Prošel jsem všech 2200 Lajosových příspěvků, nebo kolik jich má a nic jsem nenašel, ani co by se jen okrajem týkalo.Peter11 píše:Bůh ví kde je uklizen, přesunut, ....??
Požádat tě o nový odkaz by byla asi velká troufalost.
J.
Prošel jsem všech 2200 Lajosových příspěvků, nebo kolik jich má a nic jsem nenašel, ani co by se jen okrajem týkalo.Peter11 píše:Bůh ví kde je uklizen, přesunut, ....??
Něco podobného již tady bylo - a fukční, ale bohužel s krátkou životnostíPeter11 píše:V podstatě není potřebné žádné vnější napětí. Dá se toho docílít i prostou změnou pH. Jenom vyvíječ by byl trochu větší.
... když tě nezajímají ty náboje , tak tady to máš ještě jednou v rozepsané formě ... 2Al + 2KOH + 6H2O → 2Al(OH)4– + 2K+ + 3H2 ... (+ přidávám i odkaz na "balancer", pokud by tě třeba časem zajímaly aj hmotnosti nebo objemy ... http://www.webqc.org/balance.php?reacti ... %5D+%2B+H2 ... ) ...lajos píše:.... ty anyonty a kationty mně netankujou. Předpokládám že ta rovnice bude obousměrná
Lajoš v pohode, pre rôznorodosť je to len dobre že každý z nás má svoj prístup. Za seba k tomu môžem povedať, rádšej problémom predchádzam ako by som ich mal následne riešiť. V konečnom dôsledku práve o tom je to "V jednoduchosti je krása".lajos píše:Nechci se stebou dohadovat, nehledám proč a jak by to nešlo ale spíš obráceně kde a jak by to šlo..
Ztrátam do tepla jde zabránit.deʒa vy píše:Lajoši v jednoduchosti je naozaj krása s tým súhlasím, o tom niet pochýb ale platí to len dotedy dokjal je tá jednoduchosť na všetkých frontoch danéj linie. Žialbohu v téjto línii to neplati minimálne na dvoch frontoch. Prvou je, ak si lepšie všimneš tú rovnicu určite ti neujde i ten nenávratný úbytok "kovového" hliníka (so zvyšujúcou teplotou elektrolytu ten úbytok hliníka bude len stúpať) čo znamená uspôsobiť elektrolyzér tak aby si ho tam mohol "dolievať" a zároveň tak, aby si tie hliníkové časti pri odstavení vozidla mohol bez večích problémov z toho elektrolytu vybrať pokjal nechceš aby sa ti v ňom tie Al elektrody bez užitku "spalovali".
O2 velmy ochotne reaguje s čistým povrchom Al za vzniku Al2O3 čoho dôsledkom je niekolkonásobne zvečenie (zdrsnením) povrchu Al elektrody. Problémom ale je že na takto upravenom povrchu elektrody narastie jen odpor voči ekektrolytu rádovo. Na druhú stranu faktom ale je že v zapojenom elektrolyzéry sa pracuje s el.nábojom, ktorý dodává potrebnú energiu na permanentné narušovanie takto vzniknutej vrstvy Al2O3 z povrchu elektrodý čoho dôsledkom je okrem jej "plávajúceho odporu" aj vznik inertného zákalu v elektrolyte (Al2O3.H2O).Peter11 píše:Je třeba přijít na to proč je v "generátoru" potřebné určité množství O2.
Tady je O2 (jako plyn) nežádoucí.deʒa vy píše:O2 velmy ochotne reaguje s čistým povrchom Al za vzniku Al2O3 ktorý niekolkonásobne zvečí (zdrsnením) povrch Al elektrody. Problémom ale je že na takto upravenom povrchu elektrody rádovo narastie voči ekektrolytu jej odpor.
Přímo souvisí se zapojením elektrod.deʒa vy píše:Na druhú stranu faktom je že v zapojenom elektrolyzéry sa pracuje s el.nábojom, ktorý dodává potrebnú energiu na permanentné narušovanie takto vzniknutej vrstvy Al2O3 z povrchu elektrodý čoho dôsledkom je vznik inertného zákalu v elektrolyte (Al2O3.H2O).