Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mimův vyvíječ vodíku - pokus o repliku

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
lelek

Karlovi

Příspěvek od lelek »

Ten obrázek je čtyřtakt z katalogu a malý. Původně jsem si myslel že se zobrazí jako ikonka. Napíšu Rivalovi aby to smazal....
Co se týče výkonu jsem skromný člověk, který vyjde s málem takže tak.
lelek

EDIT: Myslím, že obrázek není nutné mazat :-)

Rival

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Karlovi

Příspěvek od Mim »

lelek píše:Ten obrázek je čtyřtakt z katalogu a malý. Původně jsem si myslel že se zobrazí jako ikonka. Napíšu Rivalovi aby to smazal....
Co se týče výkonu jsem skromný člověk, který vyjde s málem takže tak.
lelek
Nedej se. I tohle jde rozchodit na vodík. Jasná zpráva :lol:

Však ono to půjde!!!
Lelek

Mimovi

Příspěvek od Lelek »

Díky za podporu,
rád bych se zeptal na rozměry. Oproti 'autovyvíječi' zmenšit na cca kolik %? Bylo by fajn vystačit s výstupem 12V /10A.
dík Lelek

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

moje centrála

Příspěvek od sao »

Lelek píše:Díky za podporu,
rád bych se zeptal na rozměry. Oproti 'autovyvíječi' zmenšit na cca kolik %? Bylo by fajn vystačit s výstupem 12V /10A.
dík Lelek
Já na to koukám asi tak , že je to kluk šikovná a má zájem a to je dobře.
On to Karel m myslel asi tak , že to máš moc malé a jenom na 12V
ale já na to --- , že se Ti to asi do paneláku nevejde , tak aspoň něco
no ne :-D
Nehledě na to , že to neni až tak drahé.
Zamysli se ale nad tím , jestli těch 12V využiješ , protože na zkoušku můžeš používat třeba 50 cm motor z vrakandu za pár šupů a až potom se rozmáchnout.
Já Ti radím : proštuduj co můžeš, nech to zaležet v hlavě a potom jednej.
Potom už Ti to myšlení pujde samo a budeš koukat co Tě všechno napadle :shock:

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: Mimovi

Příspěvek od Mim »

Lelek píše:Díky za podporu,
dík Lelek
Použil bych 2 sekce popisovaného vyvíječe. Velikost bych neměnil. Výstup ti bude bohatě stačit. Jediný problém je, že budeš muset vždy startovat na benzín. Ještě bych ale doporučoval elektrický startér a malou baterku. Na růčo je to pakárna.

Však ono to půjde!!!
Nobody
Stálý člen

To Lelek

Příspěvek od Nobody »

Ahoj ,
pripajam sa k Mim
povedal vsetko co potrebujes,inak je to originalny napad pouzit hotovu
elektrocentralu.Ja to robim tak isto,len vzkon je 22kW.Drz sa..

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

omluva Lelkovi

Příspěvek od 1220 »

Nechtěl jsem odradit, chtěl jsem povzbudit k většímu výkonu sorry, a zároveň se bál, že Peter 610 by třeba už dál nefotil , takže se omlouvám.
Malou vojenskou centrálu mohu poskytnout na pokusy tomu, kdo slíbí, že
to zde bude postupně zveřejňovat .Má 650 W 42V ss. Motor je třeba vyměnit za 4 takt, nebo se poprat s dvoutaktem ,což by asi málokdo doporučil. SZ přijímám ale až za 3 týdny, budu totálně jinde, takže hezké prázdniny všem.
k.

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: vyvijac

Příspěvek od kutil »

peter610 píše:dekel
Lidičky ahóój,
měl sem problémy s netem, vše chodilo ale nemohl jsem dva dny otevřít tyto stránky Energie….., už sem se opravdu lek že někdo zaparacoval.
Dnes se mi to povedlo a kóóókám očima J)
Opravdu smekám před Peterem 610 a jeho dílem. Ten dekl na vyvíječ je profesionálně zmáknutej a vymyslet prostor u motoru, aby to tam všechno vlezlo….prostě beze slov. Díky, díky, díky.
Jen tak dál a vydržať Honza
PS pro Lelka, vydrž, ono to jde, ale musíš sám vniknout do problematiky s tou naší voděnkou. Je to odolná mrška :-)))

belamachina
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od belamachina »

peter610 píše:takto to vyzera v aute pod kapotou
tak to vyzera ako s fabriky :-))) chlape perfektna pracicka gratulujem a ticho zavidim :-)))))

KEXIK
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEXIK »

peter610 píše:takto to vyzera v aute pod kapotou

Kamo klobuk dolu mas to premakane ;) hadam aj ja neco podobne doma zmontujem ... :D ale teraz len potichu zavidim a klanam sa ...

