id=88), která nedávno vytvořila funkční repliku "čtyřnásobné kuše" (pootočením "sochy" v podélné ose o 90° máte připravenu další střelu k použití ... ) ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Výbava vhodná při kolapsu civilizace.
Nic proti ekonomii - jenomže když se na podívám z provozního hlediska, tak to začne vypadat trochu jinak.jarda ovčák píše:Nejekonomičtějším řešením vidím mosina s bednou nábojů. Je dobrý na lov i na obranu, ani pořádnej prak za ty prachy nepořídíte....
Váha a rozměry Mosina rozhodně nejsou stálému nošení nijak přátelské. Hluk a výšleh při výstřelu považuji rovněž za nevýhodu, kterou psychologický efekt nevyrovná. 250 nábojů do Mosina už je docela slušný "náklad" jak rozměrově, tak váhově a ani cenově to není úplná sranda. 250 diabolek ráže .22 je docela malá krabička za necelou stovku. Za tutéž cenu je krabička s 20ti náboji 7,62 x 54R.
5 nábojů ve schránce proti 14ti diabolkám v zásobníku hovoří také ve prospěch větrovky. Dalších 5 zásobníků, to je 70 ran pohotově v pažbě - to se mi taky zamlouvá víc, než sumky se 14ti pásky po 5ti nábojích na opasku. Samozřejmě, cenu zmíněné větrovky za příliš přátelskou považovat nelze, ale na druhou stranu, po kolapsu civilizace bude úplně lhostejné, kolik peněz se nám podařilo ušetřit.
Jinak samozřejmě proti gustu žádný dišputát - Mosin udělá sice větší kravál, ale taky větší díru a na mnohem větší vzdálenost. A při nákupu po 600 kusech je rána za 5,- Kč, při nákupu po 1600 kusech je to dokonce jenom 4,- Kč za ránu.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- poota
- Zasloužilý člen
Re: Chu-Ko-Nu ... čínská samonabíjecí opakovací kuše ...
Velice pěkné, ovšem nadšení dost rychle utlumí cena, která je za dotyčnou kuši výrazně vyšší než za Jardou doporučovaného Mosina nebo i samonabíjecího Tokareva na totéž střelivo. Střely do této kuše jsou každá za 30,- Kč, takže za 6 patron 7,62 x 54R.A(&F) píše:... v ČR tyto vyrábí fi. Franzz ( http://www.franzz.eu/shop/index.php?mai ... ucts_id=88)
Rychlost střelby je impozantní, ovšem dostřelem a hlavně přesností je pro lov téměř nepoužitelná. Ale "hračka" je to nádherná.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
Poota, každopádně budu mít v jarmaře minimálně jednu větrovnu, patrně air arms....
Je to dle mého skvělá zbraň, s diabolkama máš recht, s tím komfortem taky. A když budeš chodit na diabolky močit jako janičáři, tak to bude jedinečná kombinace.Já enem, že přecijen se ve mně občas probouzí vasilij zajcev, tak proto to vzlykání.......
Jináč samozřejmě větrovka na 300 bar s opakovacím systémem nemá, NEMÁ chybu. Na 100 metrů s tím skolíte králíka a když si seženete tu konkrétní žabičku, a v její kůžičce vymácháte ty projektily, vezmete ssebou do salámu či pro obživu rodiny i krávu.Obzvláště, když si doma ručofučo napumpujete zásobník bez elektřiny.
Marně budu hledat mouchy na větrovce v ráži 5,5....
Je to dle mého skvělá zbraň, s diabolkama máš recht, s tím komfortem taky. A když budeš chodit na diabolky močit jako janičáři, tak to bude jedinečná kombinace.Já enem, že přecijen se ve mně občas probouzí vasilij zajcev, tak proto to vzlykání.......
Jináč samozřejmě větrovka na 300 bar s opakovacím systémem nemá, NEMÁ chybu. Na 100 metrů s tím skolíte králíka a když si seženete tu konkrétní žabičku, a v její kůžičce vymácháte ty projektily, vezmete ssebou do salámu či pro obživu rodiny i krávu.Obzvláště, když si doma ručofučo napumpujete zásobník bez elektřiny.
Marně budu hledat mouchy na větrovce v ráži 5,5....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- poota
- Zasloužilý člen
Ona nemusí být bez půvabu ani ta ráže 6.35.jarda ovčák píše:Marně budu hledat mouchy na větrovce v ráži 5,5....
Do její větší hmoty se při větším průměru i při stejném tlaku uloží větší množství energie. Logicky je větší spotřeba vzduchu, takže kartuše vystačí na menší počet výstřelů. Pro Cvrčka v ráži 6.35 zatím nemám konkrétní údaje k dispozici.
Je sice pravda, že v diabolkách 6.35 není moc velký výběr, ale ono i to málo může docela stačit.
http://www.kuplevne.com/?zbozi=28
http://www.hyperzbozi.cz/zbozi/Diabolo%206.35mm/
Jako "nosiče koření" mi připadají docela vhodné i tyhle:
http://www.guncity.co.nz/content-h-xidp231943.html
Zdravím - poota
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Re: Chu-Ko-Nu ... čínská samonabíjecí opakovací kuše ...
