Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Godzila - všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Godzila - všeobecná diskuze

Příspěvek od Ilem »

A(&F) píše:
Ilem píše:Ony se tady s godzilou svezly také elektrody na Zapper. Tím vyvstala debata o materiálu elektrod. Jinak souhlas. Na Gotzilu je to jedno.
... :shock: ... Ileme, ... ty jeden inženýre, ... to doufám nemyslíš vážně!!!
Připomenu, že u gotzily se jedná o proudy v řádu desítek mikroampér na čtverečný palec. Jistě jednoduchou aplikací Faradayova zákona elektrolýzy dokážeš sám spočítat, kolik iontů kovu se do těla tímto způsobem dostane. Jsem přesvědčen o tom, že snědením jedné polévky obyčejnou polévkovou lžicí, pokud má člověk v puse alespoň jednu plombu, do sebe dostane víc kovových iontů, než aplikací godzily. Jedn můj kolega vždy říkal, že: "Nejhorší smrt je z vyděšení". Tak se snažím předcházet zbytečném děšení ostatních. Takže ano, u mozily je to jedno, protože iontů se do těla dostane naprosto zanedbatelné množství. Navíc to, co spočítáš faradayovým zákonem je strop, který je možno dostat. Ony opravdu ty ionty si náboj umí předávat. Než iont kovu proleze až na kůži, skutečně to nějakou dobu trvá. Nebo chceš tvrdit, že ionty kovu se v houbičce pohybují rychlostí proudu? (blízkou rychlosti světla) Nechce se mi věřit, že NAVAR by o tomhle nevěděl. Že ionty chlóru také nejsou to pravé ořechové je pravda, ale to už nemá nic společného s materiálem elektrod.
Ale kdo to chce mít super extra, ať používá stříbro. Bude mu to navíc regenerovat tkáně.
Naposledy upravil(a) Ilem dne čtv 29 říj 2015 23:20, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše: nedlužil na koho si vzpomene.
Slávku, tohle už je hodně pod pás :bad:

"Dum spiro spero"
Ciceron
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Tak mi to nedalo a podíval jsem se na pohyblivost iontů. Sice silně závisí na hustotě a teplotě elektrolytu a také na velikosti elektrického pole, pro tento účel bude stačit, že je to zhruba 0,02mm/s. Při tloušťce polštářku 1cm by to tedy prvním iontům kovu trvalo 500s, než by dorazily na pokožku, ale pouze tehdy, pokud by v polštářku nebyly žádné překážky.
Jenomže polštářek je porézní a ionty se musí, ať se to Anrimu líbí, nebo nelíbí, proplétat mezi póry polštářku, který je jinak nevodivý (zpomalení pohybu se dá jednoduše demonstrovat tak, že se polštářek dá do cesty volně tekoucí vodě). Myslím, že hodně střízlivý odhad je, že dráha iontů se tím protáhne minimálně 10x. A máme tu téměř 1,5 hodiny, než první iont kovu dorazí na pokožku. Přitom nelze předpokládat, že ionty drží nějakou linii, jako vojáci. Po této době dorazí první iont a jejich intenzita bude stále stoupat, dokud dokonale nenahradí všechny ionty Na a CL v polštářku, což pravděpodobně bude trvat dalších několik hodin. Teprve potom bude počet iontů kovu vstupující do pokožky stejný jako ten, který se uvolní z elektrody, ten který odpovídá Faradayovu zákonu elektrolýzy.
To jen tak pro jednoduchost. Jinak je děj mnohem složitější. Například jsem zcela pominul míru disociace roztoku, rekombinace, iontovou výměnu, ...

Takže znovu, i se svým vysokoškolským diplomem a s plnou vážností tvrdím, že u Godzily je z pohledu iontů kovu vstupujících do těla jedno, jaké elektrody se použijí, protože množství kovových iontů při včasné výměně houbičky je naprosto zanedbatelné. Ani po hlubší analýze mi nezbývá, než souhlasit se Slávkem. Anri, ve fyzice pro 9 třídu se toto asi nedozvíš, což omlouvá tvůj výpad.
Naposledy upravil(a) Ilem dne pát 30 říj 2015 0:07, celkem upraveno 1 x.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Gottžíla - všeobecná diskuze

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:
A(&F) píše:... :shock: ... Ileme, ... ty jeden inženýre, ... to doufám nemyslíš vážně!!!
Připomenu, že u gotzily se jedná o proudy v řádu desítek mikroampér na čtverečný palec. Jistě jednoduchou aplikací Faradayova zákona elektrolýzy dokážeš sám spočítat, kolik iontů kovu se do těla tímto způsobem dostane.
... :roll: ... právě že jsem si to spočítal ... poté , co jsem si změřil procházející proud ... :| ... jinak bych tu zde již delší dobu "neprudil" o nějakém možném nebezpečí ... :? ...
Ilem píše:Jsem přesvědčen o tom, že snědením jedné polévky obyčejnou polévkovou lžicí, pokud má člověk v puse alespoň jednu plombu, do sebe dostane víc kovových iontů, než aplikací mozily.
... jo, přesvědčený můžeš být, ale ... i přestože je dle Beketa kombinace (Ag/Hg + Fe/Ni/Cr) poměrně dobrým elektro chemickým článkem (v ideálním, hodně kyselém prostředí až 1,42V = Cr-0,56V to Hg+0,86V, ale spíše jen 1,36V při Cr-0,56V to Ag0,80V ), tak si, prosím, nakresli pohyb iontů v "elektro obvodu" složeného ze lžíce a kovové plomby (plus nějakejho teho elektrolytu, ať již tekutýho nebo obsaženýho v jídle) ... nakresleno?? ...... ty, poslyš, a neschází ti tam náhodou ještě něco podstatného?? (aby z toho všeho vznikl článek se schopností uvolňovat ionty kovů) ... ;) ... íííííííííííííííííííííí ... :D ...

