U té Tepperweinky uvažuji v poslední době o jedné věci... Je sice zdrojem minerálů, to bez pochyb, ale také bez pochyb reaguje v žaludku s přirozenou kyselinou chlorovodíkovou (neutralizuje ji) - a to by mohl být problém.MIRKO píše:...ale dám jsi pořádnou dávku Tepperweinovy směsi a mám pokoj...
Kortikoidy způsobují oslabení imunity, respektive oslabení řídícího systému imunity. Imunita má sice nějakou sílu, ale když nedostane impulz ve smyslu "tady je problém, je ho třeba vyřešit", tak se nehne...
To vyneutralizování trávicí kyseliny Tepperweinkou může mít za důsledek, že se užitím Tepperweinky omezí celkově chlorovodíková v organizmu, tedy i energie pro čistící mechanizmy. Mám podezření, že podobně, jak kortikoidy oslabují řídící systém imunity, tak podobně Tepperweinka odebírá energii pro čistění organizmu. Výsledek by teoreticky mohl být tedy podobný jako kortikoidy, ovšem bez debat jednoznačně jen na krátký čas - oproti kortikoidům.
Na druhou stranu Tepperweinka obsahuje látky podporující tvorbu žaludeční kyseliny, takže je to celkem takové téma do pranice...
Otázkou je, jestli Tepperweinka funguje na delší čas (měsíc či více) nebo pouze na kratší čas - než se doplní energie pro čistící systém organizmu... Osobně jsem jí moc nezkoušel, nijak výrazně mě neoslovila...