Díky Rikardo,
kopnul jsi mě správným směrem. Celý týden po různu hledám ten obsah Bóru. Věděl jsem, že jsem to někde četl a až ty jsi mě dovedl k cíli.
Pro vysvětlení - 12.000mg=12g Ale v tomhle případě, jak jsem uvedl, jde o váhu Kyseliny Borité a tam bude ten problém. Jestliže budeme vycházet z té Boronové konspirace, tak:
kyselina boritá obsahuje 17,5% bóru
Což v konečném důsledku znamená, že do sebe tlačím denně:
12 000mg Kys. Borité x 17,5%=2 100mg Bóru (raději už nebudu dávat tečku za tisíce, aby to nemátlo)
Z toho ovšem plyne zase další otázka
Jak to,že nejsem už po smrti???? Když je denní max dávka doporučená 100mg Bóru a já ji bral 20x více. No ne, že bych z toho neměl radost
Nic méně jsem to od včerejška přestal brát. Z jednoho důvodu. Asi jsem se dostal k pěkné herxce. Mívám dlouholeté problémy se "svaly" mezi lopatkou a páteří. Obvykle je-li stersík v práci. Sval, či lymfa, nebo co to je, opuchne a musel jsem to vždy rozhánět masážema nebo něčím podobným jako je civčení. Ovšem teď došlo k tomu, že mě to skolilo jak nikdy předtím. A to dokonce tak, že jsem skončil na obstřikách, neboť mi to už tlačilo na nějaký nerv a nemohl jsem se nadechnout a střílelo to až dopředu někde v oblasti Solaru. Moc nepříjemný pocit.
Jasně, když se ovšem podíváme zase z5 na jedovatost:
Merck index č.13 udává, že 5000-20000 mg/kg (= 0.35 kg - 1.4 kg per 70 kg man) kyseliny bórové je smrtelnou dávkou pro člověka.
A tuto hodnotu jsem teda nepřekročil. Naštěstí
No nechám si ještě pauzu a víkend na přepracování formule, ale zatím to vidím tak, že bych najel na těch 100mg bóru za den a pokusím se to pít ne na 3x2dcl, ale nějak pozvolna v práci. Zatím mi to dost pomohlo s těmi po
![Pottytrain :ptrain:](./images/smilies/pottytrain.gif)
karpálními tunely. Nechtěl bych od toho upustit.
Je tady ještě jeden důležitý aspekt.
To je váha vrchovaté lžičky Kys. Borité. Jenže nemám váhu co by dokázala zvážit mg. Proto bych chtěl někoho z fóra poprosit, jestli by mohl zvážit kopečkovou čajovou lžičku Kys. Borité a dát vědět.
Standartní dávka
a) 6g boraxu rozpuštěného v litru vody. Brát jednu až dvě čajové lžičky roztoku denně (25- 30mg boraxu na lžičku = cca 3mg bóru) Jde o dávku bóru coby potravinového doplňku, nikoliv o terapeutické dávkování.
Faktem je, že jsem se malinko ztratil, co by nechemik, v těch názvech, Borax, Bór, Boron, Kys.Boritá a ne vždy se jedná o mnoho názvu pro stejnou věc.
Obvykle by se měly psát všechny zkušenosti. A tak i učiním.
Samozřejmě, jako skoro vždy, nejde přisuzovat tuhle zkušenost jenom Borónu, neboť ten si míchám s HCLkem. Za poslední dobu jsem zase dost shodil, což teda nechci. Ale to se dá nějak dokupy. Nic méně mě absolutně opustila jakákoliv chuť k jídlu. Musím se do něj nutit a nemám šanci se přejíst. Hned přichází pocit na zvracení. Takže s tou přestávkou nevím, jestli ji neprodloužím
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Musím přijít na to, čím to je. Jestli je to Boronem, nebo HCLkem, nebo vítamínama a minerálama co beru při Boronu. Fakt nevím, ale vyzkouším klasickou cestu. Vypustím vše a pomalu budu přidávat.
Uvidíme.
Díky Ricardo ještě jednou.