... + spočítej si ještě možný max. proud, který je schopen poskytnout výše uvedený článek (při své ploše, především té plomby), atd. ...

... navíc i pokud by se z příboru při jídle uvolnil nějaký ten iont kovu (což nejvíce hrozí jedině tehdy, pokud se na přímo, popř. téměř na přímo, lžící dotkneš kovové plomby), tak sice může dojít/posléze dojde k jeho vstřebání do krevního řečiště, do sliznic, atd., ale na rozdíl od godzily (při jejím vypnutí) nezůstane "viset na půl cesty" ... + "násilně" se netransportuje "dovnitř buňky" (zjednodušeně řečeno) ..... i v tom je taktéž velký rozdíl ...

... mmch, ionty se ze lžíce uvolňují aj těm lidem, co žádné kovové plomby nemají (a z plomby se rovněž uvolňují) i v okamžiku, kdy zrovna nic nejí (teda pokud zrovna nechrápou s otevřenou hubou a tím pádem jim dosucha neoschly zuby ... :laugh: ) ...... shrnuto = kovové plomby nebo nerez příbory v puse taktéž nejsou dvakrát dobrý nápad, ať již samostatně nebo dohromady ... nebo snad ne?? ... (ale to už jsme tematicky hodně OoT)

... Ile, myslíš si ještě, že to poukázání na nerezovou lžíci + amalgámovou plombu bylo správnou argumentací pro "obhajobu" godzily, vybavené nerezovými elektrodami (vyrobených z laciných obraceček pochybné kvality "made in China", pořízených od "vjetví" na tržnici)?? ... :ewhistle: ...

... jinak předpokládám, žes myslel godzilu (a ne mozilu nebo gotzilu ... :evil: ... ;) ) ...
Ilem píše:Takže ano, u mozily je to jedno, protože iontů se do těla dostane naprosto zanedbatelné množství.
... :enaughty: :enaughty: ... na to, aby ti iont Cr nebo Ni poškodil dajakou DNA (jenž se pak zvrhne v bujení) stačí i jeden jediný, který se nevhodně/správně trefí ..... stačí jedna jediná poškozená buňka ... neb právě takto totiž rakovina začíná ... :| ...
Ilem píše:Než iont kovu proleze až na kůži, skutečně to nějakou dobu trvá.
... pomineme-li to, že i to lze samozřejmě spočítat, tak schválně, co myslíš, ... jak dlouho to trvá?? ...... je to v sekundách, v minutách nebo hodinách?? ...... hele, udělej si pokus ohledně rychlosti iontů kovů ve vlhkém prostředí ... např. obdobou papírové elektroforézy / papírové chromatografie (doplněno: ale namísto papíru použij zde doporučovaný materiál elektrod, tj. látku, žínku, houbičku, atd.), za použití vhodného činidla, jenž bude reagovat s kovem z rozpouštěné anody ... myslím, že budeš vuééélmi hodně překvapen ... myslím, že budeš dokonce :shock: -ován ...

... takže ano, Ileme, ty inženýre jeden ... :? ...

... Anri ...

---------
PeS: ...
Ilem píše:Ale kdo to chce mít super extra, ať používá stříbro. Bude mu to navíc regenerovat tkáně.
... jsi vážně přesvědčen, že všeho moc v tomto případě nemůže škodit ?? ... :ethink: ...... :dknow: , jenom se zamýšlím ... a klidně o tom i podiskutuji ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Gottžíla - všeobecná diskuze

Příspěvek od Ilem »

A(&F) píše: PeS: ...
Ilem píše:Ale kdo to chce mít super extra, ať používá stříbro. Bude mu to navíc regenerovat tkáně.
... jsi vážně přesvědčen, že všeho moc v tomto případě nemůže škodit ?? ... :ethink: ...... :dknow: , jenom se zamýšlím ... a klidně o tom i podiskutuji ...
Najdi si práce pána, který se jmenoval, tuším, Robert C. Beck. Zabýval se tím, jak je možné, že některým obojživelníkům dorůstají celé části těla. Zjistil, že pomocí stříbrných elektrod to jde do jisté míry i u člověka. Celkem úspěšně dokázal nechat člověku dorůst useknutý poslední článek prstu. Já jsem si to nevymyslel, jen si nejsem jist jménem toho člověka. Já si ty Becky a Beckery poněkud pletu.

Na lžíci v puse ti odpovím jednoduše. Z dálkového ovladače od televize vyndej na chvíli 9ti V baterii a udělej jednoduchý pokus. Vezmi dva složené kousky ubrousku namočeného do slané vody (jako u Godzily) a přes ně si přilož baterii třeba na ruku, tak aby každý ubrousek byl pod jedním pólem a vzájemně se nedotýkaly ( při troše šikovnosti to zvládneš). Potom se stejnou baterií dotkni jazyku, bez ubrousků. Myslím, že rychle pochopíš rozdíl. Na jazyk můžeš použít NiCd článek, který má 1,4V, aby ses přiblížil napětí mezi plombou a lžicí. I tak poznáš rozdíl.
Můžu se tě zeptat, čím jíš, když se bojíš každého jednotlivého iontu? Pokud žiješ jinak zdravě, měla by tvoje Cr nebo Ni potrefená buňka spáchat Apoptózu, čímž by k rakovině dojít nemělo. Pokud však máš mitochondrie obsazené OH radikály, pak je strach na místě.

Na zbytek jsem ti v podstatě odpověděl v předchozím příspěvku Za překlepy se omlouvám, jsem poněkud unaven, stěhoval jsem tchýni (naštěstí ne k nám).

