Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Elektret - Baterie využívající pole země

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: rival

Odpovědět
skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

Nikto tu nepise tak sa pirdam zase ja este do konca tohto mesiaca chceme mas uz prve pokusi za sebou uz sme zase o ničo pokorčili aj ked skor zlým smerom akurat uz nastva vazne rozhodnutie a sice objednávka karbidu.

Problem je v tom že maju vicero druhou a neviem sa dohodnuť že ktorý presne objednať s firmou je to už vybavené len že si máme vybrať no hej lenže ktroý ked ja do toho nevidim a ostatný s us toho tiež trochu mimo.

neviete niekto ničo o to respektýve ktorý by ste vzali.

Kód: Vybrat vše

http://www.wolfram.at/wolfram_at/wEnglisch/produkte/index3223655460navidW2688000000000.html?navid=8

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

volba

Příspěvek od adam.benda »

skener píše:Nikto tu nepise tak sa pirdam zase ja este do konca tohto mesiaca chceme mas uz prve pokusi za sebou uz sme zase o ničo pokorčili aj ked skor zlým smerom akurat uz nastva vazne rozhodnutie a sice objednávka karbidu.

Problem je v tom že maju vicero druhou a neviem sa dohodnuť že ktorý presne objednať s firmou je to už vybavené len že si máme vybrať no hej lenže ktroý ked ja do toho nevidim a ostatný s us toho tiež trochu mimo.

neviete niekto ničo o to respektýve ktorý by ste vzali.

Kód: Vybrat vše

http://www.wolfram.at/wolfram_at/wEnglisch/produkte/index3223655460navidW2688000000000.html?navid=8
Tak já nevím, jak to vybírat, ale volil bych asi co nejjemnější zrnitost... a nejlevnější typy, protože stejně nepotřebujeme, aby ten karbid měl nějaké speciální vlastnosti, běžně požadované v běžných aplikacích...

skener
Stálý člen

Příspěvek od skener »

OK este sa z niekim poradim alebo pocakm co napisete na cene je to jedno lebo stoja od 35-40eur za kilo tak to uz je jedno len si musim vybrať a ideme na to

adam.benda
Zasloužilý člen

Vosky spol. ACE TRADE

Něco málo k těm voskům...:
Spol. ACE TRADE mi ještě stále neposlala vůbec nic kolem vosků, ani el. katalog, ani vzorky, tak jsem se jim dnes připomněl. Zároveň mi dnes tvrdili, že kromě včelího vosku mají tedy i karnaubu.. ..i její vzorky pošlou..

adam.benda
Zasloužilý člen

Vosky spol. ACE TRADE

Ace Trade mi poslala přehledy vosků a na cestě domů jsou i nějaké vzorky.. Přikládám jejich nabídku, bohužel bez cen... ..byl jsem vyrozumněn, že ceny mi sdělí až u konkrétního zájmu (o konkrétní typ konkrétního množství..).

Pokud by měl nějaký pražák zájem, mohu objednat i jemu a předat, aby se víc vyplatilo poštovný...

Vytáhnu z nich ještě v brzké době nějaké ceny, alespoň orientačně....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

adam.benda
Zasloužilý člen

Vzorky vosků

Dnes dorazily vzorky vosků.. :good:
Vkládám fotografii pro představu, jak jednotlivé vosky vypadají..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

adam.benda
Zasloužilý člen

Světlá chvilka aneb ekvivalenty WC a PbO

Tak jsem dneska zažil něco jako když opilec řekne, že má světlou chvilku.. :D .. Jen tak pro srandu králíkům jsem si řekl, že vlastně pro tuhle věc potřebujeme obecně těžké kovy... a pokud se nemýlím, nemusí jít přímo jen o WC nebo PbO ... zkrátka těžké kovy nebo sloučeniny těžkých kovů... Další položená otázka v mé světlé chvilce byla, co to vůbec těžké kovy jsou.. :) .. no jsou to kovy s vyšší relativní atomovou hmotností.. a jen wolfram nebo olovo do nich nepatří... ;) Uděláme si menší výčet:

Těžké kovy zmíněné v patentu:
Wolfram: 183,85 (rel. at. hmotnost)
Olovo: 207,2
Barium: 137,3
Osmium: 190,2

--přecejenom, je tam zmíněné i barium s rel. hmotností jen 137,3 .. možná by šlo, použít ještě jiné kovy, které jsou lépe sehnatelné, než ty výše zmíněné.., teda např.:
Stříbro: 107,9
Cín: 118,7
Zlato: 197
Rtuť: 200,6
...

