Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Proč magnetické motory nefungují

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Magneto
Zasloužilý člen
Příspěvky: 316
Registrován: pát 02 zář 2011 13:28
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od Magneto »

FandaTDI píše: a ... zkuste nad tim podumat a říct svůj názor (názory praktiků se samozřejmě ceněj víc) - tady je ten "náčmar" :
mmotor_nacrt.jpg
...
Zdar Fando TDI,
proč to takhle nejde, pochopíš, když se z Tvého schématu budeš soustředit na jednu dvojici magnetů. Ty dva magnety se k sobě přibližují a pak se od sebe zase vzdalují. To, že jsou natočené do určitého úhlu, nic nemění na tom, že jejich pole se postupně dostanou do průniku od nuly do maxima a pak opět do nuly. To samo o sobě nepřináší žádný zisk. Je to jako cesta na kopec a pak zase z kopce, nic víc. Ten úhel natočení by měl vliv, kdyby z nich něco aktivně foukalo, stříkalo apod. To se tady ale neděje.
Podle mého je třeba mít soustavu o min. 3 magnetech, příp. více takových soustav vzájemně na sebe působících, a snažit se využít nějaký vedlejší produkt z jejich vnitřně vykompenzovaného stavu. Ve starších příspěvcích o tom píšu častěji.
Už jsem tu delší čas nebyl, ale když vidím Tvoje nadšení, tak bych Ti chtěl ušetřit čas a nasměrovat Tě stranou všech nefungujících a jen na pohled "geometricky" nadějných řešení.
Zdar a sílu :)
Magneto


FandaTDI
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: pon 19 bře 2012 18:37

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od FandaTDI »

martin11 - díky za rady, vim že to myslíš dobře ;) ... poslední dobou se ale musim víc "otáčet", abych si podobný "zkoumání" mohl dovolit, ač je to i mojí pohodlností (možná tak trochu "rezignace" ... :roll: ), ač se snad stále "hlemýždím tempem" přibližuju "k podstatě" a mam takovej pocit, že nám všem něco (určitej druh "interakce",ap. ) uniká, protože i v souladu se zákonem o zachování energie (nad jehož formulacema/výkladama se taky daj vést diskuze) nemůže bejt složitý s magnetama (a třeba nejen s nima - vhodnym materiálem se dá "(de-)formovat" tvar mag.pole u "běžnejch" magnetů obvykle daný "lineárně" na půl rozdělený - mam pocit, že vhodná inspirace se dá hledat v galaxiích, hodně zjednodušeně i v zákonech :D - "§" ... ) "rozpohybovat" nějakej energeticky zajímavej "stroj" i za cenu postupnýho odmagnetování (který by s rozumnou "účinností" v hlídanejch teplotách bylo asi stejně minimální) ... kolikrát si sice timhle teoretizováním sám "naběhnu", ale když nad tim aspoň někdo zapřemejšlí, nedělam to zbytečně ;) ...
Magneto: to bych ani jako schéma nebral, to je fakt spíš náčrt (ten rotor je dost od oka a když jsem nad tim začal přemejšlet, raději jsem to rychle co nejjednodušeji "dočrtl" v první variantě, se kterou jsem začínal :) ), ale přivádí mě to ke skládání/párování magnetů (neocube,... :) ), resp. "uzavření okruhu magnetickejch dipólů" ... počty 2 a 3 (resp.3 a ...) je asi minimum, pro lepší "vyhlazení" nevyváženosti by mohly bejt vhodnější "dobře počítatelný" čísla (12, ... 36, ... )
... nikdo se tu nevyjádřil k tomu "railu" stočenýmu dokola ... taky jsem se ještě "neponořil do přemejšlení" nejvhodnějších "protipólech" statoru (na rotoru), ale "teoreticky" ( :) ) by to mohl bejt i jen "kus kovu" (resp. kusy v protipárech) a mělo by se to točit, ne? ...
btw. když už jsem u těch "námětů k přemejšlení", možná to bude blbej dotaz, ale je napětí "odpovídající" elektromagnetický síle? A je ovliněný proudem a/nebo odporem/vodivostí? ... :)