Edit: tak ne byl to přesně ten druhý - Becker. Přikládám jeho patent.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Najdi si práce pána, který se jmenoval, tuším, Robert C. Beck
... Beckera (kterého SDK zmínil naposledy na předchozí straně ;) ), jsme s "bývalým kamarádem" Slávkem kdysi poměrně důkladně probrali ze všech možných stran ... dále pak s Habanou, atd. ... takže jeho dílo je mi vcelku důvěrně známé ...... spíše jsem chtěl pokecat, co dalšího negativního (krom argyrie) by mohla způsobit přemíra stříbra v organismu ...

jinak jsi mě v předchozím několikrát fakt dobře pobavil ... měl jsem chvílema pocit, jakobys úplně zapomněl, čím se vlastně živím:
> při troše šikovnosti to zvládneš ... :laugh: :laugh: ... 1206 i 0805 běžně pájím hrotovkou (někdy i bez pasty) ... oči i ruce chválabohu zatím slouží dobře ... ;) ...
> Z dálkového ovladače od televize vyndej na chvíli 9ti V baterii a udělej jednoduchý pokus. ... Potom se stejnou baterií dotkni jazyku ... sry, ale Tesla Color už doma nemám ... :D ... devítku bych tak musel jedině vysápnout z měřáku, ale proč bych to dělal, když (což je ti doufám jasné), k výbavě mého pracovního stolu (předpokládám stejně jako toho tvého) patří stabilizovaný zdroj, ... nehledě, že jako elektronik dobře vím, jak na jazyku "chutná" devítivoltová (i jiné) baterie, jaké jsou na nich dosažitelná napětí (na rozdíl od nominálních) ... ;) ...

... k tý nerez lžíci ... chtěl jsem tě (tím nakreslením schématu) dokopat, aby sis uvědomil, že aby tekl proud, obvod musí být uzavřen... podumej, kudyma všudyma to musí projít, aby vznikl článek, aby se začaly ze lžíce houfně uvolňovat ionty ... neb napětí není vše ... to "íííííííííííííí" mělo znamenat proud ... :D ...... a pokud přijedeš na setkání (i přes jarní rozepře tě vcelku rád uvidím), tak se během přednášky seznámíš i s jedním z letošních patentíků, z oblasti tak trochu jiného napěťového článku (jenž "vznikl" během brainstormingu s Navarem ... :) ) ...

... k ostatním věcem se (možná) ještě později vrátím ... např. k tomuto ...
Ilem píše:z pohledu iontů kovu vstupujících do těla jedno, jaké elektrody se použijí, protože množství kovových iontů při včasné výměně houbičky je naprosto zanedbatelné
... versus ...
A(&F) píše: na to, aby ti iont Cr nebo Ni poškodil dajakou DNA (jenž se pak zvrhne v bujení) stačí i jeden jediný, který se nevhodně/správně trefí ..... stačí jedna jediná poškozená buňka ... neb právě takto totiž rakovina začíná ...
... nicméně, abychom to nějak uzavřeli ...

- v žádném případě se zde nijak nesnažím zpochybnit účinky či prospěšnost godzily (jak se zde trapně marně snaží podsunout SDK) ... ani si přivlastnit jakékoliv zásluhy a dělat ze sebe "kofra" (jak mě nazvalo to "nízké stvoření" ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... ra#p140476)
- pouze jsem upozornil na reálnou možnost (až závážného) poškození zdraví při použití elektrod ze zcela nevhodných kovů či slitin ... (kdy spoléhat se na indikaci zbarvení vícevrstvého obalu elektrod je naprosto nedostatečné, jelikož první ionty kovů do těla vnikly již dávno předtím, než se viditelně zabarví nižší vrstvy obalu) ...
- a jelikož mi silně vadí, když kdokoliv (ať již z neznalosti nebo z jiných důvodů, třeba jen protože se nedokáže podívat "za roh") bagatelizuje jakékoliv záležitosti týkající se zdraví, tudíž se ptám: ... "proč zbytečně riskovat?!!!!" ... proto všechno jsem v dobré víře navrhl několik možných materiálových variant elektrod ... + těm, co rádi nově zkoušejí technologie, jsem nezištně nabídl i možnost si bezpečné Sn elektrody vyrobit doma za minimální náklady (dodáním ne zcela běžně dostupných chemikálií, pomůcek, know-how, ale i lacinějším dopravným, atd.) ... což však bylo "uzurpátorem pravdy" ihned opět zneužito k útoku na mou osobu ... :ewhistle: ...

...takže jak napsal Lajoš :good:, ... "nechť si každý vybere, co je mu bližší" ... "nechť si každý věří komu chce" ..... ale slibuji, že i nadále (neberouc si žádné servítky) nepřestanu natvrdo upozorňovat na překroucené, nepravdivé, nepřesné, atd., různé "bláboly a výmysly", ať už to bude od kohokoliv, ať už se to bude týkat čehokoliv, byť na první pohled "sebegeniálnějšího" ... v této souvislosti budu především podloženě upozorňovat na možná zdravotní rizika / varovat před možnými dopady na zdraví (jak se stalo např. ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=122199#p122199 ) ...... neb i minimální rizika jsou stále riziky (mnohdy navíc časem přerůstajíc v rizika nemalá) ...

... a pokud mě u toho někdo bude nevybíravě napadat, vrátím mu to stejnou měrou ...

... :bye: ... Anri ...

