Maximálně souhlasím se Slávkem, že je velice důležité co dostane člověk ze sebe ven. Podle mnoha autorů je hlavní příčinou většiny nemocí to, co je v nás navíc. To, co něco ucpává a blokuje nebo způsobuje otravu. A současně se hodně píše, že tělo se dokáže vyléčit samo, když k tomu má potřebné podmínky. V mnoha případech je opravdu ideální hladovka, která navíc nečistí jen tělo, ale i hlavu a myšlení. V případě maminky Jiřího, která je fyzicky v pohodě, aspoň pocitově, by určitě byla hladovka vynikajím začátkem léčby. Ale hladovku nelze dělat, až na vyjímky, do nekonečna a po jejím ukončení bych stejně jako Milenium doporučoval dietu Budwigové, která léčí rakovinu i sama o sobě. Jinak ještě na téma hladovky, nebo možná je vhodnější Slávkuv termín nejedení, u nás převládá především díky průkopnické práci Pavla Máchy půst typu destilka plus NIC, jak to Pavel formuloval. To je určitě super metoda, kterou jsem i sám úspěšně aplikoval, ale jsou i jiné metody nejedení, které jsou v mnoha případech efektivnější. Tím myslím různé verze šťávového půstu. Šťávy podobně jako destilka nezatěžují trávení, nebo řekněme dávají tělu mnohem víc klidu než normální jídlo, a současně doplňují užitečné vitamíny, minerály, enzymy... Navíc jak tvrdějí zastánci džusových půstů, když totálně vyčerpanému člověku, nemocí a "léčbou".., dáme jen vodu, tak ztratí zbytek energie a může to urychlit konec, zatímco džusy energii dodají. Podle některých případů které jsem sledoval byla léčba se šťávama z mrkve a červené řepy rychlejší a tedy účinnějsí než půst o vodě. Naříklad jeden Rus na nějaké diskuzi dělal jak 42 dní půstu o vodě, tak minimalně 1x Breussovku a testoval jak pomáhá které jídlo, měl nádory na obličeji tak vždy pár dní něco zkoušel a opticky hodnotil účinky. Psal, že by se vyléčil půstem o vodě, ale že by to chtělo 60 dní, 42 bylo málo. A jeho závěr je, že nejlepší je Breussovka ale s tím, že těch šťáv je aspoň litr a půl.
Na druhou stranu se mi moc nelíbí slogan "Dělej jen to, co Ti dělá dobře!", převším díky obtížné aplikaci, protože nemocný většinou neví, co mu, zdravotně, dělá dobře a v konkrétním případě to pak může sklouznout k "Jez co ti chutná" a to už pozitivní pro zdraví být nemusí. Navíc pokud někdo opravdu přesně ví, co mu dělá dobře, tak žádné rady nepotřebuje. A to se většiny nemocných netýká. Osobně si myslím, že je mojí poviností poradit třeba mé mamce i to, co jí nechutná. překvapivě po týdnu už s tím problémy nemá. Takže já doporuční "Dělej jen to, co Ti dělá dobře!" nemocnému typu moji mamky hodnotím spíš jako neposkytnutí pomoci. Tady taky naprosto souhlasím s Jirkou
Jiří43 píše:Slávek Křepelka : Pěkně jsi to napsal. Problém však je, že maminka se o alter. medicínu nikdy nezajímala, takže se sama může jen těžko kvalifikovaně rozhodnout, jakou metodu zvolit. To ani nemluvím o tom, jak je vystresovaná, takže v tom stavu (a při jejím věku) bude jen těžko prohledávat internet resp. pročítat nekonečná vlákna na nějakých fórech o alter. medicíně. Samozřejmě, že chce žít, ale potřebuje pomoc. A od toho jsem tady já. Prosím tedy o trochu realistický pohled na věc. Děkuji..
K příspěvku Milenium bych chtěl říct, že úspěšná přírodní léčba rakoviny chce změnit celý životní styl a názory a že když někdo není políbený alternativou neznamená, že by to tak mělo zůstat.
Co se týká toho rýpnutí od Milenium, že Slávek sám nedodržuje to co radí druhým, sám dělám často totéž

. Holce, které jsem radil co jíst a nejíst a konkrétně doporučoval i půst bylo taky divné, že sám jsem jedl to co jsem jí zakazoval

Na to jsem jí říkal, že až budu mít rakovinu jako ona, tak budu dělat přesně to, co radím jí. Ale moje drobné problémy nebyly tak akutní a možná jako Slávek jsem si je trochu šetřil a postupně si na nich testoval jiné metody, i když ne tak účinné.
A ještě co bych já dělal v Jirkově situaci. Osobně bych dal na začátku džusový půst, především co nejvíc šťávy z mrkve a červené řepy, viz citovaný Rus. Mohu dodat spoustu odkazů, kde se především mrkvovou šťávou lidi z rakoviny vyléčili. A v době před půstem nebo po něm bych doporučoval dietu co nejbližší kompletní dietě Budwigové
http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=130846#p130846. Samozřejmě než by došel olej, já beru z agro-el.cz, tak dělat to co je k dispozici, co nejpoctiveji, počínaje ranním pitím odšťáveného kyselého zelí... A současně s dietou Budwigové pak lze zkoušet i další postupy, pokud se s ní moc netlučou a přpadně i když se trochu tlučou, třeba i nfuze s vitaminem C. A samozřejmě taky očisty střev a jater, co nejvíc chůze na zdravém vzduchu, co nejvíc odkazů na úspěšnou léčbu "nevyléčitelných" nemocí na podporu psychiky a na omezení negativního vlivu tvrzení doktorů....
Jinak si myslím, že každý kdo zde něco radí se snaží co nejvíc pomoct a vychází z toho o čem je přesvědčen, že je nejlepší. Co je opravdu nejlepší neví nikdo z nás, aspoň když mluvím za sebe

, takže určitě nevadí i odlišné názory.