Jo a další věc ve spojitosti se "stromečkem", "railem", "(de-)formací" pole a eliminací odstředivý síly je uspořádání "railu" "bez podlahy, tj. třeba na střídačku do (pravýho?) úhlu a třeba v tom "euklidovskym" uspořádání v kruhu (a ve spojení s "protažením" jednotlivejch pólů/každýho na jinou stranu, viz. "§" ;) ..., vhodnym/feromagnetickym materiálem...) se prostě musí točit i naprosto "nepružná" konstrukce (deformace pole jako "pneu při brždění/akceleraci" ""při kontaktu po celym obvodu"", jestli mě chápete :angel: ) ... v čem se pletu, praktici? ;)


Magneto
Zasloužilý člen
Příspěvky: 316
Registrován: pát 02 zář 2011 13:28
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od Magneto »

FandaTDI píše:...Magneto: to bych ani jako schéma nebral, to je fakt spíš náčrt (ten rotor je dost od oka a když jsem nad tim začal přemejšlet, raději jsem to rychle co nejjednodušeji "dočrtl" v první variantě, se kterou jsem začínal ), ale přivádí mě to ke skládání/párování magnetů (neocube,... ), resp. "uzavření okruhu magnetickejch dipólů" ... počty 2 a 3 (resp.3 a ...) je asi minimum, pro lepší "vyhlazení" nevyváženosti by mohly bejt vhodnější "dobře počítatelný" čísla (12, ... 36, ... )...
Zdar Fando TDI:
Z toho, cos napsal, úplně všemu nerozumím, ale pobral jsem pojem "vyhlazení". Tady je jedna užitečná rada: Jestliže žádná z dvojic magnetů nedokáže vygenerovat zisk, pak jejich překrytím v nějakém vzájemném poměru taky nevznikne zisk. Jinými slovy: Žádnou kombinací prodělečných interakcí nikdy nevytvoříš interakci výdělečnou. Proto zapomeň na vyhlazení dvojic - doporučuji přejít na větší počet magnetů.
Praktický tip:
3 magnety ve vhodné konstelaci dokážou s ruční podporou naprosto hladce rotovat, a to jako rotor vůči statoru a k nim oběma chytře umístěný kompenzátor. Celá soustava je přitom vnitřně silově vyvážená tak, že může zůstat stát v jakékoliv úhlové poloze. Ze vzduchové mezery mezi statorem a rotorem střídavě expanduje a opět se stahuje zdeformované pole jedné polarity. To je ten vedlejší produkt, který nikomu nechybí, ale dá se využít. Je to pole střídavě deformované do volného prostoru z nitra vyrovnané soustavy.
Víc už Ti nemůžu říct, protože na praxi sám makám a momentálně ani víc nevím.
Z teorie můžu dodat následující:
Elektron (rotující kolem své osy a vytvářející jakožto pohyblivý elektrický náboj "elementátní magnetický dipól") uspořádaný spolu s ostatními elektrony stejným směrem v krystalické mřížce, je tím, kdo nám zviditělňuje v makrosvětě to, co je jinak vidět jen v mikrosvětě. Přitom ale má nenulovou hmotnost, takže jeho vlastní rotace (spin) nutně musí stát energii. Odkud ji bere? Z vedlejšího produktu vnitřně vyvážené interakce - právě z toho, který nikomu nechybí. A přesně tady je ta podobnost s magnety. Jestliže se dokáže hýbat elementární magnet (elektron), pak se bude hýbat i nám známý magnet - a to na stejném principu.
Zdar a sílu :)
Magneto

Edit: oprava citace - poo.


FandaTDI
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: pon 19 bře 2012 18:37

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od FandaTDI »

to "vyhlazení" jsem myslel z hlediska statický vyváženosti (právě při tom "expandování a stahování pole..." ;) ), tj. podobně jako když kolotoč roztáčí jeden vs. víc střídajících se lidí, event. v protilehlejch párech současně :) ;) ...no nic, zatim nechme teoretizování, zkusim něco rozhejbat a uvidim ;)


FandaTDI
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: pon 19 bře 2012 18:37

