Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
alfka
Starší člen
Příspěvky: 171
Registrován: sob 12 lis 2011 14:00
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od alfka »

Ahoj,

teda smekam, jak vám to hezky jde a kolik je tu nových důležitých informaci :)
U me štamprle stále učinkuje, už jsem byla zmatená co se to deje, když se mi problém vrátil zpátky na oční víčka, ale zase se to ztratilo, už bez fleků na obliceji, takže je to super :)
Jinak se něco deje s očima, chvilku huř vidím, tak se to zase zlepší a tak pořád dokolečka, ale ke zlepsení předchozího stavu zatím nedošlo.
Sem tam mě píchne u žaludku, což v sobotu bylo docela razantne, až sem se musela na chvilku zastavit a rozdýchat to. Jinak OK.
No ta psychika, ja jsem fakt mela nizkou potenci, takže to se mnou nijak zásadně necloumá, ale zaznamenala jsem že nejsem ochotná tolerovat to co sem dřív přešla mávnutím rukou.
Navíc jsem poprosila , aby když v mé hlavě vyvstanou myslenky, které je potřeba si uvědomit, myslím ty, které nejsou správné, abych byla upozornena, no reknu vám toto je trochu destruktivní záležitost..., jsem ted takový otloukánek, např. nesla jsem plastovou židličku a vím že jsem si říkala, musím ji vydrhnout, je špinavá, jsou na ní ti pitomí paraziti a prásk, dala jsem si tak do hlavy o futra , že jsem fakt videla svetlo s hvezdičkama...
No takže pak jsem u jiným myslenek spadla a narazila si koleno, 2x jsem se trískla do ruky, jednou do píštaly, ale jinak žiju :D
Autopatickou lahvičku uz mám doma, chystám se na tu vařenou slinu, abych dorazila kvasinku, ale musím si to nejak zorganizovat, abych na to mela dost casu.
Urcite pak napíšu.

pa :)


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od vokoun »

:) Tak jsem včéra uděl potenci s třech litrů vařené sliny a jsem zvědavej co to se mnou udělá :ethink: dneska jsem se trochu zklidnil a i neuro problémy se trochu zmírnily :esilenced: tak snad je to reakce a bude se to lepšit :lol: jinak taky asi :ptrain: nějakého hajzla v hlavě protože mně začala nějak divně brnět a občas mně houkne v uchu jak od tramvaje :laugh: tak jsem zvědav jestli mně náhodou neopouští nějakej parazit :bhead: no hlavně aby mně neopouštěl mozek :evil: :laugh: :bye:


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hanka píše:Do nedávna jsem pořádně nevěděla, jaký pocit je VZTEK....
Hádám, že si nerozumíme.

Koukám na to nejen jak se člověk cítí, ale i na to, jaký psychologický efekt mají Vztek a Hněv.

Vztek:
Osobně - bezúčelný pocit bezmocnosti, zmatku, potlačení smíšených emocí jejich uvonění, ať již díky konvencím, nebo strachu z následků pokud by se mu dal nevhodný průchod, ke kterému však může dojít poněkud iracionálním projevem, řevem, brečením atp. tudíž záležitost všeobecně pojmenovaná stres.
Na druhé působí různě - může vyvolat údiv, sympatii, obavy o nahněvaného, podráždění i pobavení se, ale zřídka kdy byť i mírný pocit strachu.

Hněv:
Osobně - účelný pocit síly a převahy bez náznaku strachu.
Ve druhých vyvolává - strach až panickou hrůzu. :D tedy panickou od slova panika, ne od slova panic :angel:

Zatímco vztek nám těžko kdy nějak poslouží a jeho projevy nám málokdy výrazně uleví, hněv dokáže divy i když za ním nestojí fyzická síla, ani se neprojeví fyzickým násilím. Cíleně dokáže velice pohnout i otrlým zaměstnacem správního aparátu a dokonce zmást i policajta. Vyzkoušeno a potvrzeno a ne jednou. Psychicky funguje jak na lidi, tak na zvířata. Epizoda poskytuje nahněvanému zajímavou zkušenost do budocnosti a metodu prosazení své vůle. Dá se jak využít, tak zneužít. Obranou je vědomě vyvolaný chladnokrevný postoj, pokud je člověk na takový psychický útok připraven.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

