Aha, toto mne nenapadlo. Apriorně předpokládám bezelstnost, což se asi do dnešní doby moc nehodí.poota píše:To už se stalo víckrát, že když se došlo k "nepovoleným" výsledkům, tak byla chyba v měření.NAVAR píše: To je vcelku škoda že při té snaze investicích práci atd. neumí měřit či interpretovat výsledky jak autor, tak i učitel a dokonce celá komise.
Skoro to ve mně budí pocit, že je to taková poslední "záchranná brzda", že aby se třeba "nevykolejilo".
Zdravím - poota
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Meg-diskuze
Moderátor: rival
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: MEG a KEG
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
-
- Stálý člen
- Dostal: 4 poděkování
Šlo o to, že průběh napětí i proudu na výstupu byl výrazně impulsní a ten nešťastník počítal výkon, jako by šlo o běžný střídavý proud.Palo píše:Specifikuj.ZdeněkF píše:...tam bylo několik školáckých chyb při měření...
V takovém případě je jediné správné řešení dokonale synchronně měřit okamžitou hodnotu napětí a proudu a jejich součin integrovat. To vyžaduje nákladné přístrojové vybavení, je to ale možné přibližně vyřešit grafickým synchronním! znázorněním obou veličin a jejich grafickou integrací. O to se autor ani nepokusil.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
sorry. ale pokud stačí osciloskop s logegrem, pak stačí excelZdeněkF píše:To vyžaduje nákladné přístrojové vybavení,
nedávno jsme v magnetických motorech došli ke stejnému výsledku v excelu i v autocadu. Sice mě to překvapilo, ale zřejmě je excel fakt výpočetně dobrý.
Někteří lidé mají pocit, že vědí lépe než já co a kam jsem chtěl napsat. Budiž blahoslaveni.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Dík za info - může to někdo potvrdit? Já to za do detailu neštudoval...ZdeněkF píše:Šlo o to, že průběh napětí i proudu na výstupu byl výrazně impulsní a ten nešťastník počítal výkon, jako by šlo o běžný střídavý proud.
Nevím, co je složitýho na tom to usměrnit, pak kondík, dát slušnou zátěž a změřit W.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
-
- Starší člen
- Dal: 3 poděkování
Jenže Pavel Horký usměrňovat nechtěl. Jako zátěž byla zářivka.Palo píše:Dík za info - může to někdo potvrdit? Já to za do detailu neštudoval...ZdeněkF píše:Šlo o to, že průběh napětí i proudu na výstupu byl výrazně impulsní a ten nešťastník počítal výkon, jako by šlo o běžný střídavý proud.
Nevím, co je složitýho na tom to usměrnit, pak kondík, dát slušnou zátěž a změřit W.
Jeho vyučující ing. Malý věděl dobře, proč....
http://www.issnp.cz/view.php?cisloclanku=2007120001
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Už jsem to jsem kdysi psal zde.Palo píše:Dík za info - může to někdo potvrdit? Já to za do detailu neštudoval...ZdeněkF píše:Šlo o to, že průběh napětí i proudu na výstupu byl výrazně impulsní a ten nešťastník počítal výkon, jako by šlo o běžný střídavý proud.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... tart=1035¨
Některé přístroje ten kondík nemají moc rády.
Teprve teď čučím jak (!) z roští že už to jsou 3 roky co jsem to psal.
Doprčic, tohle ve mne evokovalo přísloví indiánského kmene Dakotů:
Když zjistíš, že jedeš na mrtvém koni, sesedni!
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kondíků jsou desítku druhů, však ty to musíš vědět nejlíp Samozřejmě by se zvolil takový, který by s zařízením měl nejlepší výsledky.NAVAR píše:Některé přístroje ten kondík nemají moc rády.
Otázka je, jestli se ta energie opravdu ztrácí nebo jestli tam opravdu žádná není
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 139 poděkování
- Dostal: 305 poděkování
Zdravím ElbafinoElbafino píše:.....
Viděl jsem to funkční a jede to. Od té doby jsou jistě značná zlepšení. Takže prosím nevěřící HomoPštrosy aby nepsali pochybvoačné odpovědi o funkčnosti. Ptám se jen těch co mají positivní přístup = zodpovědný přístup. Děkuji za respekt.
