Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Hořčík (magnezium)

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Peroxid vodíku - využití vnitřně

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jojoba píše: Tak nevím, jestli správně chápu problém....
Možná ne. Doplnit si hladinu hořčíku je velice dlouhodobá záležitost a nemá cenu ho do těla hnát lopatou, spíše po lžičkách. Hořčík už pravidelně neberu, jen tak někdy když si vzpomenu, ale ty kapky co jsem snesl jsem bral 3-4x denně. Ono je rozumné to užívání rozložit přes celý den.

S laskavým pozdravem, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Peroxid hořečnatý ?

Příspěvek od poota »

mahatma píše:
poota píše:Hořčík se přes zažívací trakt vstřebává jen nepatrně, ale daleko ochotněji se vstřebává přes pokožku, ..
.. podľa mojich vedomostí sa horčík vo forme chloridu zažívacím traktom vstrebáva dobre,..
Jak už to tak bývá, pravdu máme zřejmě oba :D
Takže jak to vlastně je.
Zažíváním se opravdu hořčík vstřebává dobře, ale dostává se tím jenom do krve, ve které je jeho maximální hladina dost striktně udržovaná, takže z krve "do těla", čímž myslím tkáně, už se dostává jen pozvolna.
Vstřebávání přímo přes kůži je efektivnější a rychlejší, protože pronikání do tkání i do krve obchází regulační mechanizmus "zažívacího" vstřebávání, takže se dá docílit většího "přetlaku", tedy rozdílu hladin hořčíku.
Spolehlivě ověřené to ovšem nemám, takže to berte s rezervou.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Boron - Základní fakta

Zmocňuje se mne přesvědčení, že je to se střevní tolerancí chloridu a vůbec hořčíku a boronem ještě možná jinak. Zatím jsem se nejen od včerejška nepo :ptrain: ale ani nevy :ptrain: a to jsem dal opět ráno čajík s 30 kapkama chloridu hořečnatého, tedy dvakrát tolik, než jsem kdy unesl než se věci začaly docela hýbat. Tož teď dumlám čajík bez medu, ale za to jsem vylezl na 44 kapkek chloridu hořečnatého. To ty věci do sebe rvu nalačno, aby mi to nezkreslovalo jídlo. Nějak na mne leze neodbytný pocit, že u té střevní tolerance jde daleko víc o to, jestli žaludek s dvanáctníkem jsou schopny přivést obsah na přibližně pH7, neb ne.

Pokud je to moc na kteroukoliv stranu, buďto vrhnem, nebo nás to prožene. S tím hořčíkem mi to vychází, že pokud je nedostatek HCl, dvanáctník eventuelně už pH nemá čím upravit a urychlí proces zbavení se příliš zásaditého spodem. Co se týče askorbové, zase to nedovede nijak neutralizovat žaludek a záleží, jak si s tím poradí dvanáctník, mokud už ne, postrčí to spodem. Nemám to samozřejmě nijak vědecky ověřené, ale dává mi smysl, že chlorid hořečnatý, byvše zásadou, pufruje askorbovou a naopak, a tím se střevní tolerance jak na jedno, tak i na druhé, velice zvyšuje. To jsem zvědav, kdy ze mě konečně vůbec něco vypadne. Co se děje se vstřebáváním ze střev je jiná kapitola, ale střevní tolerance s tím asi má pramálo společného.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Tož jsem se utrhl a právě do sebe cpu zmíněný čajíček mínus boron, ale s 90ti kapkami chloridu hořečnatého. :D Kdybych nebyl zítra k sehnání, zpívám si v rychlopalném bunkru Sovětskou hymnu. Pokud k sehnání budu, nemá boron se střevní tolerancí nic moc společného a jde o to pufrování.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Slavek Krepelka píše: ... nemá boron se střevní tolerancí nic moc společného ...
Očista se nekonala, Ještě jestli to není jenom v hlavě. Vletím teď ještě na 120 kapek toho hořčíku.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Vstřebávání chloridu hořečnatého

Navazuji na http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 72#p126572 své pokusnictví s hořčíkem a dále http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 91#p126591 Došel jsem jaksi náhodou na to, že střevní tolerance při ústním podávání nesmírně zvýší, pokud je chlorid hořečnatý pufrovaný do kysela něčím kyselým, například kyselinou askorbovou jako jsem to tlačil já. Vylezl jsem na konec z mého předešlého maxima 14 kapek 2.5% hořčíkového oleje chloridu v čaji (na lačno) na 150 kapek na jeden zátah (opět na lačno) dnes ráno a dobrý. Po cca 3 hodinách ze mne sice konečně něco vypadlo, ale absolutně žádný šrumec, vše naprosto normál. Výš to tlačit nehodlám, ale definitivně budu pokračovat do konce Února s celou čajovou kombinací bór, askorbová, med, HCl, ale s 50 kapkama hořčíku.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

hanis píše: ... zhruba po týdenním testování se mi zlepšilo lupání v kloubech ...
MSM (tedy síra) a Godzila.

