Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Vitamin C

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od akvarista »

http://glutathione.wellwise.org/how-do-liposomes-work velice zajímavé stránky.

Jinak našel jsem na jednom foru životnost liposom Céčka a je bohužel jen 4 dny.Dnes odpoledne to zkusim přeultrazvučit ještě jednou,protože to udělám vždy na týden a dnes už to mám 6 dní staré.Jestli jednoduše bublinka lecitinu praskne a uvolní Céčko zpátky do roztoku tak by tam měl být furt lecitin a Céčko takže by to mohlo jít přeultrazvučit zpět.Zdálo se mi že je účinek slabší,ale přikládal jsem to tomu že už jsem si na to zvykl a ono to bylo tímto.Pokud to nebude fungovat tak holt budu ultrazvučit každé 3 dny.


smajlicekk
Stálý člen
Příspěvky: 79
Registrován: ned 04 pro 2011 21:23
Dostal: 8 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od smajlicekk »

Ahoj, prosim Vas, delate Liposomal Ce z vody z vodovodu, nebo musi byt nejaka specialni? diky. S


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od Slavek Krepelka »

smajlicekk píše:Ahoj, prosim Vas, delate Liposomal Ce z vody z vodovodu, nebo musi byt nejaka specialni? diky. S
Kohoutí by měla stačit. Z jiné jsem to nedělal. Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
smajlicekk
Stálý člen
Příspěvky: 79
Registrován: ned 04 pro 2011 21:23
Dostal: 8 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od smajlicekk »

Slavku diky moc. S


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od akvarista »

Ahoj!
Nezkoumal jste někdo jak vyrobit nejtrvanlivější liposom?Všude se uvádí trvanlivost pár dní,což je i moje zkušenost,ale nejde mi do hlavy jak to můžou některé firmy vyrábět s trvanlivostí půl roku.Dokonce jsem našel liposom vitamíny s prodlouženým účinkem a to tak že to byl trojvrstvý liposom který jak se postupně trávil či co se s ním děje tak uvolňoval účinnou látku.
Napadlo mě co kdyby se uvařilo liposom Céčko s menším množstvím lecitinu a pak se ještě jednou či dvakrát převařilo s další dávkou lecithinu?Myslíte že by ten přidaný lecithin obalil znovu již udělané liposomy?Asi to vyzkouším.Ale kdyby jste této technologii někdo rozumněl lépe tak dejte vědět.Taky až se mi vrátí půjčený mikroskop tak to pod něj šoupnu a uvidim co na mě vykoukne.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Dehydroaskorbová kyselina

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: Po ClO2 to cítit není, vůně jaksi neurčitá, tož jsem dal pár kapek do skleničky, naředil vodou a ochutnal :bhead: Chutná to jak roztok slabé kyseliny askorbové a mraky šťovíku, takže šťavelové a je to tím pádem na vyhození.
Přece jenom se zkusím optat :oops:
Jak má vypadat dehydroaskorbová kyselina, co má dělat a co dělat nemá - tím myslím, jak se pozná, jestli je to ona a nebo jestli je to něco jiného?

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Dehydroaskorbová kyselina

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: Jak má vypadat dehydroaskorbová kyselina Zdravím - poota
T hlediska chemické stability ve zkumavkách dost na :ptrain: protože kyselina dehydroaskorbová (DHA) očividně není po výrobě stálá, pokud se s ní něco dál neudělá a co to něco je nevím, i když tuším, že je nutno ji rychle dehydrovat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dehydroascorbic_acid
Přenos do mitochondrie
Vitamín C proniká do mitochiondrií v podobě DHA přes glukózové receptory, ve kterých dochází k produkci většiny volných radikálů, kde se akumuluje a chrání mitochondrický genome a membrány.


Jenže to je Wikipedie. Dále se lze dozvědět, že v buňce dochází k recyklování VitC a jeho chemické oscilaci mezi DHA a askorbovou a že DHA slouží k produkci právě těch volných radikálů, specielně H2O2, které v buňce slouží k okysličovacím procesům, například okysličování glukózy, ale asi toho bude víc, zatímco askorbová je také opět okysličována na DHA v dalších vnitrobuněčných procesech. Jde tedy o jakýsi mezičlánek procesů, který dovede jak okysličovat, tak redukovat. Pokud to někomu ještě nedochází, ať si zkusí například tu glukózu (a to je součástí produkce mitochondrické energie a Scent Gyorgiy - Krebsova glukózového cyklu) okysličit diatomickým kyslíkem za tělesné teploty a bez další chemie a biologie. Přeji hodně štěstí

Přeprava do mozku
VitC
(tedy kyselina askorbobá, či askorbáty) nepřekračuje z krve do mozku, ačkoliv mozek je jedním z orgánů, který obsahuje nejvyšší hladinu VitC v těle, a teprve poté se opět mění na askorbát.

Z čehož se dá usoudit, že používaná terminologie je poněkud všeobecná a tím zavádějící a že pojem kyselina askorbová může zahrnovat například askorbát sodný atd., pročež se VitC běžně do těla dodává právě ve formě askorbátu sodného, popřípadě jiných, například askorbátu hořečnatého.

