Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Nemoci, o nichž se nesmí mluvit

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Vlčice
Zasloužilý člen
Dal: 436 poděkování
Dostal: 281 poděkování

Nemoci, o nichž se nesmí mluvit

Příspěvek od Vlčice »

Vzduch čekárny Medicentra v Berouně, kde jsme s maminkou celé hodiny čekaly až vyvolají její jméno, aby jí odebrali vzorky krve k vyšetření musel být bacilem bordetelle pertusis pěkně prosycený. Jenže to jsem si spojila až měsíce poté, kdy v Berouně černý kašel opravdu řádil a maminky s novorozěňátky se bály vyjet s kočárkem na ulici.
Začalo to nočním buzením s ucpanou nosní dírkou a bolestí zubů, oka, ucha a vlastně celé poloviny hlavy na straně volného nosního průduchu. Pak se přidal lehký dráždivý kašel, na který stačilo vzít si bonbón. Zhruba po 14 dnech nabralo noční buzení dramatický spád. Několikrát za noc jsem se rozkašlala takovým způsobem, že jsem se vůbec nemohla nadechnout. V hlavě bolestně pulzovala ostrá kladiva, žaludek nabíral zpětnou peristaltiku a povolovaly oba svěrače. Po několika dnech jsem cítila ostrou řezavou bolest v břišních svalech od pasu dolů. Moje vitální žravost byla ta tam, hubla jsem a rodina se o mě začala bát.
Taktně naznačovali, že bych přede jen měla zajít tomu doktorovi.
Místo toho jsem se na internetu i ve starých lékařských knihách snažila dopátrat, co mi vlastně je. Kašel byl ukrutný, ale přes den jsem mohla vcelku fungovat. Ovšem 5 minut na ostrém sluníčku končícího jara mě zaručeně zahnalo do stínu. Nejhorší období nemoci nastalo, když noční záchvaty kašle začaly ustupovat. Únava, příšerná únava. Při sebemenším pohybu jsem se popadala dech a v křečovitě sevřených dýchacích cestách slyšela pískání. Po ranní hygieně jsem se vracela zpátky do postele. Často na celý den. Pokaždé, když jsem musela vstát, zápasila jsem s mdlobami. Nebyly to ale obyčejné chladné šedé mdloby, ale rudé a řezavé.
Tráva mezitím narostla do neposekatelné výšky, ale pokaždé, když jsem se konečně odhodlala vytáhnou sekačku, unavilo mě to natolik, že jsem zaujala horizontální polohu ve stínu dřív, než jsem ji nastartovala. Záhony ze zeleninou jsem zalévala jednou za týden tak, že jsem položila do řádek hadici a nechala vodu téci. Plevel bujel. Týdny ubíhaly a stav se nelepšil. Jen kašel se změnil z nočního suchého na permanentní produktivní. Ve druhé polovině června jsem měla pocit, že se to zlomilo. Postupně jsem dokázala fungovat i několik hodin v kuse. Postel ale byla hlavním místem mého pobytu po celé léto. Tou dobou už jsem měla dole 7 kg.
Lékař, kterému jsem se se svým podezřením i příznaky svěřila mi sice napsal poukaz na kompletní sono břicha, rentgen plic a superkompletní rozbor tělních tekutin, ale černý kašel vůbec neřešil. Obě vyšetření dopadla nadmíru dobře, jen rentgenu plic jsem se bála jako čert. Kašel totiž přešel do etapy, kdy se podobal CHOPN. Bublavý kašel, chrčení, dušnost a kvanta vyplivnutých a spolykaných hlenů. Začala jsem studovat příznaky oné nevyléčitelné choroby kuřáků a už se viděla s kyslíkovém dýchacím přístrojem někde na LDN. Smutně jsem pozorovala záhon s obrovskými, nádherně vyvinutými rostlinami virgínského tabáku a myslela si, že tuto sklizeň už nikdy neochutnám.
V polovině září všechny problémy ze dne na den ustaly a dostavil se obrovský příliv energie. Mohla jsem se pustit do všech restů.
Dnes, když slyším příběhy lidí, kteří černý kašel absolvovali pod lékařským dohledem a sériemi antibiotik, uvědomuji si, že jsem asi jedna z mála, která díky své urputnosti přežila tu hnusnou nemoc bez následků. Nezůstalo mi astma, nepotřebuji dýchací přístroj a tak si říkám, jestli to ten černý kašel opravdu byl.
Budu ráda, za každou poskytnutou osobní zkušenost.

:idea: Založila jsi nové vlákno, příspěvek jsem Ti přesunul - poo.

