Nie kazda sviecka ma odrusovaci odpor v sebe. Po dotaze u Brisk-u mi bolo povedane ze sviecka s odrusovacim odporom sa oznacuje s "R" v nazve. napr DOR 15. Takze treba si len vybrat vhodny typ (teplotu, dlzku, zavit)lajos píše:Nějak jsme v útlumu. Jsem si vzpomněl ve spojitosti se vstřikem vody a plasmatického spalování je třeba si uvědomit, když připojíte měnič 12/230V na okruh svíček (VN okruh), tak každá svíčka má v sobě konstrukčně odpor(od 1kohm až 5kohm podle typu), přívodní VN kabel také asi 5kohm. Teplotu plazmy máte šanci dosáhnout v případě že do jiskřiště nacpete nějaký výkon. V případě 10kohm zátěže na 230V se vám to nepovede. Tak že sehnat svíčkys 0 odporem a kabely vyměnit na měď stíněné. Snažil jsem se vydolovat ten odpor ze svíčky-svěrák, vrtačka-ani bohovi, je to tvrdý matroš.
Nejjlepší je vystřihnout elktrody z narezu tak aby měli dlouhý přívod a u přechodu pod víkem nádoby ho napojit na nerez šroub.
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
-
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
Re: vstřik vody
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
svíčka
To je slovo do pranice, dříve jsem četl ty jejich tabulky a ty písmenka co co znamená a R jsem si nevšímal, tak že hurá si vybrat.
zapalovací svíčka
Přátelé když vydržíte tak budu mít informace o zapalovacích svíčkách za nějakou dobu, protože člověk co to v Brisku vyřizuje je prý dlouhodobě nemocný, tak ať je zbytečně nebombardujem otázkami.
destilovaná voda
hoši-dnes většina destilované vody je vyrobena filtrací,nezbývá než si sehnat
klasicky vařenou.
klasicky vařenou.
-
- Zasloužilý člen
rozdělovač
V tom zapojení na vstřik vody (ten anglický pdf) iniciujou spínání zapalování s tím blbím relátkem a pak tam teče energie přes diody, nebo je zapojení kde přímo pův. zap. cívka zapálí jiskru a když mu dochází energie (spadne napětí pod těch 230V) tak to přebírá měnič , který je oddělený diodovým systémem směrem k rozdělovači-tak že ho výkonově nezatěžujou. Je to trochu nepraktické přebastlit celé zapalování a kabeláž,
pokud to funguje, je jedno jak to vypadá.
pokud to funguje, je jedno jak to vypadá.
-
- Zasloužilý člen
předstih
Tak že ten předstih máš upravený na těch 25-30 stupňů po horní úvrati?
Ptám se proto že by se dal motor ohřát na benzín, ze začátku pro zkoušky než se to vyřeší jinak a pak by se muselo vekslovat s tím předstihem mezi benzínem a vodou.No a aby jsme další nezpůsobili okénko do bloku.
Myslím že destilka by měla být odpařovaná voda(proto ten název) a demi voda se dělá přes soustvu různých filtrů(aktivní uhlí atd.) a podle mého výsledku by také mohla stačit.
Ptám se proto že by se dal motor ohřát na benzín, ze začátku pro zkoušky než se to vyřeší jinak a pak by se muselo vekslovat s tím předstihem mezi benzínem a vodou.No a aby jsme další nezpůsobili okénko do bloku.
Myslím že destilka by měla být odpařovaná voda(proto ten název) a demi voda se dělá přes soustvu různých filtrů(aktivní uhlí atd.) a podle mého výsledku by také mohla stačit.
- sano
- Zasloužilý člen
- Dostal: 18 poděkování
odpoved
Najlacnejšiu destilku dostanete v lekárňach. V niektorých lekárskych ordináciách majú destilačný prístroj.
Na slovensku na benzínkach predávajú aj demi aj destilovanú vodu. Na každej nádobe je riadne označenie.
Pokiaľ voda stojí dlhšie v plastových kanistroch, tak sa tam môžu vylúhovať ftaláty a potom je kvalita horšia.
sano
Na slovensku na benzínkach predávajú aj demi aj destilovanú vodu. Na každej nádobe je riadne označenie.
Pokiaľ voda stojí dlhšie v plastových kanistroch, tak sa tam môžu vylúhovať ftaláty a potom je kvalita horšia.
sano
-
- Zasloužilý člen
alternátor a rozdělovač
Aby jsme nezatěžovali zbytečně aku a kupovali "jen" silnější alternátor na tu spotřebu pro měnič, byla by zajímavá alternátorová jednotka 12/230/400V 3kW na této adrese http://www.itec-sro.cz/product.aspx?ctd=31 , neměl jsem čas z nich dolovat cenu, je to i svářečka 185 A.
