Na "nesmrtelný" filtr pro vysoké teploty a chemickou odolnost s oblibou používám skleněnou tkaninu, a to buď tu řidší co se používá na laminování lodí a nebo hustší co jsem kdesi zjískal.la píše:Jestli můžu napsat ,tak bych ten vyvíječ proplachoval neustále čerpadlem a do oběhu před čerpadlo bych zařadil filtr na sraženiny a chlazení elektrolytu ,mě se osvědčila při podstatně nižším výkonu provozní teplota 40 až 60°C, elektrolyzér mám neustále zavodněný a plyn odebírám z nádoby která je umístěná vedle elektrolyzéru. elektrolyt totiž hodně ze začátku po namíchání pění a v nádobě vznikají sraženiny (velké cucky ) které jsou elektricky vodivé a způsobují tím patrně značnou neefektivitu a větší ohřev elektrolytu mezi elektrodami . Neznám ale žádný filtr mimo písek který by vydržel KOH. Možná by stačilo KCl .
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: Efektivní elektrolýza
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
hned.cz/c1-64501140-nafta-z-vody-a-vzduchu-nemecka-firma-s-podporou-audi-stavi-energetiku-na-hlavu?utm_source=atlasHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-4
nafta z vody...za použití elektrolízy. ..matin11
nafta z vody...za použití elektrolízy. ..matin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
martine, martínku-ta adresa se ti moc nepovedla
http://archiv.ihned.cz/c1-64501140-naft ... u-na-hlavu
http://archiv.ihned.cz/c1-64501140-naft ... u-na-hlavu
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Lájo dííík za opravu, víš jak jsem na tom s internetem...no hlavně že se to dostalo mezi lidi....
kdo to četl, tak mě zaujalo, že provádějí elektrolizu z páry resp něčeho podobného....ví někdo nějaké podrobnosti??? celý postup je více nežli zajímavý a .....zdroj bastlení pro nás....zdravím Ilema ... martin11
kdo to četl, tak mě zaujalo, že provádějí elektrolizu z páry resp něčeho podobného....ví někdo nějaké podrobnosti??? celý postup je více nežli zajímavý a .....zdroj bastlení pro nás....zdravím Ilema ... martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Vypadá to na průmyslový technologický postup, v dílně a garáži se to nezdá praktické
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Tady o tom něco je - strana 22.
Abych pravdu řekl, úplně jsem to nepochopil.
Pokud to budete číst celé, berte to s rezervou, má tam chyby, a to dost fatální. Nechápu, jak to, že na to oponent nepřišel. Podívejte se, jak třeba počítá plochu elektrod (strana 33). Přesto jí experiment vyšel dle teorie
Pokud to budete číst celé, berte to s rezervou, má tam chyby, a to dost fatální. Nechápu, jak to, že na to oponent nepřišel. Podívejte se, jak třeba počítá plochu elektrod (strana 33). Přesto jí experiment vyšel dle teorie
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 85 poděkování
- Dostal: 173 poděkování
http://www.proelektrotechniky.cz/obnovi ... oje/30.phpIlem píše:Tady o tom něco je - strana 22.
Výpočty které tam provádí jsou zcela zbytečné (plocha elektrody, odpor elektrolyzéru a "potřebný" proud). Navíc při výpočtu odporu elektrody tuším používá měrný odpor pro měď. Ve výsledku je jenom potvrzen vývin plynu dle Faradaye.
-
- Zasloužilý člen
http://www.mmspektrum.com/novinka/preby ... -plyn.htmllajos píše:Vypadá to na průmyslový technologický postup, v dílně a garáži se to nezdá praktické
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ne tak docela. Jestli se nemýlím, proud počítá jen jednou, ale má tam 5 sekcí, takže proud by měl procházet 5x, ... 5x víc plynu. Už se mi to nechce hledat, je to dávno, co jsem to četl. Těch chyb je tam víc. Chtěl jsem z toho vycházet při návrhu elektrolyzéru a místo toho jsem přišel na ty chyby.Peter11 píše:Ve výsledku je jenom potvrzen vývin plynu dle Faradaye.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Počítal jsem to zhruba bez teplotní závislosti při pěti sekcích a vyšlo mi to při 20A cca 1,14 l/min.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
- jde to i s TTL, ale musí to být hradlo se Schmittovým KO na vstupu ... např. XXx413, XXx414, XXx419, XXx424, XXx4132, atd. ...Ilem ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=139693#p139693 píše: .
První hradlo funguje jako oscilátor a druhé jako tvarovač pulzů. ....... Mám to vyzkoušené. Když se místo R dá logaritmický potenciometr, dají se s jedním kondenzátorem nastavovat frekvence od Hz až po MHz. Hradlo libovolné negující, takže NAND, nebo NOR, případně prostý invertor. Musí to být CMOS, s TTL to nejde. Je to jednodušší, než 555, ale umí to jen střídu 1:1.
- umí i jinou střídu, stačí když se řídící odpor nahradí paralelní kombinací "dvou odporů s diodami v sérii, opačně orientovanými" (jeden R potom řídí rychlost nabíjení C, druhý pak jeho vybíjení), ... popř. analogicky jedním odporem s diodou v sérii + k tomu paralelně připojeným paralelním odporem ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo, máš pravdu, nechtělo se mi to tak dopodrobna rozepisovat
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
Moje oblíbené zapojení na ovládání čehokoliv s obvodem 4093.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Peter11 dne pon 19 říj 2015 9:09, celkem upraveno 1 x.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Petře, máš chybku ve schématu, viz propojka mezi Ucc a IC1,2 ... neb s ní to fakt (jako PWMko) fungovat nebude ... ...Peter11 píše:Moje oblíbené zapojení na ovládání čehokoliv s obvodem 4093....
- antiparalelní dioda připojená k žárovce nemá opodstatnění ... měla by smysl pouze s indukcí ...
doporučení: ... ačkoliv je 4093-ka typu schmitt, přesto je vhodné vstupy nevyužitých hradel ošetřit (několika kilovým rezistorem zapojeným vůči Ucc, popř. je alespoň připojit k plusu nebo nule) ...
... ... Anri ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
-
- Zasloužilý člen
Samozřejmě máš pravdu. Už je to opravené. Dioda u žárovky být nemusí, ale motorek se mi nechtělo kreslit. U svářečky to funguje na posun drátu už několik let.