Vlčice
Zasloužilý člen

Re: Obecné choroby

Příspěvek od Vlčice »

to: poo
Nebylo to omylem, jestli myslíš, že je to takhle lepší, může být tady J

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

To Vlčice: Tvůj příspěvek nebyl na samostatné vlákno, ale aby Ti to nebylo líto, tak na něj odpovím :)

Každá nemoc má svůj určitý "přirozený" průběh, během něhož se s ní organizmus, tedy pokud jí nepodlehne, celkem beze zbytku vyrovná. Tím "beze zbytku" mám na mysli, že ať už sám a nebo za přispění nějakých bylinek si najde proti nákaze obranu, kterou nemoc zlikviduje, tělo po nemoci důkladně "uklidí" a navíc si zapamatuje, jak se ta dotyčná nemoc řeší.
Zcela jiný průběh má ovšem stonání podle doktorů, kdy se nasadí "moderní" alopatické léky, tedy nejraději antibiotika a nebo nějaká chemie. Průběh takhle léčené nemoci má značně odlišný charakter. Především dojde k zeslabení všech nepříjemných průvodních jevů jako je třeba horečka, kašel, bolesti atp. Zároveň nemoc celkem plynule slábne až do úplného vytracení, ke kterému dochází výrazně dřív, než by tomu bylo při "přirozeném" průběhu nemoci. Což se zdá být docela výhodné, protože pak už je možné za normálního provozu jenom dát do pořádku vedlejší účinky použitých léků jako třeba doplnit střevní mikroflóru po antibiotikách.
Jenže!
Nemoci takto "přemožené" nechávají v těle určitá rezidua, která se časem a opakovanými onemocněními radostně na sebe vrství a navzájem se kombinují, takže celková odolnost organizmu postupně klesá a nákazy se velice ochotně opakují a popřípadě se dostavují i zcela nové, kterým tělo dřív spolehlivě odolávalo.
S těmito "rezidui" prodělaných nemocí je schopná si poradit, alespoň podle mých vědomostí, jedině autopatie ( http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=3271 ). U ní dochází během několika dnů po užití prvního preparátu k tzv. autopatické reakci, což je právě očišťování organizmu od nastřádaných nedočištěných zbytků předchozích nemocí. Autopatická reakce bývá různě dlouhá a různě "těžká", od běžné nákazy se spolehlivě rozezná podle toho, že na ni žádné alopatické léky nefungují, což vyplývá ze samotného principu autopatie. Jednou nastartovaný autopatický proces pokračuje dál postupným napravováním odchylek od stavu dokonalého zdraví, ale dál by to už bylo na delší povídání, které je tady mimo téma.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Vlčice
Zasloužilý člen

Příspěvek od Vlčice »

Děkuji, za renomovanou odpověď, "aby mi to nebylo líto"
Článek můžeš klidně smazat. Tady zapadl. Mým záměrem bylo upozornit na nezájem lékařů léčit choroby jinak, než předepisováním antibiotik,
měl upozornit na zkreslování statistik provalence nemocí, které existují i přes důkladné plošné očkování.
Měl být vidět pod jasným názvem vlákna, kde by se dal vysledovat počet lidí, kteří se o tuto tématiku zajímají.
Měl být podnětem pro výměnu zkušeností, možností léčení a prevence komplikací.
Nejen pro diagnozu pertusis, ale i pro ostatní nemoci, o nichž se nesmí mluvit.
Ano. Nemoci, o nichž se nesmí mluvit. To je správný název vlákna.

Zdraví Vlčice

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Vlčice píše:Nemoci, o nichž se nesmí mluvit. To je správný název vlákna.
Není nad to se domluvit :lol:
Tohle už na samostatné vlákno vypadá.

Zdravím - poota

Vlčice
Zasloužilý člen

Re: Nemoci, o nichž se nesmí mluvit

Příspěvek od Vlčice »

Díky :-)
Uvidíme, jaké budou ohlasy

Vlčice

dkamila
Starší člen
Dal: 523 poděkování
Dostal: 200 poděkování

Příspěvek od dkamila »

Je to asi 4 měsíce,co mi kolega řekl,že má černý kašel i celá jeho rodina.Byl to pro mě šok a instinktivně jsem od něj odskočila a divila se,že není v nemocnici,nebo někde zavřený :D ,řekl mi,že nedostal ani antibiotika jen něco na kašel a že to přejde,tělo si s tím prý poradí samo.Myslela jsem,že si ze mě dělá srandu,ale nedělal ,když mi více lidí říkalo,že mají černý kašel a nic na to neberou,prý to je jen lehčí forma a u každého se projevuje jinak a antibiotikum se brát nemusí.Nevím,jestli je to zase nějaká jiná nemoc??? Dříve se ze spálou chodilo do nemocnice a teď se to léčí doma s antibiotiky ,tak nevím,jestli už jsme na severu tak otrávený z těch chemiček,že Nás neporazí a ani se neléčí černý kašel,který se tu léčí,jako chřipka :dknow: :dknow:
Já do celé rodiny preventivně cpala MMS, koloidní stříbro a vit.C :laugh: přežili jsme to v pohodě bez černého kašle i když byl všude kolem nás :hip: :hip: Jsme očkováni a prý je díky tomu průběh méně závažný :bye: :bye:

‚Když nerozumíš minulosti, nebudeš schopen porozumět ani přítomnosti nebo utvářet budoucnost.‘
Vlčice
Zasloužilý člen

Příspěvek od Vlčice »

Očkování prý za několik let "vyšumí", ale v mém okolí fungovalo. Nedej bože, kdybych nakazila vnoučáky.
Tomu nejmladšímu nebylo ještě ani půl roku. Docela jsem v této souvislosti svoji averzi vůči očkování přehodnotila.
Ta bakterie prý v člověku řádí jen zpočátku, kdy jsou příznaky nejisté.
Pak zajdou, ale vypustí do dýchacích cest nějaký příšerný toxin, který celé měsíce dráždí a ochromuje řasinkový epitel v průduškách.
V tomto stádiu mají antibiotika vliv jen na případné zánětlivé komplikace. Jenže doktoři vidí zánět a od čeho je, neřeší.

