Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mentální Ozdrava

Léčebné postupy.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Mentální Ozdrava

Příspěvek od Slavek Krepelka »

kachna píše:Ještě bych možná zapátrala, co tvoji ženu takhle rozhodilo, ....
Aha. S největší pravděpodobností nějaká viróza. Ve čtvrtek odpoledne se nabouchala broskvema aniž je umyla. K večeru že se jí začala děsně motat hlava, pak se jí udělalo blujno a tak si lehla. Za nějakou necelou hodinu si nechala přinést škopíček a broskvičky mi do něj nasevírovala ke spláchnutí. Podstrčil jsem jí sklenici s HCl aby o tom nevěděla, to by bylo řečí, vypila to a usnula. Druhý den fajn, ale dnes se mi přiznala, že v sobotu se jí nadělala na jazyku spousta aftů no a na dnešek hold tohle. S nějakýma dalšíma metodama na ni teď tlačit nebudu. Jak já něco řeknu, naježí se většinou jak kocour, zareje paty a nehne s ní nic, takže cupitám velice opatrně, abych se mi zase nezašprajcovala.

Nicméně, ještě ráno si řekla o Bengstona, takže snad, i když hned na mne že to bude číst jenom po kousíčkách. Pokusil jsem se jí otázat, proč už dělá rozhodnutí co s tím, když ještě ani neví o co jde, že se jí to třeba bude velice líbit, anžto je to svým způsobem taky detektivka (ty ona ráda) a velice čtivá a třeba to schroustne na posezení, nebo třeba vůbec. Mám pocit, že opět zabrala a došlo jí to. :jump:

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Příspěvek od A(&F) »

... gratuluju Slávku ... :eclap: ...

... jo, s babama (navíc s vlastníma) je někdy kříž ... vím přesně, o čem hovoříš ... ;) ...

... když jsem přítulu před drahnými lety zpátky přesvědčoval o negativních účincích HA (v té době jsem už za sebou měl "tisíce děkovných dopisů" :D od partnerů holek, co "procitly" poté, když se přestaly nacpávat "bobulema", ale několikrát jsem se dočkal i děkovného písání přímo od žen), tak nic z mých argumentů nechtěla slyšet, vždy na to kontrovala něčím, co z jejího pohledu dávalo smysl, např. "pokud by to bylo natolik škodlivé, tak by to přece nepovolili" (což však bylo způsobeno aj tím, že HA babám docela dost těžce mění psychiku, což jim mnohdy bohužel zastírá i zdravé uvažování :? ) ...

... nepomáhalo vůbec nic ... trochu ji "rozhejbalo" až to, že jsem si po mnoha letech trápení našel "kamarádku", ale stejně ani potom se nechtěla vzdáti těch svejch "lentilek" ... :bhead: ... takže když náš "znovu oprášený" vztah po necelém půlroce opět začal upadat zpět do původního tristního stavu, tak vysadit proti-dětičkový prášky ji přinutilo až to, že jsem ji natvrdo přitlačil ke zdi ...... tehdy se zrovna přiblížil počátek března a já jí odmítl odevzdat podklady nutné ke zpracování mého daňového přiznání :evil: , s tím, že "je mi to jedno, ať mě klidně zavřou" ... :dknow: ... a že jí ty podklady vydám jedině tehdy, když mi odevzdá platíčka s antikoncepcí ... :angel: ... na což tehdy konečně přistoupila ... :epray: ...

... no, nebudu zde detailně popisovat to její "pozvolný procitání", ale už po třech měsících byly rozpoznatelné pozitivní změny v jejím chování ... a po roce už to zase byla ta holka, co jsem před lety poznal, skoro stejná jako kdysi ... :) ...... hodně také pomohlo, když jí v té době během preventivního vyšetření "mamolog" položil otázku "zda užívá nějakou HA" a ona mu odpověděla, že ne (+ přiznala, že s práškama sekla tepve až pod nátlakem svého přítele), tak jí ten lékař vřele poblahopřál ke zdravému rozhodnuní (+ k rozumnému příteli :mrgreen: ) a navrch jí dal takovou nalejvárnu, po kteréžto se rozhodla, že to "hormonální svinstvo" už nikdy nevezme do úst ... :jump: ...

