Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
kama
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: pát 03 kvě 2013 15:05
Dal: 94 poděkování
Dostal: 33 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od kama »

Slavek Krepelka píše: Já zas na to koukám tak, že už placebo je cca 35% úspěch - neúspěch. To je hodně. Co jsem si kdy našprtal na různé čaroděje a bylo jich dost a něco i z více méně osobního styku, rozdíly mohou být kolosální a navíc i jaksi přenosné.
:ethink: možná jsi měl smůlu na "čaroděje" nebo na špatnou literaturu, :( ale já si rozhodně nemyslím, že je p. Čehovský "čaroděj" a jeho léčba že je placebo, ať z menšího nebo většího procenta. Přes 20 let léčí homeopaticky a dalších 10 let k tomu praktikuje i autopatii. Věřím, že kdyby pojišťovny proplácely homeopatické léky, tak by se určitě aspoň polovina lidí léčila takto. Ale je to nastavené trochu jinak, tak lidem nic jiného nezbývá. Navíc je spousta těch, kteří nemají zájem na sobě zapracovat a radši si zobnou nějaký ten prášek. :)
Slavek Krepelka píše:Tím opět neříkám, že doporučení pana Čechovského nejsou k ničemu. Jenom říkám, že výsledky podle jeho postupů mohou být po domácku hodně jiné.
S tímhle nesouhlasím. :enaughty: Výsledky jeho postupů jsou pro nás velkým přínosem. Můžeme čerpat z jeho zkušeností a ty si přizpůsobit pro sebe tak, jak nám to nejlíp sedí. Výsledky, i když jen po domácku, musí být zákonitě stejné, protože jemu i nám jde o stejný cíl a to je co nejlepší zdraví, ke kterému se buďto rychleji nebo pomaleji dobereme. Navíc popisuje jak postupovat při samoléčbě... Všichni používáme stejnou "surovinu", ať už je to slina, dech, prána nebo co dalšího ještě časem přibude :D , takže rozdíl může být jen v tom, co koho trápí za nemoci. Když čteš naše příspěvky, tak vidíš, že i když každý používáme jiný postup a jedeme si podle svých pocitů, tak efekt je stejný a nastává léčebný proces. :eclap:

Slavek Krepelka píše: Aj bych poukázal na Dr. Hnízdila, který si omákl, že pacienti splňují verdikty doktorů a je-li jim řečeno, že se vyhojí do týdne, nebo za půl roku, statisticky se tak děje a jsme zase u placeba, tedy u víry.
No nevím, nevím :ethink: , kdyby to tak bylo, neběhalo by po světě tolik nemocných lidí. Ono nestačí jen věřit, že budu za týden zdravá jen proto, že mi to někdo řekl. Musím pro to něco udělat hlavně já. :lol:

Slávku nic ve zlém :)
Zdraví kama :bye:


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

kama píše:Vyšší ředění bych se asi bála poprvé dát. Napiš pak, jestli jsi měl jiné pocity, když jsi to smíchal dohromady nebo to bylo stejné.
Jinak se přidávám k Hance ohledně filtru.
Ahoj, co se týká pocitů -jen příjemné. Dělám autopatii vždycky brzy ráno, abych mohl ještě do pelechu a vnímat energie a občas i trochu světla a na chvilku usnout. :D Já jsem to prohnal devíti litry (sedmičku poprvé) a nijak zvlášť silný to nebylo. Příjemný to jo... :D
Přišla mi SMS, že je filtr na cestě a zítra dorazí, tak se pak trochu rozepíšu. Ony jsou v těhle levných dva typy filtrů. Ten můj je levnější a budu ho používat jako přenosný - udělám autopatii a někam ho uklidím. Mám pod linkou v kuchyni reverzní osmozu a další filtr už byl moc......Pak jsou filtry jen o málo dražší a na zabudování třeba do kuchyňský linky a dají se používat stabilně na pití apod. Ale více zítra.

Zatím se měj a Ď :D milda


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

Slavek Krepelka píše: Aj bych poukázal na Dr. Hnízdila, který si omákl, že pacienti splňují verdikty doktorů a je-li jim řečeno, že se vyhojí do týdne, nebo za půl roku, statisticky se tak děje a jsme zase u placeba, tedy u víry.