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

Když byla moje sestra malá, asi tak pětiletá ( někde v roce 1954), byla hubeňoučká, malinká, prostě taková zámora. No a chytla černý kašel, v pořádné síle. Tehdy jí doktor taky nic nedal, ale doporučil, aby s ní odjeli na hory. Naštěstí to nebylo daleko do Krkonoš, tak tam s babičkou vyrazily, chodily po horách - a ani ne do týdne byly zpátky, sestra zdravá jako rybička a už nikdy s tímhle potíže neměla.
Tolik mé zkušenosti s černým kašlem. ;)

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
Vlčice
Zasloužilý člen

Příspěvek od Vlčice »

Jak to tenkrát dokázali diagnostikovat? Fungovaly analýzy krevních vzorků?
Stejně ty staré doktory obdivuji. To, co dokázali svým poslechem, pohmatem, poklepem a prohlídkou pacienta správně diagnostikovat, to dnešní "lékaři" - předepisovači léků nedokáží ani se špičkovým diagnostickým vybavením pracovišť. :?

kachna
Zasloužilý člen
Dal: 419 poděkování
Dostal: 437 poděkování

Příspěvek od kachna »

Vlčice píše:Jak to tenkrát dokázali diagnostikovat? Fungovaly analýzy krevních vzorků?...
To netuším, ještě jsem nebyla na světě a znám to pouze z vyprávění.
Ale měli jsme úžasného pana doktora, od něj jsme převzali i různé fígle ;) Např. když je horečka, pořádně se v pelíšku zakubalit, otevřít okno, aby mohl do místnosti čerstvý, chladný vzduch - a tělo spolu s přírodou konají. Horečka se chladným vzduchem sníží, tělo se nezatíží žádnou chemií... Když by horečka příliš stoupala a nedala si říct, tak pořádná vrstva tvarohu na ťapky. Nějaké pilulky byly až pro ty téměř "na odchodu" :D
Ale byli i mizerní doktoři, abych byla spravedlivá. ;)

Nepotřebuješ věřit každé myšlence, která tě napadne!
jani
Zasloužilý člen
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Příspěvek od jani »

Od kámošky syn měl kolem 8mi let taky černý kašel, asi nějaká léčba taky proběhla,ale nevím zda atb, no pak ho poslala do lázní Zlaté Hory a kluk byl v pohodě bez následků.

Vlčice
Zasloužilý člen

Příspěvek od Vlčice »

K čemu je potom očkování? Povinnost, bussines a efekt nikde.
Každá překonaná nemoc bez asistence lékařsko-farmaceutické asistence člověka nějak posílí.
Jenže ten silný jedinec by to neměl vlastně ani chytit.

Zdraví Vlčice

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Vlčice píše:K čemu je potom očkování?
To je dost sugestivní otázka - a my tady nesmíme mluvit sprostě :laugh:
Vlčice píše:Jenže ten silný jedinec by to neměl vlastně ani chytit.
Správně - a právě proto je potřeba lidi výchovou a propagandou vést k nezdravému způsobu života, aby nebezpečí chorob bylo docela reálné a "hýbaly se kšefty".
Existují levné a spolehlivé způsoby na uzdravování vlastního organizmu - MMS, urinoterapie, HCl, autopatie, bakteriofágy a spousta dalších - jenomže lidi jsou tak oblblí, že jdou raději k doktorovi, kterému záleží daleko víc na jeho regulích než na jejich zdraví.

Zdravím - poota

Vlčice
Zasloužilý člen

Příspěvek od Vlčice »

Je mi líto miminek, které se narodí zdravé a s přirozenou imunitou a po absolvování očkovací mašinérie chytí každý sajrajt, který kolem nich prolétne. Jejich tělíčka jsou násilně vybavena protilátkami na nemoci, se kterými se za celý život nesetkají a není měsíc, aby nepodlehla nějaké banální infekci. Očkováním narušená imunita se obrací proti nim samým v podobě atopických ekzémů, alergií a časem i autoimunitních chorob.
Očkování je setba a farmaceutické korporace mají po desetiletí o zisky postaráno. :x
Kojenec ale nemá šanci černý kašel přežít ani na jednotce intenzivní péče.
Mám dva úplně maličké vnoučáky a v případě černého kašle jsem svůj pohled na očkování přehodnotila.
Těch zbylých 5 složek vražedné hexavakcíny je ale úplně zbytečných. :enaughty:

Zdraví Vlčice z Brd

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“