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše:... Třeba si vysterilizuj hlavu kysličníkem uhličitým jak bramboru, nebo ty svoje močovzorky. Možná se pak začneš i chovat slušně.
... sorry, ale nebudu se slušně chovat k někomu, kdo mě (byť pod vlivem dvou propojených centrálních molekul uhlíku, obehnaných pěti vodíky + jedné z boku připojené OH skupiny (což ho však neomlouvá)) nazval "hovadem" a "lidskou troskou", jsa naplněn pocitem nekonečné moci, byl o mě ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=138569#p138569 schopen (krom dalšího) napsat něco takového:
Slavek Krepelka ve píše:Tyhle lidský trosky si pouze vyžadují pozornost za každou cenu, jen aby se opájely pocitem, že něco znamenají. Lhaní v jakékoliv podobě je jim nikoliv otázkou svědomí, ale nástrojem budování vlastní masky a nejde-li to zásluhami, pak definitivně očerňováním schopnějších. Pokud jim spadne "image", tedy vlastní představa o tom, co si o nich druzí myslí, zvláště pak byla-li vykoupena velikou pílí, nezbyde nic než pytel hoven natlakovaný k prasknutí. Pak to z nich takhle lítá jak z "podělaného" hovnocucu všema dírama.
(přestože tím pouze de facto přesně popsal sám sebe)

... báááj ... Anri ...

---------------------
HaF: ... SDK, pokud bys měl zase chuť se do mě neurvale trefovat, tak máš jedinečnou šanci ... neb k rusáčkům, slimejšům a další havěti před půldruhým měsícem nově nedopatřením přibyli larvy Zavíječe voskového (Galleria mellonella Linaeus), před časem jsem si totiž domů přinesl z lesa část v trávě popadaných pláství divokých včel (po zásahu bleskem se rozlomil strom v místě dutiny, kde měly hnízdo) ... takže je krmím voskem a přilepšuju jim trochou medu ... ;) ... už se mi vykulili aj první motýlci ... lepší jak akvárko s rybičkama ... :) ...

zajímavost: ... dospělci vnímají kmitočty až o frekvenci 300 kHz ... :shock: ...... a na Ukrajině se tinktura z larev používá pro léčbu TBC ...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

OK, uzavřeme to, jisté malé nebezpečí iontů Ni a Cr do těla existuje, těžko to měřit, zda je větší, menší, či srovnatelné s běžnou expozicí žijícího člověka, který jí nerezovým příborem, vaří v nerezovém nádobí, dýchá vzduch, kde je toho také plno,... takže je na každém, co si vybere, materiálu pro přemýšlení, myslím, dostal dost.
Mimo téma (offtopic)
pokud si myslíte, že to vyřešíte používáním plastového nádobí, jste na omylu. Budete do sebe dostávat PCB, vtaláty a jiné srágory. Těžko říct, co je horší

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Godzila - elektrody ...

Příspěvek od A(&F) »

... minule jsem chtěl vypíchnout i jedno prazvláštní tvrzení od SDK, ale nechal jsem si ho ještě trochu uležet v hlavě ... :spirit: ...
Slavek Krepelka píše:.... Nerezové elektrody mají tu nesmírnou výhodu, že na negativní elektrodě se elektrolýzou vylučuje i železo ve své čisté formě, které v obalu oxiduje na obyčejnou, klasickou rez, jejíž skvrny v případě několikavrstvého obalu jasně poukazují na to, do jaké miry byl obal prostoupen produkty elektrolýzy, a indikuje, kdy je záhodno obal elektrody vyměnit.
... :ethink: ... hmmm, ... a odkdy na katodě dochází k oxidaci?? ... :D ...

... dobrá, zkusme tedy věřit Křepelkovi, že na katodě (jak napsal: "na negativní elektrodě") se mu vylučuje železo ...... ale odkud by se tam vzalo?? ... :dknow: ...... mno (pokud správně fungují fyzikální zákony a není tam jiná fičura ;) ), mělo by šanci se tam přemístit jedině z anody (tzn. z kladné elektrody) .... ale to by ty ionty železa musely podniknout nesmírně namáhavou a předlouhou cestu: ... uvolnit se z "kladné elektrody", projít jejím ochranným povlakem, prostoupit kůží do těla, potom prolézt všemi tkáněmi (co stojí v cestě), opět kůží vystoupit ven z těla, projít ochranným obalem katody a vyloučit se na ní .... což je samozřejmě blbost, k tomu by mohlo dojít až po mnoha desítkách minut (nebo při dlouhodobě neměněných obalech) ... nabízí se však jiné (pravděpodobnější) vysvětlení ...

... co když se tam opravdu železo Křepelkovi vylučuje?? ... :idea: ... s tím, že jeho zdrojem není anoda (kladná elektroda), ale přímo lidské tělo, jelikož to také obsahuje různé kovy (včetně železa) ve formě rozpuštěných solí a chová tak jako elektrolyt ... :arrow: ... tudíž po zapnutí godzily (po přiložení elektrod / po připojení napětí / zkrátka po uzavření el. okruhu) se zákonitě všechny kovy z tkání mezi elektrodami dají houfně do pohybu směrem ku záporné elektrodě, na které se (po jejím dosažení) budou vylučovat (poté co prolezou ven kůží i ochranným obalem) ...... co ty na to, Ileme ?? ... mohlo by docházet k takovéto elektrodepozici ?? ...... není náhodou nakonec godzila i "zlodějem kovů" z těla??? ... ;) ...... kdy možná (že s anodou z bezpečného kovu, tj. z Pt, Au, Ag, Ti, Sn, atd. / nebo při dostatečně tlustém obalu elektrody na plusové straně) by pak "mohla" fungovat aj coby "detoxikační přístroj" ...... tedy pomineme-li, že krom těžkých kovů z exponovaných tkání zároveň částečně odstraní i užitečné biogenní kovy a polokovy, tedy Fe, Mg, Ca, Mn, Zn, Cu, Se, Si, B, K, atd., stejně tak i ionty dalších, pro tělo důležitých prvků) ...... nejvíce "vyčištěné / vyprázdněné oblasti" (se sníženým obsahem látek) by se potom měly logicky vyskytovat v místě, kde je přiložena kladná elektroda ... i pouze několik málo desítek sekund by v tom místě mělo stačit k "vyčištění" kůže i tkání pod ní (plus tam bude zvýšená koncentrace Na+, jenž tudy vstupuje do těla z NaCl vlhčícího roztoku, popř. z potu) ..... naopak, na druhé straně, v místě "výstupu" (v místě přiložené záporné elektrody) by potom mohla být větší kumulace prvků, jenž tamtudy proud "táhl z těla ven" (plus zároveň zvýšená koncentrace iontů chloru, které tudy z vlhčícího roztoku vstoupily do těla) ...

