Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Autopatie

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

vokoun píše:.. někde ze studánky :lol: ty jsou skoro všude a voda z nich je jedna básen :hip:
Tak tohle bych rád uvedl na pravou míru.
Pokud je ta voda skutečně pramenitá, to znamená, že se vlastní silou dostává až na zemský povrch, je opravdu správně zachycená tak, aby se do ní nedostávala žádná jiná voda z okolí, a má stálý odtok - tak ji lze považovat za naprosto čistou a nezávadnou.
Správně "zachycených" pramenů je ale jenom nepatrná část, takže bych vybíral raději ze skutečně prověřených zdrojů.
Ovšem je dobré si také uvědomit, že složení vody v takovém prameni je závislé hlavně na tom, jakým prostředím a z jaké hloubky se na povrch dostává. Například pramenité vody železité jsou také naprosto čisté a nezávadné, ale působí většinou projímavě, některé z nich i docela silně. Pramenitá voda má také různou kyselost a také různý obsah kysličníku uhličitého.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od martin11 »

.Stačily by umleté skořápky z vajec na prášek ,denně tak 1/4-1/2 lžičky ráno a večer smíchané s citronovou štávou , vápník ze skořápek reaguje s citronem tím ,že pění a pak se spolkne a zapije.


cituji viz výše... ta reakce vápníku ze skořápek s citronem se mě nelíbí..ne že by to nešumělo ale "asi" vznikne nějaká vápenatá sloušenina a ty jsou...dle vlastnich zkušeností dost nerozpusné...na toto tema jsem četl úž nevím kde jen nadrcené, na jemno v hmoždíři utřené na prach jen skořápky samotné...tělo si to přebere samo, resp v žaludku je tolik kyselin že to "třeba " zašumí až tam..... :pivko: martin11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

martin11 píše:.. ta reakce vápníku ze skořápek s citronem se mě nelíbí..ne že by to nešumělo ale "asi" vznikne nějaká vápenatá sloučenina a ty jsou...dle vlastnich zkušeností dost nerozpustné...
Vzniknou organické soli, citronan vápenatý a podobně, který se v žaludku stejně přemění na chlorid vápenatý. A na chloridy by měl být náš metabolismus zařízený.

A k příspěvku milda a LenkyX:

Autopatie není duchovní cesta ani nenahradí další systémová opatření, které je potřeba udělat, abychom se dostali z řady svízelných situací. Zaregistroval jsem věty typu "autopatie vyrovnává účinky nesprávné životosptávy" a podobně. No do jisté míry to funguje, ale toto je podle mne nesprávné, zato docela komerční pojetí autopatie.

Ale i pokud autopatii vezmeme jako podporu výše uvedených systémových opatření, tak zejména u nás starších kusů to vůbec nemusí být cesta snadná. Někdy se zdá, že se dlouho nic neděje, jindy dochází ke zhoršení, které může být někdy docela dlouhé a drsné. A tady to řada jedinců i vzdá. Představte si takový nic moc ekzém, který je udržován 10 let "v šachu" přemáznutím kortikoidovou mastičkou jednou za dva, tři dny. A když začneme s nadšením s autopatií, tak se tento ekzém hodně zhorší, začne mokvat, je to nepříjemné, omezující, kortikoidy nezabírají a uběhne měsíc a žádné zlešení. Co asi udělá takový člověk?

Je toho více, co by se na tato témata dalo napsat, ale nechám to raději na později a dám to na své webové stránky. Snad ještě jednu povzbuzující zprávu. Autopatii se občas podaří vyčistit mozek natolik, že dotyčnému dojde nejen to, jaké hlouposti se svým životem doposud tropil, ale i to, kam by se měl nasměrovat v příštím čase.


sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od sisa »

Ahoj, už třetí měsíc jsem na AP z prány a 6 l vody. Zrovna včera jsem bilancovala a zjistila jsem, že se mi ztratilo skoro všechno kromě ucpaného nosu a malinko ještě cítím bolení kloubů, kolena a lokty.
Většinu potíží mi srovnal vařený dech, prána jen dokončila ten zbytek, na co dech nestačil a co se mi táhlo od jara ( gyn. potíže) a hlavně psychiku.
Ale uvědomila jsem si, že se nemůžu vyhrabat z virózy a jsou to zhruba poslední dva měsíce, co se cítím mizerně, dvakrát po sobě se mi vyhodil koutek, herpes na puse i nose, nos mám odřený ze smrkání, všechno příznaky rýmy, ale rýmu nemám.
Mám pokračovat jednou týdně furt z těch 6 l, další kontrolu mám až v březnu a docela jsem napjatá, co se bude dít dál. Ta prána je taková nenápadná, zdá se, že se nic neděje a helemese, najednou si uvědomíte, že se ztratilo něco, s čím jste byli pomalu už na cestě k lékaři.
To vařený dech mi připomíná vojína v první linii, schytá největší palbu a to z každé strany. :-)


