Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
CDS - Aktivace, Concentrace, Spekulace a Měření
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1783 poděkování
- Dostal: 634 poděkování
Re: CDS - Aktivace, Concentrace, Spekulace a Měření
Mně se taky lépe počítá na kapky. Jsem na to za ty tři roky, co to beru, zvyklá.
- jardax
- Zasloužilý člen
- Dal: 56 poděkování
- Dostal: 104 poděkování
Re: CDS - klinické skúsenosti
Představ si že máš ve vodě 100ppm alkoholu, 100ppm může být cokoliv. Desetitisícina čehokoliv v čemkoliv.... Pokud vypiješ litr vody se 100ppm alkoholu, dostaneš do sebe desetitisícinu litru alkoholu a můžeš ředit jak chceš, vypít vody kolik chceš, prostě ten 0.1g v sobě budeš mít, ok? To je prekérka, co? Pijte 100ppm... kolik nikdo neví a dokonce ani nevím, kdo přišel na to, že 100ppm je bezpečnejch. 200ppm nás prej zazučeně poleptá - no blbost. Zkoušel jsem 200 - 300 - i 500ppm a žádná tragédie se neděla. Nabízí se jednoduché vysvětlení....*Roman* píše:Dost se tu hovori o priprave CDS, o koncentracich, a v te souvislosti i o redeni vodou. Nekteri dale zminuji ze to pak jeste zapijeji, nejcasteji vodou, nekdo stavou. Na tomhle jsem se trochu pozastavil. Kdyz si pripravim napr. 1 litr se 100ppm a prubezne upijim, a hned kazdou davku zapiji vodou, tak v zaludku se to znovu naredi a misto 100ppm pujde do krve mene, mozna i o dost mene. Prosim opravte me pokud se mylim.
- jardax
- Zasloužilý člen
JJ, podle mého, ani jinak čistý ClO2 doma nejde dělat. Tyhle koncentrace ale nedělám v "belíku". Jde udělat 50.000ppm, jen roztok musí být stále v chladu, dokonce není problém udělat čistý ClO2 - ve skle. Jinak je tu ještě pár zádrhelů, který se neřešej, ale docela zásadní... zase to bude offtopic, vznikne další trýd a z jednoho cds bude 5 linků....xdraho píše:Ahoj Jardo, i takovou koncentraci vyrábíš tím tvým způsobem z chloritanu aktivovaném hydrogensíranem?jardax píše:..... je to okolo 10.000ppm, tak opatrně - ředit 1:100....
Stále z toho ještě není nasycený roztok? Kolik se toho chlordioxidu do té vody vlastně vejde?
Jak dlouho se to rozpouštělo? A jak jsi poznal, že už je konec? Stále podle shodnosti barvy roztoků v nádobě a ve skleničce?
Jak se začalo dělat CDS v uzavřeném... ve skle...
http://www.mmsinfo.org/infosheets/cds_m ... method.pdf
Editováno SDK
-
- Zasloužilý člen
Beru zpět, blbě jsem změřila. :-)sisa píše: .......tak měřící papírek mám při 3 kapkách skoro černý, t.j. 250 ppm a více. Proč se doporučuje pít CDS tak slabé oproti MMS1?
- jardax
- Zasloužilý člen
Zcela nový, revoluční objev - příprava CDS v uzavřeném systému:
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 23 poděkování
- Dostal: 87 poděkování
Myslím si, Jardo, že tebou použitá sklenička je lepší nápad. Ta zkumavka má moc vysoké stěny a k vyrovnání koncentrací chlordioxidu pak dochází nesnadněji. Ostatně je to vidět i na poslední fotografii v tom filmečku. Barva kapaliny ve zkumavce se ještě zdaleka nepřiblížila barvě v láhvi.
Já pořád hledám nějakou skleničku s nizkými stěnami a na stopce (třeba nějaká sklenička na griotku nebo snad koňak). Mohu ji pak pohodlně postavit na dno nádoby (plastového kbelíku), nalít kolem ní dostatek vody až bude i kapalina ve skleničce pod hladinou v kbelíku a půjde snadno porovnávat barvy kapalin a kromě toho nad vodou bude malý prostor a skoro vše se rozpustí ve vodě.
