Jeden o koze, druhý o voze, jeden z nás je určitě mimo: Autor píše/u videa uvádí: Dát na balkon a nechat vyvíjet 12 hodin. Takže mám otázk yn a tvcůj příspěvek:Slavek Krepelka píše:Osobně jsem tu nejednou uvedl, že je rozumné do lapací vody dát dost ledu, aby si lapací voda nabrala co nejvíc ClO2. Pokud je lapací voda více méně na 0°C, je jedno čím se ClO2 vyvíjí a koncentrace nasycení je vždy skoro stejná, pokud z toho vynecháme kvalitu vody, její obsah minerálů a dalších plynů. Pokud se lape do destilky a vždy s vodou na nule, lze docílit veliké přesnosti nasycené koncentrace. Pak je taky už jedno, jestli někdo vyvíjí v zimě, nebo v létě a není třeba studovat něco nějakýma papírkama, pokud se docílí toho, že CDS (voda) z vyvíječe už nechce ClO2 dál brát, tudíž že bylo dosaženo nasycení CDS a ClO2 se začne z lapací nádoby hrnout ven.dlouhynick píše: .... Teď v zimě OK, ale v létě na balkónech když bude 30-40°C na sluníčku to může lítat... ...
Stejně je to zase relativní, protože po několika dnech skladování a odlévání za různých podmínek se obsah CDS zase může dramaticky lišit od uživatele k uživateli, nemluvě o kvalitě skladovací nádoby, jak dobře těsní a včetně skladovací teploty, která by měla být alespoň lednicová, tedy cca 4°C. To ani nemluvě o nemožnosti nějak přesně měřit a zjišťovat kolik kdo potřebuje momentálně dávkovat. Měřící hnidopišení je naprosto o ničem. Záleží pouze na osobním odhadu za vlastních podmínek jak výroby tak za vlastních podmínek zdravotního stavu a snášenlivosti. Ne, že by to tu už mnohokrát nebylo vypíchnuto několika členy. Stejně tak je o ničem někomu vysvětlovat, že něco nejde, protože pokud je vůle, jde kde co.
S laskavým pozdravem, Slávek.
1. Jak udržet v létě na balkoně teplotu °C po dobu 12 hodin?
2. Má námitka do diskuze byla, že se zvyšující se teplotou klesá jímavost vody lapací a stoupá reakční rychlost.
3. Nutně tedy musí existovat teplota, při které už jímat dál nepůjde a plyn způsobí přetlak, vedoucí k explozi
4. Ptal jsem se, zda tuto teplotu při tomto uspořádání už někdo zjistil, aby se ostatní mohli případně metody vyvyrovat, pokud by se za určitých reálných podmínek (v léte na balkoně) ukázala jako nebezpečná.
Škoda že mnoho lidí nechápe prostou otázku, ale o to víc potřebuje exhibovat vlastními teoriemi o nepotřebnosti jakéhokoli měření. Pokud jde o prodej měřících papírků nejasné kvality a přesnosti, nezdá se mi nefér požadovat jejich porovnání s jinými, přesnějšími a dažšími papírky Instatest, které se těší obecné důvěře. Tak nevím, ale občas si připadám jak u blbých... Asi za to dostanu opět brzy ban... zvědavost se nevyplácí...
No vidíš, a já si zas připadám jak u blbých, když tu donekonečna musím opakovat, že se nemá citovat celý příspěvek, když se odpovídá přímo pod ním - poo.