Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

V Hádánicích

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Akord píše:
gewo píše:...transformujícího energii získávanou z okolí. Takovým konvertorem je i magnet...
Chybí primerené argumenty a objektivní výsledky pokusu. Jinak je to astrologie, ne technika. Takový konvertor pak muže být jakákoli molekula v tuhé látce, nebo elektron (rozbíjecím zpusobem jsme zatím prišli nanejvýš na jadernou reakci). Molekuly magnetu se svou existencí neliší od molekul treba oceli, nebo medi které mezi sebou vykazují určitou pevnost. To se mužeme zrovna ptát, proč tuhé látky drží pohromade, a proč mají velmi ruzné vlastnosti. Za sebe odpovím, že magnet také drží pohromade, jenom o neco méne než nezmagnetizovaná nebo nemagnetická tuhá látka, a ten rozdíl delá to pole navenek, na naši zakázku. Proto bývá silný magnet relativne krehký.
Hmm. Jako ve škole... tytéž zasvěcené komentáře. Díky za poučení, pane profesore. Ale ani ve škole se jim nepodařilo vymýt mi mozek.. ;) Vím o tomhle tématu své.

Obdivuhodné je, že asi víte o magnetech všechno. To je ale na Nobelovku, protože věda v tomto ohledu ještě pěkně tápe... Jste tady ve fóru dost ztracená hřivna. Molekuly, atomy, elektrony... samé oslí můstky, náhradní termíny, zoufalá snaha něco pochopit. Smutné.

Víte, co je zajímavé? Že se na takových fórech vždy objeví "usměrňovači", kteří se úpěnlivě snaží školometským způsobem odradit lidi od myšlení mimo stopu! Jakoby to měli v popisu práce. Není to podivné?

Mimochodem, nikde netvrdím, že vím jak na to. Ale vím, a na tom trvám, že magnet energii konvertuje - musí odněkud dobírat energii, jinak by se neudržel třeba na stropě. Přitom, protože nevykonává pohyb po dráze, paradoxně nevykonává práci, i kdyby tam po léta držel dvě kila vlastní váhy. Zkuste to, jak dlouho se bez odpočinku a doplnění energie udržíte na svislé skále.. :D To, že se časem "demagnetizuje" svědčí o tom, že ztrácí schopnost udržet informaci, která do něj na počátku byla vložena "magnetizací", čili dobírá adekvátně méně energie.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

gewo píše:...Obdivuhodné je, že asi víte o magnetech všechno. To je ale na Nobelovku, protože věda v tomto ohledu ještě pěkně tápe... Jste tady ve fóru dost ztracená hřivna. Molekuly, atomy, elektrony... samé oslí můstky, náhradní termíny, zoufalá snaha něco pochopit. Smutné.
Víte, co je zajímavé? Že se na takových fórech vždy objeví "usměrňovači", kteří se úpěnlivě snaží školometským způsobem odradit lidi od myšlení mimo stopu! Jakoby to měli v popisu práce. Není to podivné?
Tohle je na muj vkus trapná provokace která svou informací není adresována mne, ale jiným. Já bych za celé fórum nemluvil, pokud je tohle fakt fórum. To, co já napíšu se dá overit a opakovat. Nikomu tím nebráním v rozletu, na rozdíl od nekterých autoru po netu, kterí svými intuicemi odvádejí tvurčí potenciál, čas a peníze jiným do bludište. Mnohé jiné veci po sobe opakujeme a nikdo z toho prednostne nevyvozuje omezení osobnosti.
gewo píše: Zkuste to, jak dlouho se bez odpočinku a doplnění energie udržíte na svislé skále.. :D To, že se časem "demagnetizuje" svědčí o tom, že ztrácí schopnost udržet informaci, která do něj na počátku byla vložena "magnetizací", čili dobírá adekvátně méně energie.
Moc vtipné, zrovna ta skála. Pružina, nebo guma se taky unaví, i dríve, než magnet. Zajímavé, že bangi-jumping ze skály se zkoušet muže. Práce je vec konvence. Pokud se lidi dohodnou, kterým smerem se pojede v pruhu na dálnici, tak je nedodržení takové dohody dosti matoucí. Samotné porušení konvence o práci prece neprináší její získání ani možnost získat jakoukoliv energii.

nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

Moc vtipné, zrovna ta skála. Pružina, nebo guma se taky unaví, i dríve, než magnet. Zajímavé, že bangi-jumping ze skály se zkoušet muže. Práce je vec konvence. Pokud se lidi dohodnou, kterým smerem se pojede v pruhu na dálnici, tak je nedodržení takové dohody dosti matoucí. Samotné porušení konvence o práci prece neprináší její získání ani možnost získat jakoukoliv energii.[/quote]