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od FandaTDI »

poota píše:Jako inspiraci Ti přidám trochu "teorie z praxe".
Leckterá konstrukce, která v "solidním" mechanickém provedení nefunguje, funguje v provedení "ledabyle sbastleném", které se vyznačuje třeba nedostatečnou tuhostí prvků a zbytečnými vůlemi v jejich uložení.
...
Jo to znám (možná i "transcendentně" - pro skeptiky "matematicky neupřesnitelně"), jsou v podstatě jen dvě možnosti vysvětlení - buď využití/potvrzení známejch fyzikálních zákonitostí obvykle "do mrtě" nebo nalezení jejich nepřesností, mezer či "omezení" ... já až si doplnim/dam do souvislostí ještě nějaký mezery v "základech vyšší matematiky", tak mi možná i dojde "v čem je chyba", když kolikrát i po pochopení principu musim podrobně rozebírat jednotlivý části vzorce, abych věděl "kudy jsme k tomu došli" a proč to neni zjevný ;) ... btw. "pružný" uložení je taky jedna z úvah (v tom případku ale asi ne v "pulsujícím poli jedný polarity", nýbrž lépe spíše při využití střídání polarit, kde se dá využít i jinejch jevů než u "DC" ... ), pro začátek považovaná za "složitější" ... jestli se mi nepotvrděj moje "domněnky", tak snad začnu s vodou :hip: :mrgreen:


ufo
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 20 čer 2013 14:03
Bydliště: ČR
Dal: 1 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od ufo »

Dobrý den a zdravím všechny fandy s volnoenergetickými nápady!Jsem tu nový člen,přestože toto forum už sleduji delší dobu,ale rád bych přispěl svojí troškou a také bych se rád poučil.Nicméně co se týče tohoto tématu-tedy magnetických motorů,myslím si (přestože na Netu běhá mnoho videí se zaručeně funkčními modely),že pokud se to někomu podaří rozhýbat,rád jej navštívím ,abych si poopravil svoji badatelskou neschopnost.Totiž nastavení celého zařízení je velmi kritické,a pokud se nebudeme zabývat složitými grafy a rovnicemi a zůstaneme laicky na zemi a podle principu-čím o tom míň vím,tím to spíše bude fungovat,postavíme toto zařízení,pak dojdeme k podobnému závěru,jako je to u všech volnoenergetických zařízení,a to že se jedná o statický druh energie-tedy impuls musí být od někud neustále získáván!Samotné nastavení magnetů nestačí!Magnet se vždy bude chovat staticky a nikdy jinak-bude se tedy snažit dostat se zpět do rovnovážné polohy,pokud mu v tom nebude vnější silou zabráněno.Jde jen a pouze o to,jak nejvhodněji tuto vnější energii do systému dostat tak,aby ji systém zpracoval a ještě byl schopen transformovat na využitelnou-zde kinetickou -energii.Takže stejně jako Testatika,Plauson,Tesla,Schaumberger,Reich...atd.Stejný princip,stejné využití vnější volné energie-jak bylo správně řečeno-tato energie je všude kolem nás v obrovském množství-jenom ji umět použít....
Mimochodem rád bych nějaké faktické poznatky týkající se Schaumbergera-turbina-má někdo něco?,-popř.řeším i Plausona(tedy Tesla anténa)-rád bych nějaké poznatky!
Díky!


martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od martin11 »

zdravím UFO :bye:
děkuji za Tvůj příspěvek a rovnou k věci. Píšeš, že by jses "rád poučil"...no to my zde také. tvoje myšlenka/y/ je dobrá, ale: napiš, co jsi třeba sestrojil, i nefunkční, jaké z toho vyvozuješ závěry, svěř se svými výsledky. Všechny popsané alternativy / mag.motor, schauberger atd, / zde mají svoje vlákna, je dobrá k tomu či onomu tematu psát právě tam. Tak. např. tady jsou MM. Držím ti palce, jseš na dobrém začátku...a jak píšeš.......magnety je třeba rozhýbat :good:... s přátelským pozdravem :pivko: martin11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
ufo
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 20 čer 2013 14:03
Bydliště: ČR
Dal: 1 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od ufo »