... moc se o té době doma nebavíme (není důvod, není proč, vše funguje jak má), jen občas si sama od sebe povzdechne nad ostatními uživatelkami HA ...... např. zrovna v minulém týdnu, když se vrátila lehce vytočená ze třídní schůzky (kde s dalšími maminkami probíraly záležitosti ohledně "Školy v přírodě", atd.) a to konkrétně za použití slov: ... "ty k***y to snad žerou po hrstech" ... :laugh: :laugh: :laugh: ... já jsem k tomu naprosto neuváženě mimoděk podotkl, že "kdysi to přeci dlabala také" a ihned jsem se (řejhtajíc) raději klidil z jejího dosahu, protože očima začala hledat něco, co by po mě mohla hodit ... :evil: ... taková je to už zase dneska "čertice" :devil: ...

pozn: ... výše vyhvězdičkovaným výrazem přítula některé z těch maminek pouze přirovnala k "samicím tura domácího", anžto ona většinou sprostě nemluví ... ;) ... a pokud někdy mluví, tak namísto výrazu (jenž tam lze dosadit také) používá označení "chodící kosočtverec" ... :D ...

... :bye: ... Anri ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
A(&F) píše:.
... jo, s babama (navíc s vlastníma) je někdy kříž ...
Upřesnil bych to tak, že s vlastníma babama je kříž skoro vždycky, kdežto s cizíma jenom někdy ;)

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

Kluci, hezky si tu notujete :D , ale asi mi dají za pravdu i ostatní holky, že s vlastníma chlapama je to taky těžký. Ten můj má díky mému "blbnutí" cukrovku celkem pod kontrolou, může se i cpát sladkým - ale myslíte, že je ochoten, to "doladit"!? Ne, takhle je spokojený a když na to přijde řeč, tak místo aby uznal mé zásluhy!!! ;) , nezapomene podotknout, že občas má papírek ještě zelený! Kdysi bych ho asi byla zakousla, teď to naštěstí neřeším, je to jeho volba, jeho "pindy" :D

Slávku, myslela jsem spíš něco, co ji rozhodilo psychicky, já na to teď totiž čím dál víc věřím... Ale taky bych další metody nevytahovala, tiše bych se radovala, že se konečně objevila první vlaštovka :)

A(&F) píše:...během preventivního vyšetření "mamolog" položil otázku ...
No, tak na tyhle taky bacha! Kdysi mě před mamografem varoval jeden osvícený doktor, ke kterému jsem šla na ultrazvuk. Zhmoždění + ozáření = není nic, co by tělu svědčilo. S HA s tebou úplně souhlasím, nechápu, že to do sebe někdo dobrovolně cpe (a ještě za to platí). Podle mě to jsou fakt jen programy na zblbnutí lidí. A my, protože jsme tím vším masírováni už od malinkata, na to více či méně skáčeme a nepoznáme, jak velmi je to všechno nebezpečný. :(

Dočetla jsem další knížku od Gregga Bradena - Kódy vědomí. To je počteníčko, člověka zase nakopne! Jedna malá citace : "Žijeme podle toho, co si myslíme o okolním světě, o sobě i o svých schopnostech a jejich hranicích..... Naše přesvědčení může změnit tok událostí ve vesmíru - doslova přerušit a přesměrovat běh času, hmoty, prostoru i událostí, jež je doprovázejí.... To, o čem jsme přesvědčeni, že je pravdivé, může být důležitější než to, co za pravdu považují druzí."
No, nejsou to perly?! :)
kachna

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

kachna píše: ... že s vlastníma chlapama je to taky těžký. .... je to jeho volba, jeho "pindy" :D
:) jj
kachna píše: Slávku, myslela jsem spíš něco, co ji rozhodilo psychicky,
:spirit: Vypadá to že naposledy já. :D Včera večer co zalehla, že prej jí ty nohy zase trochu bolí a že prej abych jí toho zbavil. "Paní poručí, džín udělá". Už jsem ji zdaleka tak silně "nepřečetl" jako převčírem, malinko zátylek a trochu víc kyčle.
kachna píše: ... No, nejsou to perly?! :)
Ono to děláme neustále fyzicky, viz technologie a vůbec naše čunění, které má zase původ jenom v naší mentální práci, a nikdo se nad tím nepozastaví. Zato fakt, že by to šlo i přímo, nám mentální skůtři malují jako nemožnost.

S :laugh: mentálním pozdravem, Slávek.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Rob Williams

Jsem dnes dělal něco pokusnictví a dopadá to zajímavě.

1) Výrok: Mé mozkové hemisféry jsou vždy vybalancované - prstíček mi řekl že kecám. Prošel jsem si tedy změnu podvědomí při které sice nebyly žádné námitky se kterýma bych se mohl domlouvat, ale stalo se cosi jiného a tak jsem se jen soustředil co se děje.
1a) Než jsem začal, měl jsem mírný bolehlav v levé čelní partii a během vyvolávání námitek jsem začal cítit jak se levá polovina uvolňuje a pravá jakoby napíná, či tlakuje, až byl bolehlávek přestěhován do pravé čelní části. Taky mi začalo po hlavě cestovat trnutí kůže a cítil jsem to i v lebeni. Nakonec se vše ustálilo na mírném rovnoměrném trnutí celé hlavy včetně obličeje, zatímco bolehlávek zmizel.
1b) Někdy skoro vždycky když zavřu oči se mi po víčkách honí, (vlastně honily) různobarevné fleky, převážně zelené. Během tohoto procesu to mizelo a nakonec se mi na víčkách vyvrbily mléčně modré vodorovné pruhy, cca 6 kusů, od nejtmavšího nahoře po nejsvětlejší dole, naprosto stálé bez jakýchkoliv fluktuací. Po tomto jsem proces ukončil anžto mi na tváři vytanul úsměv.
1c) Vše proběhlo podle návodu.

