Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Vitamin C

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: vitamín C a průjem

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Lumpino píše:Může to souviset a nemusí. Ale je zbytečné - podle mého názoru - využívat tak vysokou dávku vitaminu C protože tělo nedokáže zpracovat více jak 2 g denně, zbytek vyloučí.
Aby se C dalo vyloučit močí, musí se nejdříve dostat do krevního oběhu. Pokud má jít hustou cestou, obsah velice zřídně. Dá se tedy usoudit, že pokud hustá cesta nezřídne, dosáhlo se toho, že většina vit C se skutečně dostala do krevního oběhu trávícím ústrojím a o to jde. Vzhledem k tomu, že jsem dnes druhý den na 26g liposomatického a ještě jsem nekakal ani cepy ani bláto, dovolil bych si osobně tvrdit, že z těch 26g (OK teď teprve cca 20g) se do krve dostalo dost hodně, definitivně víc než 2g. Že to zase vyteče močí je jiné kafe, ale to se zrovna tak děje při IV do krve, takže s tím bych si starost nedělal.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od Batles »

Slávku, za všechno z poslední doby o vit. Cé, ti musím dát :good:
Díky za rozšířený pohled :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Batles píše:Slávku, za všechno z poslední doby o vit. Cé, ti musím dát :good:
Díky za rozšířený pohled :D
Děkuju Batlesi a za málo :) Ještě po tom lezu a teď jsem zkouknul videjko od Paulinga. Má velice dobrý smysl pro humor, ale o to nejde. Vyšťoural, že denní doporučená dávka C pro laboratorní opice je 70x toho, co je doporučená dávka pro lidi. Tohle všecko nemůžou být náhody. U kdejaký potvory je to vyzkoumané, aj u pitomejch krokodýlů, a nás kmány ta mafie farmaceutická cílevědomě moří, oblbuje a morduje. V Americe je RDA Céčka na dospěláka 45-60mg, v Kanadě 6 - 2000mg. Pro laboratorní opici je to nutně na stejnou váhu cca 5000mg.

To není ani na souzení těch parchantů co za tím stojej. To je na lynchování.

Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Liposmal C

Hmm, co dřív. Asi ty srágory. Začínám zjisšťovat, že se konaj jenom když člověk poněkud víc jí. Jeví se to být závislé na množství stravy, či ještě spíše velikosti jídel. Do jisté míry by se to snad dalo chápat tak, že vitamín C nějak mění střevní flóru, spíše než že se C nechce vstřebat. Budu to hlídat. To druhé je daleko horší. Pokud se domácí LipoC naředí ve sklenici 1:1 s vodou a zamíchaj se do sklenice svě lžičky medu, má se člověk co držet, aby to nevsákl na ex. To je dobrý :D

Ahoj, Slávek.

lena

Příspěvek od lena »

ja co jsem nekolikrat vyzkousela bylo, ze Biochemikove doporucuji treba vitamin c jist (muze to byt take pulka citronu, ale bez chleba) bud brzy rano a nebo pozde vecer s kouskem syru, nebo masa, musi to by na kazdy pad kvalitni bilkovina a zlepsi se ci vyrovna se hladina hormonu. Hormony totiz od urciteho veku zacinaji delat zdravotni potize a to nejenom u zen, take muzi. Bylo znat lepsi veselejsi, stastnejsi naladu. A opravdu to funguje, delala jsem to jeden cast pravidelne a bylo videt ucinek. Ted to delam jenom halt kdyz si vzpomenu a je na to ta spravna doba.

Takze se me to jevi, ze Vitamin C s kombinaci potravin ma na kazdy pad lepsi ucinek jako ho jist samotny. Take to nekdy delam s kombinaci Schüsslerovych soli a zde je videt ucinek take. Hned je poznat, ze ve strevech se neco deje, je to jenom vnimani, ze slysim jemne pochody v tele, jako mirne zvuky, ktere nejsou na skodu.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

lena píše:ja co jsem nekolikrat vyzkousela bylo, ze Biochemikove doporucuji treba vitamin c jist ....
Leno, přečti si tu knihu :epray: Půl citrónu je nic. Já tady mluvím o dávkách, které by vydaly za několik kilo citrónů co se C týče. To se nedá srovnávat.

