![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Ano je to ako pises, mam ten istý problem.voja píše:Zdravím všetkých, v poslednej dobe mám problém zohnať vyhovujúcu Aqua Pro Injectione (Imuna). Pri posledných štyroch nákupoch sa vodivosť pohybovala od 1,7 do 5 us (boli to dokonca rôzne výrobné šarže kúpené v rôznych lekárňach v Košiciach). Stretol sa niekto s podobným problémom?
Z toho vyplývá, že momentální vodivost vody závisí nejenom na způsobu výroby, ale také na tom, jaká doba a za jakých podmínek od její výroby uplynula.Když měříme vodivost vody vyčištěné mnohonásobnou destilací v platinové nebo křemenné aparatuře, zjistíme, že přes největší pečlivost při čištění má nakonec stále určitou malou vodivost. Tuto vodivost způsobuje vlastní ionizace (autoprotolýza) vody:
2H2O = H3O+ + OH-
Třeba opravdu není - a máš nějakou lepší?strieborko píše:.. z toho usudzujem, ze s tou vodou nje je vsetko v poriadku.[/color]
Keby som mal na vyse nejakých cca 1200Eur u nas SK, tak by som asi zainvestovalpoota píše:Třeba opravdu není - a máš nějakou lepší?strieborko píše:.. z toho usudzujem, ze s tou vodou nje je vsetko v poriadku.[/color]
Zdravím - poota
... nejen to, ono záleží i na "skladbě klustrů" ... jako příklad uvedu "mikrovlnkovou vodu", tj. vodu jenž prošla několika minutovým varem v mikrovlnce, během čehož se "lehce" změní i její fyz. vlastnosti (nejspíše změnou vnitřní struktury = možná, že vodíkové vazby potom zafungují trochu jinak) ... při měření této vody je vidět, jak její "zvýšená" vodivost po skončení varu během necelé minuty prudce klesne, další znatelný pokles je v rozmezí několika minut, další potom v řádu hodin ... a na původní vodivost se vrátí až za několik dní ... samozřejmě se na tom podílí i pokles teploty, ale ten nekorespondoval s křivkou vodivosti ...... možná se na tom rozdílu částečně podílela i výše uvedené "autoregenerační schopnost vody - samovolné zvyšování vodivosti" ...poota píše:Ve vlákně "Živá a mrtvá voda" jsem citoval: Když měříme vodivost vody vyčištěné mnohonásobnou destilací .......... Z toho vyplývá, že momentální vodivost vody závisí nejenom na způsobu výroby, ale také na tom, jaká doba a za jakých podmínek od její výroby uplynula.
Nebylo by lepší něco odsud? http://www.filtracevody.cz/store/depart ... stemy.html Parametry myslím celkem podobné, ale cena podstatně přívětivějšístrieborko píše:Keby som mal na vyse nejakých cca 1200Eur u nas SK, tak by som asi zainvestoval...
mr.jardaxjardax píše:Skutečný výsledek dosáhnete i s použitím kohoutkové vody, jen ta čísla budou jinak - výsledek stejný!
Jde o to, jestli budu hloupou tupou ovcí... jestli chci, budu!
"Funguje" to sice stejně, ale výsledek se podstatně liší!jardax píše:Funguje to z ultra pure water stejne tak i z kohotkovej....
Máš pravdu, tupá ovce se nezajímá proč.jardax píše:No já nic proti děcka, vařil jsem jakokoloid z nejlepčí vody a když najednou byla nouze, nepohrdul jsem vodou z kohoutku. Výsledek tentýž!!! Funguje to z ultra pure water stejne tak i z kohotkovej....
Ve spešl návodech, které zde najdete, jde spíše o reprodukovatelnost výsledků... nikoliv o skutečný výsledek. Skutečný výsledek dosáhnete i s použitím kohoutkové vody, jen ta čísla budou jinak - výsledek stejný!
Jde o to, jestli budu hloupou tupou ovcí... jestli chci, budu!