... takže ono to nebylo běžné "normální tušení", ale tzv. "google tušení" ?? ...
...
... mno, ať jsem dumal jak jsem dumal, pořád mi vychází, že FeI
2 (jodid železnatý -
http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compoun ... ection=Top) je naprosto pořádku, ale FeI (pomyslný to "jodid železný") je dost hustej "fejk" (a to i přes "sebevědomě" vypadající tvrzení o jeho existenci, nacházející se na stránce
http://www.prvky.com/26.html) ...... vůbec nevím, kde ta pitomina vznikla, ale pro jistotu jsem ještě poslal dotaz mému známému, chemikovi, jednomu z nejlepších, kterého znám, ... tož uvidíme, jestli tam snad není nějaká ta anomálie (které jsou i chemii, byť minimálně) ... ale spíše to vidím na tzv. "hypotetickou sloučeninu", kteréžto de facto neexistují (známe je pouze díky jejich derivátům), kdy zřejmě existují pouze v nestálé iontové podobě (např. kyselina uhličitá) ... ale mohou "vzniknout" i tak, že si někdo chce tzv. "udělat jméno" ("proslavit se"), tudíž na základě nějaké "odchylky" (popř. vlastní "úchylky") vymyslí teorii, za jakých podmínek by ona sloučenina asi tak mohla vzniknout (samozřejmě pouze hypoteticky), přestože to odporuje mechanismům slučování ... co na tom, že ji nikdo nikdy neviděl a zřejmě ani nikdy neuvidí
... a je to ...... nejhorší však je, že se toho často chytne někdo další a pošle to do světa jako "jasnou potvrzenou věc", takže to potom začíná žít "vlastním životem" (něco jako "chemo-hoax"), kdy se ta blbost bez rozmyslu díky internetu šíří a kopíruje dál a dál, nejčastěji díky referátům školních děcek, kteréžto neprověřují zdroje (ale i díky diskuzím na "rádoby odborných fórech", kde někteří jedinci nedodržují ustálené chem. názvosloví a zápis vzorců, zasvěceně hovoří např. o "nestabilních kyselinotvorných vodících" a dalších podobných kardinálních krááávovinách ...
... a aby tomu dodali "váhu", drze se odvolávají na "vědecké kapacity", které však při konfrontaci popřou, že by něco tak nesmyslného vůbec kdy vypustili z úst) ... takže asi tak ...
...
...
... Anri ...
---------------
PeS: ... ale klidně je úplně možné i occamovsky prosté vysvětlení, že někomu (např. v publikované rovnici) u jodidu železnatého vypadla ta "dvojka", čímž se pak z FeI
2 stal docela obyčejný FeI ... a omyl byl na světě ...
...