Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Motory

Magnetické motory, apod.
Odpovědět
Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Magnetické Motory

Příspěvek od Aquarius1 »

Je to moc hezké,leč spousta třecích sil.Ale perfektní model to se musí nechat,jinak asi platí to co mám napsané dole pod příspěvky.

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Již nejméně dvakrát, a jednou to byl Slávek, se tu vyskytlo na fóru tvrzení, že narychlo sbastlený a "rozviklaný" funkční vzorek také opravdu fungoval. Další, a tentokrát již "seriózněji" technicky provedený se funkčností chlubit nemohl. Dokonce bylo vyřčeno i podezření, že právě ta "fórovost" prvního provedení by mohla být podmínkou funkčnosti, což na první pohled vypadá jako naprostý nesmysl. Zvlášť pro nás, kteří se snažíme po několik generací o perfektní konstrukci a její precizní provedení. Všechno s co nejmenší tolerancí, dokonale vyvážené a bez znatelných vůlí.
To je sice krásné a svým způsobem i dokonalé, ale přece jenom "proti přírodě".
Jistý František Němec na svých stránkách na toto téma hovoří natolik jasně a zřetelně, že je to srozumitelné i ze strojového překladu do naší mateřštiny - http://www.frankgermano.net/
Kdo není líný se proklikávat odkazy na tomto odkazu, ten se dozví ledacos zajímavého, mimo jiné i zdůvodnění té "fórovosti".

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

poota píše:Zvlášť pro nás, kteří se snažíme po několik generací o perfektní konstrukci a její precizní provedení. Všechno s co nejmenší tolerancí, dokonale vyvážené a bez znatelných vůlí.
... pravdu díš, Pooto ... :) ... vibrace jsou v mnohých konstrukcích velmi důležitým prvkem ... ;) ... vždyť mnoho přístrojů nefunguje, pokud jsou jejich "provozní stavy" absolutně hladké ...... a člověk by si přitom (zcela logicky :lol: ) řekl, že "čím klidnější průběh, tím lepší", ale opak někdy bývá pravdou ...... jeden příklad za všechny ... zkuste např. velmi jemným olejíčkem namazat vodicí kroužek PowerBallu, aby lépe klouzal v drážce mezi polokoulemi krytu ...... já už to zkusil ... bez vibrací zkrátka nefunguje ... :D ...

Obrázek
(vodící kroužek je to z bílého plastu)

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Ono je to tam v některém z odkazů i dost důkladně vysvětlované. Je tam i zdůvodněné, že vlastně nejdůležitějším zdrojem energie a hlavním "hybatelem" je gravitace - všechno ostatní jsou jenom "zprostředkovatelé" a její jiné formy či projevy.
Za nejschůdnější cestu k čerpání "volné" energie je považována precese, tedy kmitání něčeho kolem rovnovážné polohy - jak říkám, je to zajímavé "počtení" ;)
Zdánlivě to k magnetům moc nepatří, ale opravdu jenom zdánlivě :!:

Zdravím - poota

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše:Již nejméně dvakrát, a jednou to byl Slávek, se tu vyskytlo na fóru tvrzení, že narychlo sbastlený a "rozviklaný" funkční vzorek také opravdu fungoval. ...
Tvrdil a trvá na tom. Někdy ruce páně uráčí se a šmátne, ba i tvrdošíjně pošmatá bastlířovi z hvězdných výšek na náš svět a do jeho snah, přes veškeré úsilí jeho a :shock: votevře mu oči ať bastlíř chce, či nechce. V mém případě šlo o několik šmátnutí, jednak výběr materiálů, co bylo, ne co bych chtěl, jednak ruční ohýbání, které ne a ne se dařit přesně podle mých představ. Vylezlo z toho, že jedna věc je se zabývat pružností a druhá absorbcí šoku a vrácení síly. Pořád je to sekera ve špalku. Dobře ostrá a zaťatá, rozškubne eventuelně špalek i když jím rovnou neprojela a stačí na ni hledět. Tupá a blbě zaťatá vyskočí a nic se neděje kromě možná otírání si čela zakrváceného. Ocel - (povětšinou) vyskakuje. Dřevo absorbuje a vrací i mnohonásobně. Tření je stejně tak přítelem, jako nepřítelem. To záleží, jak se k němu chováme a jak s ním zacházíme.

