Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Pro neználky II (potřebuji vědět.....) ... pokračování .
Teoreticky to vypadá schůdně, ale praxe bude asi jiná - typnul bych si, že to bude mít snahu vybuchnout a nebo při stálém zapalování cyklicky vybuchovat - ale můžu se plést.
V praxi zvítězil svítiplyn, který se vyráběl stříkáním vody na rozžhavené uhlí.
Zdravím - poota
V praxi zvítězil svítiplyn, který se vyráběl stříkáním vody na rozžhavené uhlí.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Je to schůdné. Stačí mít malý přetlak, redukční ventil a pro jistotu sintr proti zpětnému šlehnutí.
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Pokud pálíš vodík z baňky který není smíchaný ani s kyslikem ani se vduchem než vyleze z hořáku a plyn se míchá se vduchem až za ústím hořáku, o nic nejde. Jenom je třeba relativně přesná velikost trysky hořáku, aby držela za tryskou mírný přetlak nula nula nic, ale aby Ti neulítl plamen příliš velkou výtokovou rychlostí. To je ta nejprimitivnější metoda.martin11 píše: vyrobím nějaké / malé/ množství H2 -rozkladem vody, budu ho jímat do malé baňky.....
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
martin děkuje za info k pálení vodíku, i těm co mě psali na SZ. jde o to, že jsem dostal několik peltierů a nevím jak je využít. napadlo mě s jejich pomocí vyrobit nepatrné množtví vodíku a ten potom pálit pod těmi peltiery...a dolejvat jen vodu, čímž by vznilko přírodní PM. nevím, kolik je třeba energie na rozklad vody na jednotlivé prvky a kolik energie / tepelné/vznikne pálením H2+O. No berte to jako snění karkulky červený ...
pak mě ještě napadlo ty peltiery nainstalovat ne komínek u kamen a vzniklou energii použít do ventilátorku, který by ofukoval dřevospalující krb, čímž bych zvětšil účinnost vytápění v místnosti....tak.....všechny zdravím a mějte se mnou trpělivost kč +m11
pak mě ještě napadlo ty peltiery nainstalovat ne komínek u kamen a vzniklou energii použít do ventilátorku, který by ofukoval dřevospalující krb, čímž bych zvětšil účinnost vytápění v místnosti....tak.....všechny zdravím a mějte se mnou trpělivost kč +m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
... toto řešení má smysl (a probírá se v tomto vláknu http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=13379#p13379 ... ) ... ale rovnou zapomeň na zacyklení: H2O + el. energie → hoření vodíku → tepelná energie → ohřev Pelt. článků = el. energie pro rozklad vody , jelikož pelťáky mají velmi malou účinnost ...martin11 píše:pak mě ještě napadlo ty peltiery nainstalovat ne komínek u kamen a vzniklou energii použít do ventilátorku, který by ofukoval dřevospalující krb, čímž bych zvětšil účinnost vytápění v místnosti
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 60 poděkování
Stav se, seznámím tě s matematickofyzikálněchemickýmí tabulkami, nebo gůglem.martin11 píše: nevím, kolik je třeba energie na rozklad vody na jednotlivé prvky a kolik energie / tepelné/vznikne pálením H2+O.
Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Pěstování rostlin v uzavřených skleněných nádobách ...
... převážně kapradin ... vytvoří se v nich mikroklima s přirozeným koloběhem živin a vody, přichází tam pouze světlo ... některé nebyly otevřeny až několik set let ... tuším, že toto umění pochází ze starobylé Číny ...... nevíte, jak se to správně nazývá, popř. nějaký odkaz ?? ... díky ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Zpětná klapka na hadičku ...
... prosím, nemá někdo nápad, jak v domácích podmínkách co nejjednodušeji rychle vytvořit zpětný ventil (zpětnou klapku) na tenké vzduchové nízkotlakové vedení o průměru cca 3 mm ?? ... díky za nápady ... Anri ... ...
