Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Koloidní stříbro

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Jarin

lajos

Příspěvek od Jarin »

A ještě jsem zapoměl dodat: plocha jedné elektrody 6cm2 a vody 2,5dcl.


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Jarin

Příspěvek od lajos »

Možná jsem to nepostřehl ale jaké máš kritéria na to piezo hlásič?
Při kolika voltech na elektrodách kolik ppm-to bude asi dobrá otázka?


ojozo
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: čtv 04 kvě 2006 12:25
Bydliště: SR

Re: Zdroj proudu

Příspěvek od ojozo »

priblizne taketo zapojenie z nasobicom som planoval zrealizovat.
Nesedi mi tam vystupne napatie. Nasobic mas 5-nasobny, napajany z 15V AC takze max. napatie by malo byt => 5*15*sqrt(2) = 106V, asi napatie naprazdno z trafa je vyssie, asi 18.5V

Ake mas rele na prepinanie polarity, ked som hladal v supliku potrebne rele, tak som nachadzal len rozne LUN-ky a tie maju kontakty na malo voltov.
Musel som pohladat lepsie , RP700 ale to je dost velke.

To hlasenie ukoncenia je problem. Bolo by treba merat striedavym prudom, cize dalsie rele, k tomu casovanie, a prislusne vyhodnotenie. Ale stale problem podla coho nakalibrovat.

mala inspiracia meranie odporu: http://www.zajic.cz/mericri/mericri.htm


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

ojozo

Příspěvek od lajos »

Malé tráfka naprázdno mají o dost vyšší napětí než jmenovité, Un=15V AC možná až 18V AC a po usměrnění na filtračním kondenzátoru je to 18x1,44 = až 26 V ale prakticky je to přibližně 24V DC. To zná každý kdo sesmolil alespoň usměrňovač.
A teď si to vynásob, a výsledné napětí stejně bude podle okolností součástek z kterých to sestavíš. Tak že přestaň plánovat a něco zbastli dohromady.
Relátka na 12V - jich jsou plné katalogy od 40-50Kč, popř. jakékoliv plošňáky výbraku, to si budeš muset zařídit sám. Dávat tam RP-čko je fakt nesmysl. Třeba máš chudé šupliky, tak si ty součástky kup, stejně to budeš mít zadarmo vůči ceně 3900,- v kterém ani nevýš co je a co dělá?


Jarin

lajos

Příspěvek od Jarin »

S tím hlášením o ukončení procesu je to trochu složitější. Já vyhodnocuji komparátorem úbytek napětí na tranzistoru proudového zdroje.Ale tato hodnota bude u každého jiná. Záleží na konstrukci přístroje, činné ploše elektrod, vzdálenosti a taky kvalitě vody. Nejjednodušší asi je vzít koloid o známé koncentraci a dle něho to nakalibrovat. Ale stejně se mi třeba změní podmínky (např. příští várka vody bude horší nebo i lepší) a tak místo 10ppm vyrobím třeba 8 nebo 12. Což ale dle mého názoru není až tak podstatné.
Je pravda jak tu někdo podotknul že vodivost se měří stř. proudem o vyšší frekvenci. Jenže já nepotřebuji znát přesnou číselnou hodnotu vodivosti, jde o to nakalibrování.


complain

Příspěvek od complain »

na hustotě nezáleží. stačí 10 ppm na vnitřní použití a 20ppm na kožní potíže. s čtyřmi devítivoltovkami uděláš stejnou parádu. u koloidu je potíž v tom, že to málokdo užívá dobře. pomocí kyseliny v žaludku se stane chlorid stříbrnej a je vymalovaný. jedině čvachtání v puse je to pravý ořechový. i když jsme zkoušeli intravenozně a účinek je monstrozní. zdar alternativě a koloidu zvlášť.