ELbafino
Jako velmi, velmi skeptický technik jsem se dostal na toto fórum teprve az v září tohoto roku. Vždy, když se někde, někdo chystal předvést zařízení na VE, tak to z "nějakých" důvodů nevyšlo. Už ani nedoufám, že to uvidím na vlastní oči, tak prosím, můžeš uvést jaké zařízení jsi viděl na vlastní oči a za jakých okolností? Nesnese-li odpověď zraky fóra, prosím odpověď na SZ, hrob je proti mne učiněná klepna.
Díky a zdraví E_man
- Zasloužilý člen
- Dal: 262 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: výtah ze 2 e-mailu
Prepáč, neviem či ti môžem vstúpiť do tvojho vlákna ale zaujala má táto veta
Waldes.
Zdá sa mi to nejako neprimerane moc, pár tisíc milifaratov je vlastne pár faratov, nemalo to byť pár tisíc mikrofaratov teda pár milifaratov ?Akord píše:.....Príkon MEG lze jednoduše merit tak, že se MEG bude napájet z filtračního kondenzátoru o kapacite pár tisíc milifaradu, .....
Waldes.
Nieje nič nové, len zabudnuté ...
- Waldes
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Výzva !!!
Už som to tu pred pár rokmi skúšal ale po rokoch skúsim znovu napriek tomu, že vtedy som okrem vyhrážok od istých osôb a ticha všetkých tých, ktorí sa tu predtým vystatovali, postavil som to a nefunguje to, nič iné nedosiahol. Všetci čušali ako voš pod chrastou. Výzva pre všetkých ktorí skonštruovali MEG, príďte na zraz aj s prístrojom a tam spoločne nad tým pobádame ! Čo poviete mohlo by vám to zato stáť ... Buď presvedčím ja vás alebo vy mňa, nič iné sa nemôže stať !
Waldes
Waldes
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: Meg-diskuze
Hele Waldesi, je to zajímavá výzva-zřejmě chceš vyprovokovat obecenstvo. Okolnosti tvého neůspěchu s MEG si už nepamatuji ale s tvojí výzvou si nás rozdělil na štváče a sráče, já si tě vážím, ne že bys urážel ale važ svá slova. Proč by ti kdo vyhrožoval, popřípadě za to můžem že si neuspěl? Tak a hned se přiznej jaký si měl materiál jádra trafa?
- Waldes
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Lajoši, Lajoši, vôbec si nepochopil o čom tam píšem. Je to len zopakovanie výzvy z 27.apríla.2010 ak si to chceš pozrieť pre oživenie pamäti tak je to na stránke 3 tohto vlákna príspevok http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 219#p64219 a je tam aj tvoja reakcia a ďalšie reakcie sú na stránke 4. Čo sa týka toho vyhrážania, bolo to cestou sz a ako inak brať napríklad " Kamarádsky a důrazně Tě žádám, zdrž se neopodstatněných rad MEGistům. Mohl bych si to brát osobně " No presne ako som predpokladal nik tam nič nedoniesol a presne tak dopadnú moje výzvy aj teraz.
Waldes
Waldes
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: poznámky k merení MEG
aha... dík za upozornenie, pravdaže stačí pár milifaradov, alebo pár tisíc mikrofaradov...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
No jasně Waldesi, bylo to dávno, tak jsem to pročetl znovu, vlastně nemam co do toho kecat neb jsem nikdy neměl přijatelné jádro, tak že jsem zůstal při úvaháh nad principem z patentu a konečný hardwer vypadal jako dobrý měnič, jen trochu na vysoké napětí.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Z fakulty mám spolužáka, dobre se známe, nedelalo mu potíže objednat si doporučený materiál jádra z ameriky, s elektronikou podobne jako já nemíval problém, a samozrejme mu to nefungovalo.
Základní princip v elektromagnetismu totiž je, že všechno, co funguje s jádrem musí fungovat i bez nej, akorát velikost, hmotnost a proporce budou nesrovnatelne jiné.
Na materiálu jádra samozrejme nemá jak funkce záviset, minimálne by se projevil aspoň částečný úspech, protože plechy i ferity už za dob sociku byly už pomerne kvalitní a nízkoztrátové.
Základní princip v elektromagnetismu totiž je, že všechno, co funguje s jádrem musí fungovat i bez nej, akorát velikost, hmotnost a proporce budou nesrovnatelne jiné.
Na materiálu jádra samozrejme nemá jak funkce záviset, minimálne by se projevil aspoň částečný úspech, protože plechy i ferity už za dob sociku byly už pomerne kvalitní a nízkoztrátové.