Prepáčte, že sa miešam medzi kapacity, ale porovnávanie magnetov zo spružinami a gumou sme už na fóre riešili a evidentne je to blbosť. Akord podopieraš sa nadrezanými barlami a skôr - neskôr drbneš.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

nanopile píše:...porovnávanie magnetov s pružinami a gumou sme už na fóre riešili a evidentne je to blbosť...
Ja sa k svojim omylom viem priznať. Namiesto uťahovania zo mňa si však radšej mohol čitateľom napísať, čo je tak evidentná blbosť. Buď pomôžeš niekomu vysvetlením, alebo nebudem s tou blbosťou sám.

nanopile
Stálý člen

Příspěvek od nanopile »

Naozaj sa to tu rozoberalo a dlho, takže sranda nesranda naozaj sa magnety zo spružinami a gumami nedajú porovnávať. Jedine ak s tou gumovou spružinou z magnetického materiálu. To je výstižné. Myslím, že Gewo je bližšie. Je to neskutočne zamotaná problematika, magnety, príťažlivosť a nedajbože gyroefekt, Sodoma Gomora. Magnet sa niekedy chová úplne inak ako by sa dalo očakávať. Alebo ako sa to učí v škole. Ale to sa opakujem, už to tu bolo.

firefoxik

Příspěvek od firefoxik »

tak....
si drzi trosku toho zdraveho rozumu. BTW nazory AKORDa jsou mi blizke a byt jsem taky ze Svitav, tak mam jinej nazor nez Jarda ovcak. Mechanika a fyzika a zvlaste logicke mysleni mi neni cizi, narozdil od nekolika prispevovatelu. Permanentni magnety samotne sou slepa ulicka. Tudy ne, pratele...

jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Jsi hodný, to se mi ulevilo. Ještě vyjmenuj všechny slepé uličky, abych tedy nezkoušel vše zbytečně. Opravdu mi to usnadní život. Na argumenty a osobní zkušenosti se ptát nebudu.

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Už by stačilo...

Příspěvek od adam.benda »

Tak a dost miláčci. V těhle oborech negativismus nikdy nikomu nepomůže, běžte si křičet, co jako určitě nemůže fungovat někam na hidepark, kde vám to pár bezďáků a bohužel i pár "vzdělaných" lidí odkýve. Děláte, jako byste mohli VĚDĚT, nakolik je vize mag. motorů reálná. S prominutím, NĚKTEŘÍ PŘISPĚVOVATELÉ, víte pěkný kulový! Naučili jste se ve škole, že nestřídavým polem nepohyblivého magnetu, se 3-fázový motor neroztočí. Ano, to už víme dávno. Ale pro vás tady jakékoliv další uvažování viditelně končí. Jestli nechcete otevřít mozek trochu jiným pohledům a možnostem, běžte si do háje. Vaše chytrosti, ,,že to přece určitě nemůže jít", tu nikdo nepotřebuje. Tyhle kecy totiž už opravdu vůbec nikomu nepomůžou. A opovažte se schovávat za to, že jako chcete ukázat někomu správnou cestu, aby se zbytečně netrápil..

Kde bere elektron atomů energii k neustálému konání svého pohybu kolem jádra?? Nevíte? Pak se neopovažujte zpochybňovat potenciál perm. magnetů v roli mag. motorů a podobných zařízeních. Že VY ještě nevíte, jak převést energii stacionárního magnetického pole na nějaký konzumní druh energie, vás ještě neopravňuje k soudům, jako že to přece nemůže jít. A ten magnet vám tu blbou práci koná. Koná vám jí furt. Leží vám v šuplíku (doufám!!) a stále koná práci! Vůbec přítomnost jeho magnetického pole je konání práce!!! Takže radši vymyslete, jak tuhle energii přetransformovat na jinou a nechte si ty chytrý řeči, jako že určitě víte, že to nemůže jít.

Chtěl bych tímto poděkovat konstruktivním účastníkům vlákna za jejich přízeň a za jejich dobrou vůli, nenechat se otrávit přínosnými negativistickými příspěvky.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Jarda ovčák, jasne jsem psal viz perendev, ne viz Jarda ovčák. Vubec me nenapadlo, že bys to mohl vzít na sebe a pochyboval jsem o tobe určite méne, než dáváš najevo ty mne. Nabízel jsem ti navíc spolupráci.