Jestli budeme napojovat měnič přímo do rozdělovače, možná moc dlouho nevydrží- je tam mosaz kontakt a uhlíky a mezi nima přeskakuje jiskra, omezuje přenášený výkon a časem ty velké proudové pulzi budou odrthávat materiál z kontaktů (zvětší se vzdálenost) a bude se zhoršovat energetický přenos. Je to systém pro přenos vysokým napětím a malým proudem. Teoreticky se zdá výhodnější iniciovat jiskru vysokým napětím(klas. zap trafo) a přes dioudu dotlačit energii z měniče.
Dík za údaje postihu.
Jestli budeme napojovat měnič přímo do rozdělovače, možná moc dlouho nevydrží- je tam mosaz kontakt a uhlíky a mezi nima přeskakuje jiskra, omezuje přenášený výkon a časem ty velké proudové pulzi budou odrthávat materiál z kontaktů (zvětší se vzdálenost) a bude se zhoršovat energetický přenos. Je to systém pro přenos vysokým napětím a malým proudem. Teoreticky se zdá výhodnější iniciovat jiskru vysokým napětím(klas. zap trafo) a přes dioudu dotlačit energii z měniče.
Dík za údaje postihu.
-
- Zasloužilý člen
svíčky
bacha na svíčky, včera jsem kupoval kus a Brisk neměli jen Eqiem. Prodavač vyhledal ekvivalent pro N17Y, obousměrně zkontroloval katalogy že má správnou náhradu a já blb jsem neměl sebou měřáček, tak že dnes to můžu vrátit -má 4kohm odpor.
uvřený motor
Prosím tě co znamená uvřený motor?? uvařený jako uvařený, propálené písty, díra v bloku, prosím napiš požkození tvého motoru.
-
- Stálý člen
- Dostal: 1 poděkování
elektrolýza
Tak mně napadá proč se zabývat Meyerovou elektrolýzou, ona i normální elektrolýza je učinná kolem 85% - 99%, zkoušel jsem to zp10 a po nasypání sody do vody z vodovodu nebo destilky se mi odpor zvedne na 4A- 7A (záleží na počtu připojených elektrod a jejich vzdálenosti, čim blíže tim větší spotřeba proudu a větší množství plynu), zkusil jsem připojit samotný zdroj k elektrodám a výsledek uvolnění plynu a odpor byl stejný jako se zapojenym zp10, ono najít správnou dobu pulzu, sílu a rezonanci je bez použití počítače s možností přesného nastavení skoro nemožné, natož s potenciometry. Našel jsem že 1m3 (kubík) je obyčejnou elektrolýzou uvolněn při spotřebě 4,6kW. Takže dát si do auta nádržku s objemem kolem 5l stlačit do ní 50l plynné směsi, přidat navíc alternátor (nebo vyměnit) tak aby jsme se stávajícím odběrem navýšily přeměnu pohybové na elektrickou o 2kW a hurá na cesty. Do nádrže s elektrolytem není potřeba dolévat kyselinu, sodu ale pouze vodu.
reaktor-rezonance
Co zkonstruovat reaktor tak, aby se jímal jen vodík a ten hnát do motoru.
Při rezonanci může vzdálenost elektrod být značná a separace vodíku by
mohla fungovat-pouze zvolit vhodnou konstrukci reaktoru s ohledem na
rezonanci. Dále jsem si všimnul, že při rezonanci dochází k poměrně
velkému nárůstu energie oproti dodávané-pokud je obvod špatně naladěn,
tak Vám něco zněj odejde do nenávratna. Problém je v odčerpání energie z
obvodu aniž by se rozladil. Proto doporučuji koumat i tímto směrem-energie
získaná je přímo elektřina a co s ní, už každý víme.
Při rezonanci může vzdálenost elektrod být značná a separace vodíku by
mohla fungovat-pouze zvolit vhodnou konstrukci reaktoru s ohledem na
rezonanci. Dále jsem si všimnul, že při rezonanci dochází k poměrně
velkému nárůstu energie oproti dodávané-pokud je obvod špatně naladěn,
tak Vám něco zněj odejde do nenávratna. Problém je v odčerpání energie z
obvodu aniž by se rozladil. Proto doporučuji koumat i tímto směrem-energie
získaná je přímo elektřina a co s ní, už každý víme.
-
- Zasloužilý člen
20 kV Mosfet
Vypadá to jako zjednodušené schema od Ronalda Classena, nechci chytat za slovíčka ale ten Fet není 20kV ale spíná zapalovací cívku do auta na kterého sekundáru je 20kV-jen aby někdo nepadl v omyl. Moc jsem to nepochopil , vypadá to tak že toto zapojení používá ke spálení vodní páry místo měniče 12/230V. Co myslíte? A dále nevím co myslí s tím časováním 360 anebo 720 stupňů?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.