S laskavým pozdravem, Slávek.
Tak na tom je určitě kus pravdy. Dokonce to funguje i tak, že když pan doktor řekne, že pacientovi zbývá už jen půl roku života, tak mnohý pacient spořádaně za půl roku umře. :?
No, ale jsou i neukáznění pacienti, kteří řeknou tůůůdle :eliar: :enaughty: Ti pak začnou šmejdit po netu, hledat a zkoušet kdeco alternativního, a místo aby podle foršriftu ukázněně umřeli, tak berou důchod,vysávají státní rozpočet a ještě navíc svádějí ostatní lidi na špatnou cestu..... :evil_vm: :laugh: :jump: :hip:

Ale už vážně: placebo je v tomhle oboru zajímavý téma. U lidí nevíme, jestli funguje, nebo ne. Jenže autopatií i homeopatií se léčí čím dál víc zvířat. A zvířata nevědí..... a přece to u nich funguje a dobře.

zdravím milda :D


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

kama píše:.. lupenka zatím ustoupila jen z hlavy, občas mě ještě svědí v uších a taky moje chronická zácpa se zatím moc nelepší. V těch střevech určitě ještě něco bydlí :laugh: Myslím, že další tři měsíce varu budu potřebovat. Pak uvidím, co dál. :)..
Ale to je super, kamo, že Ti lupenka ustupuje :hip: , autopatie pracuje tak hodně, kolik jí dovolíš! Jsem přesvědčena na 100% že omezení jí dáváme my tím, že se neodvažujeme rozhoupat na vyšší dávky. Jestli mohu poradit, tak neplánujme dopředu nic rozumem - nechme to na intuici v tu chvíli, kdy si tělo samo řekne a v takovém množství, jaké nám řekne intuice :idea: !
Přesvědčuji se o tom právě v těchto dnech. Včera nad ránem tělo opět požádalo o další dávku. Protože si zvyklo o ni žádat každý 3 den (vždycky ve 3,30 hod), rozhodla jsem se r o z u m e m , že ho naučím prodlužovat termín další dávky. Nedala jsem si nic s tím, že počká ještě jeden den. Nelíbilo se mu to a rozjelo ve mně elektřinu (je to pocit, jako kdybych byla zapojena do zásuvky) - pro mě je to vždycky varovný signál, že se blíží něco zlého.. paličatě jsem trvala na prodloužení doby. Nějak jsem na 3 hodiny usnula. Probudila jsem se hodně nemocná - bolelo mě nesnesitelně v křížích, břicho, nohy, hlava, rameno, v krku .. celý člověk! Jako na potvoru byt byl plný "čerstvých informací" od dalších obyvatel bytu a navíc jsem měla málo vody. AP jsem nakonec udělala až v poledne na chatě z vody ze studny, kterou zaléváme zahradu .. voda je poměrně čistá, ale na pití ji nepoužíváme. Poprvé jsem dělala AP pod tekoucí vodou, takže jsem to dobře neodhadla a místo 15 l jsem dala 20 l (studený dech+asi 1/2 min. sedmička). Bolesti ustoupily :jump: :ewhistle: .
Po těchto i předcházejících mých zkušenostech jednoduše odmítám možnost, že mě bolestí zbavilo placebo! A s p. Čehovským nejsem v žádném osobním kontaktu, takže nemohlo zapůsobit ani jeho "čarodějné" kouzlo ;) .. V autopatii skutečně léčí naše vlastní informace, jiné vysvětlení prostě není :dknow: .. :)

Ahojte všichni, Hanka :lol: .


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

milda píše:.. placebo je v tomhle oboru zajímavý téma. U lidí nevíme, jestli funguje, nebo ne. Jenže autopatií i homeopatií se léčí čím dál víc zvířat.
To, že placebo u lidí funguje, víme naprosto jistě. Dokonce je prokázáno, že na 35%, což je vyšší účinnost, než u značného počtu léků.
To, že autopatie funguje i u zvířat a rostlin, je jenom důkazem toho, že jeho hlavní účinek není vázán na placebo, i když u lidí se může placebo uplatnit. Nebo taky nemusí - když je někdo přesvědčený, že to "je nesmysl", tak potom se u něj pochopitelně placebo efekt neuplatní.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od sisa »