alfka píše:Ahoj, ... jsem ted takový otloukánek, ...
:) Ale kočičko, to Ti přeci tělo říká, abys posuzovala co děláš, nebo chceš dělat, nebo na co pomyslíš, srdcem a ne hlavou. Pokud se Ti honí hlavou myšlenky, které považuješ za nepřívětivé, nazaháněj je. Umoř je dotazama.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
kama
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: pát 03 kvě 2013 15:05
Dal: 94 poděkování
Dostal: 33 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od kama »

hanka píše:píšeš, že jsi na autopatii od konce února (to jsem vedle Tebe úplný nováček ;)) a po potížích jsi se vrátila na 4 litry. Po mých prozatímních zkušenostech s navyšováním se mi moc nechce pokračovat stylem "1 krok vpřed, dva kroky zpátky" :) , proto by mě docela zajímalo, jestli jsi se už dostala na těch 6 litrů a jaký čas jsi tomu dala.
Jejda Hani, já jsem taky úplný začátečník, vždyť to budou na konci května teprve 3 měsíce a jak tak koukám, tak se v tom pěkně plácám :ethink:. Udělala jsem chybu, že jsem se vracela na ty 4 l, efekt byl pouze takový, že se mi zhoršilo spaní, které se mi v prvním měsíci autopatie velmi zlepšilo. Zkusím to co nejvíc zkrátit, jen pro Tvoji představu a podle sešitu:
od 27.2. - 19.3. - 1,5 - 2 l slina var každý den
od 20.3. - 17.4. - 3 l slina var, dech var na sřídačku 2x týdně.
Chtěla jsem vydržet aspoň týden, ale už po třech dnech jsem cítila zhoršení, tak jsem to dělala 2x týdně. Výsledky byly velmi dobré, spaní se zlepšilo, výborná nálada, alergie už bez léků a ještě další různá zlepšení. Taky se mi ztratil zánět žíly, na to jsem úplně zapomněla a nebýt sešitu, tak nevím :lol: . Asi na to, co se zlepší, rychle zapomínám.
18.4. - 6 l slina var - celých 7 dní velmi špatně a jak jsem psala hlavně vztek
25.4. čistící proces ustal :jump: . Konečně pohoda a klid, je mi o hodně lépe
29.4. 4 l dech var - tady toto byla chyba, sice psychika výborná, ale postupně se mi zase zhoršil spánek. Jinak vše celkem stejné.
Dnes 7.5. - 6 l slina + dech var. Znovu jsem šla na těch 6 l, protože ty čtyři byla špatná volba a jen jsem se zase zhoršila.
Je mi zatím dobře, nic nového nepozoruji :eclap: .
Tady jsem se poučila, že když zvolím určitou potenci a proběhne nějaký proces, tak je velká hloupost se vracet k nižší potenci jen z obavy, že jsem něco přeskočila. O to více se před touto formou léčení skláním a budu se snažit k ní přistupovat zodpovědněji.
Jinak u mě ten vztek možná probíhal tak dlouho, protože doma nebylo nikoho, kdo by mi od něj nějak pomohl :evil: a v práci jsem ho musela potlačit, protože kolegové nemůžou za to, že já procházím nějakým čistícím procesem. Zato doma jsem si to pak vynahrazovala formou peprných nadávek i pláče a odneslo to cokoliv co mi stálo v cestě :bhead: .

Teď tomu dám chvíli čas a budu se řídit psychikou. Vždy, když se začala zhoršovat, davala jsem další dávku. Zatím mi to tak funguje :lol: .

