Tak pivo je docela pitny, ochutnala jsem asi deci a zadnej bolehlav, tak tu davam navod:
Povarila jsem 1 hodku celej susenej kotvicnik (asi 40 dkg) s asi 10g str. zazvoru, potom pridala 0,3kg cukru (bilej doma nemam, tak poslouzil nerafinovanej), 1/2 lzicky kys. citronove, poradne rozmichala a nechala zchladnout. Pak jsem to posypala 5g sus. drozdi a nechala 6h kvasit. Stocila do lahvi (bez filtrace) a zjistila jsem ochutnanim, ze je to bolehlav.
Takze druhej den pokracovani:
varila jsem cca 1h asi 1kg susenyho sladu (dokud nezacly vyplouvat maly srazeniny), nechala trochu zchladnout, smichala s predchozi kotvou a prefiltrovala pres platno. Po zchladnuti jsem zase posypala 5g drozdi a nechala v hrnci prikrytym platnem kvasit v pokojovy teplote (cca 25C). Po asi 26h jsem sebrala hnedou deku a stocila do lahvi.
Ochutnavka: docela pitny, rozhodne lahodnejsi chut nez s chmelem.
1. Priste dam ty kotvy min a opatrim si pivni kvasinky, ty na peceni jsou tam preci jenom trochu citit.
2. Pridam o trosku vic cukru, pivo nema moc bublinek - i kdyz to jeste uvidim, treba se jeste trochu natlakuje; zatim zkusebni plastova lahev tvrdne...
Puvodni predpis rikal 0,5kg, ale me se to zdalo moc...
Pivu zdar a kotve obzvlast!