Zbytek hořčíkového pokusnictví zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 11#p126611

bobor
Stálý člen
Dostal: 4 poděkování

Re: Vstřebávání chloridu hořečnatého

Příspěvek od bobor »

Ahojte,

ja osobne dlhodobo (uz asi rok) bojujem s tetaniou. Je to nedostatok horcika ktory ma trapi uz celkom dost. Minuly rok som zacal uzivat magnezium v tabletach a vo praškovej forme ktora sa nasype do ust a len vycmule a prehltne. Relativne dost to zabralo ale stale som nedostal do stavu ako predtym. Stale sa necitim zdravy a priebezne sa ukazuju niektore neprijemne javy ako zavrate, stazene dychanie, busenie srdca, bolesti hlavy, uzkosti, nesustredenost, malatnost, unava, a spusta inych prejavov ktore su neprijemne.

Dal som si spravit vlasovu analyzu ake mineraly mi v tele chybaju a skoncila katastrofalne!!! Prekroceny pomer vapnik/horcik o 194% oproti normalnemu stavu v neprospech horcika. Taktiez mi tam zistili nabeh na osteoporozu a syndrom drazdiveho creva a extremne spomaleny metabolizmus a travenie. Mimochodom tuto analyzu doporucujem vsetkym ukaze v akom stave mate telo!!!

Preto by som sa chcel spytat ako ho doplnit co najviac do tela. Chcem teraz zacat s kupelmi kde si budem davat ZIVU SOL MAGNEZIOVU napr kazdy druhy den. Mate s tym niekto skusenosti? Co je lepsie olej alebo kupel?

Dakujem
Pekny vecer
Naposledy upravil(a) bobor dne stř 26 bře 2014 23:48, celkem upraveno 1 x.

"Kapacita a indukcia, Páni- alebo laicky povedané, rezonancia. To sú zákony ovládajúce strunu na husliach aj zemetrasenie!" Nikola Tesla (1856 -1943)
bobor
Stálý člen

Příspěvek od bobor »

Preposielam casti z analyzy vlasov ktoru mi robili v polsku :-) Velmi dobre citanie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"Kapacita a indukcia, Páni- alebo laicky povedané, rezonancia. To sú zákony ovládajúce strunu na husliach aj zemetrasenie!" Nikola Tesla (1856 -1943)
MIRKO
Zasloužilý člen
Dal: 490 poděkování
Dostal: 228 poděkování

Re: Hořčík (magnezium)

Příspěvek od MIRKO »

Ahoj.Minulý týden jsem byl spolu se ženou na oberonu.O tetanii ani zmínka..Předtím už měla ale pár záchvatů...Mudr. vyřkl tetanie.Bere i hořčík.No oberon každopádně jí našel i osteoporózu+furu dalších věcí...mimo jiné zalepené střeva lepkem...tzn., že jí chybí i hromada minerálů,vitamínů a stopových prvků...kvůli špatnému vstřebávání...doporučena tedy bezlepková dieta :idea: + samozřejmě klystýry,jaterka,očista ledvin...životospráva atd. :bye:

Člověk není poražen, je-li sražen k zemi.
Poražený bude jen když na té zemi zůstane.
bobor
Stálý člen

Příspěvek od bobor »

MIRKO píše:Ahoj.Minulý týden jsem byl spolu se ženou na oberonu.O tetanii ani zmínka..Předtím už měla ale pár záchvatů...Mudr. vyřkl tetanie.Bere i hořčík.No oberon každopádně jí našel i osteoporózu+furu dalších věcí...mimo jiné zalepené střeva lepkem...tzn., že jí chybí i hromada minerálů,vitamínů a stopových prvků...kvůli špatnému vstřebávání...doporučena tedy bezlepková dieta :idea: + samozřejmě klystýry,jaterka,očista ledvin...životospráva atd. :bye:

No takze dnes som behol do drogerie a kupil 6kg zivej soli magneziovej. Spravil som si kupel zo 250g soli a na cca 25min. Musim povedat ze po kupeli sa citim skvele ako keby som sa druhy krat narodil. :good: Zatial ziadne tetanicke priznaky neboli. Uvidim co prinesie druhy den. Idem si pustit relaxacnu hudbu a aspon dve hodiny oddychovat. :zzz: dam dalsie info po dalsom kupeli.

