laborant píše:Astma a CHOPN(čehož kombinaci zdá se mám) jsou zánětlivé procesy v plících. Godzila by měla na záněty být účinná. A myslíte, že by to mohlo působit i na dlouhodobě ucpaný nos? Cca měsíc užívám CDS, po týdnu užívání se stav plic zlepšil, teď se to jakoby zase zhoršovalo, ale na dutiny to nijaký pozitivní vliv nemělo a nemá a zatím jsem nikde nenarazil na info, co by ty dutiny zlepšilo. Je o dost deprimující ta kombinace špatného plicního a nosního dýchání. Za odpovědi a eventuální rady předem děkuji
Na dutiny bych ti doporučila dělat jogínský výplach nosu - neti, lehce slanou vodu nalít do petky s cucacím nádstavcem, nebo jen obyčejné konvičky, případně je možný pokud máš lázenský pohárek, hlavu naklonit a do jedné nosní dírky vlít, při správným natočením hlavy ti to druhou nosní dírkou vyteče, pak to samé do druhé nosní dírky, tou petkou je to nejlepší, dá se regulovat tlak střiku, pokud to přeženeš, vlítne ti to do pusy - ble, chce to cvik a není na tom nic těžkého. Při rýmě dávám hodně teplou vodu, dá se to dělat i čurinou, vincentkou a dokonce někdo uvedl, že dělal průplach vodou s cečkem při rýmě a otoku sliznice - což jsem nezkusila, možná to může štípat, možná ne :-)
Jo, našla jsem odkaz jak to dělat s polopatickým postupem od J. Zajíčka:
http://www.zdravi-az.cz/Odstraneni_dysbakteriozy_03.php
Na zánět plůc a prudušek bezvadně pomáhá co nejvíce studený zábal ( viz. Š. Kneipp Léčení vodou ) kolem hrudníku plenka namočená v ledové vodě - šokézní pocit, poté ihned přeplácnout suchým hunatým ručníkem a já přes to dávám ještě i igelit, abych si nezamokřila třeba postel, ta suchá nasákne taky. Nechat takto působit až 2 hodiny. Mám také CHOPN, astma a navíc plicní hypertenzi. Loni jsem si těžký zánět prudušek zvládla bez ATB, ale pod dozorováním mudrcky, autohemoterapií - 10ml krve ze žíly ihned po 5ti ml do každé strany prdelního svalu co 7 dnů, 10 kůr. Studené zábaly dle Kneippa, asi první 4 dny hladovka, poté štávovka zhruba 15 dnů, z asi 50ti kg jsem se dostala na 43 kg ale bylo mi dost dobře. Super je na plíce propolisová tinktura - knížka ing. Jaroslav Kaspřík - alternativní způsoby alternativní léčby ( viz ulozto.cz ), celkově blahodárně působí i extractum mumio ( ne tabletky, jsou plné přídatných látek brr ). Přínosem může být také dýchání na Frolovově dýchacím trenažeru. Peroxid je naprosto dokonalá věcička, mě pročistil plíce, zlepšil dech, měla jsem pocit jakoby projasnění mozku, bohužel mi způsobuje hemoptýzy - krvácení z plic, možná je to souhra náhod, možná ne, ted jsem měla hemku i bez peroše. Jinak pokud se ti špatně dýchá, asi se ti i hůře myslí, u mě to aspon tak bylo, špatné prokrvování mozku, takže na to kayenský pepř / dělám i kůry habanero, po těch se mi líp dýchá,ale poslední dobou je problém čerstvé sehnat/, kayen způsobuje max. prokrvení a slouží i jako vodič čehokoliv, dále koloidní zlato 2x 5ml, niacinamid ( niacin vit. B3 ) beru u swanson.cz 250/250 a sušené na kávomlýnku pomleté listy marjánky do čehokoliv v jakémkoliv množství, není to o THC. Momentálně jedu 2x denně očistu krve laserovým čističem a netrpělivě očekávám balíček s godzilou.