Že už jsem u toho, práce není síla x dráha, ale síla x čas :smoke: Dráha může a nemusí být důsledkem síly po dobu trvání. Tohle Newton zprasil, vědi to schválili většinou hlasů a my všichni jim, a hlavně pak našim fyzikářům skočili na špek. Síla se zároveň rovná vydávané, či spíše převáděné energii. Bez energie síly není, stejně jako není bez energie protisíly.

Dostat k sobě dva magnety S proti S rychle, vezme míň energie než je k sobě dostat pomalu, stejně jako vzpěrač dokáže zvednout nad hlavu řekněme 400kg činku rychle, ale ne pomalu. Tenhle princip pracuje s kde čím. Kýbl vody zvedne během 1/4 veřiny nad hlavu kde kdo. Během hodiny nikdo :baby:

Ahoj, Slávek :pivko:

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

superlucifer píše:.........................
Nápad to není špatný...... ALE ( jako vždy :) )
Vstup / výstup magnetu z / do magnetického pole je energeticky náročný. demonstroval jsem zde :

Zmíněná vačka tento problém řeší jakoby magnetickou clonou ( oddálením klesá intezita magnetického pole ) Je to ve směru kolmém na mechanický pohyb a energeticky jde o méně náročnou aplikaci. Možná že kombinace páky a oddálení by měla smysl ??????

Clona, jakkoli se zdá lepší je prakticky realizovatelná de facto pouze deformací pole. Energeticky se jedná o stejně náročnou záležitost, jako průchod magnetu polem. Jistá šance je v dynamické cloně stvořené z pilin - když se koukneš na následující dmonstraci a představíš si ty piliny jako most mezi dvěma magnety, zjistíš, že je můžeš pružně oddalovat a přibližovat a k odtržení dojde až když je pole dostatečně slabé. Mechanické problémy s distribucí pilin zpět do výchozí polohy nemám ještě dořešené, zřejmě budu muset použít gravitaci - to znamená pouze jednu polohu stroje.

toto řešení má taky své neýhody - piliny se časem nasytí a je nutné je vyměnit, nebo odmagnetovat ( prý je tento problém i u Perendev ). Podobně se kulička na následujícím videu jednou zastaví a hádej, které množství energie bude větší - to, které " vyrobí ", nebo které "spotřebuje" při následné demagnetizaci ? :)

Tolik k tvému nápadu, bádej dál ;)

Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
superlucifer
Nový člen
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od superlucifer »

děkuji všem za komentáře...pro karkulku...studuju ten tvůj motor...a pročítám celé vlákno:-)))ach jo jako bych toho neměl dost ...nakonec se ze mě stane ještě magnetickej šílenec:-)) to ten rok hezky začíná:-)))

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

magnetickej šílenec se z tebe stane, až do bastlení vrazíš několik tisíc Kč. za magnety a ostatní material, až ti neodymy scvaknou prsty a poteče krev, až se magnety , zase nejspíše neodymy scvaknou a uštíplý kousek se ti zasekne těsně vedle oka a po několika letech pochopíš, že je to marný, je to marný.....
osobně ti prozradím sladké tajemství. já ten motor bastlím hlavně proto, abych zjistil, proč to nefunguje, protože ono to skutečně fungovat nemůže :idea: ...ale nevíme proč... :oops:
tak někde začni, držím palce...a svěř se s nějakým nápadem a nevzdávej to jako Magneto...budiž mu země lehká :baby: m11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
driverxcz
Nový člen

Příspěvek od driverxcz »

už několik let sleduji videjka magnetických motorů až jednoho dne dal na net video perendev s tím že řekl ve videu co je potřeba ke stínění magnetického pole,tím pádem se to musí po instalaci stínění už točit.jen nevím jak dlouhé magnety a o jakém průměru použil.a v jakém jsou ůhlu na těch kolech.jako stínění použil Bismut což je materiál který má velice malý bod tání takže půjde krásně nalít a vytvarovat podle tyčových magnetů.Bismut odstinuje velice silně magnetické pole,takže je to super materiál. http://unimagnet.cz/39-bismut.html sám to později budu skoušet až bude dostatek finnancí a času.
ted už jen zbývá bastlit at se to točí!

