Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Kvalitní a nekvalitní jídlo
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 308
- Registrován: pon 14 črc 2014 21:19
- Bydliště: ČR
- Dal: 436 poděkování
- Dostal: 281 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Upíct dobrý chleba není žádná věda
Dlouho jsem používala domácí pekárnu, ale teprve poté, kdy jsem ji byla nucena kvůli úplně banální závadě odstavit,
naučila jsem se péci opravdový chléb.
Do mísy rozdrobím kostku droždí, pocukruji ji trochou moučkového cukru, vrchovatou lžíci žitné mouky a rozmíchám s vodou na kašičku.
Když hmota nabobtná, přidám do mísy 600g nebělené hladké mouky T650 (noe/kaufland 7,90). 200g žitné mouky, kmín nebo koriandr,
dvě čajové lžičky soli, polévkovou lžíci octa a vlažnou vodu. Celé to prohnětu spirálami, podle potřeby přidávám buď mouku nebo vodu tak,
aby se hotové těsto co nejméně lepilo. Pak ho přendám do moukou lehce vysypané velké mísy a dám kynout.
Po vykynutí je možné do těsta, které tvaruji do veky nebo pecnu přidat dýňová semínka, slaninu nebo kousky kapie.
Vytvarovaný syrový chléb položím na jemnou vrstvu mouky na pečícím plechu a ze shora uhladím a dotvaruji mokrýma rukama.
Troubu zapínám až cca 10 minut po usazení chleba na plech a nechám ji rozpálit na maximum. (cca 250 st.) Chléb znovu kyne a kyne.
Na maximum peču chleba cca 15 minut nebo dokud není shora hnědý. Pak ho z trouby vyjmu, stáhnu topení na 175 st. a potřu hnědou kůrku vodou.
Dopékání trvá cca 25 minut, těsně před dopečením je dobré kůrku ještě jednou navlhčit.
Dobrou chuť přeje Vlčice
Dlouho jsem používala domácí pekárnu, ale teprve poté, kdy jsem ji byla nucena kvůli úplně banální závadě odstavit,
naučila jsem se péci opravdový chléb.
Do mísy rozdrobím kostku droždí, pocukruji ji trochou moučkového cukru, vrchovatou lžíci žitné mouky a rozmíchám s vodou na kašičku.
Když hmota nabobtná, přidám do mísy 600g nebělené hladké mouky T650 (noe/kaufland 7,90). 200g žitné mouky, kmín nebo koriandr,
dvě čajové lžičky soli, polévkovou lžíci octa a vlažnou vodu. Celé to prohnětu spirálami, podle potřeby přidávám buď mouku nebo vodu tak,
aby se hotové těsto co nejméně lepilo. Pak ho přendám do moukou lehce vysypané velké mísy a dám kynout.
Po vykynutí je možné do těsta, které tvaruji do veky nebo pecnu přidat dýňová semínka, slaninu nebo kousky kapie.
Vytvarovaný syrový chléb položím na jemnou vrstvu mouky na pečícím plechu a ze shora uhladím a dotvaruji mokrýma rukama.
Troubu zapínám až cca 10 minut po usazení chleba na plech a nechám ji rozpálit na maximum. (cca 250 st.) Chléb znovu kyne a kyne.
Na maximum peču chleba cca 15 minut nebo dokud není shora hnědý. Pak ho z trouby vyjmu, stáhnu topení na 175 st. a potřu hnědou kůrku vodou.
Dopékání trvá cca 25 minut, těsně před dopečením je dobré kůrku ještě jednou navlhčit.
Dobrou chuť přeje Vlčice
- abul
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 207
- Registrován: pát 16 dub 2010 6:34
- Dal: 106 poděkování
- Dostal: 197 poděkování
kvysnice vs. kvásek
Zkoušel jsem péct různé druhy chleba, ale ten kvašený pomocí droždí jsem brzy zavrhnul. Víc mi chutná kváskový chleba a považuji ho i za zdravější. Jeho příprava sice vyžaduje více času a zkušeností (experimentování), ale to vyváží jeho výhody jako například delší trvanlivost, hutnost a opravdu komplexní fermentace. Návodů na výrobu kvásku jsou na netu mraky, některé nepochopitelně složité. Mně se osvědčilo nechat mouku (pozor, musí být žitná celozrnná) nakvasit asi 2-3dny v malé lahvičce (250ml). Rozmíchám ji s vodou do hustoty krupičné kaše, zakryju plátýnkem a čekám, až se objeví bubliny. Potom je kvásek připravený. Stávalo se, že z některých balení mouky kvásek prostě nevzešel.
Samotný chleba se skládá z asi 200g kvásku, mouky a koření. Mouku jsem dávkoval do celkové váhy 750g, Například 450g žitné chlebové + 300g pšeničné chlebové. Míchám různé druhy muk, jako např. špaldová, žitná celozrnná, pšeničná chlebová případně žitná chlebová. Většinou se snažím, aby převládala žitná mouka, není to ale nutnost. Jako koření přidávám čajovou lžičku soli, lžičku drceného kmínu a lžičku koriandru. Občas přimíchám nějaké "zrní", třeba dýňová nebo slunečnicová semena. Pokud chcete zkrátit dobu kvašení, lze přidat i trochu mléka, jinak dávám jen vodu. Těsto míchám (jen míchám, nic víc) v domácí pekárně do takové hustoty, aby neochotně vytékalo z mísy. Dělám to kvůli tomu, že z žitného těsta stejně pěkný bochník nevyválíte (neobsahuje tolik lepku jako pšenice) a nechci trápit motor u pekárny. Těsto naliju do obdélníkové formy a v ní nechám kynout. Samotné kynutí trvá pokaždé jinak dlouho, záleží na počasí, na moukách, na vitalitě kvásku, je toho zkrátka víc a tenhle chleba nekyne "na povel", což v dnešní uspěchané době není moc populární. Odhadnout kdy už je nakynutý tak akorát, je věcí zkoušení. Nedostatečně nakynutý chleba bude velice hutný, téměř bez bublin, překynutý bude zase hodně kyselý. Já to poznávám podle zvětšení objemu těsta v nádobě. Peču většinou 35min. na 200°C, horkovzduch+spodní pečení. Při pečení chleba ještě trochu naběhne.