Jinak jsem to včera odzkoušel tak, že jsem dal ráno kafe, potom jsem cucal do cca 2 odpoledně 13g Lipo-C, dal si baštu vajec s chlebem a v 5 jsem už zase cucal dalších 13g Lipo - C. Vyjde to jak to míchám na 4x 3dcl sklenice na den. Do toho dvě kafe turky a kotlík či dva čaje.
- Žádné běhání se nekonalo, stolice se konala jednou, trochu měkčí, ale OK.
- Celý den jsem byl zatra unavený a do všeho se mi chtělo jak do krematoria. Bolelo mně trochu tělo, tlak za očima.
- Po té odpolední dávce poněkud věrno, ale nic o čem bych chtěl psát domů z vojny.
- poprvé od hladovky mi do spaní neškubaly nohy
- Stolice dnes ráno absolutně normál
- Nohy po ránu opět neškubavé, ale trochu ještě trnou některé prsty na obou nohou.
- Ta děsná únava ze včerejška je v prachu a nic moc nebolí. Dokonce i břuch je OK.
- semo tamo se mi ... :D krouťej játra. Spíš pocit napuchnutí a splasknutí jako reakce na snad každé jídlo a fyzický pocit pohybu, o bolesti se mluvit nedá.

Apropo, po myslím prvních třech dnech jsem si všiml, že mi něco vadí vzadu na pravé straně krku a našmatal jsem tam prý mateřské znamínko o kterém sice vím, ale nějak jsem na něj pozapoměl. Tedy, to tvrdí žena, že je to znamínko. Ono tam vypučelo stejně jako pár dalších těhle lumpáren desítky let poté, co jsem byl matkou odstaven. Našel jsem taky na druhé straně krku daleko menší, opět díky podráždění, o kterém jsem vůbec nevěděl. Jsou to takový ty stařecký viselci, které by sem tam nějaký ten doktor drze prohlásil za tukové váčky. Z toho většího se převčírem uloupla jaksi zaschlá čepice, skoro půlka originálu, a to menší je teď prakticky v tahu, stěží ho našmatám. Bradavici na prstě se také nezačalo po skončení bramborové šťávy dařit a připadá mi, že spíš naopak stále chřadne.

Včera jsem se trochu porozhlédl po niacinu = B3, že vypadá jako dost důležitá záležitost. Zatracený Taliáni. Expreso kafe, a to dekafinované, má prej přes gram (cca 1.3g) niacinu na 100g a zatím to vypadá, že káva je snad nejbohatším potravinovým zdrojem vitamínu B3. Vše ostatní na co jsem narazil co se jídel týče se pohybuje od 0.037g/100g dolů. Dnes jsem se dále porozhlédl proč.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1897406
Souhrn, ke studii, ta je samotná za tiňťulky :evil:
The coffee bean contains about 1% of trigonelline that is demethylated at temperatures approaching 200 degrees C; it is partially converted into nicotinic acid. This operation is mainly proportional to the severity of dry heat treatment; various other physico-chemical factors also influence the synthesis of niacin during the roasting. The niacin content of weakly roasted commercial coffee is about 10 mg/100 g (American coffee) and it reaches 40 mg in heavy roasted coffees, i.e. Italian coffee. Caffeine-free coffee is lower in niacin than the corresponding raw coffee. The drinking retains 85% of the niacin formed during roasting; it is totally available for the organism and can constitute a noticeable part of the daily supply in niacin.

Zrna kávy obsahují kolem 1% trigonelline, který je demetylován při teplotách kolem 200°C a je částečně přeměněn na nicotinic acid. Tato operace je v proporci k opůsobení kávy a jsou důležité i další fyzické a chemické vlivy na synézu niacinu během pražení. Obsah niacinu při mírném pražení komerčních káv je kolem 10mg/100g (Americké kafe) a dosáhne 40mg v silně upražených kávách (Italských). Dekafinované kafe má nižší obsah niacinu než odpovídající nedekafinované. Při pití je vylouhováno kolem 85% niacinu vzniklého při pražení, je kompletně stravitený a může být podstatnou částí denního příjmu niacinu.

Po kávě Americká je :ptrain: díky:
- mizernýmu upražení lehce poznatelnému podle světlé barvy a nevýrazné chuti, komerčně doháněné solí a chuťovými plastikovými neřády
- mletí na zrno velikosti plážového písku, čímž se dosahuje relativně malého výtěžku z louhování, což se dohání množstvím
- umotání kafe v těch jejich přiblblých udělátkách na kafe, ve kterých voda procházející lógrem relativně rychle chladne a neprojde kávou nikdy při cca 100°C, což se dohání množstvím
- odfiltrování většiny vonných esencí přirozeně rozpuštěných v oleji obsaženém v kávě, takže bez chuťových dohánědel se to nedá civilitovaným národům pít, což se nedá dohnat nijak
- Nízkému obsahu vitamínu B3 oproti třeba turkovi, nemluvě o kávě arabské a nemluvě o expresu. U expresa si však je nutné uvědomit taky ředění vodou, protože to má veliký vliv na obsah všeho a zatímco přepařená lžička kafe turek dá cca 2-2.5dcl kafe, stejná lžička dá něco víc než náprstek expressa, takže těch expres na 100g musí být povícero.