... :smoke: ... Anri ...
Naposledy upravil(a) A(&F) dne sob 31 říj 2015 14:06, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

A(&F) píše:...... co ty na to, Ileme ?? ... mohlo by docházet k takovéto elektrodepozici ?? ...... není náhodou nakonec godzila i "zlodějem kovů" z těla??? ...
To si nemyslím. Možná si Slávek jenom spletl anodu a katodu. Ionty kovu pak reagují s potem a vzniká flek. Ono něco málo se uvolňuje i z katody, ale nejsou to pravděpodobně kysličníky, ale hydroxidy kovů. Nevím přesně, chemie nikdy nebyla moje silná stránka. Jen moje pozorování ukazují na to, že něco málo se uvolňuje i z katody a má to úplně jinou barvu, než to co se uvolňuje z anody. U stříbra, když jsem to nechal běžet dlouho s velkým proudem, měla jedna elekroda šedý a druhá hnědý povlak. Ale už nevím, která byla která byla která.
To, že i z těla musí putovat ionty, aby se obvod mohl uzavřít je neododiskutovatelná skutečnost. Ke katodě půjdou ionty kladné a k anodě ionty záporné. Ale nemyslím si, že by Godzila kradla kovy z těla. V drtivé většině to budou ionty různých solí, což může skutečně mít detoxikační vliv. Jestli ony ty ionty nakonec nebudou ionty například solí kyseliny močové, která způsobuje třeba bolesti kloubů. Tímto způsobem by Godzila mohla celkem úspěšně tyto bolesti odstraňovat. Určitě by se našlo mnoho dalších příkladů. Takže ano, souhlasím s tím, že Godzila může organizmus detoxikovat, ale že by byla zlodějem kovů,... to možná, kdybychom byli roboti. Godzile je jedno, jakými ionty uzavře elektrický obvod. Bude to víceméně podle toho, jak jsou procentuálně zastoupené v organizmu. Velkou roli bude hrát i to, jak moc jsou které ionty v organizmu vázané. Předpokládám tedy, že víc se budou uvolňovat různé usazeniny, než ionty poevně vázané v buněčné struktuře. Vzhledem k tom, že kovy jsou zastoupené stopově, bode i množství iontů kovů z těla v obvodu stopové. Nakonec ty Slávkovy fleky na houbičce moho být něco zcela jiného, co se vyloučilo přímo z těla a reaguje to s NaCl. Pak by to mohlo být i na katodě. Nicméně, stále to může indikovat potřebu výměny houbičky, takže nic proti ničemu.
Anri díky, přivedl jsi mě na nový pohled na Godzilu. Takhle opravdu může fungovat.

Pokud s tím někdo nesouhlasí, jsem ochoten o tom polemizovat. Je to okamžitý nápad, který jde z hlavy rovnou do klávesnice a do hloubky jsem to zatím nepromýšlel. Prosím tedy, nechytat za slovíčka, ale držet se věcné stránky. Děkuji.

Deža předběhnu, ano, jsem jen hloupý myslící stroj. Když ti to udělá radost.

Edit.: Ještě mě tak napadlo, na zvlhčení houbičky, minimálně na katodě by bylo lepší používat nějakou sůl, která neobsahuje Cl. Například sodu. Pokud se nemýlím, měly by se z ní vylučovat ionty CO3- což asi taky není ideální, pro změnu z pohledu překyselování organizmu, ale určitě lepší, než Cl-, což je těžce mutagenní prvek a osobně se ho bojím víc, než iontů Cr, nebo Ni. Nic lepšího mě v tuto chvíli nenapadlo, ale jistě se najdou hlavy pomazané, které na něco přijdou.

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Ono něco málo se uvolňuje i z katody, ale nejsou to pravděpodobně kysličníky, ale hydroxidy kovů. Nevím přesně, chemie nikdy nebyla moje silná stránka.
... nebuď skromný :D , v podstatě je to tak ...