zdravím Martine a ostatní nadšence MM.Tak tedy-sestavil jsem několik verzí-nejprve verzi s feromagnety a clonami-jednoduchá konstrukce-horizontálně zavěšené kolo po obvodě s magnety-stator se clonami a magnety.Různé nastavení magnetů(tedy myslím +-,ne úhel),mi umožňovaly vytvořit jakési kritické hodnoty-ale špatně.Neustálé přemisťování clon a polarizace magnetů nakonec vždy vedlo k ustálení systému v rovnovážném stavu.Vzhledem k rozměrům jsem přešel k menším modelům a silnějším neomagnetům(zabírají podstatně méně místa a jsou výkonnější).Rotační disk jsem použil z mechaniky PC včetně uložení-to samé clony a opačná polarizace.Výsledek byl stejný.Pravděpodobně by mohla pomoci pohyblivá-tedy zasouvací a vysouvací clona v závislosti na otáčení kotouče.Ovšem zase jsou tu různé odpory-tření apod.,které nakonec vedou ke stabilizaci systému v rovnovážné poloze.Vede mě to tedy k úsudku,že pokud nepoužiji vnější energii,tedy stálý zdroj jiné energie,kterou dokáže rotační pohyb celého zařízení použít pro porušení onoho rovnovážného stavu,pak se to samo od sebe donekonečna točit asi nebude-protože to není perpetuum mobile.Co si myslíte o oněch magnetických motorech na NETu-myslím,že to byl nějaký indický vynálezce,který to celé prezentoval a dokonce to mělo stabilizované otáčky-jak to stabilizoval,nebo reguloval-samotné zařízení by mělo za těchto podmínek nabírat otáčky a regulace by mohla být pravděpodobně pouze mechanická (např.odstředivý regulátor).Samozřejmě není vyloučená další kombinace MM např.sBedinim??-To by možná mohlo makat....
Tak zase příště a díky za všechny názory....


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od ťuťu »

ufo píše:..........Vede mě to tedy k úsudku,že pokud nepoužiji vnější energii,tedy stálý zdroj jiné energie,kterou dokáže rotační pohyb celého zařízení použít pro porušení onoho rovnovážného stavu,pak se to samo od sebe donekonečna točit asi nebude-protože to není perpetuum mobile....
Ano.

A ty motůrky nějakého Turka či Inda na youtube se opravdu točí a točí - a není velký problém zjistit, co je takto pohání..


Magneto
Zasloužilý člen
Příspěvky: 316
Registrován: pát 02 zář 2011 13:28
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od Magneto »

ufo + ťuťu:
Což takhle obrazně řečeno vykrátit zlomek? Jinými slovy: Pokud má spásná energie přijít zvenčí, tak proč k tomu používat jako prostředníka právě magnety? Stejně tak by šlo přece použít i kterékoliv jiné, třeba gravitační nebo kapalinové zařízení, které taky zůstává v rovnovážném stavu, a jen mu dodat tu špetku navíc.
Co tím chci říct:
U magnetů je třeba hledat spásnou energii uvnitř a ne venku! Magnety jsou speciální případ. Jsou to elektrony ve velkém a elektrony se jak známo umí hezky otáčet, i když mají hmotnost větší než nula. Je tedy třeba to naučit i magnety, ale pouze na základě jejich vlastních interních schopností, bez externího sponzora.
Nápověda:
Dvojice magnetů na přesném lineárním pojezdu, umístěná v takovém odstupu, aby o sobě nevěděly, se blíží ke dvojici napevno umístěných magnetů přímo naproti nim. Jeden pár se přitahuje, druhý odpuzuje. Při pohybu vozíku po lineáru vůbec nejde zjistit, že se jedná o magnety. Chová se silově zcela neutrálně. Ve skutečnosti jde ale o kombinaci přitažlivé a odpudivé interakce, které se silově vzájemně neutralizují. No a v téhle situaci je přece můžeme "načapat" a tu jejich silovou rovnováhu narušit - samozřejmě pomocí třetího magnetu, o kterém tady stále hovořím, neboť dvojice je sice hezká, ale statická.
Zdar a sílu :o)
Magneto


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od poota »

Magneto píše:Nápověda: ...
Tvoje nápověda je zřejmě míněna dobře, ale takhle slovně vyjádřeno je to přece jenom příliš mlhavé a nejednoznačné.
Tedy aspoň pro mě, prostě si pod tím nedokážu představit něco, co by mi dávalo smysl. Jestli to není "tajné", šlo by to pro lepší představu načrtnout?

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Magneto
Zasloužilý člen
Příspěvky: 316
Registrován: pát 02 zář 2011 13:28
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od Magneto »

Tajné to není, ale je to jen princip - zdánlivý klid může být jen výslednicí dvou protichůdných sil (ale o tom už tu myslím mluvil buky - pokud mě paměť neplete).