Adam.benda, elektron podle současné definice a zavedení práce žádnou práci pri svém obehu kolem jádra nekoná. Klidne zaveď svou koncepci a definici práce a dá se o tom normálne bavit. Není však možné, aby se ta definice a zavedení práce účelove menila na prání kohokoliv, a platila jednou tak, jindy jinak. Negativista jsi i ty, protože ti došli argumenty. Co je na tom negativistické, když okomentuji treba 9 zjevne nesprávných výroku z deseti. To je jenom znalost jisté části technické historie a styl práce použitý k vyhodnocení.

Další vety nejsou adresné, jenom popisné.
Nekterí sází od piky a když výhra neprichází, zlobí se a hledají, koho by mohli označit za negativisty a kompenzovat svuj špatný pocit. Dále se zlobí, že i ostatní slepe nesází a porád zkouší vnucovat i jiným hazardní styl práce. Dokonce poroučí i vetru, dešti, prírodním souvislostem, díky kterým tady vubec jsme a píšeme tyhle nesmysly. Stačí podívat, kolik je na každé ulici heren a jackpotu, má to své koreny. Výhry neleží v hernách, ale jinde. Já napsal do fóra dost konstruktivních vecí, nemíním to porád papouškovat.

JiMi
Zasloužilý člen

Re: ruský magnet motor

Příspěvek od JiMi »

Praktik píše:video ako to beží
Zdravím,
neběží, jen půl otáčky (skoro na stupeň přesně) a vypadá to už s posledních obrázků, že se to zastavilo.
Daleko víc by se mi ale líbílo, kdyby jsi místo videa z NETu raději poslal pár foteček, jak to děláš ty.

A věty typu: ne všichni na to máme podmínky, já bydlím v paneláku a tak, to neberu. Každej někde bydlíme. A nikdo nepotřebuje hned celý MASLOSTROJ. Je to tu na různých stranách psáno už mnohokrát, a je to bohužel ?? bohudík ?? brutální fakt. Stačí si jen vzít pár magnetků, jakýchkoliv a zkusit jen tak na stole pohledat ten princip odstínění. Teda ne odstínění, tady se to jakoby k té clonce pořád přitahuje a jakmile ji pružina vytáhne, tak má najednou začít fungovat odtlačování.

Je to sranda s těma magnetama, ale pokud má fungovat takovýto zacyklený monster proces, musí fungovat i jednoduchý princip, který si můžeš nasimulovat na stole před klávesnicí. Udělej video z takového pokusu, přidej k tomu svůj komentář, na co jsi přišel ty a bude to pro ostatní věřící daleko lepší služba, než tady to skladování videí a dokumentů ze světa.
Zkus si prohlídnout fórum jako celek. O co je tu největší zájem ? O osobní zkušenosti, o skutečný udělátka, staví se tu repliky věcí co někdo živý postavil. A už končím s moralizováním. Je to tvůj život, tak si ho užij.
JiMi

Přestavba motoru Š120 na stirling
firefoxik

Příspěvek od firefoxik »

Nejsem negativista, jen ze me mluvi MOJE zkusenosti. Proste dva magnety (nebo treba padesat) se samy hejbat nebudou a nepomuze tomu zadnej mechanizmus ci hridele a retezy a kladky. Dejte tam treba feromagnetickou kapalinu, zelezny piliny, civku, cokoli jinyho, co muze pretransformovat magnetismus, ale SAMOTNY magnety proste nepojedou, vzdy se to utlumi do klidovyho stavu.

bořič iluzí

Příspěvek od bořič iluzí »

Vy se pánové umíte hádat. Taky jsi firefoxíku jako já blbnul dříve se stavebnicí MERKUR a magnety? Řekl jsem si, že už se v těch uzavřených systémech vrtat nebudu, ale něco mne napadlo, když jsem četl tvůj příspěvek - magnety, cívky... Je známo, že motor, který má v rotoru i statoru cívky, má větší spotřebu, než když jedno z toho tvoří permanentní magnety. Nevíte někdo jaký je mezi těmi dvěmi systémy rozdíl ve spotřebě elektřiny? A teď ten můj nápad (ať mě pořád někdo nekritizuje, že jenom kritizuju). Jakou účiinost by měl motor, který má rotor z permanentních magnetů, ve statoru cívky a kolem nich další rotor z permanentních magnetů? Víte o co mi jde? Cívka totiž vytváří magnetické pole na obě strany, ale my je využíváme v běžných motorech jen z jedné strany. Mělo by to dvojnásobnou účinnost nebo by cívky zákonitě brali z nějakého neznámého důvodu dvojnásobek proudu? Ten vnější i vnitřní rotor by samozřejmě byly spojeny.

firefoxik

Příspěvek od firefoxik »

adam.benda: A ten magnet vám tu blbou práci koná. Koná vám jí furt. Leží vám v šuplíku (doufám!!) a stále koná práci! Vůbec přítomnost jeho magnetického pole je konání práce!!!