Takto připravený chleba je sice trochu hutnější, ale zato daleko zdravější díky přirozenému kvašení a nepřítomnosti "dobrot", které do chleba přidávají ve většině komerčních velkopekáren. Zkrátka víte, co jíte. Kdo si pamatuje ruský chleba, ty typické cihly, tak tohle je ono. Někomu ale ta chuť nevyhovuje, potom může péct třeba jen z pšeničné mouky.
Samotný chleba se skládá z asi 200g kvásku, mouky a koření. Mouku jsem dávkoval do celkové váhy 750g, Například 450g žitné chlebové + 300g pšeničné chlebové. Míchám různé druhy muk, jako např. špaldová, žitná celozrnná, pšeničná chlebová případně žitná chlebová. Většinou se snažím, aby převládala žitná mouka, není to ale nutnost. Jako koření přidávám čajovou lžičku soli, lžičku drceného kmínu a lžičku koriandru. Občas přimíchám nějaké "zrní", třeba dýňová nebo slunečnicová semena. Pokud chcete zkrátit dobu kvašení, lze přidat i trochu mléka, jinak dávám jen vodu. Těsto míchám (jen míchám, nic víc) v domácí pekárně do takové hustoty, aby neochotně vytékalo z mísy. Dělám to kvůli tomu, že z žitného těsta stejně pěkný bochník nevyválíte (neobsahuje tolik lepku jako pšenice) a nechci trápit motor u pekárny. Těsto naliju do obdélníkové formy a v ní nechám kynout. Samotné kynutí trvá pokaždé jinak dlouho, záleží na počasí, na moukách, na vitalitě kvásku, je toho zkrátka víc a tenhle chleba nekyne "na povel", což v dnešní uspěchané době není moc populární. Odhadnout kdy už je nakynutý tak akorát, je věcí zkoušení. Nedostatečně nakynutý chleba bude velice hutný, téměř bez bublin, překynutý bude zase hodně kyselý. Já to poznávám podle zvětšení objemu těsta v nádobě. Peču většinou 35min. na 200°C, horkovzduch+spodní pečení. Při pečení chleba ještě trochu naběhne.
Takto připravený chleba je sice trochu hutnější, ale zato daleko zdravější díky přirozenému kvašení a nepřítomnosti "dobrot", které do chleba přidávají ve většině komerčních velkopekáren. Zkrátka víte, co jíte. Kdo si pamatuje ruský chleba, ty typické cihly, tak tohle je ono. Někomu ale ta chuť nevyhovuje, potom může péct třeba jen z pšeničné mouky.
Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 308
- Registrován: pon 14 črc 2014 21:19
- Bydliště: ČR
- Dal: 436 poděkování
- Dostal: 281 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Vůbec, Abule, nepochybuji, že Tvůj chleba je lepší. Tvůj chleba je právě ta věda, kterou nejde uspěchat.
Můj návod je právě o tom, že pečení je někdy rychlejší, než cesta na nákup a zpátky.
Na kváskový chléb se už dlouho chystám, ale pak stejně vždycky dojde na osvědčenou variantu
Můj návod je právě o tom, že pečení je někdy rychlejší, než cesta na nákup a zpátky.
Na kváskový chléb se už dlouho chystám, ale pak stejně vždycky dojde na osvědčenou variantu
- abul
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 207
- Registrován: pát 16 dub 2010 6:34
- Dal: 106 poděkování
- Dostal: 197 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Tady nejsme na soutěži... tedy doufám, že ne. Jen píšu, co mi víc chutná a, jak věřím, je i zdravější nežli známá klasika. A vidíš, obyčejný chleba jsem jedl od caparta a nesložil mně. Je to teda spíš věcí osobních preferencí. Spíš mám obavu, že to, co jde dnes na trh v supermaketech hodně pokulhává i za tím, co jsme jedli za "totáče". Vzpomínáš na vůni pátečního podmáslového chleba, když se kupoval na víkend? To dnes umí pár malých pekáren, které tak tak přežívají (alespoň u nás).Vlčice píše:Vůbec, Abule, nepochybuji, že Tvůj chleba je lepší.
Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 308
- Registrován: pon 14 črc 2014 21:19
- Bydliště: ČR
- Dal: 436 poděkování
- Dostal: 281 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Poctivé řemeslo u nás málokdo ocení.
Pekárenské výrobky současné průmyslové produkce jsou nacpané chemií a dokonce i obyčejný chleba je ošetřen proti tvrdnutí a plísním.
Brzy budeme donuceni k životnímu stylu venkova předminulého století. Prasata, husy kachny, slepice a ovce k tomu.
Hnůj na pole a tam od svítání do tmy s motykou. S obilím k mlynáři a pak roztopit pec.......
Veškerý vývoj, kterému se vznosně říká pokrok je na.ovno, když se jídlo stává příčinou permanentního balancování mezi životem a smrtí.
Pekárenské výrobky současné průmyslové produkce jsou nacpané chemií a dokonce i obyčejný chleba je ošetřen proti tvrdnutí a plísním.
Brzy budeme donuceni k životnímu stylu venkova předminulého století. Prasata, husy kachny, slepice a ovce k tomu.
Hnůj na pole a tam od svítání do tmy s motykou. S obilím k mlynáři a pak roztopit pec.......