Ahoj Mildo, jaký filtr sis pořídil? Můžeš dát prosím link?
Děkuji.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

hanka píše: Jestli mohu poradit, tak neplánujme dopředu nic rozumem - nechme to na intuici v tu chvíli, kdy si tělo samo řekne a v takovém množství, jaké nám řekne intuice :idea: !
Je to docela dobrá rada, ovšem závisí to na tom, jak dalece nám naše tělo řekne, co chce - a taky na tom, jak dalece tomu, co nám sděluje, rozumíme.
Zkusím to trochu podrobněji - Čehovský stanovuje první potenci zásadně podle odhadu stavu vitality klienta, to znamená, že odhadne, na co jeho tělo "fyzicky" stačí. Pokud se mu nepovede vitalitu klienta odhadnout dostatečně přesně, pak je rozhodně menší chybou dát potenci nižší, a když její účinek doběhne, tak pokračovat potencí přiměřeně vyšší, než dát rovnou potenci vyšší, kterou tělo nedokáže "zpracovat". Tím vznikne situace podobná tomu, jako když se chceme v autě rozjet třeba na pětku - když to nezvládneme vyřešit spojkou, jako že asi ne, tak nám i při sebevíc sešlápnutém plynu motor stejně chcípne.
Když klientova vitalita stačí v pohodě na potenci C40, tak proč mu ji nedat. Až první preparát odevzdá co může, dá se jít v pohodě s dalším preparátem opět o C40 výš, to znamená na C80 a pak na C120. Kromě toho, že uzdravování trvá déle, ale současně jsou autopatické zhoršení a autopatické reakce rozprostřenější a s většími časovými odstupy, se vlastně nic neděje a všechno je v pohodě. Když týž klient vezme rovnou preparát o potenci C120, který jeho vitalita nedokáže zpracovat, bude jeho uzdravování probíhat určitě nestandardně a bude obtížné rozeznat, kdy už by se mělo pokračovat dalším preparátem a není ani jasné, v jaké potenci. Jeho tělo bude sice něco signalizovat, ale nejspíš bude obtížné rozeznat, co si žádá - jestli přerušení nebo pokračování, a když pokračování, tak jestli s vyšší, nižší a nebo stejnou potencí.
Tím nechci nikoho odrazovat od jeho pokusničení na vlastním těle, kterým se dají získat další zkušenosti.
Ovšem pro uzdravování jiných osob bych se přimlouval za postup klidný, seriózní a osvědčený.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

sisa píše:Ahoj Mildo, jaký filtr sis pořídil? Můžeš dát prosím link?
Děkuji.
Ahoj,
mám ten nejlevnější, který budu používat pouze na autopatii, pak ho vždycky zas někam uklidím, protože v kuch. lince už mám reverzní osmozu.
(teda ještě ho nemám-dneska by měl přijít.)
http://www.filtracevody.cz/store/goods- ... terii.html

pro stabilní umístění třeba v kuchyňský lince a používání i na pití apod. jsou vhodnější
tyhle filtry:
http://www.filtracevody.cz/store/goods- ... i-set.html

http://www.filtracevody.cz/store/goods- ... i-set.html


Ten můj otestuju a večer, nebo zítra napíšu jak funguje. :D


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

Ne že bych měl něco proti filtrování vody nebo aktivnímu uhlí, ale ta honba za co nejčistší vodou zrovna pro potencování mi připadá nesmyslná a zbytečně drahá. Už jsem to tu psal, ale asi bude dobré to trochu zopakovat.
Aby to nějak vyniklo, budu pro příklad uvažovat vodu z vodovodu, chlorovanou (ono už se dneska nechloruje, ale budiž), obsahující rez a nečistoty z potrubí.

1. Kolik se jí dostane autopatií do těla?
Podle "foršriftu" tak 3, slovy tři!, kapky pod jazyk a ještě méně případně na kůži na čele.
Vody, která je klasifikována jako pitná a kterou se běžně kdokoli omývá.

2. Jak může kvalita vody ovlivnit preparát a jeho autopatické působení?
Pokud se na celý proces použije jenom jedna jediná voda - tak nijak!
Všechno, co ta voda obsahuje, zůstává v původní materiální podobě, takže se to už z principu autopatického procesu nijak nezúčastňuje a nemůže ho nijak ovlivnit.