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše:Autopatie není duchovní cesta ani nenahradí další systémová opatření, které je potřeba udělat, abychom se dostali z řady svízelných situací. Zaregistroval jsem věty typu "autopatie vyrovnává účinky nesprávné životosptávy" a podobně. No do jisté míry to funguje, ale toto je podle mne nesprávné, zato docela komerční pojetí autopatie.
Zcela správně, bohužel jsme pořád ještě v zajetí toho, že na určitou potíž je určitý lék a pořád ještě léčíme a nebo odstraňujeme jenom ty potíže, protože právě ty "nám vadí".
Zjednodušeně řečeno, nevadí nám to, že se přežíráme, ale vadí nám to, že je nám po tom těžko. Takže je pro nás přijatelnější vzít si třeba Febichol nebo něco podobného, než se nepřežírat.
Prostě pořád jenom napravujeme napáchané škody a nějak nejsme ochotni ty škody přestat páchat.
Navíc ve své lenosti a hlouposti hledáme něco jednoduchého a účinného, co zabere pokud možno na všechno. Že by to mohla být třeba taky změna životosprávy, jsme sice ochotni připustit, ale připadá nám to na náš vkus příliš složité a hlavně pro nás nepohodlné a obtěžující, zvlášť když nám "vadí jenom něco", na co jsou nějaké "prášky". Bohužel s tímhle názorem pak přistupujeme i k alternativní medicíně, ze které si vybereme nějakou metodu, která nám má zase jenom odstranit nějakou potíž, přičemž ale trváme na tom, co ji způsobuje.
Při tomhle přístupu potom není divu, že dojdeme k názoru, že alternativní postupy nefungují tak, jak jsme původně doufali.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše:.. Prostě pořád jenom napravujeme napáchané škody a nějak nejsme ochotni ty škody přestat páchat.
Ju, ju, a na toto jsem narážel tou "povzbuzující zprávou" v mém minulém příspěvku. K tomu, aby člověk přestal páchat (ale nejen škody, ale i "dobro"), je potřeba buď velký průser nebo malé osvícení. A zjišťuji, že to může za příznivých okolností vyvolat i autopatie. Tedy ne to malé osvícení, ale tu změnu v myšlení a v cítění. Ale v tu ránu se ten člověk dostává do další svízelné situace. Narazí na silný odpor svého okolí. A toto ustát je někdy těžší, než udělat v životě nějaké změny.

No a když se blíží ten Silvestr, tak hodím do placu téměř doslovný citát jedné pětačtařicátnice:
"Pane doktore, vy mne musíte uzdravit, jste za to placen a ústava mi zaručuje právo na zdraví."


lena

Re: Autopatie

Příspěvek od lena »

Zatim pouzivam autopatii prevarenou z 0,5 litru skoro denne, sem tam i neni cas, ale to jenom malo kdy. Delam to jiz delsi dobu zhruba 3 mesice. Vede se me zatim dobre. Nekdy pouziji k varu take trochu uriny a dalsiho vylucujiciho materialu z naseho tela. Ma to opravdu dobre ucinky.

Zacala jsem si take natirat touto vodou ocni vicka a hned byla videt silnejsi reakce, mela jsem kratce pote pocit, ze se me zamlzuji oci, jako by neco bylo ciziho v ocich. Prestalo to zase asi za pul hodinky. Po dalsim pouziti jsem mela tlak v oku, ktery jsem vzdy mela i drive a tento jsem jiz ruznyma metodama dost zlepsila, ale po pouziti dalsi autopatie primo na vicka a take kolem oci tento tlak vzniknul a zase prestal.
Myslim si, ze je to dobra moznost ovlivnit take vice jatra, plice, ledviny a dalsi. Nebot s ocima jsou spojene dalsi dulezite organy. Uvidim co to prinese.

To jenom z me strany dalsi zkusenosti s autopatii.


Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: Autopatie

Příspěvek od milda »

lena píše:Zatim pouzivam autopatii prevarenou z 0,5 litru skoro denne,
Ahoj, díky za zprávu. Máš zajímavý postupy a proto se zeptám raději jestli to chápu dobře:
znamená to, že uvaříš např. slinu a proliješ to jenom půl litrem vody a potom aplikuješ?

Měj se, zdravím, milda


lena

Re: Autopatie

Příspěvek od lena »

milda píše: znamená to, že uvaříš např. slinu a proliješ to jenom půl litrem vody a potom aplikuješ?