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Někde už jsem to tu psal, ale pro jistotu to ještě zopakuji.
Z toho, k čemu jsem došel, je mi jasné, že magnetické pole odstínit nejde!
A teď tedy proč?
Protože existuje pouze jedno jediné magnetické pole, přičemž někteří chytřejší než já tvrdí, že jako výsledek působení gravitace. Pokud tomu poli nic nepřekáží, tak je homogenní a nijak se neprojevuje. Jestliže do něj umístíme to, čemu říkáme magnet, tak v něm vytvoříme určitou překážku, kolem které se to pole vyrovnává "okolo" tím, čemu říkáme siločáry. Z toho vyplývá, že už ten magnet je materiál, který to pole odstiňuje a to, co hledáme jako stínění těch siločar by muselo fungovat stejně jako magnet. Jenomže by se tím docílilo jenom dalšího narušení okolního magnetického pole s pouhým přetvarováním siločar, nejspíš do větších oblouků.
Nerad beru iluze o separátních zdrojích magnetického pole - magnetech, ale třeba to někomu ušetří pár zbytečných pokusů.

Zdravím - poota

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše:Někde už jsem to tu psal, ....
:D Já si to pamatuju heč. Ale, taky jsi tu psal, že někdo se někde zmínil, že základem je gravitace a vše ostatní z ní pochází. Takže dilema.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

poota píše:Protože existuje pouze jedno jediné magnetické pole, přičemž někteří chytřejší než já tvrdí, že jako výsledek působení gravitace.
...asi jsem chyběl při výkladu, takže z tohoto vyplává, že mag pole je zapřičiněno gravitací????
...takže ve stavu beztíže magnet nepůsobí???? se mě nějak nezdá, no ale třeba to tak je, v kosmu jsem nebyl. mohu si to ale vyložit jen tak, že gravitace působí napříč celým vesmírem a tudíž i magnet působí všude??? jsem z toho "někak celkom zmetený " :ethink: m11 :D

django1
Zasloužilý člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 60 poděkování

Příspěvek od django1 »

Mimo téma (offtopic)
koenzim Q10 , Ginkgo biloba .... je to marný, je to marný.

Nic jsi nepochopil Ivánku martine11 ( "cink" ) a to jsem speciálně pro tebe hledal video z kosmické stanice, kde je demonstrace gravitace, abys neminul, uvedl jsem i čas. Přiznej se, že ty si pořád ještě myslíš, že když budeš s letadlem padat rychlostí rovnající se zemskému zrychlení, tak na tebe gravitace nebude působit ??!?!?!?

Zkus se podělit o své zkušenosti namísto hlásání své pravdy. Jsem huhu
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

mám pocit, že si nerozumíme....kdysi jsme se bavili o gravitaci...a nyní o magnetismu.....tady je "snad" jiná diskuse....výše padla zmínka o tom, že magnetismus je projevem gravitace :idea: ...jak psal Poota :bye: ....a já tomu nerozumím.....tady ani gingo nepomůže....tedy mé hlavě, nebo čím přemýšlím... :bhead: :pivko: ale dík za připomínku m11 :D

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Nic si z toho nedělej, já to taky ještě nemám dost vstřebané. Tak si projdi pokud možno všechny odkazy na http://www.frankgermano.net/
Nemusíš se bát, že by ses nudil - bude to sice nadlouho, ale docela slušně Ti to zamotá šišku ;)
Tvoje otázka, jestli v beztížném stavu magnety "nemagnetují" se mi líbí, ale zodpovědně odpovědět na ni neumím - je to docela možné.
Problém je v tom, že v celém Vesmíru bude asi těžké najít nějaké místo bez jakékoli gravitace - mám dojem, že "beztíže" je jenom stav, kdy se účinky dvou a nebo více gravitací navzájem vyruší.
Kosmonauti na oběžné dráze jsou ve stavu beztíže, ale celá Sluneční soustava kolem nich drží pohromadě na základě gravitačních sil jejích těles.
U magnetů se snažím vysvětlit, že vlastně každý magnet je něco, co "stíní" magnetické pole, takže je marné hledat nějaké další "stínítko". Ten můj poněkud naivní výklad magnetů ovšem docela obstojně vysvětluje i skládání magnetů "na sebe". Dva magnety nemají dvojnásobnou sílu, tři magnety nemají sílu trojnásobnou atd. Každým přidaným magnetem se sice síla zvětší, ale pokaždé o stále menší a menší hodnotu.

Zdravím - poota

Odpovědět

Zpět na „Magnetismus“