3. Jak by mohla případně voda autopatický preparát ovlivnit?
Pouze tehdy, když by se na začátku ředění použila voda, která by obsahovala nějakou látku, která by nebyla ve vodě, použité pro dokončení ředění - pak by se tou "čistší" vodou potencovala i informace o oné zmíněné látce.
Při použití "čistší" vody na začátku ředění a dokončení ředění vodou s větším obsahem cizích látek zůstávají tyto látky opět ve své materiální podobě a autopatického procesu se nemohou účastnit.

Proto považuji za vhodnější filtrovat vodu pro pití, než filtrovat vodu pro odpad.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

poota píše: Je to docela dobrá rada, ovšem závisí to na tom, jak dalece nám naše tělo řekne, co chce - a taky na tom, jak dalece tomu, co nám sděluje, rozumíme..
.. pro uzdravování jiných osob bych se přimlouval za postup klidný, seriózní a osvědčený.
Moje rada byla pro již "rozjeté" :D ..
Jestli můj příspěvek vyzněl tak, jako že máme začínat na vysokých dávkách, tak se omlouvám - začínat rozhodně na nízkých potencích! Dokonce bych pomalý rozjezd radila i těm, kdo se cítí relativně zdraví a mají na vyšší potenci i vitalitou.
Já se rozjížděla velice pomalu od 10C přes 30C a 60C z lékárenské 10ml lahvičky podle Tvého návodu :) . Brala jsem to z počátku jenom "jako" .. já bláhová si myslela, že "opravdově" to začne až s pořízením Autopatické lahvičky :D. To jsem se ale spletla, tělo reagovalo hned, to jenom já si myslela, že se ještě nemůže nic dít! Tělo hovořilo, ale já tehdy ještě "tělovštině" nerozuměla. Jakmile jsem připustila, že tělo se mnou hovoří, začala jsem "poslouchat" jeho řeč - bohužel, co se člověk nenaučí praxí, tomu porozumí až po pořádném trknutí :( .
Na rozdíl od Tvých rad, pooto, jsem změnila jenom rychlost (častost) podávání. Ne jednorázově a pak "čekej a pozoruj", ale častějším podáváním pro výraznější rezonanční vliv (pravidelné opakování preferuje v současné době i J. Čehovský).
Takže pomalu rozjíždět, ale když se rozjedu, tak potom už zbytečně nebrzdit, pokud to není nutné .. ;)

:lol: Hanka.
Naposledy upravil(a) hanka dne úte 21 kvě 2013 15:38, celkem upraveno 1 x.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
kama
Nový člen
Příspěvky: 16
Registrován: pát 03 kvě 2013 15:05
Dal: 94 poděkování
Dostal: 33 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od kama »

hanka píše:Jsem přesvědčena na 100% že omezení jí dáváme my tím, že se neodvažujeme rozhoupat na vyšší dávky.
Hani, tleskám Tvojí odvaze a máš úplnou pravdu, že postupuji hodně pomalu. Ty nízké dávky už jsou asi vyčerpané a proto se to zastavilo. Dělám to po sedmi dnech, pak už klesá psychika. Ty máš výborný "ukazatel" :lol: , Tvoje intuice pracuje na jedničku, ta moje mě nic moc nenapovídá :ethink:. Zkusím trochu experimentovat a řídit se jen tou psychikou. Ta mě sice upozorní na další dávku, ale množství pouze odhaduji ;) . Takže zítra dám 12 litrů studený dech a ať to dělá co to umí :laugh:
Maximálně si zopakuji stejnou reakci jako když jsem šla ze tří na šest litrů :bhead: . Uvidím jaká bude odezva a podle toho se pak zařídím ve zvyšování.
Takže dík za podporu. Je bezva, že Ti to vyšlo s tou studnou, v případě potřeby ji můžeš zase použít.

Ahojky kama :)


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Hádám, že už jste se trochu uklidnili s tím placebem. Asi by pomohlo si přečíst co jsem napsal ještě jednou s tím, že si všimnete, že jsem nikde nepsal, že autopatie = placebo efekt.