2) Výrok: Mám kompletně harmonizovanou auru - prstíček řekl že kecám. Prošel jsem si procedůru
2a) námitky se vzmohly jen na "kecáš". Že se s tím argumentovalo jak s typickým skeptikem, opakoval jsem mu svůj výrok až už se ten pitomec nevzmohl na sebemenší odpor, ačkoliv jsem ho provokoval.
2b) během toho jsem si všiml, že víčka zevnitř byla černá, bez fleků, ale eventuelně se v černotě objevil hodně tmavě blankytný rybník s fraktálovým břehem, který se zvětšoval, pak pulsoval a nakonec se ustálil v relativně tenkém, černém okraji.
2c) Vše proběhlo podle návodu

Zvřu-li oči teď, po pár hodinách, je jen černo.

Udělal jsem ještě pár dalších, ale ty byly jen pro mé uši a nic zvláštního se nedělo. Podle mne metoda nutně funguje a funguje i velice globálně, přesně jak jsem předpokládal, takže člověk nemusí šťourat každou blbost extra a konec konců ani zahánět. Například výrok: "Necítím k nikomu nenávist", je buďto negativní, nebo vypíchne o koho jde, člověk nemusí hádat a hledat po jednom. Vyšťourá to i sebe sama, pokud to tam je.

Další věc která mne trápila bylo jak sám jednochlapově zjistit jak pokřížit horní údy a samozřejmě jsem zjistil, že se stačí zeptat prstíčku jak na nohy, tak na ruce. Z předešla jsem měl pocit, že se vždy bude křížit stejně a párkrát to tak vyšlo, navíc jak jest mi překládání oudů přirozené, ale skutečně jak říká Williams, je třeba se poptat při každém výroku zvlášť, anžto to není vždy totéž.

kachna
Zasloužilý člen

Re: Rob Williams

Příspěvek od kachna »

Slavek Krepelka píše:... jak říká Williams, je třeba se poptat při každém výroku zvlášť, anžto to není vždy totéž.
Díky, tohle mi nějak uniklo a křížila jsem se pořád stejně. :D
Slavek Krepelka píše:Například výrok: "Necítím k nikomu nenávist", je buďto negativní, nebo vypíchne o koho jde, člověk nemusí hádat a hledat po jednom.
Dobrej nápad! Ať se necrcáme s jednotlivcema! :D
Ty barvy za víčky jsou zajímavé, taky tam mívám všelijaké, někdy moc hezké...
Tak ať se daří!
kachna

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

kachna píše:Kluci, hezky si tu notujete :D , ale asi mi dají za pravdu i ostatní holky, že s vlastníma chlapama je to taky těžký.
:hip: ;)
kachna píše: ..No, tak na tyhle taky bacha! Kdysi mě před mamografem varoval jeden osvícený doktor, ke kterému jsem šla na ultrazvuk. Zhmoždění + ozáření = není nic, co by tělu svědčilo.
Moje švagrová po necitelné mamografii (dělala jí ji ženská!) dostala rakovinu prsu. Naštěstí byla v péči rozumného lékaře, který včas rozpoznal, co se stalo.
kachna píše:Četla jsem další knížku od Gregga Bradena - Kódy vědomí. To je počteníčko........ No, nejsou to perly?! :)
Jsou :lol: . Už se na ni těším .. zatím čtu jeho Matrix .. taky je :good:

Ahoj, Hanka

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

V knize od Brandon Bays Cesta - Vědomí Nová měna jsem narazila na zajímavou "autoterapii" ohledně všelijakých strachů. Myslela jsem, že to sem dám až vyzkouším, co to dělá a nedělá, ale nějak mi nejde navodit si strach. Buď už jsem natolik v pohodě :dknow: a nebo se moje podvědomí bojí něco tak bolavého rozhrábnout. Tomu bych asi věřila spíš. :D
Pokud byste na to měl někdo chuť, tady je to opsané z knihy:

