Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
JiMi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: stř 05 pro 2007 16:17
Bydliště: ta jižní morava

Hodně štéééstííí zdrááávíííí.... to petr111

Příspěvek od JiMi »

Zdravím a pozdravuji,
a přeji vše nejlepší k narozeninám, když jsi nám už nevím kde rozkryptoval svuj nick.

Ale co bychom to byli za vědátory, kdybychom se tomu nepodívali trošku na zoubek ?
1) Pokud ty cifry znamenají 11.1., pak jsem online a přání je v pořádku.
2) Pokud znamenají 1.11., pak jsem mimo a petr už takto natvrdo ventiloval svou frustraci, že mu nikdo v listopadu nepřál. Tak tedy dodatečně, ale to bychom si mohli gratulovat pořád.
3) No a pokud je to 111-tý den v roce, vychází to někam k 21.dubnu (nepřestupný), což je taky mimo, ale myslím že taková konstrukce se pamatuje ještě hůř.

Už vím, bylo to ve vláknu, jestli 100kurev je kvalitní nick. Takže z toho mi vychází, že jsem se trefil, prototože přispíval včera a už možná oslavoval, a tak se snížil i k příspěvku na tak ryze odborné téma.
MARŠAL MALINÓVSKIJ
JiMi


Přestavba motoru Š120 na stirling
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1334
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Detektor

Příspěvek od rival »

Zde můžete sosat upravenou verzi pořadu Detektor - 1 díl: Nikola Tesla pán blesků. Upravil JiMi na velikost necelých 20 MB. Tímto mu také děkuji...

Detektor-Tesla.wmv

P.S. Toto info je zároveň i v tématu "Zajímavé pořady v masmédiích..."


Peter
Zasloužilý člen
Příspěvky: 432
Registrován: čtv 09 lis 2006 22:34

Heslo dne

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 15 bře 2008 22:18, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar
jeff
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1140
Registrován: pon 28 lis 2005 1:25
Bydliště: Praha
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

První slavný

Příspěvek od jeff »

Ruku na srdce pánové, kdo z nás má to štěstí, aby se jmenovala některá z ulic jeho jménem ještě za jeho života?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


JiMi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: stř 05 pro 2007 16:17
Bydliště: ta jižní morava

Tak si připadám už jak velkej kluk

Příspěvek od JiMi »

Dneska jsem konečně sestavil tu svou páječku a málem jsem si cvrknul do kalhot. Sporo plamínek, i ten redukčák s budíkem jsem tam nechal. Dokonce jsem zkoušel i pájet, ale žádná prdel hento pájení tým plameněm. Ta kusová měď fakt odvádí hafo tepla. No, chce to cvičit.

Z toho plyne i jeden dotaz. Jakým způsobem držíte pájený předmět v poloze vhodné pro pájení ? Svěrák si hodlám koupit později, ale spíš si představuju, že to sevřu do nějakých dřevěných destiček. Nevedou tak dobře teplo a nezanechávají stopy na povrchu.
Ale třeba se to dělá jinak ?
JiMi
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Přestavba motoru Š120 na stirling
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak si připadám už jak velkej kluk

Příspěvek od Ilem »

JiMi píše:Dneska jsem konečně sestavil tu svou páječku a málem jsem si cvrknul do kalhot. Sporo plamínek, i ten redukčák s budíkem jsem tam nechal. Dokonce jsem zkoušel i pájet, ale žádná prdel hento pájení tým plameněm. Ta kusová měď fakt odvádí hafo tepla. No, chce to cvičit.

Z toho plyne i jeden dotaz. Jakým způsobem držíte pájený předmět v poloze vhodné pro pájení ? Svěrák si hodlám koupit později, ale spíš si představuju, že to sevřu do nějakých dřevěných destiček. Nevedou tak dobře teplo a nezanechávají stopy na povrchu.
Ale třeba se to dělá jinak ?
JiMi
Neříkal jsem ti, že nakonec skončíš u autogenu?
Dřevo ti chytne. Svěrák je dobrý, ale chytit za co nejmenší kousek co nejdál od pájeného místa.