Tak, jak to je na třetí stránce od konce v tomto dokumentu: http://www.mmsinfo.org/infosheets/cds_m ... method.pdf
Já pořád hledám nějakou skleničku s nizkými stěnami a na stopce (třeba nějaká sklenička na griotku nebo snad koňak). Mohu ji pak pohodlně postavit na dno nádoby (plastového kbelíku), nalít kolem ní dostatek vody až bude i kapalina ve skleničce pod hladinou v kbelíku a půjde snadno porovnávat barvy kapalin a kromě toho nad vodou bude malý prostor a skoro vše se rozpustí ve vodě.
Tak, jak to je na třetí stránce od konce v tomto dokumentu: http://www.mmsinfo.org/infosheets/cds_m ... method.pdf
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Dám vám ještě tak půl roku na vymyšlení ponorkyxdraho píše:Myslím si, Jardo, že tebou použitá sklenička je lepší nápad. ....
S laskavým pozdravem, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 23 poděkování
- Dostal: 87 poděkování
Co je špatného na tom, dotáhnout něco, o čem jsi přesvědčený, že je to dobrá věc, do dokonalosti?
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Nic Jen dotahujtexdraho píše:Co je špatného na tom, dotáhnout něco, o čem jsi přesvědčený, že je to dobrá věc, do dokonalosti?
S laskavým pozdravem. Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Stálý člen
- Dal: 47 poděkování
- Dostal: 21 poděkování
Diky za vysvetleni. Jo, na tom alkoholu je to evidentni.jardax píše: Pokud vypiješ litr vody se 100ppm alkoholu, dostaneš do sebe desetitisícinu litru alkoholu a můžeš ředit jak chceš, vypít vody kolik chceš, prostě ten 0.1g v sobě budeš mít, ok? ... Nabízí se jednoduché vysvětlení....
Tech 200-300-500ppm - jsi zkousel jednorazove, nebo testoval dlouhodobym pitim?
A kdyz uz jsi to nakousl - jake je to vysvetleni ?
Zdravim.
Edit: krácení citace - poo.
- jardax
- Zasloužilý člen
Jak takhle servisuju satelity, udelám si 300ppm do auta a jedu, flašku pod nohama spolujezce - jinde místo není. Vyjedu v 6 ráno a doma jsem v 10 večer. Cestou nic nejím, ani nemám hlad. Tak můžu říct, že těch 300ppm mám vyzkošený dlouhodobě.
Mimo téma (offtopic)
K "vysvětlení" - ze CDS a MMS se stal obrovskej kšeft. CDS je super věc, suprově funguje, reference suprové. Není pochyb o tom, že skutečně léčí věci, které klasická medicína neumí. Jenže se opět našlo pár vykuků, kteří chtějí zbohatnout. Nejlépe si udržovat pacienta jen napůl zdravého a tvrdit, že vás 200ppm zaručeně poleptá. Když posílám CDS, tak 100 ká za poštovné a 30 korun náklady na chemii, mám z toho dobrej pocit - nestydím se za okrádání pacientů na smrtelné posteli.
Cena litru CDS/1000ppnm je tak 10 korun + flaška 1 koruna + poštovné... po dohodě 111 korun - jestli po vás někdo chce víc, okrádá vás....
Edit - taky vás okádám relatinvě, ale nekupuju pití v PET, ale pro vá musím
Cena litru CDS/1000ppnm je tak 10 korun + flaška 1 koruna + poštovné... po dohodě 111 korun - jestli po vás někdo chce víc, okrádá vás....
Edit - taky vás okádám relatinvě, ale nekupuju pití v PET, ale pro vá musím
-
- Nový člen
- Dostal: 3 poděkování
Safra Lidi zkusme vymyslet, jak pomoct CDS-kem postiž. lidem povodní a využít potenciál naplno-pitná voda, desinfekce, léčba-lepší příležitost nemáme. Vyrobím třeba kýbl, ale co dál? Jak to zorganizovat, nabídnout (zadara samozřejmě) atd. Vašek
-
- Zasloužilý člen
Vašku, myšlenka je to dobrá, ale myslím, že bys nepochodil. Lidi si budou myslet, že jim chceš otrávit vodu, nebo nedejbůh i je.grundel.vaclav píše:Safra Lidi zkusme vymyslet, jak pomoct CDS-kem postiž. lidem povodní a využít potenciál naplno-pitná voda, desinfekce, léčba-lepší příležitost nemáme. Vyrobím třeba kýbl, ale co dál? Jak to zorganizovat, nabídnout (zadara samozřejmě) atd. Vašek
-
- Nový člen
- Dal: 2 poděkování
Ahoj, měl bych dotaz :-)
Nakoupil jsem a odzkoušel jsem výrobu CDS pomocí hydrogensíranu a mám několik otázek.