No a aby se to nepletlo, kafe je nejen močopudné, ale také má jako celek poznatelný vliv na vyplavování kyseliny močové ze tkání a slouží například diabetikům jako znatelná pomoc při podágře. Když se pak člověk pročte informacema Dr. Klenera a Hoffera v doporučené literatuře zprostředkované panem Tuhárským, nezbývá než vrtět hlavou nad tím, že věda ještě stále "neví" co v kávě tento jev způsobuje, protože věda ví, že to není kofejn. Tolik tedy ke škodlivosti kávy. Co se mně týče, jde o vědeckou pomluvu.

S laskavým pozdravem, Slávek.

PureL
Nový člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od PureL »

Jenom se zeptám, rajčata k tomu Cčku nejíš? Někde jsem četl, že se to pák lépe vstřebává :)

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

PureL píše:Jenom se zeptám, rajčata k tomu Cčku nejíš?
Nejím. V Kanadě nejsou rajčata už 20 let vůbec k dostání a v bytě s oknama na sever se nedaj vypěstovat, pokud bych jim nedal nějaký to UV světlo. Jenže to už bych pak asi spíš pěstoval mařenu :D na fénixový slzy. Ahoj, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Liposomatický Vitamin C

Smajlíček se otázal zde http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=109074#p109074 , ale patří to samozřejmě sem.

Ahoj Smajlíčku.

Moje polívková lžíce trošku přes zarovnanou je 13g krystalické kyseliny askorbové. Tohle je třeba si zjistit, protože polívková lžíce je jakýsi přiblblý nevědecký standart a s polívkovou lžící to má málo společného, nicméně je to kuchyňský standart 13g. Moje z Česka je relativně mrňavá, proti Taiwanské z Kanady a ani jedna není až tak velká, aby to vyšlo na zarovnanpu. S vodou je to trochu taky jinak, není třeba být úzkostlivě přesný, přibližnost je dostatečná. On tu ten recepis někde ode mně už je, ale nemůžu ho teď taky najít, tak znova.

- 2.4dcl vody, vlažná je lepší než studená, vrazíme do mixéru
- Přihodíme 3 zarovnané polívkové lžíce sojového lecithinu pokud možno z genetiocky nemodifikované soji
- Rozmixujem až zmizí granule. To je tak 5 minut na nejniží točky na mým mixéru.
- 1.2 dlc teplé vody do čehokoliv a do toho rozmíchat zarovnanou polívkovou lžíci krystalického C, pokud s tím má někdo problém, může ten přírodní, až se to kompletně rozpustí.
- Rozmíchané Céčko přihodíme do mixéru a jen trochu proběhneme na co nejnižší otáčky, aby se to jen smíchalo.
- Vrazíme směs do ultrazvukové čističky na šperky. Osobně to ženu na vyšší nastavení ze dvou. Ta moje čistička je prcek a tohle množství tak akorát pobere.
- Všeobecně se doporučuje nechat ultrazvukovat 6 minut, zamíchat, opět 6 minut a čím dýl se to opakuje, tím prý lepší. Nejlépe pak prý michat průběžně, já to nedělám.

Když už je to urobené, namíchám půl na půl s vodou do sklenice, vmíchám dvě kávové lžičky medu a pak si na tom dopoledne pomalu pošušňávám. Odpoledne (podívej se trochu zpět do předešlých příspěvků) pár hodin po obědě "uvařím" další dávku a tu cucám do té doby, než jsou na kutě.

Zatím to jasně vypadá, že alespoň lipo C hnačku hned tak nezpůsobí, pokud to člověk pije hodně mimo jídla. Začínám mí podezření, že to nemá ani tak moc společného se střevní flórou, jako s kyselostí a trávením, ale nejsem si moc jistý, Já C vždycky toleroval vyjímečně dobře. Čím víc se to polykání rozloží přes den, tím jsou menší vylučovací potíže.