Veškerý vývoj, kterému se vznosně říká pokrok je na.ovno, když se jídlo stává příčinou permanentního balancování mezi životem a smrtí.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 82
- Registrován: úte 18 pro 2012 15:01
- Dal: 53 poděkování
- Dostal: 157 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Já beru z pečiva na milost jen čistě kváskový chléb z celozrnné mouky. Používám žitný kvásek a celozrnnou žitnou mouku, případně přidávám do max. 1/3 obsahu jinou, vždy ale celozrnnou. Třeba špaldovou, nebo bezlepkové jako je pohanková, konopná, rýžová. Někdy přihodím ovesné vločky, prostě to různě obměňuji. Žádnou běžnou mouku do těsta nepustím, přirozeně ani droždí.
Solím nerafinovanou solí a přidávám kmín, někdy kurkumu, oregáno, občas slunečnicové semínko. Je to s ním dobré, ale dávám přednost jeho konzumaci za syrova, namáčím si ho na několik hodin a konzumuju přímo. Ořechy a semena mají prospěšné tuky, které se však tepelnou úpravou znehodnocují.
Dlouhodobá fermentace jak uvádí abul je velmi přínosná, urychlovače jsou jen pro zisk a ušetření času.
Komerční pečivo z nízko vymleté mouky (jen ze středu zrna) má velmi nízkou biologickou hodnotu, a mnoho lepku.
Každý se může rozhodnout jestli svému zdraví věnuje čas v podobě studia, výběru a přípravy pokrmů.
Já jím pečivo jen několikrát za týden, takže nepeču nikterak často. Upeču téměř tříkilový bochník, který rozkrájím a uložím do mrazáku. Takto mam k dispozici "čerstvý" chléb když mi zrovna dozraje avokádo a spáchám z něj bezvadnou česnekovou pomazánku. Krom stroužku česneku na jedno avokádo použiju ještě mořskou či himalájskou sůl, nori vločky a podle nálady buď trochu kajenského pepře nebo kurkumy. Nebo oboje
Solím nerafinovanou solí a přidávám kmín, někdy kurkumu, oregáno, občas slunečnicové semínko. Je to s ním dobré, ale dávám přednost jeho konzumaci za syrova, namáčím si ho na několik hodin a konzumuju přímo. Ořechy a semena mají prospěšné tuky, které se však tepelnou úpravou znehodnocují.
Dlouhodobá fermentace jak uvádí abul je velmi přínosná, urychlovače jsou jen pro zisk a ušetření času.
Komerční pečivo z nízko vymleté mouky (jen ze středu zrna) má velmi nízkou biologickou hodnotu, a mnoho lepku.
Každý se může rozhodnout jestli svému zdraví věnuje čas v podobě studia, výběru a přípravy pokrmů.
Já jím pečivo jen několikrát za týden, takže nepeču nikterak často. Upeču téměř tříkilový bochník, který rozkrájím a uložím do mrazáku. Takto mam k dispozici "čerstvý" chléb když mi zrovna dozraje avokádo a spáchám z něj bezvadnou česnekovou pomazánku. Krom stroužku česneku na jedno avokádo použiju ještě mořskou či himalájskou sůl, nori vločky a podle nálady buď trochu kajenského pepře nebo kurkumy. Nebo oboje
Přeji moudrost všem, kteří jí hledají
Hořký život dortíkem neosladíš.
Hořký život dortíkem neosladíš.
- abul
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 207
- Registrován: pát 16 dub 2010 6:34
- Dal: 106 poděkování
- Dostal: 197 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Z avokáda je i výborná "tatarka". Možná je to zrovna to, co popisuješ Ty. Avokádo, česnek, něco k zahuštění...Milenium píše:Takto mam k dispozici "čerstvý" chléb když mi zrovna dozraje avokádo a spáchám z něj bezvadnou česnekovou pomazánku. Krom stroužku česneku na jedno avokádo použiju ještě mořskou či himalájskou sůl, nori vločky a podle nálady buď trochu kajenského pepře nebo kurkumy. Nebo oboje
Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
K tehdejší kvalitě potravin už nemáme šanci se dostat.Vlčice píše:Brzy budeme donuceni k životnímu stylu venkova předminulého století.
Ale co můžeme změnit snadno a hned je přístup k jídlu. Tehdy bylo naprosto běžné, že bylo maso jenom v neděli, tedy pokud na něj bylo. Taky se jedlo mnohem míň, prakticky jenom "aby nebyl hlad". Dneska je běžné, že se jí pětkrát i šestkrát za den a vždycky pořádná porce "aby se člověk pořádně najedl". Další jídlo se jí většinou dřív, než se to předchozí pořádně stráví. Běžné je se najíst před spaním aby "člověk vydržel až do rána", ale v noci se stejně jde vyplenit lednička, která musí být pořád dobře našlapaná "aby bylo co jíst".
Drtivá většina lidí v našem okolí ještě nikdy neměla pořádný hlad a má stres už jenom z představy, že by měla vynechat jedno jídlo. Už děti ve škole přecházejí u svačin z "jídla" na "mlsy".
Zuříme sice, že v jídle je spousta škodlivin, ale už si neuvědomujeme, že nejmíň polovinu toho jídla do sebe cpeme úplně zbytečně a jenom ke své vlastní škodě. Už jenom tím, že budeme jíst jen polovinu toho co dosud, snížíme příjem škodlivin na polovinu. A přitom jediná změna bude v tom, že místo na 40% budeme přijímanou potravu využívat na 80% - žádný strach, že bychom strádali mít nemusíme, opravdu budeme mít jenom míň "odpadu"!
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 4354
- Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
- Bydliště: Severní čechy
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
GMO ...
citace: ... "Jednou z nejběžnějších metod genetické modifikace, kterou vědci v současnosti využívají, jsou speciální kmeny bakterií, jež dokážou ovlivnit DNA svého hostitele. Nejznámějším je například mikrob agrobacterium tumerafiens ......