DHA byla použita jako dietní dodatek vitamínu C a v kosmetických přípravcích

Z čehož se dá směle usoudit, že DHA lze nějak stabilizovat v různých přípravcích. Otázkou však je, co se s DHA stane dál během trávícího procesu.

Velice směle si tedy zašpekuluju, anžto již nemám pocit, že bych se mohl mýlit.

Máme tady řadu lidí, J. Humble a spoustu chemiků amatérů i profíků, trpící neodbytným pocitem, že MMS1, tedy spíše jeho produkt ClO2, ničí vitamín C a obráceně, že vitamín C ničí ClO2. Nic nemůže být vzdálenější pravdě už díky tomu, že právě ClO2 je průmyslově používán k výrobě DHA z kyseliny askorbové. Nezbývá mi tedy než usoudit, že ClO2 dopravené do krevního oběhu nejen že neničí VitC, ale naopak, že ho přeměňuje na DHA formu VitC, kterážto je pak snadno k dispozici i těm buňkám, do kterých askorbáty nepronikají, a těch je v těle většina, ale i do těch, které vezmou vitamín C pouze v podobě DHA. Z tohoto titulu je nejspíše naprosto putna, jestli člověk bere VitC s MMS1, či s CDS, či dokonce aktivuje MMS kyselinou askorbovou a zarověň z toho vyplývá, že je velice nemoudré při užívání MMS1/CDS jakkoliv omezovat příjem VitC, ba právě naopak. Z mého poněkud nevydařeného pokusu je pak jasné, že nemá smysl se trápit s výrobou DHA předem a s jeho skladováním.

No :D snad abych Ti Petře zodpověděl i tu otázku, jak vypadá DHA. V odkaze jsou jakési podivné hierohlyfy, které DHA popisují molekulárně. Ve skleničce ve vodním roztoku jde o čirou tekutinu bez zápachu a nejspíše i celkem bez chuti, možná trochu nakyslou, anžto okysličená askorbová (DHA) není zdaleka tak agresivní kyselinou jako čistá kyselina askorbová.

Dále.
Pokud se dá věřit glukózovému cyklu pánů Gyorgyho a Krebse, či nějakému který je víceméně totéž, ale probíhající poněkud jinak, je nabíledni, že oproti všem řečem, že glukóza dodává tělu energii, dodává tělu energii chemická reakce mezi kyslíkem a glukózou. Tím, že se tento proces otočí v játrech, kde dochází k odkysličení glukózy, je nasnadě, že zde se energie zase spotřebovává. Tím se dostáváme k otázkám:
1) Kde se sakra tělesná energie bere, když celková bilance glukózového cyklu, alespoň vědo-teoreticky, vyjde na nulu?
2) Proč vůbec je nám třeba do sebe cpát glukózu, či cokoliv z čeho si tělo glukózu vyrobí, když se ta věc recykluje?
3) Co vlastně způsobuje problémy s tím, aby tento a další cykly v těle probíhaly bez dodávání čehokoliv, míněno potravy v jakékoliv podobě, kromě snad atmosferického kyslíku?
4) Je snad možné, že extra energii potřebujeme pouze na to, abychom jí byli schopni plýtvat na trávení něčeho, co vlastně vůbec nepotřebujeme a co si tělo dokáže kompletně recyklovat?

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Dehydroaskorbová kyselina

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: http://en.wikipedia.org/wiki/Dehydroascorbic_acid
Jenže to je Wikipedie.
No právě - mou důvěrou otřásá už to, že sumární vzorec je C6 H6 O6 a ve strukturálním vzorci uhlík vůbec nevidět. V odkazech na vitamin C jsem našel ve strukturálním vzorci maximálně 2 uhlíky!

Jedná se mi o to, že chloritan se dá neutralizovat, či po Humblovsku aktivovat, celkem jakoukoli kyselinou, takže proč ne rovnou askorbovou?
Zatím to vypadá tak, že hlavně proto, že ji chloritan zneutralizuje stejně jako jakoukoli jinou, čímž už to nebude "vitamín C". No tak nebude, no a co? To by přece nemuselo nijak moc vadit - kdyby se to neutralizovalo jakoukoli jinou kyselinou, tak tam nebude taky!
Můj osobní dojem je, že podle poměru obou látek tam vznikne chlordioxid stejně jako při použití jiné kyseliny - a k tomu ještě nějaká další látka či látky reakcí toho, co z konkrétní kyseliny zůstává, a s tím, co zůstane z chloritanu. Přičemž tam může ještě docházet i k dalším reakcím přímo mezi vzniklými látkami a potažmo i s tím, co v následně v těle najdou.
Když jsme rozebírali aktivaci kyselinou citronovou, tak jsme došli k citrátům a k tomu, že "ředí krev", což je v některých případech dobře a v jiných zase naopak. Při aktivaci kyselinou chlorovodíkovou citráty nevznikají a k ředění krve nedochází, což je v některých případech dobře a v jiných zase naopak.
Abych se vrátil k DHA - domnívám se, že při neutralizaci/aktivaci kyselinou askorbovou vznikat nějaký bude, ať už rovnou reakcí s chloritanem a nebo následně s chlordioxidem.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Dehydroaskorbová kyselina