PeS: ... v práci jich mám několik v šuplíku, ale tam se teď nedostanu ... ...
PeS: ... v práci jich mám několik v šuplíku, ale tam se teď nedostanu ... ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Zpětná klapka na hadičku ...
Hezká úložka
Tu trubičku bych přefiknul a ten kus ke zdroji tlaku zaslepil a před záslepkou napříč provrtal. Pak bych přes to navléknul hadičku a zajistil před těmi otvory. Druhou část trubičky zastrčit skoro až k té první části a taky zajistit.
Druhá varianta - taky přefiknout, kuličkový ventil s vinutou pružinkou, kulička se opírá o přívodní část, pružinka o odvodní, celý "ventil" krytý hadičkou.
Třetí varianta - ventilek z bicyklu připojený hadičkami.
Víc mě nenapadá - poota
Tu trubičku bych přefiknul a ten kus ke zdroji tlaku zaslepil a před záslepkou napříč provrtal. Pak bych přes to navléknul hadičku a zajistil před těmi otvory. Druhou část trubičky zastrčit skoro až k té první části a taky zajistit.
Druhá varianta - taky přefiknout, kuličkový ventil s vinutou pružinkou, kulička se opírá o přívodní část, pružinka o odvodní, celý "ventil" krytý hadičkou.
Třetí varianta - ventilek z bicyklu připojený hadičkami.
Víc mě nenapadá - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Pokud můžeš dát hubličku, ze které jde vzduch do hadičky vertikálně nahoru, jakákoliv kulička menšího průměru než je vnitřní průměr hadičky a vetšího než je vnitřní průměr hubličky Ti zpětný ventil udělá, i kdybys měl umotat kuličku z chleba, nebo parafínu atp. Ahoj, Slávek.A(&F) píše:... prosím, nemá někdo nápad,
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... děkuji za nápady, ale již jsem to vyřešil (nápad se dostavil těsně po dopsání píspěvku) ... ... tož tady je mé řešení, třeba se bude někdy hodit ...
... ustřihl jsem cca 3 cm dlouhý kousek hadičky, ten souběžně přiložil k hadičce (tak, aby hadička ten kousek přečnívala o cca 5 mm) a slepil (obmotal) je k sobě kancelářskou průhlednou páskou ... přes ně potom natáhl konec prezervativu (ten s "čepičkou" ("ale bez čepičky to Bohušu néjde";o)), tak aby guma byla lehce natažena a přitom se opírala o celý obvod přečuhující hadičky ...... "špércku" jsem potom několikerým obmotáním zajistil normální kancelářskou gumičkou a její zbytek zakrátil ... komoru pro spojení s pokračováním soustavy jsem vyrobil z kulaté umělohmotné krabičky (krmení pro rybičky) tak, že jsem do jeho nacvakávacího víčka vyvrtal dva otvory o chlup menší než je vnější průměr hadiček (vstup a výstup) a do nich nasunul hadičky (kdy "primáková těsnící klapka je uvnitř) ...... funguje to dokonale !!! ... ... ani jsem to ve víčku nemusel těsnit (i když bych mohl, např. tavným lepidlem, ale to už by byl ryzí perfekcionalismus ... ) ...
... ještě jednou díky za snahu pomoci, neb to se cení ... ... Anri ...
... ustřihl jsem cca 3 cm dlouhý kousek hadičky, ten souběžně přiložil k hadičce (tak, aby hadička ten kousek přečnívala o cca 5 mm) a slepil (obmotal) je k sobě kancelářskou průhlednou páskou ... přes ně potom natáhl konec prezervativu (ten s "čepičkou" ("ale bez čepičky to Bohušu néjde";o)), tak aby guma byla lehce natažena a přitom se opírala o celý obvod přečuhující hadičky ...... "špércku" jsem potom několikerým obmotáním zajistil normální kancelářskou gumičkou a její zbytek zakrátil ... komoru pro spojení s pokračováním soustavy jsem vyrobil z kulaté umělohmotné krabičky (krmení pro rybičky) tak, že jsem do jeho nacvakávacího víčka vyvrtal dva otvory o chlup menší než je vnější průměr hadiček (vstup a výstup) a do nich nasunul hadičky (kdy "primáková těsnící klapka je uvnitř) ...... funguje to dokonale !!! ... ... ani jsem to ve víčku nemusel těsnit (i když bych mohl, např. tavným lepidlem, ale to už by byl ryzí perfekcionalismus ... ) ...