Vědci ve svém výzkumu shromáždili 291 vzorků sladkých brambor napříč světovými odrůdami, k tomu ještě přidali dalších devět divoce rostoucích batátovníků a všechny podrobili rozboru DNA. Ten ukázal, že pěstované odrůdy v sobě nesly vždy minimálně dva řetězce zmíněného agrobacteria. Devítka divokých batátů však v sobě měla pouze jeden takový řetězec.
Vědci si tento rozdíl vysvětlují tím, že kdysi v minulosti došlo k vnesení nového řetězce DNA do rostliny, což vedlo ke změnám v její kvalitě, díky čemuž si ji člověk vybral k domestikaci. Objev, o kterém informoval časopis Proceedings of the National Academy of Sciences, tak podle výzkumníků potvrzuje, že metody, které nyní genetici používají k tvorbě GMO potravin, matka příroda používá zcela běžně a že člověk se takto pozměněnými potravinami živí již po nespočet generací."
(zdroj: ... http://e-svet.e15.cz/technika/v-batatec ... in-1184900)
Vědci ve svém výzkumu shromáždili 291 vzorků sladkých brambor napříč světovými odrůdami, k tomu ještě přidali dalších devět divoce rostoucích batátovníků a všechny podrobili rozboru DNA. Ten ukázal, že pěstované odrůdy v sobě nesly vždy minimálně dva řetězce zmíněného agrobacteria. Devítka divokých batátů však v sobě měla pouze jeden takový řetězec.
Vědci si tento rozdíl vysvětlují tím, že kdysi v minulosti došlo k vnesení nového řetězce DNA do rostliny, což vedlo ke změnám v její kvalitě, díky čemuž si ji člověk vybral k domestikaci. Objev, o kterém informoval časopis Proceedings of the National Academy of Sciences, tak podle výzkumníků potvrzuje, že metody, které nyní genetici používají k tvorbě GMO potravin, matka příroda používá zcela běžně a že člověk se takto pozměněnými potravinami živí již po nespočet generací."
(zdroj: ... http://e-svet.e15.cz/technika/v-batatec ... in-1184900)
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 436
- Registrován: pát 24 led 2014 17:45
- Bydliště: Zlín
- Dal: 90 poděkování
- Dostal: 194 poděkování
Jak je to se solí?
Pojídám právě rajče, trošku si chuť vylepšuju posolením a dumám jak to s tou škodlivostí solení vlastně je. Naši pra,pra pra předkové kdysi vylezli z moře,takže bysme měli mít k soli spíše pozitivní vztah. Slanou vodou z určité hloubky se prý dokonce dá nahradit krev. Lidi se jezdí zregenerovat k moři skrz slanou vodu a vzduch. Platí se za pobyt v umělé slané jeskyni. Loni jsem se koupal v Rumunsku ve slaném bahně a měl jsem pak pokožku tři dny jemnou jak dětskou prdelku. V solných dolech se pořádají ozdravné pobyty pro alergické děti. To jen z toho co jsem si vzpomněl. No a já bych si neměl trochu posolit rajče,že je sůl škodlivá? Nějak mi to neštýmuje s výše napsaným. V čem se mýlím, v čem je problém?
- poota
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 5830
- Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
- Bydliště: Praha
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Třeba Ti někdo odpoví fundovaněji, já to zkusím úplně jednoduše.
Problém je v rovnováze. Pokud máš všeho "akorát", tak se vůbec nic nestane, když něčeho začneš dodávat víc, než potřebuješ, protože to přebytečné tělo s přehledem vyloučí.
Konkrétně u soli jde, zjednodušeně řečeno, o vyvážení sodíku a draslíku.
Pokud máš v těle dostatek draslíku, tak Ti sodná sůl nevadí, ani když solíš jako blázen. Ovšem pokud máš draslíku nedostatek, tak větší množství sodné soli Ti ten draslík začne odbourávat a situace se tím ještě zhoršuje.
Řešením je dodávat kromě sodné soli ještě taky sůl draselnou, což lze nejsnáze směsí obou těchto solí. Prakticky nejjednodušší je používat sůl MARY, která má 60% soli sodné a 40% soli draselné - už jsem tu o tom kdysi psal, ale aby ses s tím nemusel hledat, tak to opakuji.
Zdravím - poota
Problém je v rovnováze. Pokud máš všeho "akorát", tak se vůbec nic nestane, když něčeho začneš dodávat víc, než potřebuješ, protože to přebytečné tělo s přehledem vyloučí.
Konkrétně u soli jde, zjednodušeně řečeno, o vyvážení sodíku a draslíku.
Pokud máš v těle dostatek draslíku, tak Ti sodná sůl nevadí, ani když solíš jako blázen. Ovšem pokud máš draslíku nedostatek, tak větší množství sodné soli Ti ten draslík začne odbourávat a situace se tím ještě zhoršuje.
Řešením je dodávat kromě sodné soli ještě taky sůl draselnou, což lze nejsnáze směsí obou těchto solí. Prakticky nejjednodušší je používat sůl MARY, která má 60% soli sodné a 40% soli draselné - už jsem tu o tom kdysi psal, ale aby ses s tím nemusel hledat, tak to opakuji.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 493
- Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
Re: Jak je to se solí?
Podobně zafunguje cca 1/2hod. koupel - do vany 1kg, raději však 2kg NaCl.Kov píše:...ve slaném bahně a měl jsem pak pokožku tři dny jemnou jak dětskou prdelku....