Člověk pracuje sám, v klidu, otázky pokládá sám sobě.
Jaký je tvůj nejhorší strach?
Uvolni se, otevři své tělo a dovol, aby se svým vlastním tempem projevil veškerý tvůj strach. Dej svolení, aby z něho mohla vzejít jakákoliv emoce. Napiš seznam veškerého svého strachu i toho, jak se při tom cítíš.
Pak si polož otázku:
Co nejhoršího by se mohlo stát? A jak se přitom opravdu cítím?
Představ si, co nejhoršího by se mohlo stát , a prožij, jak by ses přitom cítila. Dovol, aby tě zaplavily pocity, přivítej je , nechej své pocity zesílit a stále se znovu s znovu ptej :
Kdyby se to stalo, co nejhoršího by se mohlo stát pak? A jak se přitom opravdu cítím?
Napiš na pracovní list. (PL) Tenhle má dva sloupce, první pro strachy, druhý pro pocity.
To dělat dokud se člověk "nevyprázdní" od strachů a obav. Pak pokračovat v otevírání se do čirého a rozlehlého vědomí pomocí otázek :
Co je v jádru této emoce?
Jaká je její podstata?
Co se odhaluje?

Až dojdete do "oceánu přítomnosti", ptejte se :
Kdo jsem? Kdo jsem? Kdo jsem? ( Nejdřív tě třeba napadne " matka, úřednice.... ale pak si odpovíš "líp")
A pak :
Co nejlepšího by se mohlo stát?
A kdyby se to stalo, co nejlepšího by se mohlo stát pak?
Stále se otvírej a popiš tuto vizi na PL ( ten má jen jeden sloupec - pro vize), buď plná inspirace a vypracuj mnohem delší seznam než je ten se strachy.
Brandon v knize zdůrazňuje, že si to má člověk opravdu všechno napsat, že je to důležité.

Tak ať se daří!
kachna

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

hanka píše: .. zatím čtu jeho Matrix .. taky je :good:
Hani ( fajn, že už ti je líp), já ji "naordinovala" i manželovi. Protože měl dlouhou službu, přečetl ji a taky se mu líbila. Ne, že by z ní byl až tak nadšený jako jsme my, ale aspoň mu zasela "semínko" do kebule. :D Gregg tím dává ohromný pocit svobody, že nejsme jen loutky nějaké vyšší síly...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

kachna píše: ... ale nějak mi nejde navodit si strach. ....
:D A kolikrát jako máš pocit že je nutné odvšivit hlavu? Když se to udělá pořádně, stačí jednou a pak už jen dát bacha, aby zas nějaká na hlavinku neskočila :good: :spirit: Konec konců se zeptej přes Williamse a poznáš hned :smoke:

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

kachna píše:V knize od Brandon Bays Cesta - Vědomí Nová měna jsem narazila na zajímavou "autoterapii" ohledně všelijakých strachů...
Ahoj kachni, tak tahle metoda pro mě není, do toho jít nemůžu. Otázky jsou tak sugestivní, že ve mně vyvolávají můj strach i bez uvolnění :| ... No nazdar, myslela jsem, že jsem to už rozpustila, teď vidím, že je to jenom potlačené..

Já tu knížku taky manželovi nevtíravě podsouvám k přečtení, ale úspěšně odolává :).
Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
jirik.tk
Starší člen
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirik.tk »

kachna píše: ale nějak mi nejde navodit si strach.
Když to tak čtu, tak si kladu otázku, proč to vše opět tak složitě. Budeme si navozovat strach = zbytečně aktivovat svůj hormonální systém. Proč se tak bráníme zpracovávat strach zpětně? Vím (po paměti), že mám strach z autorit či z žížal. Sednu si doma v obýváku a jdu na to. Námětů zde už bylo dost. A když se setkám později s autoritou či s žížalou, vidím, jak jsem uspěl. Pokud cítím, že to ještě není ono, v klidu v obýváku to zopakuju. Zbavit se běžných strachů je docela jednoduché, horší je to s běžnými závislostmi a zvyky, zejména s těmi, o kterých jsme přesvědčeni, že nám prospívají.

kachna
Zasloužilý člen

Příspěvek od kachna »

jirik.tk píše:Když to tak čtu, tak si kladu otázku, proč to vše opět tak složitě. ...
Asi jsem se špatně vyjádřila - není to o vyvolávání nových strachů, ale se zúčtováním právě s těmi starými. Brandon píše, že pokud se jim hrdinně nepostavíme a nevyčistíme je jednou provždy, budou nás pořád "drtit". A to logiku má, ne? :)

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

kachna píše: ... Brandon píše, že pokud se jim hrdinně nepostavíme a nevyčistíme je jednou provždy, budou nás pořád "drtit". A to logiku má, ne? :)
Logika jesti to naprosto perfektní :good: Jinak je z toho strachu celoživotní útěk před putnou :devil: černého uhlí, kterou vláčíme na hrbu. To se jeden zadýchá :bhead: hlavně pak do schodů :enaughty:

Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“