... ještě jednou díky za snahu pomoci, neb to se cení ... ... Anri ...
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
Tak to by mě nenapadlo. Asi proto, že jsem se tím bílým nikdy neodekoroval a doma bych to nenašel.A(&F) píše:... děkuji za nápady, ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... já se s tím v domácích podmínkách také "nedekoruji", ale v báglu pro jistotu vždy nějakej ten kousek nosím, protože když jdeš jednat s úřednicemi na magistrát, tak nikdy předem nevíš na jakou "pí*u" tam narazíš ... ... už jednou jsem během jednání vytáhl inkriminovaný balíček z báglu a s úsměvem na tváři se zeptal: "Mám si to vzhledem k tomu jak se chováte navlíknout ???" a rázem bylo po jednání ... ... ona to totiž nějak nevydejchala, zrudla vzteky a zavolala na mě ochranku, ale její mladší kolegyně se přitom za jejími zády málem počůrala smíchy ... ...
PeS: ... jinak takovouto věc je určitě dobré míti doma, jelikož to má i všelijaké jiné kutilské použití ...... za použití "zesíleného konce" mám dokonce z dob totáče dvojité "Zlepšovatelské ocenění", jelikož jsem tehdy v práci navrhl, aby se tyto používali místo gumiček prokluzovacího převodu do rychla (u pořizovače děrných štítků pro vyhazování hotových štítků do zásobníku), jelikož ty originální gumky se často trhaly a navíc se pořizovaly za valuty ... ... takže poté, co se vyzkoušelo, že to funguje, jsem jakožto "autor" vyfasoval objednávku a jel je ve velkým nakoupit do lékárny na Andělu, což později ještě mělo dohru, jelikož se nám z ředitelství vrátila faktura s žádostí o zdůvodnění nákupu ... ... ten druhej zlepšovák mám pak za to, že v rámci úspor jsem navrhl, že bychom se o každý preservativ mohli nákladově podělit se zemědělkou v Suchdole, kde používali "tělo primáku" namísto membrán ... a o "čepičky" s výzkumákem holešovický Tesly, kde je používali do nějakejch vývěv ... ... to obojí mi prozradila ona slečna z lékárny, se kterou jsme pak prochlastali tu odměnu, co mi díky tomu připadla ... ... (i přestože to byl pouze podaný "Zlepšovák", který se nikdy nepoužil a všichni jsme si dál kupovali vlastní "technologické špércky" ... ) ... jo, to bejvávaly doby ... ...
... mmch, dva tyto "zesílené okraje" ku vší naší spokojenosti slouží v domácím gramofonu pro pohon talíře (coby gumička od motůrku) ... ...