... při elýze vodného roztoku NaCl dochází k těmto procesům:
- (zjednodušeně) na straně katody rozkladem roztoku vznikají OH skupiny, které se s Na+ (z anody) slučují na NaOH (hydroxid sodný), který pak může reagovat s kovy z katody ... mohou tak dále vznikat/vznikají i příslušné hydroxidy kovů, v množství dle dostupných surovin ... u chromu dle Cr+3 + 3OH-1 -› Cr(OH)3, v případě NaCl je to přes chlorid chromitý takto: CrCl3 + 3NaOH -› Cr(OH)3 + 3NaCl ... a s Ni je to v podstatě stejné / podobné, s tím že tam může vznikat i oxyhydroxid niklitý beta-NiOOH ..... se hydroxidy železa je to ještě o chlup složitější, jelikož "rez" je směsí několika sloučenin, ponejvíce hydratovaného oxidu ("kysličníku") železitého, Fe2O3.nH2O a mnohých dalších OH podobných, Fe(OH)3, FeO(OH), atd. ...... každopádně na katodě dochází k redukci a nikoliv k oxidaci !!! (jak to popsal SDK) ....... nicméně rez jako indikátor samozřejmě nemá žádnou vypovídající hodnotu, jelikož pokud už elektrodách vzniká rez nebo cokoliv jiného, ukazuje to pouze na kvalitu "obraceček od vjetví" (s kvalitním nerezem by se to takto markantně stávat nemělo), ... a případný rez v obalu elektrod rovněž nic nevypovídá o "prosycenosti houbičky" ionty kovů, anžto než na anodě či katodě začne vznikat opticky pozorovatelná rez (popř. další sloučeniny kovů), ionty kovů z anody, Fe, Cr, Ni, atd., mohou být (/jsou) již dávno "pod kůží" ...... v případě godzily se pak Na+ ionty stěhují od anody skrz tělo směrem ke katodě (stejně jako anionty z těla i z pitné vody, jíž bylo použito k přípravě vlhčícího roztoku) ...
doplněno: ... stejně jako u všech redoxních reakcí dále na katodě dochází i k redukci vodíku, jenž se slučuje na plynný vodík (H2) ...
- na anodě se pak slučují (oxidují) ionty chloru (Cl-) v plynný chlor, ten se pak vstřebává do vlhčícího roztoku, do kůže, atd. ..... v případě godzily se k této elektrodě samozřejmě stěhují i další kationty z těla (+ i z pitné vody, jenž byla použita pro přípravu vlhčícího roztoku) ...... a jak jsem popsal již výše, během "godzilování" jsou ionty chloru také od katody "protahovány" skrz tkáň mezi elektrodama, kde reaguje (ionty Cl- pak samozřejmě zůstávají na tom kterém místě, kde se zrovna nacházely v okamžiku vypnutí godzily / přerušení okruhu) ... mno, nevím, zda je dvakrát vhodné pro "zvodivění kůže" (/lepší kontakt) používat právě roztok NaCl (když existuje spousta jiných roztoků, které by ve finiši zřejmě napáchaly mnohem menší "zlo") ...
Ilem píše:Ale nemyslím si, že by Godzila kradla kovy z těla. V drtivé většině to budou ionty různých solí, ......
...... Takže ano, souhlasím s tím, že Godzila může organizmus detoxikovat, ale že by byla zlodějem kovů,... to možná, kdybychom byli roboti. Godzile je jedno, jakými ionty uzavře elektrický obvod. Bude to víceméně podle toho, jak jsou procentuálně zastoupené v organizmu.
... nechytám za slovíčka ( ;) ), ale všimni si, že přestože se mi snažíš odporovat, zároveň mi dáváš za pravdu ...... ano, pokud bychom byli roboti, godzila by "kradla" těch kovů více, ale jelikož jsme lidi, tak holt vycucává (stěhuje) jenom takové množství kovů (a dalších prvků), jenž je obsaženo v dráze mezi elektrodami ... zkrátka působí na to, co je k dispozici ... (o ostatních prvcích a sloučeninách, "stěhovaných" ven z těla, jsem se zmínil v předchozím příspěvku) ...... každopádně, chtělo by to podrobit hlubší analýze ... neb rizika poškození mohou vznikat i tímto způsobem ... :ethink: ...
Ilem píše:Anri díky, přivedl jsi mě na nový pohled na Godzilu.
... mně neděkuj, neb hlavní "zásluhu" na tom má Křepelka ... bez těch jeho (kardinálních / do očí bijících) "nepřesností" (jemně řečeno) bych se totiž až takto důkladněji nad probíhajícími ději zřejmě asi nezamyslel ... :lol: ...

... :bye: .. Anri ...

---------------
PeS: ... no, nakonec je z toho příjemně podnětná diskuze ... :) ... a té by nebylo, pokud bych nepřišel s varováním ohledně používání elektrod z nebezpečných kovů / s návrhem Sn elektrody ...... jen kdyby na počátku nebylo tolik "zbytečnýho povyku pro nic", jen protože je Slávek "takovej xxx" (jak mě kdysi schizofrenně titulovala Wulfice, viz např. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=138592#p138592 ... :roll: :P )

... příště ještě (možná) probereme onen SDKáčkem prosazovaný [search]monoatomický kyslík[/search], zmíněný aj rámci godzily ... (tento výraz "monoatomický" jím použitý znovu i poté, co jsem mu ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php? ... 2A#p123958 dost podrobně vysvětlil, že toto slovní spojení je naprosto nesmyslné !!! ...... kontrola viz např. [search=google]"monoatomický kyslík"[/search] + [search=google]"monoatomární kyslík"[/search] ...... :arrow: .... v češtině (po filtraci duplicity) celých cca 9 výsledků !!! ... většina od SDK z FuP)
Naposledy upravil(a) A(&F) dne sob 31 říj 2015 20:43, celkem upraveno 1 x.

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

A(&F) píše:mno, nevím, zda je dvakrát vhodné pro "zvodivění kůže" (lepší kontakt) používat právě roztok NaCl (když existuje spousta jiných roztoků, které by ve finiši zřejmě napáchaly mnohem menší "zlo")
... K tomu jsem dopisoval dovětek v předchozím příspěvku, zřejmě v době, kdy ty jsi psal ten svůj.
A(&F) píše:... nechytám za slovíčka ( ;) )
Ale chytáš, viz monoatomární, nebo monoatomický kyslík... všichní víme, co měl Slávek na mysli, ať to nazval, jak nazval.
A(&F) píše:ale všimni si, že přestože se mi snažíš odporovat, zároveň mi dáváš za pravdu
Vůbec se ti nesnažím odporovat. Píšu jen svůj názor, který se částečně shoduje s tvým a částečně se od něj rozchází
A(&F) píše:neb rizika poškození mohou vznikat i tímto způsobem ... :ethink:
... Mohou tímto způsobem vznikat i "rizika" vyléčení. A je to dost pravděpodobné. Zpravidla každá léčba na druhé straně něco poškozuje.
A(&F) píše:případný rez v obalu elektrod rovněž nic nevypovídá o "prosycenosti houbičky" ionty kovů,
Nejsem zdaleka přesvědčen, že to, co vypadá jako rez musí být vždy nutně rez. Na to by musel být chemický rozbor. Ale Slávek si to může myslet, proč ne. Má, na rozdíl ode mě, s Godzilou osobní zkušenosti, tak do toho nechci příliš šťourat. Pro mně je z toho důležité, že když to začne hnědnout, je nejvyšší čas vyměnit houbičku.
A(&F) píše: PeS: ... no, nakonec je z toho příjemně podnětná diskuze ...
Souhlas :good:

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Re in text ...
Ilem píše:
A(&F) píše:mno, nevím, zda je dvakrát vhodné pro "zvodivění kůže" (lepší kontakt) používat právě roztok NaCl (když existuje spousta jiných roztoků, které by ve finiši zřejmě napáchaly mnohem menší "zlo")
... K tomu jsem dopisoval dovětek v předchozím příspěvku, zřejmě v době, kdy ty jsi psal ten svůj.
... měl jsem trochu rozlítáno, na chvíli jsem musel i odjet, takže jsem to nezaregistroval ... ale už jsem si to přečetl a hlavě "zadal úkol", ... tož uvidíme, co v ní najdu po probuzení ... :D ...
... mmch, každý by se měl bát jak mutagenních látek, tak i těch karcinogenních ... prosím, nezlehčuj nebezpečí ze strany Cr a Ni ... dík ...
Ale chytáš, viz monoatomární, nebo monoatomický kyslík... všichní víme, co měl Slávek na mysli, ať to nazval, jak nazval.
... mno, to opravdu nevím (co jiného tím myslel), ty snad jo?? ... já jen zaregistroval, že někde na FuP tvrdí, že dajaká chemikálie v těle rozloží kyslík na monoatomární kyslík, který se dále udržuje v tomto rozloženém stavu, že se následně sloučí pouze několik "monoatomáků" a zbytek klidně dál putuje tělem ... :evil: ... což je naprostá píkovina jak Brno !!! ... a když jsem ho časem během jedné diskuze upozornil, že to fakt není možné, tak jako vždy, vymyslel další šílenou obhajobu, jen aby podpořil svá ničím nedoložená tvrzení ... ani mi přitom nechtěl prozradit zdroj svých informací a doporučil mi, ať se raději "dovzdělám v chemii" ... :lol: ... viz http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=123948#p123948 až po http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=123996#p123996 ... (tak nějak (nápadně) mi to připomíná kauzu "Kyselinotvorný vodík" od Wulfice (+ další její povedené počiny) ..... někteří jedinci zkrátka nejsou schopni uznat svůj přehmat, ani když jsou jim dodány nevyvratitelné důkazy a ještě se přitom posmívají "vědistům" ... :ewhistle: ) ...
... Mohou tímto způsobem vznikat i "rizika" vyléčení. A je to dost pravděpodobné. Zpravidla každá léčba na druhé straně něco poškozuje.
... jak jsem slíbil výše, tak budu i nadále varovat před možnými neg. následky ... což plním ... :) ... ano, souhlas, poškození můžou být minimální, nikoliv však při "megalomanském doporučení" (/referencích) každodenních až několika hodinových aplikací godzily, což jak uznáš je už docela dost ... např. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=127320#p127320 ... :roll: ...... hele, ať si pro mě za mě svý zdraví ku*ví jak chce (když se ani nezamyslí nad připomínkami ostatních), ale ať k tomu probůh nenabádá ostatní nevědoucí lidičky, co mu slepě věří ...
A(&F) píše:případný rez v obalu elektrod rovněž nic nevypovídá o "prosycenosti houbičky" ionty kovů,
Nejsem zdaleka přesvědčen, že to, co vypadá jako rez musí být vždy nutně rez. Na to by musel být chemický rozbor. Ale Slávek si to může myslet, proč ne. Má, na rozdíl ode mě, s Godzilou osobní zkušenosti, tak do toho nechci příliš šťourat. Pro mně je z toho důležité, že když to začne hnědnout, je nejvyšší čas vyměnit houbičku.
... to je už dle mého názoru pozdě ...... :dknow: ...

------------
PeS: ... do předchozího příspěvku jsem ještě doplnil pár vcelku nepodstatných informací (+ doplnil vodík, který mi tam úplně vypadl ... :bhead: :D ) ...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Re in text
A(&F) píše:Re in text ...
Ilem píše:
... měl jsem trochu rozlítáno, na chvíli jsem musel i odjet, takže jsem to nezaregistroval ... ale už jsem si to přečetl a hlavě "zadal úkol", ... tož uvidíme, co v ní najdu po probuzení ... :D ...
... mmch, každý by se měl bát jak mutagenních látek, tak i těch karcinogenních ... prosím, nezlehčuj nebezpečí ze strany Cr a Ni ... dík ...
OK, popsal jsem své pocity z obého, už to dělat nebudu.
... mno, to opravdu nevím (co jiného tím myslel), ty snad jo?? Podle mě myslel atomární kyslík. Ten skutečně na anodě vzniká. Ovšem jak daleko dojde, jako atomární, toť otázka. Vzhledem k jeho vysoké reaktivitě to moc daleko nebude.... já jen zaregistroval, že někde na FuP tvrdí, že dajaká chemikálie v těle rozloží kyslík na monoatomární kyslík, který se dále udržuje v tomto rozloženém stavu, že se následně sloučí pouze několik "monoatomáků" a zbytek klidně dál putuje tělem ... :evil: ... což je naprostá píkovina jak Brno !!! ... a když jsem ho časem během jedné diskuze upozornil, že to fakt není možné, tak jako vždy, vymyslel další šílenou obhajobu, jen aby podpořil svá ničím nedoložená tvrzení ... ani mi přitom nechtěl prozradit zdroj svých informací a doporučil mi, ať se raději "dovzdělám v chemii" ... :lol: ... viz http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=123948#p123948 až po http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=123996#p123996 ... (tak nějak (nápadně) mi to připomíná kauzu "Kyselinotvorný vodík" od Wulfice (+ další její povedené počiny) ..... někteří jedinci zkrátka nejsou schopni uznat svůj přehmat, ani když jsou jim dodány nevyvratitelné důkazy a ještě se přitom posmívají "vědistům" ... :ewhistle: ) ...Ani jednu z těchto dvou kauz jsem nezaznamenal
... jak jsem slíbil výše, tak budu i nadále varovat před možnými neg. následky ... což plním ... :) ... ano, souhlas, poškození můžou být minimální, nikoliv však při "megalomanském doporučení" (/referencích) každodenních až několika hodinových aplikací godzily, což jak uznáš je už docela dost ... Jak jsem psal, když jsem vstoupil do tohoto vlákna, vlákno jsem celé nečetl, byl jsem přes SZ požádán, abych se vyjádřil k elektrodám, což jsem udělal. Uznávám, několikahodinová aplikace je dost. např. http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=127320#p127320 ... :roll: ...... hele, ať si pro mě za mě svý zdraví ku*ví jak chce (když se ani nezamyslí nad připomínkami ostatních), ale ať k tomu probůh nenabádá ostatní nevědoucí lidičky, co mu slepě věří ...
... to je už dle mého názoru pozdě ...... :dknow: ...
A máš nějaký jiný vhodný způsob, jak laik pozná, že má vyměnit houbičky? Jsem na 70 % přesvědčen, že "rez" se tam bude dělat s jakýmikoliv elektrodami, protože se nejspíš nejedná o rez, ale o nějaké srágory z těla, které reagují s NaCl za vzniku hnědého fleku.