Michal

měření vodivosti

Příspěvek od Michal »

Vážení,
postavil jsem si generátor KS, mám však problém s měřením vodivosti výsl. produktu. Po přiložení ohmmetru k elektrodám odpor neustále roste; navíc se mění se vzdáleností elektrod a jejich činnou plochou. Může mi někdo poradit, jak alespoň orientačně, bez použití laboratorních přístrojů, běžným multimetrem změřit el. vodivost? Používám nádobku 200 ml, voda aqua pro iniectione, plocha elektrod 6,5cm2, konst. proud 0,155 mA/cm2. Máte-li někdo podobné zařízení, jaký čas elektrolýzy podle vás odpovídá výsl. koncentraci 10 ppm? Děkuji za jakoukoli radu.
Michal


Uživatelský avatar
hapalainen
Starší člen
Příspěvky: 196
Registrován: stř 07 úno 2007 23:51
Bydliště: Norsko
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od hapalainen »

Vodivost kapalin se měří střídavým proudem, nikoli stejnosměrným.


Hlavní je vyhrát zápas
jára ovčák svitavy

Příspěvek od jára ovčák svitavy »

ahoj, já vyrábím koloid rok a půl, v docela dobré kvalitě.používám aqua purificata z lékárny a když si dám záležet a sedím u toho, tak 10 ppm v 250 ml sklenici mám za 25 až 35 minut. for je v tom, že to netrvá vždy stejně. elektrody mám 25mm od sebe a 25mm od dna. snažím se o teplotu vody 20 stupňů a mám úplně obyčejné udělátko ze 4 devítivoltovek, čtyři používám na start a po objevení obláčku přepínám na 3 baterie. přepínám po 3 až 5 minutách manuálně polaritu a elektrody vypadají lépe. velikost částic a hustotu mi kamarád zjistil na mikroskopu. v laborce. mám 0,8 až 1,05 mikronu velké částice a při dodržení času na 30 minut je 10 až 12 ppm. 45 minut je 20ppm. tuto koncentraci pouze na kůži. vnitřně stačí 10. nezáleží ani na hustotě, ani na částicích. hlavně čistá voda a stejnosměrné napětí. nejsem expert, učím se pokus omyl. navařil jsem dosud asi 50 litrů koloidu. kontolu provádím pomocí laserového ukazovátka. na skladování pouze tmavě hnědé sklenice a nebo tmavě fialové. jinak se to světlem zkurví. nechci poučovat, jen tak to dělám já. mám štístko v kámošovi s dobrým mikroskopem. elektronovým. jooo, to nejdůležitější je vědět, jak to stříbro brat. musí se v hubě nechat alespoň 2 minuty čvachtat. lepší je 5 minut, ale mě to tak dlouho neba. je s tím sranda a dík baterkám navařím kolid třebas v hospůdce nebo na chatě. koloidu zdar zdar zdar. chápu, že sklidím posměch se svým výrobním prostředek ale elektrice vůbec nehovím.


jára ovčák svitavy

Příspěvek od jára ovčák svitavy »

Vlasně to už popsal comlain. tak se omouvám, asi jsme čerpali ze steného pramene. ps. Pokud lze měřit vodivost, pak by mně také zajímalo jak a hlavně vliv vodivosti na hustotu a velikost částic. Pokud víte někdo o měřáku, tak napište jaký. Koupil bych si ho. Rád si hraju.


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

ovčáci

Příspěvek od lajos »

Jen tak na okraj ovčákovy ze svitav, nevím jak to máš s elektronikoukou ale mikrometrové částice budou asi dost velké, koloid je do 5 nanometrů??opravte mně někdo, tak že mikrometr je vůči tomu je již kilometrový balvan(ani ne brambora).
Měřák vodivosti taky nemám ale při dodržení proudové hustoty od začátku vývoje by měl být čas 47 minut podle nejmenovaného odborníka(asi pro 10ppm).
Jakmile se ti tam objevý závoj něčeho ve vode -tak bych s tím ani nekloktal.
Voda purificata má vodivost několik set mikrosíemens, vodovodní o něco horší? Požádej v lékárně o jejich chytrou knihu, již jsem psal, že mě dožrali-zrovna u vody pro injekce vodivost nepíšou.
Nerad tě takhle zhazuji ale nemůžeš po mně chtít abych tě nechal jiným radit bludy, které jsi nevím odkud a od koho vyčetl.
Z tohoto vlákna (teda kolidní stříbro) se dalo vcelku sesumírovat základní technické i empirické předpoklady pro minimálně správnou výrobu koloidu ale musíš znát a dodržet základní měrové jednotky jako mili, mikro, nano atd.
Nic nedělejte bez zdroje proudu!!!!!!!!!
4tyři 9V baterky ti dělají co chtějí podle použité vody a zpátky to nepředěláš. Přepínáme polaritu po 20 vteřinách.