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

pájení CU

Příspěvek od la »

Ahoj. Jde to .Napřed se musí řádně očistit CU od oxidů .Prodává se nato taková ocelová hubka v potřebách pro instalatéry používají to při instalaci ústředního topení s CU trubek .Po očištění je nutné ihned potřít pastou zakoupenou tamtéž a ihned styčnou plochu pocínovat. Takto si budeš muset patrně předchystat jednotlivé díly než je začneš dávat dohromady.
Dávání dílů dohromady už bude chtít hodně zručnosti proto ,že material pne při ohřátí a jde to rychle tak rychle že to dřevo nestačí chytnout.Pokud je třeba pracovat pomalu ,díly se ponoří do vody a letuje se část která vyčnívá nad hladinu.Hloubka ponoření se musí vyzkoušet je závislá na tlušťce použitého CU materiálu a jeho rozměrech(délce spoje). Letuje se ve vodorovné poloze a musí se dávat pozor kam fouká zbytek plamene.Horko se dá i odstínit.Malý plamen a jen špičkou.Práce na konstrukcích se začínají od středu konstrukce ,aby se to dalo průběžně srovnávat.To by bylo tak to nejstručnější.Chce to ale trošku cviku.Když sem byl nucen vyrobit synovi na tuning auta měděný chladič musel jsem si napřed na to vyrobit spec. nádobu ve které šla nastavovat výška ponoření.
:good: :good: :good:
la.


Peter
Zasloužilý člen
Příspěvky: 432
Registrován: čtv 09 lis 2006 22:34

Pájení Cu

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 16:37, celkem upraveno 1 x.


JiMi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: stř 05 pro 2007 16:17
Bydliště: ta jižní morava

Vydám se tak ráno v neděli do sklepa....

Příspěvek od JiMi »

že si zas udělám kousek... a slyším, Když jdeš do sklepa, dones nahoru brambory, vangl máš nachystanej před dveřima.

No a je to v pikách. Je zřejmý, že můj časově neohraničený pobyt ve sklepě se neslučuje s neodkladnou činností, navíc v jiném sklepě. Vysvětlovat ženské, že to je jiný sklep a že jsem se do montérek nenavlíkal proto, abych donesl brambory, uznáte, nesmysl.
Ani druhá možnost, že máme ještě dvě děti, které taky chtějí jíst a jsou dost staré na to, aby tak triviální věc, jako donešení brambor zvládli, nemá šanci. Děti totiž ještě v 11:00 spí protože se vrátili z diskotéky ve 4:00, nejspíš v jiném stavu a skuste říct šílené samici, že má miláčka probudit. To je ještě horší.
A třetí možnost, činnost která zabere 5 minut nechává několik hodin čekat na mě, až teda půjdu do toho sklepa... Známe, tak já si teda všechno udělám sama, ty už mě nemáš rád, já tady dělám otroka, (miláčci pořád tvrdě spí). To ty brambory prostě donesu....