-
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 362
- Registrován: čtv 30 dub 2015 9:17
- Dal: 86 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Trocha by som to od pootu doplnil, vždy je to len o elektrickom náboji. V prípade solných jaskýň, pobytu pri mori, vode (hlavne tej ktorá je v pohybe) atď. je to o ionozácii vzduchu - vyrovnávanie elektrickáho náboja potenciálu organizmu cez dýchanie, v prípade vody o ionizácii vody solami v nej rozpustenými a s tým súvisiacim vyrovnávaním potenciálov v kontakte s ňou. Treba počiarknuť že ludskému organizmu je prospešné len pomalé vyrovnávanie nábojov nespôsobujúce "šokové stavy" ktorých sprievodným javom a často i dôsledkom je vždy nejaký zdravotný problém.K draslíku len tolko, ľudský organizmus si draslýk vďaka v ňom prirodzene zabudovaným transmutačným mechanizmom vie potrebne množstvo pre organizmus zo sodíku "vyrábit" i sam.
Být sám sebou má za následok vyhostenie mnohými luďmi, podrobenie se prianiu iných má za následok být vyhosteným sám v sebe... Príroda nerobí žiadne skoky... Míerou chápania člověk pracuje na sebe, mierou nechápania na toho, kdo chápe víc...
-
- Nový člen
- Příspěvky: 11
- Registrován: úte 12 říj 2010 9:35
- Bydliště: Pardubice
- Dal: 21 poděkování
- Dostal: 17 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Byla tady dřív nějaká diskuze o pšenici a mouce, něco taky přidám.
Mám ve sklepě 5 let ještě pár balení (cca 25x1kg) Noe Pšeničná Mouka hladká světlá (špeciál OO Extra),
nakoupené asi v nějaké supervýhodné akci,
složení: Potravinářská pšenice, pšeničný lepek, pitná voda.
Prodejce Kaufland, země původu Česká republika, datum doporučené spotřeby 22.8.2011.
Čekal jsem že to bude prolezlé potravinovejma molama, jako jiné mouky,
ale je to úplně netknuté.
Byla tam ještě nedávno tmavší mouka T650, stejná značka Noe, a taky netknutá.
Tak nevím jestli za to může odrůda nebo nějaká chemie nebo GMO.
A ten lepek ve složení, to taky nevím, jestli to má být jako součást mouky nebo je přidaný.
Země původu asi dnes moc neznamená, stačí možná když je to u nás zabalené.
Po molech a červících se mi nestýská, ale normální to určitě není.
Mám ve sklepě 5 let ještě pár balení (cca 25x1kg) Noe Pšeničná Mouka hladká světlá (špeciál OO Extra),
nakoupené asi v nějaké supervýhodné akci,
složení: Potravinářská pšenice, pšeničný lepek, pitná voda.
Prodejce Kaufland, země původu Česká republika, datum doporučené spotřeby 22.8.2011.
Čekal jsem že to bude prolezlé potravinovejma molama, jako jiné mouky,
ale je to úplně netknuté.
Byla tam ještě nedávno tmavší mouka T650, stejná značka Noe, a taky netknutá.
Tak nevím jestli za to může odrůda nebo nějaká chemie nebo GMO.
A ten lepek ve složení, to taky nevím, jestli to má být jako součást mouky nebo je přidaný.
Země původu asi dnes moc neznamená, stačí možná když je to u nás zabalené.
Po molech a červících se mi nestýská, ale normální to určitě není.
-
- Starší člen
- Příspěvky: 105
- Registrován: pon 21 kvě 2012 19:14
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 50 poděkování
Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
Zdravíčko vinšuje Vám všem zcela nový člověk.. Kdo si na mě vzpomíná, tak ví jaký jsem byl, trochu se za to stydím, ale né moc.. Jelikož to přes to byl neuvěřitelný výkon. Nevím jak nebo s čím dřív začít, a celé to je na dobrou knihu, zkusím stručně.. A prosím berte s rezervou. Ale 100% pravda.. Asice od mala trpím na lepek.. Začlo to nejspíš podrážděností a takovým neklidem, ve škole jsem měl problémy s chováním, údajně ADHD.. které ovšem musím s odstupem času sám uznat, skutečně mám.. doporučuji dokument VZP nepozorní ... Ten začátek, to je přesně jako bych se viděl, ale to samotné je na další knihu, takže jdeme dál.. vlivem ADHD velké problémy ve škole, ale právě, s učivem aniž bych se učil téměř žádné problémy, a celým svým chováním jsem prostě protestoval proti všem těm nesmyslům co se po mě chtěli a taky protestoval proti tomu věčnému diskomfortu, měl jsem špatnou náladu, a prakticky jsem nepoznal plné zdraví, tudíž všechen ten hnus, jsem považoval za normu, a taky v tomhle bludu byl všemi okolo utvrzován, svůj nedostatečný chcípácký vývoj jsem dával za vinu sám sobě, popř. genům.. svou lenost a neschopnost, tu jsem si odmítal připustit, věděl jsem že mi něco je, nikdo okolo mě nebyl schopen ani neměl vůbec zájem mě pochopit, či mé problémy, neustálá úmorná únava.. prý je každý unaven, i doktorka to ignorovala, to že jsem prakticky místo růstů spíše hubnul a chřadnul, to jsem zase jen já považoval za alarmující, ovšem už toho bylo tolik, že jsem poslal všechny do háje a řekl, když mi nechcete pomoct jděte mi z cesty pomůžu si sám.. a tohle jsem řekl i tomu něčemu co mě tak krvelačně tlačilo do života, do vztahu, do rodiny, práce a této společenské pasti... To jsem řekl striktně, NE nezačnu hrát, dokud nebudu zdravý... vážení na té cestě tím peklem jsem min. 4x téměř umřel, 2x se regulérně scvoknul, a 1x na samém konci této cesty, se mě dokonce, sice tohle ještě nevím jistě, sám chci aby to nebyla pravda protože nemáte tušení co jsem zažil, a kdo je v tom všechno zapojen.. ani nechci vědět kolik lidí mají na svědomí.. a jaké peklo zažili, řeknu vám to ale už jsem zažil hodně špatných věcí a nebojím se ničeho..ganesa píše: ↑ned 28 úno 2016 5:58 Byla tady dřív nějaká diskuze o pšenici a mouce, něco taky přidám.
