sisa píše:Mám technický dotaz. .... byla bych za anonymní palcování celkově, Nahoru i dolu, jenom číslo vedle. Zabránilo by se nařčení, že se palcuje podle kamarádství a ne podle kvality příspěvků...
..„Podle sebe soudím tebe“ ...
Skrývat se za anonymitu a tajně někomu škodit (protože právě o tohle v návrhu na možnost
anonymního ubírání bodů jiným jde
) vyhovuje jenom určitému druhu lidí.. A jestli je někdo zbabělý, a nechce, aby se vědělo, co si myslí, ať nepalcuje!! …
.. Na druhé straně je pravda, že „nepalcovat“ neřeší závist a pocity jakési „nespravedlnosti“ těch, kteří palcují jiné, ale sami palec málo kdy dostanou, protože zkrátka toho nemají mnoho co říct.. Chápu, že pro ně je nejlepší „ubírat“ úspěšným, aby ten rozdíl mezi sebou srovnali (i když by bylo mnohem čistější, kdyby palce získávali tak, že by se sami vzdělávali a získané vědomosti předávali jiným). Připomíná mi to metody Napoleona, který, jsa malého vzrůstu, rád srovnával rozdíl výšek useknutím hlavy toho, kdo ho příliš přesahoval..
Ale souhlasím s tím, že je to právě oceňování, které jak v lidech, kteří toho mnoho neříkají, tak i v těch, kteří sice říkají, ale cítí se oceňováni málo, vzbuzuje těžkou závist, nepřejícnost a pocity méněcennosti. Myslím, že pro zachování klidu na fóru by se opravdu mohl změnit způsob hodnocení. Podle toho, co jsem vypozorovala, nejvíce nepřátelství a negativních emocí vzbuzuje to, že získaná ocenění každého člena jsou vidět na první pohled. Věřím tomu, že člověka přecitlivělého na uznání, pohled na rozdíly mezi ním a tím více "úspěšným" může
rozdráždit až k nepříčetnosti, zejména, když má pocit, že je "mnohem lepší"... Mám podezření, že právě pohled na palcování jiných, vedlo k banům těch členů, kteří se prohřešili tím, že palcovali "nepravého"
Přicházím proto s návrhem, aby množství získaných i darovaných ocenění (palců) jednotlivých členů bylo skryto, eventuelně aby bylo skryto i jméno (nick) toho, kdo ocenění dal - odpadlo by tak podezírání z protěžování kamarádů i obavy těch „nesmělých“, že se ostatní členové dozvědí, který příspěvek má jejich sympatie.
Hanka.