vyslíknu se z montérek, pověsím klíče od svého sklepa na háček, vypnu kompl a jdu škrábat brambory, protože miláčci pořád ještě tvrdě spí, ve svých 19-ti letech to ještě ani nikdy nedělali (myslím to škrábání brambor) a oproti ženské mám čtvrtinový odpad. Je zřejmé, že z dnešního dne už nebude nic. Po společném obědě, (jak to ti miláčci dělají, že se vzbudí přesně na jídlo), můžu umýt nádobí, neb miláčci mají jiné důležitější starosti, kluk jde hrát hokej a holka jde na nějaký koncert, a navíc, pouští přitom strašně moc vody, používají neskutečné množství saponátů a často i něco rozbijí (já v tom vidím schválnost, samice říká, že to teď nepotřebují, ať si užívají života, dokud jsou mladí). Na mé invektivy, že já jsem jako mládě brambory škrábal od okamžiku, kdy jsem udržel nůž a sobotní nákupy jsem zásadně obstarával, se dovím akorát, to byla jiná doba. To je fakt. Takže douklízím nádobí...
Miláčku, můžeš jít za mnou do koupelny ? Nebojte, nebude to co myslíte. Od tý doby, co přišla na to, že místo 300 za barvu u holiče jí můžu obarvit hlavu i já za 40 Ká, šedne všechno nějak rychlejc. Takže antierotický igelitový pytel (miláčci už jsou v trapu), rozdělaný patlámo v kelímku, rukavice, štěteček, půlhodinová zábava.

Dobavím se a při odchodu z koupelny slyším. Doufám, že si zas nejdeš zapnout ten zasranej počítač. Aspoň jednou za týden můžeme fungovat jako normální rodina. Pozvala jsem Mílu (to je švagrová). Na mou otázku, proč by mi to mělo bránit v zapnutí počítače, abys pořád jenom nežil v tom svém virtuálním světě. Ve zprávách říkali, že někteří lidi z toho úplně zblbnou a pak třeba vystřílí nějaké malé děti ve školách a tak. A taky abys alespoň jednou týdně udělal něco pro nás a ne jen pro ty blbé motorky ve sklepě. No uznejte, že s vědomím tohoto si raději nepřečtu ani zprávy. Takže nachystám nějaký keksy, kafe, víno, akorát, švagrová se svým nohsledem švagrem už zvoní, o hodně mladší ženská vychází z koupelny, zasedáme ke stolu, o čem se tak můžem bavit, co ten tvůj, ještě furt chodí do toho sklepa ? Furt. Hmmm, to máš blbý. Tak co šváro, už se ti to točí ? Netočí. Já jsem ti to říkal, že to nikdy nebude fungovat. Kdyby to bylo tak zlatý, už by to někdo vyráběl a prodával.
Jó to my jsme si včera užívali. Jeli jsme do aquaparku do Laa. Přišlo nás to jen na 1200 Kč. Když to vezmeš, že jsme tam byli i s děckama, to se fakt vyplatí. Vážně, my tam vždycky dobíjíme baterky po tom náročném týdnu. Musíš pořád tak chlastat ? Všimni si, že tady piješ nejvíc ze všech, nezdá se ti to divný ? Víš že tvůj tata umřel v 50-ti na játra. To platilo na mě.

No návštěva odešla, uklizeno, ženská je šla doprovodit, a já závislák ožralý jsem si zapnul ten svůj blbý kompl. Z dnešního dne už fakt asi nic nebude.
JiMi


Přestavba motoru Š120 na stirling
Uživatelský avatar
Aquarius1
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1195
Registrován: ned 16 pro 2007 0:43
Bydliště: Planeta Země
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Bože můj

Příspěvek od Aquarius1 »

Tedy jak tak čtu to je na dobrou povídku.Tedy ona už to je a to je asik realita.Moji miláčci vstávají s taťkou jinak by jim jejich tatík zatrhl kompa i s internetem :mrgreen: Pokud náhodou nemají chuť na domácí robotu je jim sděleno že klidně si můžou uvařit ,,chléb s máslem"a to je probudí líp než budík.Tatík dojde pro palivo do kotlíku poptá se co je třeba a jde na komp ,,jak říká na šmejlíky" :D Pak když má náladu maže do svého koutku a piluje a brousí.Mamka mezitím navaří mňamku kterou pochválím a zbaštím v letu jelikož mi chladne pilník :) Mamka se optá co dělá můj vynález a já mám povzbudivou odpověď že si klidně čeká na dokončení.Pak děti umyjí nádobí a pokud náhodou mají přijít na slet místní čarodějky na drb zavírám dvéře a mocně rámusím a jsem tímto ochráněn od jejich případné přítomnosti(někdy i peprné slovíčko popožene robotu vynalézací mocným krokem kupředu)A tak končí den.Vyženu dcerku z netu na kterém klábosí na chatu a mezi tím vytváří web stránky o skupině nevyslovitelného jména a vizáže a mrkám co je nového.Moc krásný víkend,sehnal jsem co jsem chtěl a teď prudím tady ;)


Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jimi

Příspěvek od Ilem »

Tys byl u nás doma, žes to tak věrně popsal?