Mám ve sklepě 5 let ještě pár balení (cca 25x1kg) Noe Pšeničná Mouka hladká světlá (špeciál OO Extra),
nakoupené asi v nějaké supervýhodné akci,
složení: Potravinářská pšenice, pšeničný lepek, pitná voda.
Prodejce Kaufland, země původu Česká republika, datum doporučené spotřeby 22.8.2011.
Čekal jsem že to bude prolezlé potravinovejma molama, jako jiné mouky,
ale je to úplně netknuté.
Byla tam ještě nedávno tmavší mouka T650, stejná značka Noe, a taky netknutá.
Tak nevím jestli za to může odrůda nebo nějaká chemie nebo GMO.
A ten lepek ve složení, to taky nevím, jestli to má být jako součást mouky nebo je přidaný.
Země původu asi dnes moc neznamená, stačí možná když je to u nás zabalené.
Po molech a červících se mi nestýská, ale normální to určitě není.
Teda z něčeho Obavu mám ale strach už ne.. protože existuje Bůh a já jsem toho důkazem.. Jdeme ale dál.. ale problém nastal ve chvíli kdy jsem objevil drogy, ty nepostradatelné účinné látky které mě osobně zachránili život, a nejen to, doslova nebýt nich, tak mě děsí co by ze mě bylo, to co z bráchy.. ovšem já šel střemhlav.. ale zároveň opatrně.. Konkrétně jde o pervitin.. Ano velmi nebezpečná a silná látka, ve vysokých dávkách zdraví škodlivá, a jsme doma ve wikipedie se dočtete a všude jinde totálních manipulací.. neurotoxické pro mozek, vzniká těžká závislost, nutnost zvyšovat dávky.. v případě že vám zdraví ničí lepek.. tak jsem až na celém konci byl uchvácen když jsem pochopil co to vlastně mělo znamenat.. Stručně, mozek a celé mé tělo ničilo to svinstvo lepek, kvůli únavě jsem neměl nejmenší šanci najít cestu ven.. proto jsem pervitin používal striktně k hledání k tomu najít cestu ven, načetl jsem si vše potřebné k bezpečnosti. .a byl tak trochu exot mezi feťáky.. dlouho jsem to nechápal.. zároveň vůbec nechápal! Asice, bral jsem zlomkové množství oproti všem okolo, ale účinek byl na mě několikrát vyšší, vysvětlovali jsme si to všichni tím že vážím 50 kg a jsem chcípák.. ale já sám jsem všechny své problémy se zdravím sváděl na perník, nespím, kazí se zuby, špatná nálada-dojezd.. apod.. no ale tak nějak v sobě jsem věděl že ta divná nálada a pocit, to co mi vytvářelo tu nesnesitelnost v hlavě i těle.. tak byla zoufala snaha mozku, donutit mě vyřešit a najít příčinu.. Po nějakém čase jsem vypozoroval, že to není perník, ani tráva, ani nikotin co mě zabíjí, a že to co mě na perníku drží, není závislost... bylo to pořád dokola.. Perník prostě nakopnul mozek do úrovně, ve které jsem prakticky 15 let téměř vkuse byl jak v mozkové posilovně a makal od rána do odpadnutí.. tohle jsem v překladu udělal.. a teď.. po téměř 15 ti letech na samém konci kdy už jsem byl těsně před cílem.. skoro v cíli, tak už jsem byl nadšený jenže tak moc, že se mi to krapátko vymklo, a shodou náhod, jsem dal menší příležitost místním bezp. složkám, k tomu.. a to je právě teď klíčové to zjistím už brzy, ale buď mě bylo cílem doslova nechutně a absolutně nehumánně popravit, a nebo pro mě hůř a doslova udělat ze mě na nebezpečných lécích závislou trosku, tak a jsem doma..
Ovšem, já jsem si byl svým psychickým zdravím jistý tehdy, tudíž teď už jsem si nezvratně jistý, a mám to i praxí ověřeno, dvěmi psychiatry na papíře potvrzeno a pochopil jsem snad vše.. a stalo se něco fakt skoro děsivého, jako bych doslova vstoupil do matrixu.. během pár dní od té doby, jsem přesně našel příčinu kterou jsem hledal 15 let, navíc jsem pochopil tolik věcí, v těch mezerách.. nejde už to ani vysvětlit, no výsledek je ten, že od té doby, se mi všechno daří, nad vším mám nadhled, jsem klidný jak beránek, prakticky je mě velmi těžké vytočit.. a ono, vše se změnilo vysazením lepku.. doteď se to snažím vysvětlit lepkem, ale spolu s tím jsem dělal i jisté velmi těžké rozhodnutí.. a nemůžu si pomoct, tím už urážím Boha.. prostě všechno to špatné, bylo nutné.. kdyby to nebylo.. už dávno by mě nebylo, to že na mě perník působil tak jak působil, nebylo proti mě, ale pro mě, doslova mě perník donutil zjistit co mi je, a vyplatilo se.. už 3 měsíce si připadám až nemožně krásně.. Nikdy jsem tohle nezažil, navíc jsem schopen pracovat psychicky 3 dny v kuse makat.. a to třeba rok, se spánkem jednou za 3 dny.. ono prakticky jsem si na to zvyknul.. No to ale je jen výcuc..
Celé je to tak ujetý ale zároveň fascinující příběh.. ovšem jiný problém nastává... jak mám dělat tolik věcí naráz, málo času ve dne, a málo vyjadřovacích možností, jen ruce huba, mysl.. a už teď mám několik velkých úkolů, pro představu.. doposud jsem nepracoval, to jste řekli práce, a já odpověděl otrok.. prostě absolutně proti práci, nechápal jsem a odmítal vůbec připustit že by práce někoho mohla bavit... už to chápu.. i posilování.. vono to baví když to funguje a téměř nebolí.. když cvičíte jeden den a týden vás bolí celé tělo.. vysvětlete to někomu.. a místo růstu svalů, vám leda začnou padat vlasy :D Nejdřív jsem se celé roky čistil, poté asi snažil sprovodit ze světa..