PeS: ... jinak takovouto věc je určitě dobré míti doma, jelikož to má i všelijaké jiné kutilské použití ...... za použití "zesíleného konce" mám dokonce z dob totáče dvojité "Zlepšovatelské ocenění", jelikož jsem tehdy v práci navrhl, aby se tyto používali místo gumiček prokluzovacího převodu do rychla (u pořizovače děrných štítků pro vyhazování hotových štítků do zásobníku), jelikož ty originální gumky se často trhaly a navíc se pořizovaly za valuty ... ... takže poté, co se vyzkoušelo, že to funguje, jsem jakožto "autor" vyfasoval objednávku a jel je ve velkým nakoupit do lékárny na Andělu, což později ještě mělo dohru, jelikož se nám z ředitelství vrátila faktura s žádostí o zdůvodnění nákupu ... ... ten druhej zlepšovák mám pak za to, že v rámci úspor jsem navrhl, že bychom se o každý preservativ mohli nákladově podělit se zemědělkou v Suchdole, kde používali "tělo primáku" namísto membrán ... a o "čepičky" s výzkumákem holešovický Tesly, kde je používali do nějakejch vývěv ... ... to obojí mi prozradila ona slečna z lékárny, se kterou jsme pak prochlastali tu odměnu, co mi díky tomu připadla ... ... (i přestože to byl pouze podaný "Zlepšovák", který se nikdy nepoužil a všichni jsme si dál kupovali vlastní "technologické špércky" ... ) ... jo, to bejvávaly doby ... ...
... mmch, dva tyto "zesílené okraje" ku vší naší spokojenosti slouží v domácím gramofonu pro pohon talíře (coby gumička od motůrku) ... ...
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Paludarium patrně , v česku se tím zabývají třeba na stránkách http://www.paludarium.wz.cz/ no ,ale dá se tak pěstovat i zelenina a bylinky.A(&F) píše:vytvoří se v nich mikroklima s přirozeným koloběhem živin a vody
Je to pěkné, ale docela náročné.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
... ahoj Laďo ... dík za info, ale to, o čem hovořím já, je něco inčího ... ...
... to se vezme velká skleněná uzavíratelná nádoba (např. demižon), vypaří se ... a dovnitř se na dno pomocí trubky nasype propařená hlína ... pomocí tyčinek se do ní zasázejí nějaké kytky, nejčastěji pak kapradiny ... pak se to zaleje převařenou vodou a zašpuntuje ... ta zátka se ještě vzduchotěsně zaleje voskem ...... a ponechá se to svému osudu ...... uvnitř se časem vytvoří vyvážený mikrosvět se svým mikroklimatem, zcela oddělený od vnějšího prostředí ... kapradiny tam rostou, výtrusují, umírají a shnijou na humus ... na tom humusu potom opět vyrůstají nové rostlinky ... a tak pořád dokola, klidně i stovky let ... voda se odpařuje, kondenzuje na stěnách a zase po nich zpátky stéká do půdy ... jediné, co dovnitř přichází, je "světlo" ... vše ostatní se dokola recykluje ...... tak o tohle přesně mi jde ... ...
PeS: ... pro paludárium také existuje název "Wordova skříňka" (dle svého vynálezce, botanika dr. Worda) ... "http://kvetiny.blogspot.cz/2007/03/sklenn-ndoby.html ...
... to se vezme velká skleněná uzavíratelná nádoba (např. demižon), vypaří se ... a dovnitř se na dno pomocí trubky nasype propařená hlína ... pomocí tyčinek se do ní zasázejí nějaké kytky, nejčastěji pak kapradiny ... pak se to zaleje převařenou vodou a zašpuntuje ... ta zátka se ještě vzduchotěsně zaleje voskem ...... a ponechá se to svému osudu ...... uvnitř se časem vytvoří vyvážený mikrosvět se svým mikroklimatem, zcela oddělený od vnějšího prostředí ... kapradiny tam rostou, výtrusují, umírají a shnijou na humus ... na tom humusu potom opět vyrůstají nové rostlinky ... a tak pořád dokola, klidně i stovky let ... voda se odpařuje, kondenzuje na stěnách a zase po nich zpátky stéká do půdy ... jediné, co dovnitř přichází, je "světlo" ... vše ostatní se dokola recykluje ...... tak o tohle přesně mi jde ... ...
PeS: ... pro paludárium také existuje název "Wordova skříňka" (dle svého vynálezce, botanika dr. Worda) ... "http://kvetiny.blogspot.cz/2007/03/sklenn-ndoby.html ...