Jeff píše:V Brně bych rád ochutnal Černohorský Kvasar 14%, ale to se nedá dlouho pít, chtělo by to nějakou hospodu, kde by bylo něco dobrého. Když už by to nebyly Svijany, tak alespoň Šerák 11% z pivovaru Holba, v horším případě to Starobrno, ale asi 12%.
Přiznám se, že ČK 14% jednak neznám, nikdy jsem nepil a ani netuším, kde by ho tu v Brně točili...
Co po paměti vím, tak může být Kozel, Černá Hora a nebo brněnský originální PEGAS, kde si můžete vybrat kvasnicové, pšeničné bylinkové aj. Pivo je takové hutné, ve většině případů lehce kalné (chuťovka). V Brně jsou takové hospody údajně 3, já znám dvě, jednu ve středu města (taková moc nóbl na můj vkus), chodí tam třeba taky němčóři a je to taková snobárna, navíc tam mají pořád plno. Pivo vaří přímo v té hospodě, je tam o docela velký měděný "kotel". Druhá je na Jaselské ulici, před nedávnem jsem tam dělal slezinu se základkou po 10 letech a všichni byli spokojeni. Vlezlo se nás do jednoho koutku restaurace asi 20, kdyby bylo víc, dalo by se jít do jiné části...
Jaselská je necelý 30 minut pěšky od hlavního nádraží, tramvají (z Hl. nádraží na Českou) max 10 minut, parkování nic moc, ve večerních hodinách je to trochu lepší.
Mají otevřeno tuším do 23 hodiny, poblíž do 20 minut pěšky jsou nějaké non-stopy.