fromnet píše:Aho,chystám se taky na vlastní tvorbu,velikost 2x1m......mám dotaz....jaká je ideální velikost nasávacího otvoru oproti výfuku?Solarventi má celou zadní stěnu,jestli jsem to dobře študoval propustnou....,laboruji z čeho zadní stěnu....přemýšlím hliník desku s žebrováním,nebo klasickej pozink a na něj al folii s izolací....co vy na to?
Čau všichni kutilové tvz.panelu. Já jsem ho v srpnu vyrobil. Je to kombinace dřeva, plechovek a nopkové folie. Žádná izolace, protože leží na chatě, pohon počítačového ventilátoru přez fv panel, pohání i světlo a čerpadlo v chatě. Ráno při chladných dnech venkovní teplota 6-10° vnitřní teplota v chatě kolem 17°, u země na vstupu z chaty 12° a po východu slunce teplota vzduchu z panelu okolo 62°. Ventilátor spíná při 35° a rozpíná při 30°. Vzduch nasává zevnitř chaty. Za hodinku se zvedne teplota v chatě o 8°. Zatím spokojenost a uvidíme na podzim a v zimě. Koukněte na foto, ještě vyrobím jeden ale už bez plechovek. Panel neuzavírám zatím k velké cirkulaci nedochází.