To bude mít Ilemek radost. Moc se omlouvámE_man píše:Slavku, Já ti už teda vůbec nerozumím. ....
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
![Good :good:](./images/smilies/icon_good.gif)
S laskavým pozdravem, Slávek.
To bude mít Ilemek radost. Moc se omlouvámE_man píše:Slavku, Já ti už teda vůbec nerozumím. ....
Ileme díky za odkaz a pátrání. Díky tomu to zatím odkládám do fantasmagorií, až se o tom podaří zjistit něco více. Někdo, někde keca!Ilem píše:...Pro neangličany - generátor produkuje z litru vody 1 kg vodíku, ačkoli každý ví, že litr vody obsahuje 111,11 g vodíku a 888,89 g kyslíku
Existuju techniky pri ktorých "premenu" vody v celom jej objeme len na vodík nie je až taký velký problem dosiahnuť. Tieto techniky sa v schválených vyučovacích osnovách nenacháchajú takže sa v týchto oblastiach fyzikálnej chemie oficialne ani nelaboruje. Z neoficialných zdrojov vieme že npr. taká "Mendelejevova tabulka prvkv" podla zjednocujúceho principu vesmírného poriadku vyzerá uplne ináč ako tá čo je zverejnovana oficialne v takmer každej učebnici chemie. Ak nechceš zvádzať z cesty i tých čo hladajú, prosiť ťa nabuduce sa nevyjadruj k veciam o ktorých si len myslíš že niečo vieš.E_man píše:O té pitomosti s produkci 1kg vodíku z 1 kg vody
No. Ani ortodoxní vědisté nemají problém tvrdit, že všechny složitější elementy mají svůj původ ve vodíku, že vznikaly za nesmírných tlaků a teplot při agregaci vodíkových oblaků do hvězd. Také docela jistě prokázali, že transmutace (čti atomový rozklad, takže fission) alespoň některé izotopy různých kovů dokáže přeměnit jak relativně pomalu, tak relativně rychle, více méně samovolně na jednodušší izotopy, některé s trochou pošťouchnutí. Stejně tak nemaj problém s jadernou fúzí vodíku na helium, i když zde mají problém se "studenou" fůzí a popřípadě s dalšími fúzemi složitějších elementů, i když se jim daří vyrábět alespoň přechodné formy přetěžkých transuranů a v podstatě uměle tvořených elementů.pbn píše: O té pitomosti s produkci 1kg vodíku z 1 kg vody ...
Ona ta "pitomost" má minimálně 2 roviny. Tá první, ze které vycházím já je v tom, že jedna firma tvrdí nějakou skutečnost o produkci vodíku u jiné firmy, která ale takovou skutečnost vůbec neuvádí a navíc ani jiná firma, která o tom píše také ne. Proto informaci od té firmy ("eSolarEnergyNews") považuji za zkreslující informací (pitomost) aniž bych teď polemizoval jestli to možné je nebo není. A jestli mi alespoň jeden důvod ukáže, že to je pitomost neztracím čas hledáním dalších důvodů.pbn píše:...Existuju techniky pri ktorých "premenu" vody v celom jej objeme len na vodík nie je až taký velký problem dosiahnuť. ...