Amatérsky lze včelku vyrobit zatavením hřebíku či tyčového magnetu do skleněné trubičky.Micubo píše:Prosím ťa mihu84, kde si kúpil včielku a nádobu?
Mělo by to jít doma nad plynem.
Samozřejmě originál potažený teflonem je originál.
Amatérsky lze včelku vyrobit zatavením hřebíku či tyčového magnetu do skleněné trubičky.Micubo píše:Prosím ťa mihu84, kde si kúpil včielku a nádobu?
Prakticky potvrzujete že čím čistší je proces tím na vyšším napětí to začíná, samozřejmě při zdroji konstantního proudu. Možná bych nešel tak nízko na 8,6V i když I je konstantní. Opravdu zkuste ten graf "saturace, kdy se charakteristika začne ohýbat a tam skončit. Možná zjistíte že poslední várka koloidu má jinou charakteristiku než várka první. Proto jsem doporučoval pár těch cyklů "naprázdno".mihu84 píše:tak stvrta davka mi zacala na 150V, postupne klesala. Po 4 hodinach som to vypol pri 8,6V.
No ochutnal som ju a nezda sa mi chut tak vyrazne kovova. Clenovia rodiny tvrdia, ze citia dost kovovu chut.
Predosla varka, ktora trvala 3hodiny, zacala od 104V mi chut viac kovovo.
Lajosi, nakoniec som vyskusal oboje. Najprv som pripojil R7 este pred stabilizator. Trosku to dvihlo, ale nie velmi. Potom som R7 skusal 47k, 33k, 20k a priposlednom som dosiahol maximum 1.50mA, co je narast o 0.05mA, kedze pri 68k som daval 1.46mA....lajos píše:Aha xls z roku 2008-proto si to nepamatuji. Moji úpravu proudu jsi našel správně, bázový odpor na vyšší napětí anebo odpor snižovat-místo 68k, 56k anebo 47k-oni ty tranzistory na vyšší napětí MJE(Uce-400V) mají menší zesilovací činitel tak že aby mohli fungovat(regulovat) potřebují trochu víc mA do báze.