"Dum spiro spero"
Ciceron
Uživatelský avatar
Mim
Zasloužilý člen
Příspěvky: 855
Registrován: čtv 21 zář 2006 7:41
Bydliště: Plzeň
Dostal: 3 poděkování

Re: Vydám se tak ráno v neděli do sklepa....

Příspěvek od Mim »

JiMi píše:že si zas udělám kousek... a slyším, Když jdeš do sklepa, dones nahoru brambory, vangl máš nachystanej před dveřima.

No a je to v pikách. Je zřejmý, že můj časově neohraničený pobyt ve sklepě se neslučuje s neodkladnou činností, navíc v jiném sklepě. Vysvětlovat ženské, že to je jiný sklep a že jsem se do montérek nenavlíkal proto, abych donesl brambory, uznáte, nesmysl.
Ani druhá možnost, že máme ještě dvě děti, které taky chtějí jíst a jsou dost staré na to, aby tak triviální věc, jako donešení brambor zvládli, nemá šanci. Děti totiž ještě v 11:00 spí protože se vrátili z diskotéky ve 4:00, nejspíš v jiném stavu a skuste říct šílené samici, že má miláčka probudit. To je ještě horší.
A třetí možnost, činnost která zabere 5 minut nechává několik hodin čekat na mě, až teda půjdu do toho sklepa... Známe, tak já si teda všechno udělám sama, ty už mě nemáš rád, já tady dělám otroka, (miláčci pořád tvrdě spí). To ty brambory prostě donesu....

vyslíknu se z montérek, pověsím klíče od svého sklepa na háček, vypnu kompl a jdu škrábat brambory, protože miláčci pořád ještě tvrdě spí, ve svých 19-ti letech to ještě ani nikdy nedělali (myslím to škrábání brambor) a oproti ženské mám čtvrtinový odpad. Je zřejmé, že z dnešního dne už nebude nic. Po společném obědě, (jak to ti miláčci dělají, že se vzbudí přesně na jídlo), můžu umýt nádobí, neb miláčci mají jiné důležitější starosti, kluk jde hrát hokej a holka jde na nějaký koncert, a navíc, pouští přitom strašně moc vody, používají neskutečné množství saponátů a často i něco rozbijí (já v tom vidím schválnost, samice říká, že to teď nepotřebují, ať si užívají života, dokud jsou mladí). Na mé invektivy, že já jsem jako mládě brambory škrábal od okamžiku, kdy jsem udržel nůž a sobotní nákupy jsem zásadně obstarával, se dovím akorát, to byla jiná doba. To je fakt. Takže douklízím nádobí...
Miláčku, můžeš jít za mnou do koupelny ? Nebojte, nebude to co myslíte. Od tý doby, co přišla na to, že místo 300 za barvu u holiče jí můžu obarvit hlavu i já za 40 Ká, šedne všechno nějak rychlejc. Takže antierotický igelitový pytel (miláčci už jsou v trapu), rozdělaný patlámo v kelímku, rukavice, štěteček, půlhodinová zábava.