Bardioc
Starší člen
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Příspěvek od Bardioc »

bobor píše:Ahojte,
ja osobne dlhodobo (uz asi rok) bojujem s tetaniou. Je to nedostatok horcika ktory ma trapi uz celkom dost. Minuly rok som zacal uzivat magnezium v tabletach a vo praškovej forme ktora sa nasype do ust a len vycmule a prehltne.
Dal som si spravit vlasovu analyzu ake mineraly mi v tele chybaju a skoncila katastrofalne!!! Prekroceny pomer vapnik/horcik o 194% oproti normalnemu stavu v neprospech horcika. Taktiez mi tam zistili nabeh na osteoporozu a syndrom drazdiveho creva
Ahoj bobor, hořčík vstřebávaný koupelí nemá chybu, ale přečti si tento článek - viewtopic.php?p=126528#p126528 - je o suplementaci minerálního prvku bóru, který by Ti měl v přesouvání vápníku z měkkých tkání do kostí výrazně pomoci.

Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
jojoba
Stálý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Re: Hořčík (magnezium)..... a ještě C

Příspěvek od jojoba »

Vrtá mi v hlavě..... kombinace askorbové a hořčíku !
Když do roztoku askorbové ve vodě vložím kus kovového hořčíku, začne reakce, která má dát askorbát hořečnatý v roztoku a zbytek kovového hořčíku s černým povlakem.... co je to černé ?.... a je ten roztok opravdu askorbát hořčíku ?
Po "zvládnuté/přečtené" teorii konečně došlo na praxi..... a ejhle, nic nemusí být jednoduché jak vypadá ! :-)

jojoba
jojoba
Stálý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Re: Hořčík (magnezium)..... a ještě C- II

Příspěvek od jojoba »

jojoba píše: Vrtá mi v hlavě..... kombinace askorbové a hořčíku !

Pokračování - v další várce přidáno trochu více kyseliny, černý povlak vytvořil i uvolňující se jakoby saze, po ca. 2 hodinách po požití docela slušná hnačka :oops: !
Takže dále ubereme kyselinu a ještě zkusím porovnat pH..... :ethink:

jojoba
ito
Stálý člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Příspěvek od ito »

Ahojte všetci

Po trochu dlhšej dobe chcem zase prispieť trochou. Moje osobne skúmanie takpovediac metódou pokus a omyl so došiel k záveru že len samotne magnézium na odvápnenie mäkkých tkaní nestačí. ono to vlastne rozpusti ten vápnik s klbov a tkaní ale čo ďalej ? obličky sú nastavene na recykláciu kde čoho a množstvo vápnika ktoré je potrebne spracovať a vylúčiť je veľké koly dopovaní magnéziom a tak sa stane že prebytočný vápnik koluje po tele a spôsobuje obrovskú únavu a bolesti kompletne všade. tak som porozmýšľal a pomyslel som si že keď je vápnik zásada tak ho použijem presne na to načo je určený a to na neutralizáciu kyselín , ale nie tých metabolických a tej najsilnejšej HCL a tak som začal dodávať HCL v množstve 40 kvapiek 3,5% lekárenskej do 250ml destilovanej vody a popíjať takto až 5 krát na deň a pomohlo to bolesti a únava ustupuje, je zrejme že ten vápnik sa spotrebúva na neutralizáciu kyseliny žalúdočnej a preto keď je nedostatok HCL tak nastane obrovsky prebytok vápnika ktorý ľadviny nestíhajú alebo nechcú vylúčiť. Takže na zaver ak sa po dopovaní magnéziom stav ešte viacej zhorší je jasne že to funguje a rozpúšťa vápnik a dokazuje to aj že trpíme nedostatkom HCL v žalúdku a preto by sme sa mali dopovať oboma naraz a malo by to vyriešiť dosť veľa a nie len problém z vápnikom

Vďaka za to že ma nevypískate za moje názory a postrehy, idem badať a skúmať ďalej ešte sa ozvem.
Ito
Naposledy upravil(a) ito dne sob 29 bře 2014 16:43, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“