- Při reakci vzniká ClO2 který se slučuje s vodou a vzniká tak roztok CDS. Četl jsem že tím vzniká kyselina chloritá, nebo tak nějak (nejsem chemik, proto se ptám) tato kyselina je tedy CDS?
- Při reakci vzniká také Na2SO4 předpokládám, že se neodpařuje a tedy do vody (CDS) nedostane, nebo ano?
Odpuste mi mé otázky, možná to tu již bylo řečeno, jen bych si to chtěl ověřit.
Děkuji
Nakoupil jsem a odzkoušel jsem výrobu CDS pomocí hydrogensíranu a mám několik otázek.
- Při reakci vzniká ClO2 který se slučuje s vodou a vzniká tak roztok CDS. Četl jsem že tím vzniká kyselina chloritá, nebo tak nějak (nejsem chemik, proto se ptám) tato kyselina je tedy CDS?
- Při reakci vzniká také Na2SO4 předpokládám, že se neodpařuje a tedy do vody (CDS) nedostane, nebo ano?
Odpuste mi mé otázky, možná to tu již bylo řečeno, jen bych si to chtěl ověřit.
Děkuji
-
- Nový člen
- Dal: 2 poděkování
5.6.2013
• Do plastového kyblíčku o objemu 1080ml nalito 500ml rozmrzající vody z vodovodu.
• Uprostřed umístěna sklenička s nabranou vodou z kyblíčku (pro případ kontaminace s roztokem ve víčku) uprostřed skleničky víčko (plastový uzávěr od džusu)
• Na víčko nakapáno 7 kapek 24,5% Chloritanu sodného, potom dokapáno 7 kapek 50% hydrogensíranu sodného (nemícháno).
• Přikryto víkem kyblíčku a necháno v klidu reagovat 30min.
• Po 30 min. barva roztoku ve víčku žlutá téměř shodně s vodou v kyblíčku.
• Po rozdělání kyblíčku unikal žlutý dým, fouknutím zmizel. Opatrně jsem odebral víčko ze skleničky a obsah skleničky přelil zpět do vody v belíčku. Víčko bylo žlutě zbarvené a nešlo toto zbarvení nijak otřít.
• Okamžité měření roztoku v belíčku ukázalo cca 90ppm.
• Přelil jsem obsah belíčku do hnědě zakalené litrové láhve a dolil 200 ml právě rozmrazené vody. Přelévání proběhlo přes vytvořený papírový trychtýř, jiný nebyl po ruce.
• Měření roztoku v této lahvi potom ukázalo cca 30 až 40 ppm.
• Měření po cca 1h ukazalo stejnou hodnotu.
• Požití cca 10ml neukazovalo žádné výrazné nechutenství. Je lehce cítit dezinfekční chuť.
• Do plastového kyblíčku o objemu 1080ml nalito 500ml rozmrzající vody z vodovodu.
• Uprostřed umístěna sklenička s nabranou vodou z kyblíčku (pro případ kontaminace s roztokem ve víčku) uprostřed skleničky víčko (plastový uzávěr od džusu)
• Na víčko nakapáno 7 kapek 24,5% Chloritanu sodného, potom dokapáno 7 kapek 50% hydrogensíranu sodného (nemícháno).
• Přikryto víkem kyblíčku a necháno v klidu reagovat 30min.
• Po 30 min. barva roztoku ve víčku žlutá téměř shodně s vodou v kyblíčku.
• Po rozdělání kyblíčku unikal žlutý dým, fouknutím zmizel. Opatrně jsem odebral víčko ze skleničky a obsah skleničky přelil zpět do vody v belíčku. Víčko bylo žlutě zbarvené a nešlo toto zbarvení nijak otřít.
• Okamžité měření roztoku v belíčku ukázalo cca 90ppm.
• Přelil jsem obsah belíčku do hnědě zakalené litrové láhve a dolil 200 ml právě rozmrazené vody. Přelévání proběhlo přes vytvořený papírový trychtýř, jiný nebyl po ruce.
• Měření roztoku v této lahvi potom ukázalo cca 30 až 40 ppm.
• Měření po cca 1h ukazalo stejnou hodnotu.
• Požití cca 10ml neukazovalo žádné výrazné nechutenství. Je lehce cítit dezinfekční chuť.