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: V odkazech na vitamin C jsem našel ve strukturálním vzorci maximálně 2 uhlíky!
To bude tím, že oni se vědi neobtěžují díky nějaké konvenci malovat ty hieroglyfy kompletní, tedy se všema uhlíkama. To není vina Wiky. Odborník ví, nebo by měl vědět, o co jde, zatímco laik :shock: žasne. Jinak jsem měl pocit, že jsem se někde tady zmínil, že jsem chloritan céčkem aktivoval a samozřejmě, že to pracuje a ClO2 se vyvíjí. Nemůžu to ale najít, možná jsem jen chtěl. Kus ClO2 sice mizí a reaguje v roztoku na DHA, ale spousta ClO2 se uvolňuje nezměněna. Co z toho očividně leze je:
1) askorbát sodný v roztoku
2) kyselina dehydroaskorbová v roztoku
3) volný, plynný chlordioxid

Sečteno a podtrženo, nějaká idea, že vitamín C znehodnocuje ClO2 a opačně je alespoň z veliké části pitomost. Pokud si člověk uvědomí, že stejnou funkci, tedy radikální okysličování a to i patogenů zvládá jak ClO2, tak H2O2 zprostředkované askorbovou, kterážto je navíc naprosto přirozeným procesem těla na rozdíl od okysličování ClO2, navíc s tím, že ClO2 se v těle zase potká s askorbovou, nezbývá mi než celý konflikt mezi ClO2 a vitamínem C považovat za produkt omezenosti a ignorance vyvozený ze zkumavkového testu naprosto nedostatečnou metodou použití detektoru ClO2. Jde o naprosto klasický příklad specializovaného vědeckého postupu a vyvozování naprosto mylných teorií a závěrů z téhož.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Vitamin C a jód

Příspěvek od akvarista »

Ahoj!
Dávám si do liposomálního vitamínu C ještě jód jako to dělá člen Mahatma.Na stránkách nějaké pojišťovny jsou info o jódu a píšou tam že "oxidovaný jód se špatně vstřebává a působí spíš jako strumigen".Zajímalo by mě jestli mi ten jód nemůže to Céčko zoxidovat a tím vlastně zničit jeho účinky nebo zda je to myšleno spíše o jódu nějak poškozeném vzduchem nebo stářím nebo tak.Co myslíte?


ZdeněkF
Stálý člen
Příspěvky: 30
Registrován: pát 30 pro 2011 14:47
Dostal: 4 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od ZdeněkF »

Důležitá je forma použitého jodu.
Pokud je ve formě jodidu, je to v pořádku, pokud se ovšem nepředávkuje.
Elementární jod, třeba ve formě tinktury nebo Lugolova roztoku je silné oxidovadlo, které může ve větší koncentraci poleptat sliznice a vitamin C spolehlivě zoxiduje.


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od akvarista »

No to je hezký. :bhead: Dávám 60 kapek Lugolu na pulitr liposomu a to mám pak na 10 dávek.Je to tedy špatně?Lugol většina alternativců považuje za nejvhodnější na doplňování jódu :dknow:
Možná by mi mohl poradit Mahatma jak to dělá :help:


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od akvarista »

Moment,teď jsem si uvědomil jestli jsme si správně rozuměli.Myslel jsem jestli mi ten vit.C jakožto podle Slávka oxidovadlo nezoxiduje ten Lugol a né obráceně :dknow:


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: dehydroaskorbová kyselina

Příspěvek od akvarista »

Bingo!Tak tady jsem asi na něco kápnul http://curezone.com/faq/q.asp?a=13,281,2962&q=630
Slávku mrkni na to prosimtě.
Koukám že si celou dobu dělám liposomální dehydroaskorbovou s jódem.
Vznikne to i po spojení askorbové se sodou a následně s lugolem?


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: dehydroaskorbová kyselina

Příspěvek od Slavek Krepelka »

akvarista píše:Bingo! ... Koukám že si celou dobu dělám liposomální dehydroaskorbovou s jódem. ....
Mně je ta chemie dost záhadou, například to, kde se do reakce jódu a céčka schrastí kyslík na okysličení céčka na dehydroaskorbovou. To už je vyšší dívčí kterou nemám, ale předpokládám, že se reakce zůčastňuje voda z roztoku. Nicméně, ten článeček jasně říká, že smícháním askorbové a jódu, ne jodidu draselného, dostaneš dehydroaskorbovou a uvedený zdroj vypadá, že by to měl vědět.Tihle koníčkáři vědí většinou líp než profesoři. Taky se zmiňuje, že ačkoliv by se elementární jód v roztoku s iodidem draselným měl teoreticky rychle ve střevě oxidovat, nedochází k tomu. Dokonce ho ani neoxiduje chlorovodice v žaludku. Tohle jsou ty záhady chemie a zásadní vliv podmínek na chemické reakce a rozdíl mezi tím, co se děje ve zkumavkách a co se děje řekněme v tom hovně lidském a i dál ve tkáních.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“