Měj se, zdravím, milda
Ahoj Mildo a diky,

ano presne takhle to delam, ja jsem zkousela treba 1 litr, ale ten me nedelal moc dobre. Ze 3 litru jsem byla malatna, mozna jsem to zkousela prilis kratce, nevim. Take se 2 litry to bylo dobre. Proto je nutne si vyzkouset, jaka davka vody je pro tebe nejlepsi. Zatim mam nejlepsi pocit prave z 0,5 litru. Mozna je to take pohodlnost, nemusim dlouho prolevat, ale jsem takova cilejsi prave z toho 0,5 l. Proste vyzkouset co kazdy snese.

:-)


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

Jako námět ke třem posledním příspěvkům bych chtěl ještě zopakovat svou několik měsíců starou prosbu:
jirik.tk píše: Měl bych k vám všem jednu móóc velkou prosbu. Když budete uvádět své postřehy, pište prosím i podrobnosti o tom, zda jste pracovali s autopatickou lahvičkou či štamprlkou o určitém objemu. Zda jste použili vodu balenou či vodu z vodovodu a třeba i chlorovanou. Ono se to blbě dohledává a někdy to není vůbec uvedeno. Vězte, že litr a půl v autopatické lahvičce a ve štamprli - to jsou dost odlišné potence. V mozaice disciplíny zvané autopatie jsou sice základní středové kameny položeny, ale na okrajích obrazu ještě řada kamínků chybí. S podrobnějšími údaji se budou lehčeji hledat. Děkují všem za pochopení.
Když určuju potenci virgulkou, málokomu vyjde v souladu se stávající teorií potence nad 100C. Klidně vyjde i 10C a funguje to. Mnohdy se tím vyhneme i silnějším návratovým symptomům. Co se týče potírání: Rozetřít autopatický preparát na 6. čakru - to je vzorový postup, ale lze rozetřít jej i na další místa těla, zejména na ta "bolavá". Homeopatické masti se takto aplikují skoro 200 let a funguje to bez problémů.


Elvíra
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: stř 12 úno 2014 12:07

Re: Autopatie

Příspěvek od Elvíra »

Zdravím,
včera jsem začala 3 litry - balená voda z Lidlu, v AL převařená slina a dech. Cítím se dobře, ale vážnější zdravotní problémy nemám.
Zkoušela jsem i na psa - černý labrador, 9 let, dost často zvrací. Nevím jak se mi to povedlo, nemohla jsem odebrat slinu. Z toho minima co jsem měla v kapátku, jsem prolila 1,5 l vody. Tak uvidíme. Když nevím, jestli jsem to správně u fenky provedla, mám čekat jestli bude zvracet nebo to můžu zopakovat i když je zatím v pohodě.

Děkuji všem se, že se dělí o zkušenosti.

Mám v plánu pokračovat s manželem (lupénka) a s dcerou (ekzém), u ní čekám až porodí.


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

Elvíra píše:..... Nevím jak se mi to povedlo, nemohla jsem odebrat slinu....
Stačí, když pejsek svým dechem orosí sklo.


slunickoorlice
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: ned 03 lis 2013 12:06
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 100 poděkování
Dostal: 5 poděkování

Re: MILDOVI - Autopatie

Příspěvek od slunickoorlice »

Moje zdravotní statistika není příliš optimistická. Platí, že "starého psa novým kouskům nenaučíš"..člověk s chronickými potížemi, které ho trápí půl století musí zapojit alespoň tři metody, které se nebudou navzájem třískat a ještě to chvíli potrvá.

Mildo, prosím tě, když tak čtu tvůj příspěvek, nedá mi nezeptat se tě: odčervuješ se vůbec? Při těch všech tvejch chorobách? Používáš MMS? atd. Pochybuju, že s tím nálezem tě spasí jenom autopatie. Dík :-)


Slovy můžeš zatajit co chceš, skutky tě prozradí
Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: MILDOVI - Autopatie

Příspěvek od milda »

slunickoorlice píše:
Mildo, .......................... odčervuješ se vůbec? Při těch všech tvejch chorobách? Používáš MMS? atd. Pochybuju, že s tím nálezem tě spasí jenom autopatie. Dík :-)
Dík za zájem. Odčervovací kůru jsem právě dokončil, MMS beru příležitostně taky.
Ale když máš chronický nemoce "správňácky zalezlý až v kostech" :laugh: ,
mnohokrát neúspěšně léčený antibiotikama, tak to potom leze z těla pomalu a navíc to chce ještě správnou živitosprávu..... a pevnou vůli... a kdoví, co ještě. ;) :D
Taky si správně vybrat, kdy máš poslechnout pana dochtora a kdy se raději řídit intuicí.
Nicméně nějaký mírný pokrok "v mezích zákona" se pomaloučku děje, takže už si ani nestěžuju. :D
Zdravím, milda


jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MILDOVI - Autopatie

Příspěvek od jirik.tk »

slunickoorlice píše: Platí, že "starého psa novým kouskům nenaučíš".. :-)
Ale platí také, že starý pes se může novým kouskům naučit sám, dobrovolně a někdy i s nadšením. Není pes jako pes.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“