Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Godzila - všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Godzila - SS zaper za hubičku

Příspěvek od milda »

hanka píše: přesně tohle dlouho hledám :)
Ahoj, nakoukl jsem sem až dnes a jsem rád, jestli to pomůže.
Už jsi něco zkoušela z té galvanoterapie? Bude tam asi trochu větší spotřeba el. energie....

Já jsem dnes přinesl pár větších odstřižků nerezovýho plechu a už přemýšlím, jak to v tý vaně budu praktikovat. ;) :D

Zdravím a dík, Milda :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Godzila

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Máme tu několik žen, které by si rády pořídily Godzilu a samy si na to netroufaj. Koukl jsem se co by to stálo ode mne a

S Godzilou mám jedinný problém a to ten, že je to natolik jednoduché zařízení, že to nikdo nechce komerčně vyrábět. Nejsou v tom žádné peníze. Proto je proti ní i veliký odpor, protože pokud se dostane informace na širokou veřejnost, výrobci frekvenčních zapperů maj po byznysu. Oni to tedy rozhodně vyrábět a šířit nebudou. Kdejaký chlap si to umotá sám, dokonce i hodně žen, ale Ti, kdo se mají (naprosto neprávem) za naproté technické netalenty, mají problém se k tomu dostat. Aj bych to pro lidi dělal, ale posílat do Česka dva obracáky na palačinky, kus dvoulinky, pár houbiček a nějakou tu baterii považuju za plýtvání peněz za poštovné a nesmyslné potýkání se s příliš mnoho legálníma obstrukcema. Pokud bych si to měl nechat zaplatit alespoň jako náklady

2x nerez obracečka - C$2
1x metr a půl dvoulinky C$4
2x šroubek, podložka matka C$1
1x držák na řekěme tužkové baterie C$6
1x balík celulosových houbiček C$2
----------------------------------
to je C$15

Poštovné cca C$30
----------------------------------
celkově C$45 a to nepočítám mý lítání, shánění, balení, administraci atd, což by cenu přivedlo aspoň na dvojnásobek, takže cca C$90 = cca 1800Kč. Pak to někomu přijde, on(a) se koukne o co jde a prokleje mně do devátého kolene coby zloděje. Mám to zapotřebí? Nejde vůbec o profesionální vybavení, ale o funkční vybavení.

Otázka tedy zní, najde se tu nějaký kutil, který by byl schopen a ochoten dodat dle potřeby za rozumný peníz nikoliv profesionální Godzilu, ale Godzilu za hubičku po Česku a možná Slovensku?

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
mahatma

Re: Koupím

Příspěvek od mahatma »

Slávku, popýtam sa kamarátov elktrotechnikov, či si niekto nechce prilepšiť pár eurami. že by urobili godzilu do bazaru tu na fóre...

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

ahoj čtu a přispívám..také si motám Godzilku. 2x anticoro plíšek 3x6 cm s dírkou síla cca 1mm 2x šroubek anticoro s matičkou a podložkou M5 vějaký držák či krabičku na připojení 2x tužková baterie, držáček - objímka 3V žárovičky 2X VODIČ ČERVENÝ A MODRÝ 2x houbička na elektrody....spočítám kolik to bude stát ...material celkem nechci na tom vydělávat, cena bude dána těmy plíšky anticoro a vyvrtáním otvorů....info tady během týdne.... :pivko: martin11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Příspěvek od cimirek »

Moje varianta - 300.-Kč s poštovným doporučeně, platba předem, nebo dobírka plus 55.-Kč.
Pouzdro na 4ks tužkovek (podle momentální dostupnoti viz. obr.), plus 2ks zkratovacích kolíků, pro možnost volby napětí, vložením potřebného počtu článků a zkratovacích kolíků (viz. obr.) 3V,4,5V, 6V.
2ks antikorové elektrody v molitanovém "kabátku"(houbičky na nádobí) s připojeným kablíkem 1,5m, který je opatřen klipsem, pro připojení k pouzdru baterií, eventuelně by bylo možné připojit i 9V baterii.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