jára ovčák svitavy

Příspěvek od jára ovčák svitavy »

mikrometr nanometr. omlouvám se za překlep. tu vodu však pochopitelně nezměním, ostatně se z ní vyrábí komerčně koloid. rozhodně mám dobré zkušenosti s kvalitou ale samozřemě to tak NEDĚLEJTE. tak to dělám já, a pokud někde vyšťorám snímky z el. mikroskopu, tak mohu sloužit. vím dobře, že kolid nad 7 nanometrů tvoří shluky a sedimentuje. pro průchod buněčnou stěnou jsou nezbytné max 2 nano.asi se při mé výrobě do vody uvolňuje stroncium. no, proč ne. se superčistou vodou jste mimo nočník. doporučuju http://www.kolumber.cz


ojozo
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: čtv 04 kvě 2006 12:25
Bydliště: SR

Příspěvek od ojozo »

Michal: O merani vodivosti roztokov tu bolo dost odkazov(pdfiek) v sekcii Koloidne striebro. Zalezi na proche elektrod a na ich vzdialenosti. Ten Ohmmeter je ovplyvnovany posupnym vytvaranim sa polarizacneho napatia na elektrodach.
Vodivost sa dala zmerat tzv. megmetom - merac izolacneho odporu s klukou, ktorou pohanas dynamo, vyrabajuce 500V. Ale to je meranie jednosmernym prudom. Ale princip elektrodynamickeho systemu pouziteho v spominanom megmete, umoznuje merat aj so striedavym napatim. Budem to skusat, dam vediet.

jára ovčák svitavy: ak dam za megmet prudovy zdroj tak mozem aj ja vyrabat koloid na chate, len by som sa natocil :)), mozno ani nie: dajme tomu stredna hodnota napatia 40V*2.6mA*1h = 0.1Wh , to nie je tak vela.
Na to by stacila energia ulozena v kondenzatore 1/2*C*U^2, (lepsie treba pocitat pre rozdiel vyuzitelnych napati), ...... :)))


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2448
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

jára

Příspěvek od lajos »

S tou opravou mikro na nano pak tvé výsledky jsou trochu v jiném světle, bylo mi divné že by mikroskopový kamarád na to neupozornil.
Přesto musím zdůraznit-žádný závoj by se ve vodě neměl objevovat!


JÁRA OVČÁK SVITAVY

Příspěvek od JÁRA OVČÁK SVITAVY »

ze začátku jsem si myslel, že to nemůže být tak jednoduché a že by to přeci dělal každý. a protože jsem si s tím hrál a nechal si prověřit 28 vzorků a zkoumal jsem vliv teploty vody na velikost částic,velikost elektrod i množství vody,tak můžu s potěšením konstatovat, že vím, jak se dělá v primitivních podmínkách koloid.a prověřené kvality.nemyslete si, že kupovaný koloid je něco extra. většinou kolem 3 ppm.když na to jde slunko i v té hnědé lahvičce, tak za měsíc tam není nic. nejsem technik, jen uživatel. voda stačí ta, co užívám. vodivost sice neznám, ale vím, že stačí voda zbavená minerálů dobrou destilací. přítel chemik mi řekl, skrze chloridy a následnou výrobu chloridu stříbrného místo koloidu. ale pokud jste někdo zkoušeli nalít vodovodní vodu do výrobníku koloidu, tak se zase tolik neděje. rozhodně to není lék. ale mezi námi, pokud si dáte koloid, tak copak se s ním stane po styku s žaludeční kyselinou? sám bych chtěl nějaký dobrý přístroj na výrobu, jenže jeden komerčně vyráběný neměl ten stejnosměrný proud až tak stejnosměrný a pak v koloidu byly různé oxidy a blivajs. bohužel, okem nerozpoznatelné. a protože já ten proud nepoznám, jestli je fakt dobře usměrněný, tak užívám baterií. jako mnoho mě podobných.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“