Ahoj, Slávek.

smajlicekk
Stálý člen
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od smajlicekk »

Ahoj Slavku. Diky moc za podrobny popis. Tak se trochu prokousavam tou knihou co jsi tady dal odkaz. Uz mam vybranou cisticku, tak jdu objednat. Zatim beru 4 g. s mixovanym rajcetem , moc mi to chutna tak snad bude chutnat i C-liposom. Jsi sikula, ze dokazes delat takovy vyzkum. Diky moc. S :o)

honza_ku
Stálý člen
Dal: 24 poděkování
Dostal: 27 poděkování

Příspěvek od honza_ku »

Zde je postup, co uvádí Slávek, názorně na videu:
Jdu to taky vyzkoušet, je to velice zajímavé.
Díky za super informace, Slávku.

Cizákům zmar! ;-)
stevo69
Stálý člen
Dostal: 9 poděkování

Příspěvek od stevo69 »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše: Pokud mluvíš o konzervě, není dost dobře možné ji nějak nesterilizovat....
Našiel som vyskušaný recept na domacu paradajkovu štavu:
1- 2 kg paradajka 30dkg cesnak 5 dkg soľ
Pripravíme si suroviny, pomelieme ich a spojíme so soľou,zmesou naplníme suché poháre...
a odložíme do tmavého, chladnejšieho kúta v našom príbytku. NEVARÍME ! Nemajte strach, nepokazí sa ani za 12 mesiacov :-)

Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Liposomatický Vitamin C

Příspěvek od Batles »

Slavek Krepelka píše: - 2.4dcl vody, vlažná je lepší než studená, vrazíme do mixéru
- Přihodíme 3 zarovnané polívkové lžíce sojového lecithinu pokud možno z genetiocky nemodifikované soji
- Rozmixujem až zmizí granule. To je tak 5 minut na nejniží točky na mým mixéru.
- 1.2 dlc teplé vody do čehokoliv a do toho rozmíchat zarovnanou polívkovou lžíci krystalického C, pokud s tím má někdo problém, může ten přírodní, až se to kompletně rozpustí.
Ahoj Slávku, prosím, potřebuju poradit:
včera jsem si vyrobil už druhou várku Liposomalu C, protože mi tu první manželka omylem během dne celou vychlastala :laugh:
Zůstalo mi necelé deci :!: Já byl celý den pryč.....
Povídala, že se jí udělalo teplo a začala se hodně potit :jump: Deci se dá opravdu vypít naráz, asi jsme ostřílení z MMS1 :D
Držím se návodu z videa: upraveného na menší dávky, ale v uvedeném poměru 1:3. Tedy 20gr céčka v 1,2 dl vody a 60 gr lecitinu ve 2.4 dl vody. 30 minut v ultrazv.čističce. Vše se dobře rozpustilo a spojilo.

*Kolik dní je doporučeno užívat 2x denně 50 ml preventivně? 4 dny je nějaký standart? Opakovat třeba za 2 týdny?
*A může se liposomal c užívat zcela nalačno, nebo se má okolo času užívání něco zajíst? Má to nějaký zásadní vliv lačno-najezeno?
*Za den v 1dl Liposom.c je vlastně 5 gr céčka. A to se má rovnat přibližně 25 gramům, možná i víc, podaným intravenózně? Chápu to správně?
*Pokud by člověk dostal chřipku, nakolik je možné zvýšit denní dávku Liposom.C?
Díky,
Batles :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Batles píše: *Kolik dní je doporučeno užívat 2x denně 50 ml preventivně? 4 dny je nějaký standart? Opakovat třeba za 2 týdny? ...
Uff. :D Jak tomu rozumím já, brát denně, dokud člověku není fajn a trochu přetáhnout a užívat C aspoň 3g denně pořád. Já jsem nějakej divnej. Když toho liposomatického C vypiju denně 26g, je mi trochu bolno. O nějakých průjmech nemůže už teď být řeč. Už se nekonaj ani náznakem, jako z počátku. Mám pocit, že si na to tělo taky zvyká, možná to C vymydlí něco ze střev, nevím. Když do sebe nakydlím jenom cca 13g za den, je mi líp než při 26g. Teď jsem to ještě vylepšil sezením pár hodin na 7 voltech na Godzile, koleno-šlapka, anžto Godzila taky dovede umocnit účinky kde čeho.

