Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Zahradnické tipy triky ... a zajímavé rostliny
Moderátor: aNONym
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Kalísie
Zahradníci - poraďte prosím.
Kalísie - na mateční rostlině i na odnožích se tvoří takovéto hnědé fleeky.
Čím té kytce ubližuju?
Co jí může chybět, nebo přebývat?
Čím té kytce ubližuju?
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Výmladkový les
Jak vypadá akátový výmladkový les
Zdravím - pootaDr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Zahradnické tipy triky ... a zajímavé rostliny
http://zena.centrum.cz/zdravi/grafika/2 ... d=802822#1
zajímav rostlinky použitelné v léčení všeho. ..m11
zajímav rostlinky použitelné v léčení všeho. ..m11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Nemo
- Starší člen
- Dal: 64 poděkování
- Dostal: 27 poděkování
Re: Lileček poléhavý ... (Jaltomata procumbens) ...
Letos jsem zkusil doma předpěstovat lileček poléhavý, jako první neduh jej napadly molice a docela jej zdecimovaly (měl jsem z PET láhví udělané samozavlažovací květináče a hlína byla stále hodně vlhká). Takže lileček v našich podmínkách škůdce a neduhy asi má :-)A(&F) píše:... dnes jsem u známého na zahrádce narazil na tuto zajímavou rostlinku ... docela dobře to chutná a netrpí prý žádnými neduhy ... ...... jediný, co tak trochu kalí radost, je vlastní velikost plodů ... ale kdo je zvyklej trhat Jostu nebo Černý rybíz, tak by s tím neměl mít problémy ... ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Lileček poléhavý ... (Jaltomata procumbens) ...
... on z botanického hlediska je poměrně dost zásadní rozdíl mezi neduhy a škůdci ... ... já psal pouze o neduzích ... ...Nemo píše:... Takže lileček v našich podmínkách škůdce a neduhy asi má :-)
------------------
Mimo téma (offtopic)
PeS: ... pokud ti na zahradu vnikne tlupa "tmavočechů", co Ti kompletně oškubou celou úrodu, budeš je považovat za "škůdce" nebo pouze za "neduh"?? ... ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Re: Kalísie
... nejčastěji je to způsobeno přemokřením za přebytku světla ... před časem se mi stalo to stejné ... když jsem však takto postiženou rostlinu přesadil i s květináčem ven na záhon, do stínu rozložité meruňky (podobně jako v domovině roste v područí velkých stromů), tak Kalísie tato poškozená místa poměrně rychle sama zregenerovala = hnědé fleky zmizely a byly nahrazeny "zelenou hmotou" ... ...... letos hodlám tento pokus zopakovat i s patřičnou fotodokumentací ... ...cimirek píše:Zahradníci - poraďte prosím.
Čím té kytce ubližuju?
... ... Anri ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
Re: Kalísie
Děkuji za zkušenost. Jak bude trochu stálejší počasí, vyzkouším to.A(&F) píše:... nejčastěji je to způsobeno přemokřením za přebytku světla ...cimirek píše:Zahradníci - poraďte prosím.
Čím té kytce ubližuju?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 849 poděkování
- Dostal: 211 poděkování
Ještě neumím změnit předmět příspěvku,tak aspoň takhle.Přiveza jsem si z Florie v Kroměříži:
https://www.google.cz/search?q=basella+ ... 2&ie=UTF-8
Už se těším.M.
Když si do něj ťukneš myší, tak v něm můžeš libovolně řádit, tedy mazat i přepisovat - poo.
https://www.google.cz/search?q=basella+ ... 2&ie=UTF-8
Už se těším.M.