Dobavím se a při odchodu z koupelny slyším. Doufám, že si zas nejdeš zapnout ten zasranej počítač. Aspoň jednou za týden můžeme fungovat jako normální rodina. Pozvala jsem Mílu (to je švagrová). Na mou otázku, proč by mi to mělo bránit v zapnutí počítače, abys pořád jenom nežil v tom svém virtuálním světě. Ve zprávách říkali, že někteří lidi z toho úplně zblbnou a pak třeba vystřílí nějaké malé děti ve školách a tak. A taky abys alespoň jednou týdně udělal něco pro nás a ne jen pro ty blbé motorky ve sklepě. No uznejte, že s vědomím tohoto si raději nepřečtu ani zprávy. Takže nachystám nějaký keksy, kafe, víno, akorát, švagrová se svým nohsledem švagrem už zvoní, o hodně mladší ženská vychází z koupelny, zasedáme ke stolu, o čem se tak můžem bavit, co ten tvůj, ještě furt chodí do toho sklepa ? Furt. Hmmm, to máš blbý. Tak co šváro, už se ti to točí ? Netočí. Já jsem ti to říkal, že to nikdy nebude fungovat. Kdyby to bylo tak zlatý, už by to někdo vyráběl a prodával.
Jó to my jsme si včera užívali. Jeli jsme do aquaparku do Laa. Přišlo nás to jen na 1200 Kč. Když to vezmeš, že jsme tam byli i s děckama, to se fakt vyplatí. Vážně, my tam vždycky dobíjíme baterky po tom náročném týdnu. Musíš pořád tak chlastat ? Všimni si, že tady piješ nejvíc ze všech, nezdá se ti to divný ? Víš že tvůj tata umřel v 50-ti na játra. To platilo na mě.

No návštěva odešla, uklizeno, ženská je šla doprovodit, a já závislák ožralý jsem si zapnul ten svůj blbý kompl. Z dnešního dne už fakt asi nic nebude.
JiMi
Jseš výbornej. Chce to publikovat.... Dlouho jsem se tak nezasmál....To znám, je to ze života. Díky.... Mim


Však ono to půjde!!!
Uživatelský avatar
Iv
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1080
Registrován: sob 07 říj 2006 17:51
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vydám se tak ráno v neděli do sklepa....

Příspěvek od Iv »

JiMi,to byl nádherný fejeton,když jsem to četl,tak jsem se válel smíchy na podlaze,ale po přečtení mně přepadl hrozný smutek z povrchnosti některých lidí,brrr,až se mně chlupy naježily.Opravdu moc pěkné,ze života a bez přetvářky,už proto Ti držím palce..........jestli se to točí nebo netočí jak řekl ten tvůj švagr, je přece úplně jedno a napadá mně Kutilovo přísloví,"Nechcu umřít blbé" :good:
Chlape,máš puntík,proč jsi sem na forum nepřišel spíš?
Iv


JiMi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: stř 05 pro 2007 16:17
Bydliště: ta jižní morava

Re: Vydám se tak ráno v neděli do sklepa....

Příspěvek od JiMi »

Dík všem za podporu, i když to takto ani myšleno nebylo. Jako že bych si tady vydyndával nějký slova útěchy. Dokonce my přišla i zajímavá všehochuť SZ....

Z toho příspěvku to možná není patrné, tak to napravím post koitum. Svou současnou přítelkyni miluju bez přestávky už 11 let, a doufám, že to tak zůstane nafurt. Příměry samice-miláčci jsou parafrázemi vtipů na téma Miláčku, moje děti a tvoje děti bijou naše děti.
Rozhodně si tu nechci hrát ani na ušlápnutýho bačkoru, ani na nějakýho chlapáka, co třískne do stolu a hotové, vyřešené.

Tak jak to komentoval Iv. Měl to být jen fejeton o jedné takové neděli. Něco jako čapkovské Kam s ním. Tož tak.
A pokud to někoho pobavilo, tak to mě těší obzvlášť. Třešnička na dortu.
JiMi


Přestavba motoru Š120 na stirling
petr111

JiMi......

Příspěvek od petr111 »

Pěkně a vtipně napsané, prostě ze života.......to zná každý ženatý kutil :D


Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“