U poradce na parazity mi našli dost věcí, prvoky a nejzávažnějšími parazity jsou oba druhy Echinokoka a Vlasovci.
Rád bych se informoval o tom zde na fóru.
Dočetl jsem se, že se to nechá také vyšetřit sérologií, nemá s tím někdo zkušenosti, rád bych si to nechal potvrdit vzhledem k závažnosti Echinokoka. To sérologické vyšetření dělají jen na Bulovce? Dočetl jsem se že je dost nespolehlivé, viz:
http://zdravi.doktorka.cz/proc-o-parazitech-nevime/ Pochybuji že moje praktická lékařka v tomto bude spolupracovat, spíše mne pošle k psychiatrovi. Nezná někdo nějakého doktora co by se mnou v tomto spolupracoval, nejlépe z Královéhradeckého nebo Libereckého kraje? Nejvíce by mi vyhovoval Liberec. Na nějakém fóru jsem se dočetl že v Praze jsou nějaký dva doktoři co se tím zabývají, ale musí se tam platit roční poplatek za registraci 2000,- nemůžu to teď nikde najít kdo to byl. Co byste doporučili, jak dále postupovat? Musím jít přes praktického, nebo můžu přímo jít tam sám? Jak postupovat, asi by bylo lepší mít doporučení od praktický než říct, že jdu od poradce. Bylo by možný si to zaplatit i sám, na co by to přišlo? Nikde jsem to nenašel.
Co se prvoků týče, tak jsem měl u toho poradce asi dvouhodinové sezení na plazmovém generátoru, jež mne přišlo na 700,- co si o tom myslíte? Zničilo se všechno, nebo se to bude muset opakovat? Nechci je tam sponzorovat zbytečně. Napadá mne že použití Entizolu (Flagyl, Metrolex) by zlikvidovalo celou řadu prvoků, než jenom některé frekvence nastavené specificky na plazmě. Tady jsem našel dávkování: nejčastěji 1-0-1 po 10 dnů, celkem min. 20 x 250mg tbl. na cca 80 kg váhy. Tedy 20 tablet Flagylu/Metrolexu by mne vyšlo na 240,-
Díky za rady/názory
Stejný dotaz jsem položil i na fóru Zdraví-AZ