Tak ted mi opravdu vysvetli, jaky druh prace kona magnet, ktery lezi v supliku. Nechci nejake vykricovani, ale poklidnou odpoved, jakou mechanickou praci kona lezici magnet, pokud mozno nejakej argument ci vzorecek by neuskodil. Myslim, ze to bude zajimat vice clenu fora.

Preci kdyz k nemu davas trebas civku, tak praci kona tvoje ruka s civkou, nikoli magnet!!

Kde bere elektron atomů energii k neustálému konání svého pohybu kolem jádra?? Nevíte?!

Vime! Nikde, on totiz zadno nepotrebuje! A pokud nejakou prijme, pak prejde na tzv. vyssi energetickou hladinu a energii muze zpetne pri prechodu na nizsi hladinu vyzarit. Je to jako akumulator, velice priblizne, ale vyda-li energii a prejde na nizsi energ. hladinu, sam se na vyssi nevrati. Tak jak to chcete donutit udelat magnet?[/i]

firefoxik

Příspěvek od firefoxik »

Tady sem nasel zajimave diskuzni forum, doporucuji precist, vysvetluje dost dobre nekolik veci.

http://www.aldebaran.cz/forum/viewtopic ... bd77a44145

bf
Nový člen

Re: Už by stačilo...

Příspěvek od bf »

adam.benda píše:Tak a dost miláčci. V těhle oborech negativismus nikdy nikomu nepomůže, běžte si křičet, co jako určitě nemůže fungovat někam na hidepark, kde vám to pár bezďáků a bohužel i pár "vzdělaných" lidí odkýve. Děláte, jako byste mohli VĚDĚT, nakolik je vize mag. motorů reálná. S prominutím, NĚKTEŘÍ PŘISPĚVOVATELÉ, víte pěkný kulový! Naučili jste se ve škole, že nestřídavým polem nepohyblivého magnetu, se 3-fázový motor neroztočí. Ano, to už víme dávno. Ale pro vás tady jakékoliv další uvažování viditelně končí. Jestli nechcete otevřít mozek trochu jiným pohledům a možnostem, běžte si do háje. Vaše chytrosti, ,,že to přece určitě nemůže jít", tu nikdo nepotřebuje. Tyhle kecy totiž už opravdu vůbec nikomu nepomůžou. A opovažte se schovávat za to, že jako chcete ukázat někomu správnou cestu, aby se zbytečně netrápil..

Kde bere elektron atomů energii k neustálému konání svého pohybu kolem jádra?? Nevíte? Pak se neopovažujte zpochybňovat potenciál perm. magnetů v roli mag. motorů a podobných zařízeních. Že VY ještě nevíte, jak převést energii stacionárního magnetického pole na nějaký konzumní druh energie, vás ještě neopravňuje k soudům, jako že to přece nemůže jít. A ten magnet vám tu blbou práci koná. Koná vám jí furt. Leží vám v šuplíku (doufám!!) a stále koná práci! Vůbec přítomnost jeho magnetického pole je konání práce!!! Takže radši vymyslete, jak tuhle energii přetransformovat na jinou a nechte si ty chytrý řeči, jako že určitě víte, že to nemůže jít.

Chtěl bych tímto poděkovat konstruktivním účastníkům vlákna za jejich přízeň a za jejich dobrou vůli, nenechat se otrávit přínosnými negativistickými příspěvky.

No hurá, už sa toto fórum, začalo podobať bežným diskusiám v bulvári.
Inak nedarí sa mi po uzavretí magnetov do kruhu, žiadny pohyb, ale skúšam.
Inšpirácia boli tie magnety v inštalačnej lište, ktoré sa pohli po priložení magnetu - myslím cca pred 2 mesiacmi vo fóre.
Aj keď do fóra neprispievam, čítam ho každý večer a kým niečo zmysluplné neprinesiem - only read.

Nechcem polemizovať o originalite návrhov (myšlienky), ale myslím si, že najprv by bolo dobré zložiť čokoľvek funkčné - aj repliku (COP>1) a potom ... inak nevylučujem aj nový originálny nápad ...

veľa zdaru všetkým !!!

Zamčeno

Zpět na „Černá díra“