..svádí mě to k ubrušování prstýnků a přívěšků (Ag, Au :D ) na jemné částečky.. ale proč nakonec někde nesehnat obyčejný kus olova a nějakou šikovnou metodou do "rozdrobit" na prach... pracné, asi i těžko představitelné..., ale.. :D

wh173
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wh173 »

http://www.travelatlas.cz/forza/brdy/kovohute.html .. oxidovaný olověný prach by nebyl OK? .... myslim ze toho bude za kilo minimalne kilo ;)

Who told you, you could do this like that?
adam.benda
Zasloužilý člen

olověný prach

wh173 píše: http://www.travelatlas.cz/forza/brdy/kovohute.html .. oxidovaný olověný prach by nebyl OK? .... myslim ze toho bude za kilo minimalne kilo ;)
Ok, tak se podíváme Příbrami na zoubek :) :good:

adam.benda
Zasloužilý člen

První pokusy o článek...

Tak a mám za sebou první pokus o gravitovoltaický článek, či jak to nazvat. :D
Celé to dopadlo jak jsem čekal, jak musí zákonitě dopadnout první pokus: zkrátka špatně. :) Ale přirozeně jsem nasbíral pár zkušností, tak proč se o ně nepodělit.....

(1.) Použil jsem včelí vosk žlutý (mám takové mínění, že by mohl být stejně vhodný jako karnauba..). Těžký kov jsem použil přímo olovo. Vzal jsem pilník a jezdil po něm tak dlouho kouskem olova, než se mi podařilo dát dohromady určité množství "prachu".. jemným pilníkem, jak jsem koukal, skutečně lze udělat částečky o velikosti řádově v mikrometrech... Udělal jsem množství olověného prachu přibl.o objemu 0,4 cm3 .. ..na víc už jsem neměl energii. :D

(2.) Vosk je po roztavení velice řídký.. jeho hustota je velice malá... tzn., že nastal první problém...: I ty nejmenší téměř už skoto neviditelné částečky olova padají ke dnu a těžko je nějak rozprostřít do celého objemu roztaveného vosku... vůbec to nejde.

(3.) Pro výrobu samotné "baterie" jsem použil takovou kvádrovou formičku o vnitřních rozměrech 52x49x30 mm. A do této formy, kde už jsem měl umístěné dvě elektrody z alobalu, jsem nalil roztavený vosk a pokusil se, dostat tam ze dna tavící nádoby alespoň nějaké množství olověného prachu, což se mi ve velice malém měřítku povedlo.

(4.) Jakmile jsem nalil roztavený vosk s nepatrným množstvím Pb do formy, spustil jsem polarizační napětí 30 kV. Trochu jsem tady přesně nevyhovoval občas zmíněným radám, co milimetr dielektrika, to 1 kV napětí.. (udělal jsem: 30kV/49mm).. Ale myslím, že to by problém nebyl... Hezky bylo vidět, jak částečky olova udělaly na dně vyloženě cestičky ve tvaru siločar elektrického pole.. takové velice úhledné řádky. :D

(5.) Když jsem takto spustil polarizační napětí hned po nalití ještě dost horkého vosku, vosk nechtěl ztuhnout. Napětí jsem tedy vypnul a čekal, až alespoň někde v nějakých místech formy se udělá ztuhlý vosk.. ..chce to zkrátka počkat a elektrické pole spustit až v rozumnou chvíli... nechat zkrátka malinko vosk v některých nedůležitých místech formy ztuhnout.. a pak teprve pole spustit. Snadno tuhle vhodnou chvíli najdete...