Pod pojem čarování shrnuji veškerou nefyzickou informatiku, protože vše, od placeba, přes homeopatii, autopatii atd. je magie. Jde o jeden a tentýž princip přenosu informací, buďto přímo, nebo pomocí nějaké materie, do které se informace ukládá. Hodně bylo napsáno o Bílé a Černé magii, ale při tom je mezi nimi jediným rozdílem úmysl, se kterým se magie pratikuje. Princip je stejný.

Pokud si člověk udělá v hlavě jasno, vyleze z toho informačního léčení vždy a za všech okolností směs, ve které denno denně žijeme, aniž bychom si to povětšinou uvědomovali a registrovali to. Stejně jako je nutné, aby informace měla zdroj, řekněme vysílač, musí mít i přijímač. Pouze pokud jsou vzájemně vyladěné, a v tomto případě nejde pouze o jednu vlnovou délku, ale o celá spektra, dochází k přenosu informací. To, že jsme na ESP dost necitliví má základní důvod v tom, že pokud bychom se naladili na vše najednou, co se kolem nás i v nás vyskytuje, okamžitě se zahltíme, protože z toho bude jen informační kravál a absolutně žádné informace nebudeme schopni rozlišovat a zpracovávat. Prdnul by nám z toho jak mozek, tak nervy a vlastně všechny buňky v těle.

Proto jsme od přirození vybaveni filtrací, tedy nějakým principem, který se stará o filtrování, nebo který se stará o specifické naladění, podle toho, jak se na to člověk podívá.

Na druhé straně, to co má civilizovaný člověk už není filtr, ale :ptrain: filtr. On se samozřejmě dá profouknout, ale že jsme u toho ladění, tak těřko nějakou pumpičkou. Jde o synchronizaci informačních kanálů aury, tedy čaker, ve spolupráci s buněčnými strukturami. To jde jedno s druhým a nedá se to oddělit, protože buňky jako takové odpovídají fyzicky i své vlastní aurální struktuře s tím, jak je zakonstruována do našeho aurálního systému čaker. Dá se říct, že ve zdravé auře zdravé tělo a obráceně. Co je "zdravé" je však otázkou definice. Teprve pokud tohle funguje, dá se to ovládat vědomě jak zevnitř, tak zvenčí, takže automagií a exomagií.

Ono nejde moc o to, kolik je v něčem uloženo informace, jak silná, nebo kolik jí kdo vysílá, nebo jak silně, ale taky o to, jak je kdo kterou schopen přijímat na auro-fyzické úrovni. Jde o to, kolik té informace v člověku ještě funguje jako čitelný signál a kolik jako ohlušující řev, při kterém si tělo už "ucpe uši" a odmítne přijímat. To je samozřejmě zase individuální. Zároveň jde o to vzájemné ladění.

Jenže aby to nebylo tak jednoduché, cpe se do všeho naše rozháraná mysl a čím je zmatenější a zaměstanější, tím víc ruší náš příjem i naše vysílání šumem, no spíš rambajzem, který přehluší kde co. Pak do toho ještě vleze naštvaný soused, televizní vysílače, mobily a jiné mňamky a kdo ví jaké další vlivy, o kterých už vůbec nic nevíme, protože to celé informační pole nečteme a samozřejmě jsou výsledky léčení také i onaké, nejen proto kdo jsme a v jakém stavu, ale také kde jsme a v kterou denní a noční dobu a co se děje kolem nás. S tím v čem žijeme, koukáme na velice složitý informační systém nesmírné spousty kanálů a rušiček, ze kterého si můžeme jedinně nějak vybrat na co všechno se naladíme najednou a doufat, že něco rozumného pochytáme.

Vrátím se tedy k tomu placebu. Jde u něj jako u všeho o otevření vlastního příjmu, v tomto případě naší vírou v jeho schopnosti jakožto léku, vysílání jak felčara a jeho úmyslu, tak třeba tomu cukru a jeho vysílání úmyslů celé řady lidí, kterým placebo prošlo rukama a kam se informace přímo uložila. Jenže to není celé. Snad se nebude nikdo cukat, když do toho ještě zamotám i telepatii, ale ona to je zase informatika na stejných principech a pokud máme felčara, který má vyloženě dobré úmysly s pacientem, a nemusí si to vůbec uvědomovat, nelze se domáknout do jaké míry vlastně léčí on telepaticky, kolik se uložilo informace jeho úmyslů do nějakého léku, který podá on, kolik toho léčí nabídnuté léčivo chemicky, tedy pokud. Vždycky je to děsný guláš.