nazdar cimirek....kde kupuješ držáky baterii, nemáš tam žárovičku, jako ochranu proti zkratu a chybí svorkovnička na měření protékajícího proudu....ale to jsou detajly...z čeho máš elektrody, a předpokládám, že tam máš i antikoro šroubky. já to nechci dělat na kšeft, zítra budu vědět více, za kolik mě vyrobí ty elektrody + šroubek+ matička+ podložka vše antikoro. nějak to dáme dohromady jooo :idea: ....zdraví martin11 :D

ps

elektrody 20.-
držák baterie 20.-
objímka+žárovička 35.- / jsem platil u nás v elektře/
dráty 10.-
svorkovnice 5.-
houbičky 10.-
celkem 100.- :jump: :idea: záleží na tom, za kolik se co koupí....myslím, že by šlo ještě tak o 20.- méně... :good:
+poštovné cca 30.- bez dobírky....bylo by to na důvěře....pošli peníze, já pošlu hrst materiálu....sešroubuj si sám...návod bude přiložen....dodávat se bude jako stavbnice bez jasného určení, páč šťoural si může poškodit zdraví a já budu platit alimenty....lidi jsou :evil_vm:
ofiko by to byl přístroj na ukázkovou přednášku - na rozklad vody- tuším že se tomu říká elektrolíza :ewhistle:

nejjednodušší je poslat jen ty elektrody se šroubky, to se blbě shání a plech mizerně vrtá, je to přeci jen antikoro.... :bye: statní si každý /zájemce/ sežene sám...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

martin11 píše: ... nemáš tam žárovičku, jako ochranu proti zkratu a chybí svorkovnička na měření protékajícího proudu....
Jenže to už nemluvíme o Godzile, ale o zbytečně zkomplikovaném zařízení vycházejícím z Godzily. Žárovka Ti akorát zbytečně srazí volty. Snad jen paralelní dioda by byla OK, aby bylo jasné, že baterky maj kontakt. Jenže i na to stačí sáhnout jednou elektrodou na kořen nosu, pokud se člověk dotýká i druhé elektrody, a je to hned jasné taky. :D Len sa tak v očiach zablýskne. Zkrat na 6ti tužkáčích je celkem o ničem, stejně jako je celkem o ničem na 6ti buřtech. Pokud je to jen momentální dotek, o nic nejde. Po delší době se akorát tak vybijou baterky. Na to si hold musí každý dát pozor a velice rychle se naučí.

Měřit miliampéry je naprosto zbytečná záležitost, pokud je nemůžeš regulovat. Pokud je budeš regulovat, tak by mě zajímalo Ty chytrolíne, podle čeho určíš, kolik je vhodných miliampér. Tohle je problém s většinou "odborníků". Akorát si vymejšlíte blbiny a komplikujete docela perfektní, jednoduchou záležitost.

mahatma

Příspěvek od mahatma »

Slávku, presne tak. čím jednoduchšie, tým lepšie...

cimirek
Zasloužilý člen

Příspěvek od cimirek »

martin11 píše: ....kde kupuješ držáky baterii, ...
Kdekoli kde prodávají součástky pro bastlíře, např. GMe a podobně.

-Antikorové elektrody jsou vložené do kapsičky z mycích houbiček.
Hrubou tkaninu lze opatrně odtrhnout a lámacím nožem, nebo nůžkama vypižlat kapsičku. Po vložení elektrody s vodičem to lze lehce uzavřít, zalepit vteřiňákem.
Elektrody mají tři rohy zaoblené s cca 1cm rádiusem, čtvrtý roh je přehnutý a v přehybu zalisovaný vodič (šroubek dělá bouli), protažený otvorem v elektrodě a zajištěný proti vytržení uzlem na vodiči. Spoj elektrody a vodiče se opatlá silikonem, aby měď vodiče nekorodovala.
-Klips pro připojení elektrod na držák baterie lze koupit, nebo vyykuchat ze staré 9V baterie, připájet vodiče a přetáhnout smršťovací bužírkou.
-Zkratovací válečky (vloží se do držáku místo tužkovky-vek, pro nižší napětí než 6V) se osvědčily vratové šrouby patřičné délky, zasunuté a zalepené do vhodné trubičky z izolantu.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