No a dnes je situace taková, že práce mám hned 2 v jedné jsem dnes po první šichtě.. to je práce přesně pro mě.. Psychicky velmi náročná, a můžete vidět, že možná pro všechny, pro mě to byla příjemná zátěž.. po půlhodince odpočinku pokračuji zase už ve svém volném čase tady... a furt mám dost času, to je šílené, ovšem fyzicky, jsem na tom bídně, dost bídně.. :D ale to je úplně jedno, doslova cítím jak se uvnitř regeneruji, 32 let mě trvalo než jsem to střevo přestal mordovat.. a doktory.. cse.. říkám nejde už mě vytočit takže mají štěstí :D ale přetrh bych je jelikož pokud by mi ze vředů nevyskákal na čele nápis lepek, tak by na to nepřišli.. a ve finále, mě naprosto neškodného 44kg k smrti vyzáblého feťáka, teda uživatele pervitinu žádného feťáka! Budu razit cestu za legalizaci této naprosto úžasné účinné a neškodné látky! Je to stejné se vším.. A není lepšího stimulantu a bezpečnějšího, klíčová je dávka.. Nevím proč všichni okolo to tak přeháněli za to vím proč tak dopadli.. jak dopadli to si neumíte představit, jak dovedou vysoké dávky drog, zničit mozek, a do jakého pekla vás dostat.. Je toho strašně moc, ale sotva vydělám nějaké prachy, tak vytvářím dokument s celým příběhem co jsem zažil v psychiatrické léčebně.. já ... to nemáte tušení, a jen napovím, že to co se můžete dočíst ze zmatených výkřiků na různých diskuzích, je z většiny skutečně tak a je to mnohem horší, viz cimický... takové prase.. a asi mě to pomohlo v tom, že když může jeden dělat tohle, může druhÁ doslova vraždit na zakázku... dělat špinavou práci, pěkně v tichosti bez povšimnutí a ještě být za tu dobrou.. vážení, zažil jsem spiknutí nejhrubšího zrna.. a je to jediná věc která mě nahnala hrůzu..
Já doslova o vlásek unikl.. né ovlásek, Bůh mě dostal tam i zpět, a jestli znáte někoho, kdo po 3měsících užívání koňských dávek několika kombinací antipsychotik, extrémně silných antipsychotik.. tak pokud znáte někoho koho toto posílilo.. tak já ne.. a nikoho jsem ani nenašel dokonce ve světě.. na tož u nás.. vím co ty léky dělají a řeknu vám, že jsem zjistil, že pro zdraví není nic víc důležité než mozek, o tom to celé je!
Celá imunita a vše okolo, doslova ani infekci nechytíte, virus nebo cokoli, nic vám neublíží pokud máte mozek na takové úrovni.. Jelikož celé to je o tom, jak máte kvalitní a schopné myšlení, čím schopnější jste, tím lepší přehled má váš mozek nad vašim tělem, tím lépe funguje imunita.. jenže tady se bavím o něčem, co opět, znám jen hrst lidí kteří ale stejně, neprošli tímto procesem v takové intenzitě a s takovým výsledkem.. Je toho ale moc.. počkejte si až začnu vydávat ty příběhy, chvíli to potrvá, ale nepůjde to přehlídnout, věděl jsem vždy že je ve mě hodně, ale ani ve snu by mě nenapadlo že až tak moc jsem byl v nevýhodě a že se z ní lze takhle dostat.. Normálně vidím manažery, a jak vidím ty chyby co dělají, a jak je to stresuje.. tím jsem právě třeba pochopil Babiše, jak jeden člověk může být schopen tohoto a nezbláznit se.. úplně v pohodě, klíčovým je právě to naučit se ubránit stresu, né odolat, ale ubránit, že na vás vůbec nemá vliv, to je právě obtížné pro toho který zkrátka nezná.. Už je toho celkem dost..
Musím makat na sobě, nabrat urychleně svalovou hmotu, kterou nabírám aniž bych cokoli dělal začnu cvičit a úplně cítím jak rostu :D fakt :D ale konečně už se to stabilizovala, byl jsem tak nadšený že jsem byl jak vzteklý pes 32 let uvázaný řetěz.. a ten jsem urval :D A ze samé radosti ale neschopen kousat, taky z poznání.. to už dávno právě jsem nebyl.. já štěkal dost, ale nekousl ani jednou ani nenaznačil.. právě proto považuji to co si ta banda špinavců dovolila za nepochopitelný zločin, nikomu jsem nebyl nebezpečný pouze a jen jsem psal, přišel jsem zcela při smyslech podat vysvětlení, a domů se vrátil po dvou měsících ve stavu, že mě doslova rodina za 5 min 12 vytrhla ze spárů toho koncentráku ta špína na té psychiatrii, člověk před kterým bych normálně utekl, nepotkal jsem za život chladnokrevnější a nebezpečnější bezcitnější osobu, ona se normálně dívala na to, jak mě doslova před očima příbuzných zabíjejí vysoké dávky drasticky nebezpečných léků.. které nešlo odmítnout.. dovedete si mě představit? Ovšem překonal jsem sám sebe, a hlavně, i přesto jaký jsem měl na doktory názor, prostě jsem nevěřil že něco takového je možné.. oni normálně porušili všechno co mohli, rodině od začátku i mě jen lhali, a manipulovali.. když proběhl soud.. tak mě tak nadopovali, že ze mě udělali doslova hadrovou panenku, hlava spadlá dolů z huby slina a prakticky jsem o sobě nevěděl, dodnes si z toho dne pamatuji jen záblesky.. ale ani přesto jsem nevypověděl před soudem nic co by ukazovalo mou nebezpečnost, celé tohle začalo tím že jsem se vyjádřil k tomu střelci z ostravského případu, ve vzkazu v emailu takto: Že se nedivím tomu že postřílel ty lidi.. ale zároveň za to jsem rovnou psal, že neschvaluji a jasně dal najevo že nic takového od mě nehrozí.. přesto toho šmejdi od policajtů využili a horší je kolik lidí v tom je zapojeno, že je to běžnou praxí, a jedním co přinese dokument na toto téma, který mimochodem shrne celou tuhle problematiku, našel jsem si vše potřebné a dokonce i další svědky, hodlám obvinit několik vysoce postavených doktorů, právníků a hlavně ředitele, z něčeho neskutečného.. v tom je to těžké, ale né pro mě, vím co jsem zažil a vím jak to dokázat, zkrátka lidi tomu uvěří, a další se začnou ozývat jsem si tím jistý..