(6.) Následuje časový prostor pro všechny jiné "lidské" a "normální" aktivity, velice rádi stihnete všechny možné běžné věci v životě, protože pokud používáte VN cívku z televize, těch 30 kV vám doma docela nepříjemně piští :D a rádi se dostanete někam z dosahu.. :) ..Pozor, já v tom pištění dokonce spal, jelo mi to přes noc, 80 cm od hlavy. :D Ono se zdá, že vosk je ztuhlý už asi po prvních dvou hodinách, ale řekl jsem si, že když už se s tím se*u, nechám to raději dýl.. nechal jsem to polarizovat celkem asi 17 hodin a musím říct, že barva vosku se během té téměř celé doby měnila, i když už byl dost ztuhlý, takže myslím, že je skutečně lepší, nechat to polarizovat klidně dýl. Ale doporučuju si pištící generátor dát skutečně někam z dosahu uší. :D ..nebo dopadnete jako já.. :color:

(7.) Celé to dopadlo tak, jak jsem čekal, už jenom kvůli tomu, že Pb se nacházel pouze na dně a nikoliv v celém objemu dielektrika... Nenaměřil jsem vůbec žádné napětí na elektrodách (vnitřní odpor měřáku: 100MOhm).

(8.) Pokud by byl problém s tím, že by nám těžký kov zůstával na dně, možná by nebylo špatný, udělat takový članek spíš jako tenkou placku... placku o velké ploše, ale hodně tenké, když by se nám zkrátka kovy džely u dna...

Takže asi tak, pánové. :D

Zpc.Elservis
Stálý člen

První pokusy o článek...

Příspěvek od Zpc.Elservis »

Vícekrát jsem četl, že karbid wolframu by mělo jít nahradit kysličníky těžkých kovů... Nemohu se zbavit dojmu, že přes strouhání olova pilníkem vlak nejede... A vyrobit si doma kysličník olovnatý neboli klejt není problém a taky se u toho tolik nenadřeš. A nebude to padat dolů.

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: První pokusy o článek...

Příspěvek od tbest »

adam.benda píše:... možná by nebylo špatný, udělat takový članek spíš jako tenkou placku... placku o velké ploše, ale hodně tenké, když by se nám zkrátka kovy džely u dna...

Takže asi tak, pánové. :D
Čus Adame, držím palce. mrkni na to pdf co jsem sem dal: self recharging capacitors.pdf na minulé straně. I z obrázků se dá ledacos pochopit a tam dávají karnaubu mezi desky. Jsem v Rakousku, takže překlad zatím nebude, ale pracuje se na tom.

adam.benda
Zasloužilý člen

výroba klejtu

Zpc.Elservis píše:.... vyrobit si doma kysličník olovnatý neboli klejt není problém a taky se u toho tolik nenadřeš. A nebude to padat dolů.
Jak si doma vyrobit klejt? Jsem jedno velké ucho. :)

wh173
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Re: výroba klejtu

Příspěvek od wh173 »

adam.benda píše:
Zpc.Elservis píše:.... vyrobit si doma kysličník olovnatý neboli klejt není problém a taky se u toho tolik nenadřeš. A nebude to padat dolů.
Jak si doma vyrobit klejt? Jsem jedno velké ucho. :)
Oxid olovnatý, PbO, se vyskytuje ve dvou barevných formách – červená tetragonální (starší název olovnatý klejt) a forma žlutá. Oxid olovnatý lze nejsnáze připravit přímou oxidací roztaveného olova vzdušným kyslíkem.
;)

Who told you, you could do this like that?
adam.benda
Zasloužilý člen

self recharging capacitors..

tbest píše:Čus Adame, držím palce. mrkni na to pdf co jsem sem dal: self recharging capacitors.pdf na minulé straně. I z obrázků se dá ledacos pochopit a tam dávají karnaubu mezi desky. Jsem v Rakousku, takže překlad zatím nebude, ale pracuje se na tom.
Díky Tomáši, vrychlosti jsem to už projel očima.. a co nejdřív se na to podívám podrobněji. :good:

Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“