viz výše...no dobře....bez žárovičky, svorkovnice, žádné měření, žádný držák baterie, ty jdou smotat izolepou, vodiče k baterii "nějak přiložit a omotat izolepou :ethink:
zbývají jen ty elektrody, tady se ohradím, šroubek je potřeba - vodič do elektrody je třeba "někdy" vyměnit či upravit, nevím, jestli je dobré vědět kde je plus a minus :idea: houbičky jsou zbytečné stačí kousek hadříku omotat elektrodu. Pak je to za hubičku elektroda 3x7 cm s vyvrtanou dírkou, se šroubkem,matičkou a podložkou vše anticoro je 1 pár za 20.-...laciněji to nejde. dnes jsem objednal 6 párů elektrod..budou do týdne. až budou na place tak se ozvu, kdo bude chtít tak pošlu...nebo vyzvednout na Mělníku :pivko: martin11 :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

martin11 píše: ... nevím, jestli je dobré vědět kde je plus a minus ...
Vidíš, vidíš Martine. Miliampéry to jo, ale dost podstatnou věc, že polarita je na těle hodně důležitá, jsi minul. Je skutečně velice důležité tu polaritu vědět a barevně označit je to nejjednodušší a hlavně jednotně podle světových konvencí, červená plus. Pro připomenutí, centrální nervový systém mozek mícha jsou plusové a vyžadují plusovou elektrodu. Periferie těla jsou mínusové. Lze jít i mezi periferii, řekněme šlapku nohy a koleno, pak je plus na koleně. Pokud jde člověk řekněme přes zápěstí, nebo koleno napříč, je to buřt, na které straně je plus a na které mínus.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

:idea: ano vím, že to je nutné vědět a vím to,že se musí polarita dodržovat... ale ty jsi psal, vezmu dvoulinku....ta většinou v českých obchodech není běžná červeno modrá, takže se musí koupit každá licna barevně vzlášť :!: a je to trochu dražší....ale pro neznalé výborná připomínka :good:
:pivko: martin11 :D

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

martin11 píše: vezmu dvoulinku....ta většinou v českých obchodech není běžná červeno modrá,
To ano. Co ale bráí v tom, koupit řekněme červenou "scvrkávací" bužírku a tou zaizolovat pozitivná konektory a řekněme běžnou černou negativní, nebo je jen na koncích u plácaček dát přes rozdělené lajny? Stejně tak asi bude dostupná barevná izolačka na označení. Dokonce jsem měl bílou dvoulinku na Godzile a tu jsem si označil fixkama. Pak jsem ji vyměnil za delší černou. Těch možností jsou hromady. Aj se daj na konce dvoulinky dát nějaké větší barevné korály, převlíknout kus červeně pruhovaného brčka od MacDonalda na plusák .....

cimirek
Zasloužilý člen

Příspěvek od cimirek »

martin11 píše: vezmu dvoulinku....ta většinou v českých obchodech není běžná červeno modrá,
Poměrně snadno lze zakoupit dvojlinku dvoubarevnou, buď černou a jeden vodič má červený proužek, to bývá plus, nebo červeno/černou. Eventuelně u některých napáječů bývá černá s bílým proužkem.

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

ale jooo, máš pravdu, jenže každej není kutil a neumí improvizovat....mě je jasné co říkáš, ale aby to pochopily davy lidí co si to budou dělat :idea: doufám, že případným kutilům je pojednání výše užitečné.
Chvílema mám obavu, aby si někdo náááhodou neublížil i těma 3Volty. :idea: :evil_vm:
a jestli někomu prodám elektrody tak určitě ne jako polotovar na gotzilu, ale jako elektrody na rozklad H2O./ třeba na "školní" pokusy/ nebo jen "kousek materiálu a šroubek s matičkou....jestli to někdo použije jinak je to jeho věc.
jinak samozřejmě vítám další diskuze zde :idea: ....zdraví :pivko: m11 :D

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“