------------
PeS: ... do předchozího příspěvku jsem ještě doplnil pár vcelku nepodstatných informací (+ doplnil vodík, který mi tam úplně vypadl ... :bhead: :D ) ...

"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Podle mě myslel atomární kyslík. Ten skutečně na anodě vzniká. Ovšem jak daleko dojde, jako atomární, toť otázka. Vzhledem k jeho vysoké reaktivitě to moc daleko nebude.
... ano, při elýze vzniká, ale při první možné příležitosti ihned zase zanikne ... rozhodně vlivem elýzy nevzniká nikde přímo v tkáních ... v těle by možná mohl hypoteticky vzniknout, ale jedině v případě několika kovových implantátů, nacházejících se v dráze mezi elektrodami (anebo v její těsné blízkosti, v dosahu el. pole) ...
Ilem píše:A máš nějaký jiný vhodný způsob, jak laik pozná, že má vyměnit houbičky? Jsem na 70 % přesvědčen, že "rez" se tam bude dělat s jakýmikoliv elektrodami, protože se nejspíš nejedná o rez, ale o nějaké srágory z těla, které reagují s NaCl za vzniku hnědého fleku.
- technicky "dokonalé" řešení: ... mít vícevrstvé obaly a v průběhu godzilování (pomocí operáků nebo MCU) vyhodnocovat vodivost houbičky mezi hlavní (krajovou) a menší pomocnou měřící elektrodou (mřížkovou, umístěnou v jiném místě obalu blíže ke kůži), kdy by tam možná musela být ještě další pomocná elektroda kvůli referenci (/autokalibraci) ... = složité, jednoduchost godzily by byla háji ... to by si nikdo z běžných uživatelů sám doma nepostavil ...
- indikace pomocí dajakéko vhodného chem. činidla, jenž by se vybralo na základě chem. analýzy použitého obalu elektrod ...
- zatím nejjednodušší metodou, jak obejít nutnost toto vše řešit, se mi pořád jeví použít elektrody z ušlechtilého / zdravotně nezávadného kovu ... neb pokud se z nich do těla nic neuvolní (Pt, Au, Ti, Ta, Nb, možná i W), popř. se uvolní, ale neuškodí (Ag, Sn, popř. C), tak se nad tímto netřeba zamýšlet ...... navíc, při použití méně nebezpečného vlhčícího roztoku by potom stačily i slabší látkové obaly, které by byly aj snadno pratelné (klidně po každé proceduře) ... např. klasické žínky ...

... ad roztoky ...
Ilem píše:Ještě mě tak napadlo, na zvlhčení houbičky, minimálně na katodě by bylo lepší používat nějakou sůl, která neobsahuje Cl. Například sodu. Pokud se nemýlím, měly by se z ní vylučovat ionty CO3- což asi taky není ideální, pro změnu z pohledu překyselování organizmu, ale určitě lepší, než Cl-, což je těžce mutagenní prvek .....
... krom hydrogenuhličitanu sodného (NaHCO3) by vyhovoval aj přímo uhličitan sodný (Na2CO3) ...... jinak, po druhém probuzení mi v hlavě naskočilo, že by možná bylo vhodné rovnou použít dva rozdílné vlhčící roztoky, na jedné straně slabě kyselý (např. pár procentní H2SO4) a na druhé pak slabě zásaditý (např. zmíněná soda nebo 4MgCO3.Mg(OH)2.4H2O, popř. Mg(OH)2, atd.) ...... dále by také bylo možno použít velmi slabého roztoku nějakého vhodného peroxidu, vodné nebo ethanolové roztoky zdraví prospěšných organických solí (např. MSM), atd. ...... no, ještě to ponechám projít další spánkovou fázi, teď jdu pokračovat v česání jablek ... třeba mi při tom nějaké spadne na hlavu ... :D ...

... mmch, což k tomu zvlhčení přímo použít nějaký vhodný iontový roztok, např. koloidní stříbro ?? ... jasně, že by pak v průběhu godzilování spolu se solemi z těla docházelo ke vzniku příslušných sloučenin stříbra, ale to už by bylo vcelku jedno ... ;) ....

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“