Z těchto důvodů vždy záleží nejen na tom čím se léčí, ale taky kdo léčí a koho. Samozřejmě u mého JÁ, které si léčím sám, je jasné, že mé úmysly jsou mi přátelsky nakloněny a funguje to tak u každého, kdo se naučí se mít rád celého, nebo celou, se vším všudy, protože naše pocity můžou informace synchronizovat, ale taky rušit. Nicméně, pokud mé JÁ není schopno se samo okamžitě ladit, je to dost těžká práce. Autopatie zde očividně velice pomáhá právě tím laděním, než nějakejma vysněnejma frekvencema toho a onoho. Jenže o to se zárověň stará i ta exomagie, ať už laděním, nebo rušením, nebo přelaďováním jinam.

Sečteno a podtrženo, nepovažuji autopatii za placebo a nikdy by mne to ani nenapadlo, ale na druhé straně jsem si velice dobře vědom kolik je i v této metodě zahrnuto faktorů a Pan Čechovský, který má samozřejmě zájem nejen na tom, aby se mu pacienti zdravili, protože snad má rád lidi a chce pomoc, ale taky pro to, že ta autpopatie je jeho dítě zlaté, které porodil, s láskou ho pěstuje a očividně dělá vše pro to, aby žilo veselým a produktivním životem, má tím pádem nutně na léčení a výsledky velice silný vliv osobně. Pokud si člověk počte zjistí, že se vyskytly případy, kdy jeden člověk ať už mimovolně, nebo vědomě, dokázal vyléčit psychicky z kde čeho dost široké okolí. Píše o tom i Bengston, protože s tím měl vlastní zkušenost a dokonce mu to dělalo "vědecké" problémy u kontrolní zvířeny.

Placebo není nic jiného než mentální léčení. S tím, že pacient musí přispět svou troškou do mlýna u alopatik svou vírou je to stejné, jako když Dr. Lebenhart prohlásí, že je třeba aby pacient věřil v účinnost autopatie, i když stejným dechem odrazuje aby to někdo jen tak zkoušel, že by to mohlo hodně blbě dopadnout. To je paradox, který jenom vypovídá o tom, že výsledky záleží na mnoha faktorech, které se mouhou vzájemně posilovat, ale také rušit.

Totéž se děje u autopatie, homeopatie a spoustě dalších metod. Dohadování se o tom, jestli je autopatie placebo efekt, nebo něco jiného, je naprosto mimo mísu, ale to, co je za placebo efekt označováno, samozřejmě ovlivňuje i autopatii a vzhledem k tomu, že autopatii provozují lidi ochotní věřit "kde čemu" z hlediska těch "normálních", lze předpokládat, že se podíl "placebo" efektu na léčení autopatií projeví o dost výrazněji, než u alopatických farmak.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

poota píše:Ne že bych měl něco proti filtrování vody nebo aktivnímu uhlí, ale ta honba za co nejčistší vodou zrovna pro potencování mi připadá nesmyslná a zbytečně drahá. Už jsem to tu psal, ale asi bude dobré to trochu zopakovat.
Aby to nějak vyniklo, budu pro příklad uvažovat vodu z vodovodu, chlorovanou (ono už se dneska nechloruje, ale budiž), obsahující rez a nečistoty z potrubí.
Jednou někteří z nás "praktikujících" zkusí v praxi, jak funguje kohoutková voda oproti čisté. Zatím se řídíme tím, co doporučuje Čehovský.
Podle něj vadí především chlor a vadí zřejmě přenosu informace, popř. energie, možná tam přidává nějakou nežádoucí informaci. O tom bychom se mohli asi dohadovat donekonečna. Fakt je, že chlor ve vodě je
http://www.svas.cz/chlor-ve-vode.html
a podle čehovského autopatii vadí.
1. Kolik se jí dostane autopatií do těla?
dnes už žádná - většinou ji dáváme pouze na 6. čakru
2. Jak může kvalita vody ovlivnit preparát a jeho autopatické působení?
to právě nevíme
3. Jak by mohla případně voda autopatický preparát ovlivnit?
může přinést nežádoucí informace navíc; když to může dělat líh, proč ne jiné látky třeba např. hormony, které jsou dnes i v pitné vodě?