Poslal jsem stížnost, kde jsem jim to všechno vpálil do ksichtu a dal možnost utéct.. místo toho si mě nechali předvolat! a právě tehdy, jsem překonal sám sebe, jelikož to byla jediná věc která mě děsila, myslel jsem že když tam znova skončím už se z tama nedostanu živý.. skutečně všechno co jsem dohledal ukazuje směrem, že mým cílem bylo buď mě zlikvidovat, a nebo zmrzačit, zajistit doživotní medikaci, což sebou nese horší věci ne smrt.. Odpustil jsem všechno všem vždy, a i jim odpustil.. což nemění nic na tom, to zveřejnit a rozmazat.. Bude to velké ale trochu se to protáhlo.. ale max. půl roku a na youtube najdete dokument.. a myslím že i z dalších zdrojů se o tom dozvíte, až uvidíte, někoho... kdo je obětí stejné osoby, pochopíte o čem mluvím, raději bych umřel než skončil tak jak ten dotyčný.. Když jsem si uvědomil to celé, jak je velké a rozsáhlé, a jak kruté a bezcitné.. doslova mě to složilo, totálně odrovnalo to co jsem našel na netu potvrzuje mé nejhorší představy.. řeknu vám to narovinu, ty zvěrstva co se děly za 2sv. se dějí bez povšimnutí dodnes... ten kdo nemá zkušenost s psychiatrickou léčebnou, tak je buď psychiatry zmanipulován a zpracován.. popř. není schopen ani uvažovat o něčem takovém.. Tzn. vy všichni co máte nějakou zkušenost s psychiatrii, přehodnoťte celou situaci na základě této informace, asice že pokud máte podezření na něco divného či špatného.. tak vás můžu ujistit že je to pravděpodobně tak, proto postavte se tomu čelem a neutečte před ničím, pokud jste někoho zavrhli.. nebo cokoli.. přiznejte si to, jelikož teď to ubližuje vám a po tomhle bude ubližovat ještě víc.. Vím co píšu.. Bohužel to nutí člověka do nepříjemných myšlenek, ale nutných... pochopte to už, a to nemluvím o tom že okolo už je to jasné jak facka, domeček z karet se hroutí a všichni jsou slepí ani netuší že je to za dveřmi, doufám jen že stihnu se dát fyzicky dokupy, bude to klíčové k přežití.. A jistě, čekám kolik z vás, bude pochybovat o mém zdraví.. Mě je to úplně fuk.. tím že někdo dovede používat mozek tak jak vidíte, bez omezení.. to rozhodně není nic co by se mělo léčit, naproti tomu neschopnost přemýšlet a chatrné zdraví, by se mělo léčit nejdřív v mozku.. pokud vůbec kde jinde.. Snad jsem někoho neurazil, jelikož je velmi těžké takto psát a nikoho se nedotknout.. Přeji všem krásný den, a pevné zdraví, popř. nalezení cesty k němu. Já chtěl ale psát spíše o tom lepku, jenomže to právě nejde to jen tak vytrhnout, kontext je totiž celoživotní... Důležitější je ale ta psychiatrie, čím později to zveřejním tím víc obětí.. a to si neumíte představit, ti lidi nemají NIKOHO, NIKOHO NIKOHO! Tohle mě trhá nakusy, fakt nikoho.. policajti zas nemají psychických ani jiných kapacit se tomu postavit, právě naopak mají hrůzu z toho že by to měli se mnou řešit, a nedělám si iluze že by řešili, naopak, prvně v životě si dávám pozor na hubu, jelikož jsem pochopil tohle není sranda.. tam na tom místě se spotřebují kilogramy drahých léků denně!!! Je to továrna na smrt, zpeněžující všemožné ztracené chudáky, a taky princip léčby uživatelů drog spočívá v tom, zneškodnit je nutností celoživotní medika=Kus chodícího nemyslícího masa, které tloustne, nemocní a prakticky v drtivé většině případů tragicky předčasně strašně umírá.. A pořád jsem napsal jen špičku toho všeho..
Tak a tady vidíte, to v čem jsem nebezpečný, dovedu napsat takové věci, že do chvilky mi vyrazí dveře zásahovka, ovšem kdekoli jinde ve světě, by si to nedovolili jelikož dovedu psát, naprosto v mezích zákona ale způsobem, který je téměř horší než útok, a já myslel že když zákon neporuším nemůže se mi nic stát, ejhle sem neměl ani tušení jak to tady chodí. Možná je blbost že tohle dávám takhle na jevo.. ale to není blbost, to je VÍRA. Spíše jistota, vím .. Když mi to místo neublížilo, a naopak posílilo říkám kopejte dál, a ještě víc třeba mi díky tomu vykopete i funkční křídla nebo mě dokopete tam nahoru království .) Mějte se.. i skončit dovedu a dokonce takovým smyskem stop.