Je to paradne len pokracuj v tom dalej a nech ti to fici ako sa patri mas moj obdiv :good:

Kexik.

VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
MILAN
Stálý člen

:))

Příspěvek od MILAN »

PROSTE PERFEKTNI PRACE PETER610.VSICHNI VIDITE JAK TO MA VYPADAT TAK DOUFAM ZE SE PUSTITE DO PRACE A ZE NAS BUDE VIC A VIC.JE TO SI MYSLIM HODNE VELKA INSPIRACE TAK JEDEM JEDEM!!!!

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Peter 610

Příspěvek od Iv »

Vidím,že je to Favorit,tak to jsi dobře.Práce je OK,jen mně trochu vadí vývody pro napájení,možná šly udělat tak aby byly pod vodou a mohls pro ně rovněž použít elktr.průchodky P16.Pro lepší start použij benzin a pak už BP(ne moc sytou směs)Držím palce :good:

hyna
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

řezání vodním paprskem

Příspěvek od hyna »

Párkrát se tady povídalo o vodním paprsku, tak tady máte pár informací.
Cena za minutu řezu je 45Kč. Rychlost řezu si už ze včerejška fakt nepamatuju, asi moc piva :lol: Ale každopádně 10mm dural řežou 4-5x pomaleji než 1mm nerez. Na té nerezi jsme to vypočítali při 8mm dírách na něco přes 4 hodiny řezání tabule 2x1m.
Takže jednoduchým výpočtem jsme na 11 tisících a to ještě všechno bez DPH. Plus je k tomu nutný připočíst dalších pár drobáků za naprogramování mašiny. Výkresy bere AutoCAD, nebo Corel.
Cena řezu desítky hliníku by teda byla 40-50 tisíc :roll:

Takže prostě nereálná věc :cry: A to jsem si ještě včera myslel že by to mohlo být zase zadarmo jako minule, když sem něco potřeboval :?

Jo a ještě je pravidlo že díry řežou minimálně tak velký jak je tloušťka materiálu aby byla zaručená přesnost.

Jediný co mě na tom potěšilo, že měsíčně kupujou okolo 5 tun hliníku a mají cca 30% odpad z řezu. Tak by se tam nějaký ty větší kousky mohly třeba najít. Já už sice mám vyšetřenej hliník z jinýho zdroje (mimochodem výborná cena 200kč a vyjde mě 8 elektrod 1cm). To vám ještě zjistím, protože ceny v obchodech sou sakra vysoký.

sao
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování

Re: řezání vodním paprskem

Příspěvek od sao »

hyna píše:Párkrát se tady povídalo o vodním paprsku, tak tady máte pár informací.
Cena za minutu řezu je 45Kč. Rychlost řezu si už ze včerejška fakt nepamatuju, asi moc piva :lol: Ale každopádně 10mm dural řežou 4-5x pomaleji než 1mm nerez. Na té nerezi jsme to vypočítali při 8mm dírách na něco přes 4 hodiny řezání tabule 2x1m.
Takže jednoduchým výpočtem jsme na 11 tisících a to ještě všechno bez DPH. Plus je k tomu nutný připočíst dalších pár drobáků za naprogramování mašiny. Výkresy bere AutoCAD, nebo Corel.
Cena řezu desítky hliníku by teda byla 40-50 tisíc :roll:

Takže prostě nereálná věc :cry: A to jsem si ještě včera myslel že by to mohlo být zase zadarmo jako minule, když sem něco potřeboval :?

Jo a ještě je pravidlo že díry řežou minimálně tak velký jak je tloušťka materiálu aby byla zaručená přesnost.