Můj recept: Kombinovat magnety tak, aby z tohoto "napruženého" klidu dokázaly bez mechanického odporu, většího než běžné tření, generovat změny pole ve svém okolí, na které pak mohou reagovat další prvky (magnety, kovy, deformovaná pole jiných soustav).

Chápu, že je to jenom obecné, ale na konkrétním pracuji, takže ještě není co publikovat. To se ale může rychle změnit :)

Zdraví

Magneto


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od poota »

To už je trochu srozumitelnější, ale potíž je v tom, že k tomu "klidu" dochází jenom v případě, že jsou ty síly navzájem vyrovnané, tedy protichůdné a stejně velké. Jinak se musí ten "klid" nastolit mechanickým zachycením vznikající síly - a nebo vyrovnávat nějakou třetí složkou. Určitou cestou by mohlo být "tvarování" magnetického pole změnou jeho hustoty třeba nějakým prohnutím magnetů - prstencové, podkovovité, miskové a podobně. V tomhle směru se mi zdá nejnadějnější to, co s magnety předvádí David LaPoint, i když ani u toho to nejde bez nějakého dodávání "jiné" energie.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Magneto
Zasloužilý člen
Příspěvky: 316
Registrován: pát 02 zář 2011 13:28
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od Magneto »

Teď jsi na to káp - vyrovnávat třetí složkou!

Problém je, že nikdo nechápe, že když je soustava vyvážená a tedy nedělá nic, že se z toho dá získat. Prostě na vedlejších produktech té neutrality. O to tady jde. Tahle myšlenka by neměla zaniknout. Z ničeho prostě může být něco, když nic je výsledkem vyvážených protikladů.

Na tenhle úhel pohledu je třeba nastavit optiku a pak se najednou vynoří spousta možností složitějších než jen ty kolotoče a uspořádané dvojice nebo cesta od minima do maxima v naději na pokračování cyklu.

Zdar a sílu :)

Magneto


ufo
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 20 čer 2013 14:03
Bydliště: ČR
Dal: 1 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Proč magnetické motory nefungují

Příspěvek od ufo »

Zdravím Magneta a Poota a dovolím si reagovat na onu zmiňovanou třetí složku.Naprosto rozumím popisu Magneta o "napružené a energeticky nadupané" vyváženosti celého systému,který se naoko tváří klidně a čeká pouze na onen impuls.Z mých pokusů tak trochu vyplývá,že samozřejmě musí být více jak dva magnety a určitě i více než tři,přestože ta trojka se jeví jako dostatečná,ale pro nastavení kritického stavu je to pořád málo.Kritické podmínky nastávají až u nějakého pátého až šestého magnetu,kdy se původní podmínky začínají opakovat.Tenhle násobič jsem se pokoušel popohnat i obrácenou polaritou magnetu a mikrometrickou změnou polohy,ale pokaždé mi to skočilo do oněho nadupaného rovnovážného stavu-jenom se to rozběhnout...Hodil jsem tedy na papír myšlenku zapojit na jednu osu jakési buzení pro vyvolání vzruchu pro pohyb.Ten by měl navodit nerovnovážný stav a nezávisle na dodávce vnější energie by udržoval při minimálních energetických nákladech vnitřního systému celé zařízení v chodu.Generátor na konci bych z části využil na krytí vnitřních ztrát a samozřejmě na spotřebiče.Zapojení MM-BM-G (BM=budící motor)je pro tuto koncepci zásadní.Má ještě někdo nějaký nápad,popř.faktickou připomínku,než se do toho dám?Je tu někdo,komu se to podařilo alespoň částečně rozchodit-ne jenom teoreticky?Myslím si,že postavením dvou,příp.třífázového zařízení (viz ona videa)si asi moc nepomůžeme,protože ony kritické podmínky budou ve všech fázích a výsledek bude ještě kritičtější a ještě citlivější nastavení (kde by to mělo konec-pravděpodobně nikde...?!).Pořád mi tu chybí onen budič,neboli ten spouštěcí mechanizmus.V elektronice bych té soustavě dal jiskřiště a máme impulz...Tak zdravím všechny badatele a díky za připomínky a názory!
Ufo

Duplikát smazán SDK


Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“