Ahojky kama :)


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

kama píše:............. a podle sešitu:
od 27.2. - 19.3. - 1,5 - 2 l slina var každý den
od 20.3. - 17.4. - 3 l slina var, dech var na sřídačku 2x týdně.
Chtěla jsem vydržet aspoň týden, ale už po třech dnech jsem cítila zhoršení.................
To je krásnej a zajímavej rozpis. Dík za zprávu. :good:
Takhle odvážně to asi nedělal nikdo z nás a kupodivu to funguje! Já jsem zpočátku dělal delší odstupy a teď uvažujuju, že za nějaký čas udělám "čistící týden" - denně s nízkými potencemi vařené sliny.
Je to hodně zajímavá metoda léčení. :D
Zdravím Milda.


kama
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: pát 03 kvě 2013 15:05
Dal: 94 poděkování
Dostal: 33 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od kama »

Ahoj Mildo,
sama jsem byla mile překvapena, kolik neduhů se začalo léčit právě tím varem a častým opakováním. Čehovský píše, že experimentům se meze nekladou :laugh: a že každý má vyzkoušet, co bude pro něj lepší a řídit se účinkem bez ohledu na to, kolik času uplynulo. Jakmile to přestává působit, tak dát znovu stejnou potenci nebo o litr zvýšit. Tak jsem to zkusila a jsem spokojená. Ta léčba je sice potom delší, ale má stejný účinek a člověk nemusí tolik hlídat reverzní symptomy.

Ahojky kama :)


alfka
Starší člen
Příspěvky: 171
Registrován: sob 12 lis 2011 14:00
Dal: 25 poděkování
Dostal: 231 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od alfka »

Slavek Krepelka píše:
alfka píše:Ahoj, ... jsem ted takový otloukánek, ...
:) Ale kočičko, to Ti přeci tělo říká, abys posuzovala co děláš, nebo chceš dělat.....

Zdarec kocoure :D

nene, já nemyslím takové ty myslenky, u kterých od počátku víš, že jsou špatné, černé nebo negativní, myslím myšlenky, které považuješ/ mylně/ za správné a podle nich také jednáš, viz. ty myslenky se spinavou židličkou a parazitama, je jasné, že celý svět nevydrhnu cifem a cilitbenkem, proto jsem dostala pecku do hlavy, až se mi rozsvítilo, že takhle uvažovat nemůžu a že takhle si vlastně do svého života pouštím to co nechci. Tím nechci říct, že bych ji neumyla, ale jde o důvod, proc ji chci umýt...
A tak je to se vším...

No jinak dneska posun s očima, před obědem se mi nějak zamlžil zrak a něco mě jakoby nevím jestli prasklo nebo co to bylo v pravém oku, chvilku to bylo nepříjemné, že jsem o tom asi čtvrt hodiny věděla a rozhodně muzu rict, že se mi zlepšil zrak, ne nijak závratne, ale vidím ostřeji..
Ale žádnou prasklou cevku nebo tak něco na tom oku nevidím...

pa :)


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Díky, kamo, za super vysvětlení, jak jsi na to šla :good: ;)
Mně se nezdá, že by ses v tom plácala, naopak, postupovala jsi promyšleně a rozumně. To já jsem mnohem opatrnější (začala jsem s autopatií letos 2. 4.), obzvlášť teď, po mé bolestivé zkušenosti. Ale včera ráno jsem se také pochlapila a dala znovu 4 litry vařenou slinu s dechem. Přes den pobolívání v bedrech a křížích, dneska jsem ale OK :jump: . Počkám, až se tělo přihlásí o další příděl a zkusím dát 5 l :) .
Plánovat termíny nebudu, tělo si o další dávku říká docela srozumitelně (zatím) - jenom je třeba ho vnímat.

Tak přece jenom jsi ten vztek ze sebe dostávala stejnou cestou jako já - akorát jsi se s tím trápila déle :) . Uklidnila jsi mě, málem jsem se za to moje psychické čištění začala stydět :lol: .

Měj se hezky, Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše: Hádám, že si nerozumíme...
Hádáš dobře :)
Já psala o uvolňování a vyplavování nasbíraného negativního psychického nánosu z těla - o očistě. Ne o psychologii vzteku :) .
Ale děkuji za vysvětlení.
Mimo téma (offtopic)
Kdybych se však měla vyjádřit k oběma typům lidí :ethink: - vzteklounovi nebo promyšleně nahněvanému (říká se mu také manipulátor - protože lidmi promyšleně manipuluje), dala bych přednost vzteklounovi. Život s ním bude asi otravný (kdo se rád baví - nejspíš i k pobavení), ale život s manipulantem je mnohem horší. Ten, kdo potřebuje vyvolávat k uskutečnění svých záměrů u jiných strach, za obdiv věru nestojí :).
(Obran proti manipulátorům je více, nejenom vědomý chladnokrevný postoj - ale to už patří do jiného vlákna .. )
:lol: Hanka.
Naposledy upravil(a) hanka dne stř 08 kvě 2013 2:08, celkem upraveno 1 x.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
hanka píše: ... (říká se mu také manipulátor - protože lidmi promyšleně manipuluje), dala bych přednost vzteklounovi. .... jaký podraz na něj "nahněvaný" zase chystá. ....
:D :enaughty: To je všechno otázka našich životních voleb, kdy, co a jak.