Co se týče lipoC na lačno, nebo s jídlem. Moje zkušenost je ta, že pokud člověk nejí, nic z něj neleze. To pro mne platí i u lipoC. Další je ta, že na lačno se vše podstatně lépe stráví a nevidím důvod, proč by to s lipoC mělo být nějak jinak, i když všeobecné doporučení je brát s jídlem. ze začátku, pokud jsem se jídlu vyhnul dvě hodiny kolem 13g dávky, nic se nedělo. pokud ne, jedna řidší stolice to vyřešila, ale byla i plynatost. Teď už se tak neděje a je úplně putna, jsetli na jídlo, nebo kolem..

Taky se mi to jeví tak, že pokud to C chlasčím průběžně, je mi celkem fajn, ale jak vynechám na noc, nebo i přes den na pár hodin, začnou se všechny potíže někdy vracet a někdy se mi zase naopak uleví, Si vyber. Ještě zkusím zvednout na 39g lipoC na den, co to se mnou udělá. S těma číslama to myslím vážně a podle váhy.

Nicméně, bradavice sviňa pookřála :bhead: od té doby, co jsem se vykašlal na bramborovou šťávu. První tři dny na C to vypadalo, že se mi úplně mizí cukání v nohou, ale teď je to horší, než to bylo na bramborový. Tak nějak se mi to jeví i s problémy v břiše. Spíš bych řekl, že mi na tý bramborový šťávě bylo líp než na celým lipoC. Tyhle věci budou všecky velice záležet svými účinky na individualitě a nezbývá asi, než do sebe prát ať už cokoliv kolik toho člověk jen snese. Zatím mi bylo nejlíp ze všeho na HCl a nejspíše se k ní vrátím, i když už laškuju s ideou, že začnu s autohemoterapií, či spíše s ní v kombinaci s HCl, plus to lipoC ale v menších dávkách, tak těch 13g na den.

Ono je to vážně těžký. Něco se horší, něco se zlepšuje. Na lipo C teď mám podstatně menší potíže s očima, prakticky žádné, a mám víc energie. Taky je možný, že nemám dost trpělivost něco dotáhnout a očekávám výsledky, alespoň nějaké, příliš brzo. Možná by mě měl někdo drasticky sprdnout :evil:

Taky mám pocit, že mi dělá velice dobře niacin.

S laskavým pozdravem Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Batles píše:Ahoj Slávku, prosím, potřebuju poradit:
Držím se návodu z videa: upraveného na menší dávky, ale v uvedeném poměru 1:3. Tedy 20gr céčka v 1,2 dl vody a 60 gr lecitinu ve 2.4 dl vody. 30 minut v ultrazv.čističce. Vše se dobře rozpustilo a spojilo.
Promiň Batlesi, byl jsem poněkud :bhead: Nedržíš. Nemá to na váhu, ale na objem na polévkové lžíce, pokud náhodou není ta váha na objem více méně stejná, to jsem nezjišťoval.
Batles píše:*Kolik dní je doporučeno užívat 2x denně 50 ml preventivně? 4 dny je nějaký standart? Opakovat třeba za 2 týdny?
Preventivně denně,Vypadá to, že ekvivalent cca 5g přijmuto bez lecithinu, v potravě, je tak nějak tam, kde jsou opice a co je dobrý pro gorilu je dobrý i pro mně.
Batles píše: *A může se liposomal c užívat zcela nalačno, nebo se má okolo času užívání něco zajíst? Má to nějaký zásadní vliv lačno-najezeno?
No, dokud nemluvili o lipo C, doporučovali s jídlem. S lipo C jsem nic nenašel. Co se děje mně máš v předešlém příspěvku.
Batles píše:*Za den v 1dl Liposom.c je vlastně 5 gr céčka. A to se má rovnat přibližně 25 gramům, možná i víc, podaným intravenózně? Chápu to správně?
Správně to chápeš. Teď ještě jestli to tak skutečně je. To nevím, ale nejspíš ano. S lipoC (a asi se vším liposomatickým) to vypadá tak, že umožňuje nejen lepší vstřebání krzevá střevo, ale i z krevního řečiště do buňek.
Batles píše: *Pokud by člověk dostal chřipku, nakolik je možné zvýšit denní dávku Liposom.C?
vzhledem k tomu, že na otrávení se C bys do sebe musel dostat někde přes kilo C, není pravděpodobné, že by se jím člověk byl schopen zasebevraždit. Osobně zaručuju, že 26g lipoC maximálně člověka prožene, ale záleží, viz můj předešlý příspěvek. Já kdyby na mě chřipka zase měla lízt, vrazím do sebe injekci HCl a je po ní během několika minut. Jaké C?

:) Ahoj, Slávek.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“