... souhlas, ale ona opakovačka se výhradně používala na obranu pevností ... ... její největší výhodou totiž bylo, že déšť šipek zasypal nepřítele ... v podstatě nebylo kam uniknout ...... a že ho jen škrábly ??? ... to vcelku moc nevadilo ... ...... střely se před bitvou namáčely do fekálií ... ...poota píše:Rychlost střelby je impozantní, ovšem dostřelem a hlavně přesností je pro lov téměř nepoužitelná.
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Vodní filtr ...
... inspirace na jeden vcelku snadno vyrobitelný ... http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1 ... jednoduse/ ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
A když už jsme u těch rejžovejch slupek a baktéériíí ...
... můžeme si z nich vyrobit i sadu batérií ... ... viz konec článku http://pandatron.cz/?293&pokusne_napajeci_zdroje ...
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
Hlavně nezapomeňte, že pokud by stát vyhlásil výjimečný stav, může nařídit odevzdat všechny palný zbraně, drahý kovy, atd. Takže i vaše registrovaný vzduchovky a Mosiny:) Pokud neodevzdáte, přijede skupinka cizojazičně mluvících vymahatelů práva (ale hlavně EU kompatibilních) a pokud opět neodevzdáte, dostanete dávku ze samopalu. Co se dělo na začátku druhé světové?... Mimochodem existují vyhledávače drahých kovů na základě jejich energetické rezonance, takže doma nic neschováte.
No a jelikož hektarový pozemky nevlastním a lovit moc taky nehodlám, bude mi stačit něco s menším dostřelem: http://greatgun.eu/index.php?/vyroba_zbrani A hlavně bez zbrojáku a registrace...
No a jelikož hektarový pozemky nevlastním a lovit moc taky nehodlám, bude mi stačit něco s menším dostřelem: http://greatgun.eu/index.php?/vyroba_zbrani A hlavně bez zbrojáku a registrace...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
No né, tak je třeba si uvědomit, že si se zlatem budem moci utřít zadnici, až se něco stane. Pekař vám dá za nejmenší nominál, tedy unci deset bochníků chleba a já max vlečku hnoje. nejde to rozměnit a peníze nebudou mít žádnou hodnotu. Navíc ani nebude co si za ně koupit.
Pokud neregistrovanou zbraň, aby k něčemu byla na blízko, pak tedy perkusní luparu. S krátkým deringerem s žádnou hlavní se netrefíš ani na 10 kroků. Hlavně bych nazýval hlaněmi od 4 palců, raději 8.....Navíc, když se broky podsypou bezdýmným, nebo černej s hypermangánem, pak to je jiný kafé. a tormentační náplně stejně nedoženem, že.....
Do konfliktu se zbraní bych šel jen tehdy, až bych měl své odstřílené, jináč může jeden zplakat nad výdělkem.....
Pro konflikt z blízka tekutou střelu, řemdih, tel obušek. nebo pečenej bůček. Tomu nikdo neodolá....
Pokud neregistrovanou zbraň, aby k něčemu byla na blízko, pak tedy perkusní luparu. S krátkým deringerem s žádnou hlavní se netrefíš ani na 10 kroků. Hlavně bych nazýval hlaněmi od 4 palců, raději 8.....Navíc, když se broky podsypou bezdýmným, nebo černej s hypermangánem, pak to je jiný kafé. a tormentační náplně stejně nedoženem, že.....
Do konfliktu se zbraní bych šel jen tehdy, až bych měl své odstřílené, jináč může jeden zplakat nad výdělkem.....
Pro konflikt z blízka tekutou střelu, řemdih, tel obušek. nebo pečenej bůček. Tomu nikdo neodolá....
„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
- peroxid
- Stálý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování
Mohl bys to rozvinout, případně přihodit nějaký věrohodný odkaz?Ondřej píše:Mimochodem existují vyhledávače drahých kovů na základě jejich energetické rezonance, takže doma nic neschováte.
- Ondřej
- Zasloužilý člen
- Dostal: 7 poděkování
Tohle jsou moderní derringery... Profík s tím může střílet na 50 metrů, já zatím na 25. Dá se s tím lézt na bednu, jak nedávno dokázal borec, co z toho střílel zatím podruhé. Výkon je taky výborný.
Detektory mají jen vojáci, tajní apod, na webu nic důkaznýho nenajdeš... Já to mám z důvěryhodnýho zdroje. Vojáci s tím normálně hledají i jiný matroš, to ale veřejně rozmazávat nebudu.
A co jsou rýžový šlupky za matroš? Šly by i obyč otruby nebo seno?
Detektory mají jen vojáci, tajní apod, na webu nic důkaznýho nenajdeš... Já to mám z důvěryhodnýho zdroje. Vojáci s tím normálně hledají i jiný matroš, to ale veřejně rozmazávat nebudu.
A co jsou rýžový šlupky za matroš? Šly by i obyč otruby nebo seno?
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
O čem to mluvíte http://www.lovecpokladu.cz/eshop Ahoj, Slávek.Ondřej píše: Detektory mají jen vojáci, tajní apod,
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- peroxid
- Stálý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 6 poděkování