Jinak já velký obdivovatel filtrů nejsem. Zejména levné, jako mám já se musí častěji čistit, jinak se v nich začnou usazovat bakterie ve velkém. :)


M.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

milda píše: Zatím se řídíme tím, co doporučuje Čehovský.
Podle něj vadí především chlor a vadí zřejmě přenosu informace, popř. energie, možná tam přidává nějakou nežádoucí informaci. O tom bychom se mohli asi dohadovat donekonečna. Fakt je, že chlor ve vodě je
http://www.svas.cz/chlor-ve-vode.html
a podle čehovského autopatii vadí.
Potíž je v tom, že se většinou mluví o "chlórování" vody, ale dnes už se do vody nezavádí žádný skutečný chlór, ale pouze chlordioxid - ten by nám, kteří používáme k získání MMS právě ten samý chlorid sodný a to týž, který se už naředěný dodává do vodáren, měl být docela sympatický. V odkazu je i výčet zařízení pro úpravu pitné vody a "chlorovač" tam žádný nefiguruje, na rozdíl od "generátoru chlordioxidu" http://www.prominent.cz/tabid6164/tabid ... goduxeasw/

Osobně nevěřím tomu, že by nějaká látka ve své materiální formě, mohla narušovat působení látek v nemateriálním stavu. Pro moje přesvědčení hovoří i to, že se autopatie navzájem neovlivňuje s alopatickými léky.
milda píše:
3. Jak by mohla případně voda autopatický preparát ovlivnit?
může přinést nežádoucí informace navíc; když to může dělat líh, proč ne jiné látky třeba např. hormony, které jsou dnes i v pitné vodě?
Tebou uváděný líh přináší nežádoucí informace tím, že je následně ředěn/potencován vodou, takže se jeho materiální forma změní v nemateriální.
Voda, kterou se ředění provádí, zůstává stále stejná - u ní k nějakému potencování nedochází. Jestliže obsahuje třeba nějaké hormony, tak ty zůstávají naprosto stejné jako ty, které v téže vodě běžně pijeme. Takže jejich účinek při autopatii zůstává na materiální úrovni a je tolikrát nižší, kolikrát méně obsahuje této vody požitý preparát, než je při jiných příležitostech zkonzumované množství téže vody.
Jinak problém zrovna těch hormonů neřeší úspěšně ani ty filtry.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše:Hádám, že už jste se trochu uklidnili s tím placebem. Asi by pomohlo si přečíst co jsem napsal ještě jednou s tím, že si všimnete, že jsem nikde nepsal, že autopatie = placebo efekt... Pod pojem čarování shrnuji veškerou nafyzickou informatiku...
Párkrát jsem si všimla, že psaným slovem občas dochází k nedorozuměním, ke kterým by v přímé diskusi nedocházelo, protože člověk může kromě obsahu říct hodně barvou hlasu, důrazem na slova, úsměvem, pozvednutím obočí, apod. Mně chybí hlavně oční kontakt, ale také kontakt aurický, který nejlépe vyjadřuje sympatie či nesympatie nejen k danému člověku, ale také k probíranému tématu.. Máme tady sice na pomoc různé smajlíky, přesto však i tak občas dochází k malým nedorozuměním. Někdy mě zamrzí, jindy ale zjišťuji, že nedorozumění může posloužit také dobré věci. V tomto konkrétním případě, týkajícího se placeba a „čarování“ je to jednoznačně k prospěchu věci, a jsem mu dokonce za sebe ráda, protože číst Tvoje vysvětlení, Slávku, je prostě požitek, za který Ti musím upřímně poděkovat. :good: :lol:
S Tvým původním příspěvkem jsem Slávku nepolemizovala, slovo placebo-efekt se tak často objevuje v souvislosti s homeopatií (a autopatie je její odnož), že se člověk pustí do jejího obhajování jen co se to slovo objeví ;) . A s "čarováním" je to obdobné :)

Přeji Ti krásný večer :lol: . Hanka


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“