Jediný co mě na tom potěšilo, že měsíčně kupujou okolo 5 tun hliníku a mají cca 30% odpad z řezu. Tak by se tam nějaký ty větší kousky mohly třeba najít. Já už sice mám vyšetřenej hliník z jinýho zdroje (mimochodem výborná cena 200kč a vyjde mě 8 elektrod 1cm). To vám ještě zjistím, protože ceny v obchodech sou sakra vysoký.

Takže , je to všechno pěkné , co jsi tady počítal ale uvažoval jsi taky o jednodušším způsob?
Když to tady začalo, s těma dírama , tak jsem byl zrovna u La , během deseti minut jsem rozpracoval celou technologii na naše válcové “ monstrum“ ,
(kurňa , to jsem si umlasknul co? )
ale pak jsme se k tomu nedostali a dělali na něčem jiném …

No tak vo c gou :

Předně mě šrotovalo v hlavě , jak to udělat , aby to byla jenom jedna šablona .
A takto to dopadlo -- foto --
Takže pouhým pootočením segmentů se to dá poskládat jak je potřeba .

A teď k tomu děrování :

Děrování jsem vyřeš buď
-- 1 LASER - (jde pouze nerez , hliník jenom do 3mm , pak už se pálí)
-- 2 DĚROVAČKOU ( a to jsem na to kápnul --- to je ONO )
jenom se Al musí mazat protože se lepí -- sirný květ , namíchaný s řepkovým olejem (KO)
– A JETO—

-KO se dá požít i k ručnímu vrtání a třeba i “tupím “ vrtákem ,
řezání závitů „“tupím „“ očkem
a dírečka potažmo závit , jsou potom -- eňo ňuňo --

No a když Vás někde pustí k děrovačce a když bude ještě k tomu el. , tak je vyhráno – hlavně nezapomenout mazat a mazat a mazat nebo je raznice hnedle zacpaná a zalepená.

Ale takovou raznici si může i každý udělat sám , protože spotřeba Al bude a co furt někoho otravovat -- ne .
Šikovnej kutil to má hned – co ?
Jak na to : tak co třeba využít ventil z auta a nebo třeba vstřik z dieslu – materiál je to dobrej, houževnatej , flexku má doma snad každej --

Beru to tak , že jsme tady všichni kutilové a že má každej doma nejzákladnější vybavení jako třeba :
ss nebo st svářečku a nebo aspoň v šuplíku nějaké to COčko ,pak -- vrtačku , flexku, velké pákové nůžky a nebo apoň malé , středně velké lisovací zařízení ( mj- koupil jsem ho ve šroťáku za 300Kč )
a samozřejmě pár známejch , pro přístup na soustruh na laser , plazmu, frézu a další užitečné mašinky a nakonec to nejdůležitější MATERIÁL.
Ale ten se dá sehnat ve sběrnách , --- tak to se vůbec nevzrušuju.

Hoši a dámo , ve sběrných surovinách je úplně všechno a troufnul bych si říct , že kdybych tam všechno co najdu vzal , tak bych z toho udělal středně velkou fabriku s 20 zaměstnanci. Ale já už to nemám kam dávat a to nezákladnější už mám, teda jsem se postaral , abych to měl.

Správnej kutil vleze na šroťák a přemýšlí a přemýšlí , co a jak kde vymontovat, co by se eventuelně dalo namontovat do sebe , případně něco málo dodělat tak , aby splnilo svůj účel atd….

Prostě používá mozek

A to se týká i všech věcí okolo našich drobných , vodních , problémů
– všechno , co jenom jde naštudovat , probrat to s kolegem (když nějakej je ) ze všech stran i nestran a potom střemhlav , ale s rozumem , se vrhnout na problém a řešit a řešit

Prostě jak říká Mim : “však ono to půjde !!! “

Já to poznal už v 15 letech , že všechno jde --- a nejdou akorát malé děti .

Někdo by třeba mohl říct , že to píšu s křížkem po funuse
ale co jsem to tak od začátku sledoval , ta se psalo, že všechno se koupí děrované a nechá se to nařezat na míru atp .
Tak jsem tomu už nevěnoval pozornost

Ale věc je asi stále aktuální , teda aspoň pro některé a tak jsem se trošku rozepsal . ------- prapardóón
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) sao dne pon 02 črc 2007 13:54, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“