Když si do něj ťukneš myší, tak v něm můžeš libovolně řádit, tedy mazat i přepisovat - poo.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 12 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Co byste poradili proti slimákům, jsem z nich zoufalej. Mám všude pivní pasti, jak radil Arnie, ale na některé ani nechodí, což nechápu proč, na některé chodí a je jich tam dost, ale i tak mi decimují úrodu. Ředkvičky ožrali, že se sotva dají jíst. Nejvíc mě teď vadí ve fóliáku, tam mi zabili jedno rajče, téměř všechny(mám teda jen zatím 3 dvojice tak to není moc) papriky jim ukousli vršky, takže už asi dál neporostou a ještě jsem ven do svahu zasadil sazeničky rajčat, které byly polámané, ale bylo mi jich líto vyhodit, tak ty mi slimáci taky definitivně zrušili. Co udělat nějakej eletrickej ohradník z 9V baterie, problém z čeho jednoduše vyrobit ten plot aniž by se zkratovali vodiče? Nebo máte někdo nějaké osvědčené rady? Četl jsem jich spousty, ale kdo ví které jsou účinné. Třeba jsem četl, že se vyhýbají lidským vlasům a zvířecím chlupům. No nedávno jsem se byl ostříhat, tak jsem si pár vlasů předtím ustřihl a dal kolem paprik, no druhej den jsem jen viděl vlasy na vrcholkách paprik jak tam drží na tom slimáčím slizu, takže evidentně jim to problém nedělá. Už fakt nevím co s něma, mám někdy chuť s tím seknout a nic nepěstovat.
-
- Zasloužilý člen
jojojo, kurvy žerou...každý den večer chodíme hodinu po zahradě a likvidujeme sběrem...pivní pasti rozestavené, občas koupíme a posypeme něčím proti tomuto. jediné řešení vidím v tom, koupit párek indických běžců a nechat je po zahradě běhat...ta moje nechce ani slyšet ale jiné řešení neznám....pro ty běžce je třeba několik misek vody..aby se slimákem neudávili...přilepí se bez vody v krku....tyhle slimáci jsou pro ně velká pochoutka a hledají hlavně je...jinak Indický běžec existuje v několika formách zabarvení....jen si vybrat a párek se dá sehnat za 400.-.... má někdo zde zkušenost s tímto kachnem indickým??? ve vztahu keslimákům???? martin11
- stevo69
- Stálý člen
- Dostal: 9 poděkování
Nazadar zahradkari, počuli ste o divokých paradajkách (divoká rajčata)
http://www.potravinovezahrady.cz/rajce- ... emenareni/
Kde by som vedel zohnať semená?
http://www.potravinovezahrady.cz/rajce- ... emenareni/
Kde by som vedel zohnať semená?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 419 poděkování
- Dostal: 437 poděkování
S indickýma kachnama zkušenosti nemám ,ale napadla mě autopatie - jednoho slimáka obětovat na informaci pro ostatní, že tam teda ne. Ještě jsem to nezkoušela, ale na mravence to vloni ve skleníku celkem zafungovalo a na kadeřavost na broskvoni taky.martin11 píše:... má někdo zde zkušenost s tímto kachnem indickým??? ve vztahu keslimákům???? ...
kachna ( pravá česká, na slimáky chuť nemající )
Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
-
- Zasloužilý člen
no autopaticky nevím jak...slimáky, tedy ne hlemýždě s ulitou ...ty sbírám a nosím do přírody mimo civilizaci, tak slimáky likviduji přímo na místě mechanicky....takže zůstanou pro výstrahu popraveni na místě....nové a nové vlny přistěhovalců z okolních zahrad však přicházejí....grrr...
indický běžec je z rodu kachen a vypadá jako třeba malej pštros kříženej se surikatou cca 40 cm a různé zabarvení dle typu.......rozhoďte sítě a poptejte se u chovatelů ve vašem okolí....tady u mě v okolí 30km nikdo nic
martin11
indický běžec je z rodu kachen a vypadá jako třeba malej pštros kříženej se surikatou cca 40 cm a různé zabarvení dle typu.......rozhoďte sítě a poptejte se u chovatelů ve vašem okolí....tady u mě v okolí 30km nikdo nic
martin11
-
- Zasloužilý člen
a co tohle?martin11 píše:...indický
http://www.indickybezec.cz/inzerce/
http://zvirata.bazos.cz/?hledat=Indicky ... a=&iddel=1
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 31 poděkování
- Dostal: 12 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Kachno hodila bys sem info jak tu autopatii se slimáky? Jinak hlemýždě máme na zahradě taky a ještě jsem neviděl hlemýždě v záhoně. Přítelkyně je dokonce shromažďuje v jedné části zahrady. S jistotou to tvrdit nemůžu, ale myslím, že hlemýždi nijak moc neškodí.
Včera jsem nakonec koupil Ferammol, je prý na přírodní bázi a velmi účinný, ale zase je dosti drahý. Radši bych to ale řešil přírodnější cestou..
Včera jsem nakonec koupil Ferammol, je prý na přírodní bázi a velmi účinný, ale zase je dosti drahý. Radši bych to ale řešil přírodnější cestou..