Když člověka, bezbranného protestanta ležícího pokojně na zemi v tyjátru, začne okopávat policajt, vidí to manipulování z dost jiné perspektivy než seďa u kompu a přemýšleje o svých špatných zkušenostech. Kopl si hajzl jen jednou :smoke: než couvl a zavolal si kámoše, se kterým mne pokojně vynesli na ulici. On je přeci jenom rozdíl v tom, jestli fackujeme, nebo se fackovat nenecháme :pivko:
S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše:.. To je všechno otázka našich životních voleb, kdy, co a jak.
Mimo téma (offtopic)
To je (sebe)obrana, ne manipulace. Jestli se ale manipulace stane součástí povahy za účelem zastrašování jiných (např.partnera ;) nebo lidí na něm jinak závislých), je to zase o něčem jiném..
Omlouvám se za úpravu předchozího textu - uvědomila jsem si, že s autopatií nemá moc společného, tak jsem to chtěla napravit - nevšimla jsem si, že jsi mezitím zareagoval :)
:lol: Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
lena

Re: Autopatie

Příspěvek od lena »

Moje posledni zkusenosti :D ,

presla jsem na 3 litry jednou tydne, prevarena slina nebo dech a nebo oboji zaroven zalezi na dnu a jakou mam intuici.

Zatim me 2 litry byly velmi prijemne, jsem vytalnejsi, no uvidim co prinesou 3 litry. Jazyk je uz ted krasne cisty, bolesti zad uz skoro zadne. To je dobre znameni.

Udelala jsem si ze 2 litru smes, tedy odlila ke kenci trochu do lahvicky na kapani a trochu alkoholu, to jenom pro moment pokud prijdu z prace a jsem mimo a na spani neni ani pomysleni a chut na redeni neni, ale nekdy si to vyzkousim jak to zapusobi pokud ji udelam novou. Natru si 6.cakru a hned me to po par minutach uklidni. Jedine co je, ze jsem mela sen se zazitky, ktere tady uz jednou byly, ale v mirnejsim provedeni, ty informace, ktere v teto smesce jsou se ukazuji znovu, ale neni to neprijemne, Je to rychla pomoc pokud se me nechce delat novou slinu prave vecer pred spanim. Vetsinou si delam tuto proceduru rano kdyz vstanu.

Autopatie je vyborna, jedinecna, zazene nezadouci infekce i akutne. Pokud si udelam redeni cerstve s prevarenou slinou nebo dechem, pak je me za par minut zase dobre. Je to uzasne, jak je mozna a rychla pomoc bez chemie. Skoda, ze ne kazdy tuto moznost zna, kdyz vidim co kolem me beha lidi a vypadaji zle, ale tezko nekterym vysvetlis :bhead: , ze to funguje a jak to funguje.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

lena píše: Udelala jsem si ze 2 litru smes, tedy odlila ke kenci trochu do lahvicky na kapani a trochu alkoholu.........
To je docela dobrý nápad pro častější užívání :D :good: Taky zkusím, až budu dělat krátkou intenzivní očistu.
Bude to chtít zřejmě nejlíp novou nepoužitou sklenici....
To se mi líbí na téhle metodě, že můžeme vymýšlet různý vynálezy a zlepšováčky! :laugh: :jump:

M.


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od vokoun »

:? Tak jsem se po té vařené slině trochu vzpamatoval ;) ale není to zatím na nějaké juchání :eliar: dneska se mě docala dost točila hlava a kord když jsem se ohnul :dknow: možná je to tlakem a nebo je to nějaká reakce :ethink: no nechám se překvapit :epray: ale myslím že se mě udělala trochu lépe oproti minulým dnům ;) :bye:


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“