Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Relax u kávičky

Společenské dění u nás i ve světě.
Zamčeno
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

mobil

Příspěvek od martin11 »

...dik za všeobecné info....mam ...asi jako všichni O2 internet ....slibujou 112 přenos rychlost...a je zde take jen 40...nerozumim tomu ale nic nejde otevřít....až bude něco nového prosím informuj zde....s radostí jim vypovim smlouvu...co jsem podepsal na 2 roky...Dik za všechny Martin11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mobil

Příspěvek od Ilem »

martin11 píše:...dik za všeobecné info....mam ...asi jako všichni O2 internet ....slibujou 112 přenos rychlost...a je zde take jen 40...nerozumim tomu ale nic nejde otevřít....až bude něco nového prosím informuj zde....s radostí jim vypovim smlouvu...co jsem podepsal na 2 roky...Dik za všechny Martin11 :lol:
Způsobuje to fenomén zvaný aregace. U O2 je to 1:50. Prakticky to znamená, že svoji rychlost internetového připojení sdílíš s dalšími 49ti lidmi. Stačí, aby si 5 z nich telefonovalo přes Skype, ostatní mají prostě smůlu. Přibližně takhle to funguje.


"Dum spiro spero"
Ciceron
chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

K notebooku HP 7400 mám už 3 roky PCMCIA kartu od T-mobilu, absolútna spokojnosť s pripojením, dostupnosťou, rýchlosťou, priebežný upgrade sw, a to mám len ten základ - 1GB / mes. za 713 Sk. Nemenil by som.


Uživatelský avatar
Edgar
Zasloužilý člen
Příspěvky: 201
Registrován: stř 29 lis 2006 18:10
Bydliště: Brno
Dal: 2 poděkování
Dostal: 24 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zase jen past

Příspěvek od Edgar »

Past na lidi a jejich prachy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Ještě u elektrotechnickýho vesla, ňákou dobu moh by sedět Tesla.
Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Podvod

Příspěvek od sano »

Domnievam sa, že silné slová je treba používať opatrne. Takisto sa domnievam, že po vyriešení energetickej krízy, resp. po uvoľnení voľnej energie si silní nájdu ďalšie páky, ktoré im pomôžu udržať sa pri moci. Domnievam sa, že že už teraz pracujú na privlastnení si celosvetovej výroby potravín.
Keď si rozanalyzujeme, že ako postupujú ľudia, ktorí evidentne idú proti zámerom ľudstva / monopól na obchodovanie so zbraňami, monopól na predaj ropy za doláre, monopól na výskum a výrobu liekov, monopól na politickú moc ( neviem už ktorý politik presadzoval ako najlepšie riešenie systém dvoch politických strán ) monopól na názor/, tak všetky tieto postupy majú spoločného menovateľa. Je ním monopolizácia čohokoľvek. Jej organizačným prejavom je globalizácia.
Samozrejmým riešením je opak monopolizácie - rozdrobenosť. K tomu napomáha logický vývoj technických systémov. Každá domácnosť, každé pracovisko smeruje k tomu aby obsahovalo v sebe časom čo najviac funkcií, ktoré doteraz spĺňali systémy, ktoré danú domácnosť , pracovisko podporovali. Spracovanie údajov, zasielanie údajov ( pošta), komunikácia( pošta - verzus meily), ale aj spracovanie potravín( pekárne verzus domáce pekárničky), výroba liekov ( silné farmaceutické firmy verzus zapper, koloidné striebro...) sa dnes môžu odohrávať doma, resp na pracovisku. Prečo nie aj výroba energie?
Ak ku tomu skutočne dôjde, tak sa časom určite oslabí pozícia silných nadnárodných spoločností. Bohatstvo, ktoré ide bez úžitku do monopolných vrecák, ostane doma v krajine. A ostane viac peňazí na lepšie potraviny, ktoré liečia, nie zahlieňujú a zanášajú organizmus. Ostane viac peňazí na lepšiu kultúru, ktorú nám nejedna krajina závidí. Odstane viac peňazí na školstvo, aby naše deti vedeli vynachádzať lepšie technické systémy ako ich otcovia a mamy, aby lepšie rozumeli kultúre a mali úctivej ší vzťah ku starším, ale aj ku zvieratám... Je veľa toho, čo sa bude dať zlepšiť, keď peniaze ostanú doma. A preto podporujem a držím palce všetkým ktorí bádajú v oblasti voľných energií. Nech ich práca prinesie čo najviac dobra pre nás všetkých. Je to jedno kedy to bude. Či za rok či za desať. A aj na tomto fóre sa kladú základy niečoho silne pozitívneho. Aké to bude neviem presne, ale verím, že toho dobrého bude okolo nás oveľa viac ako doteraz.


petr111

Re: mobil

Příspěvek od petr111 »

martin11 píše:...dik za všeobecné info....mam ...asi jako všichni O2 internet ....slibujou 112 přenos rychlost...a je zde take jen 40...nerozumim tomu ale nic nejde otevřít....až bude něco nového prosím informuj zde....s radostí jim vypovim smlouvu...co jsem podepsal na 2 roky...Dik za všechny Martin11 :lol:
GPRS přenos bude brzy minulostí.
Nová technologie CDMA umožňuje přenos až 3 GB v každém přípojném bodu.
Mělník není problém.
Takhle vypadá jeden z produktů pro rychlý internet - má to navíc virtuální telefon, zastrčíš náušnici - sluchátko, mokrofon a už frčíš, net i hlas zároveň, po celém území ČR.
Kodování CDMA nepracuje s časem, takže se nemusíš s nikým dělit o frekvenci.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Riha
Nový člen
Příspěvky: 22
Registrován: sob 01 pro 2007 20:42
Bydliště: Svitavy

Re: mobil

Příspěvek od Riha »

GPRS přenos bude brzy minulostí.
Nová technologie CDMA umožňuje přenos až 3 GB v každém přípojném bodu.
Mělník není problém.
Takhle vypadá jeden z produktů pro rychlý internet - má to navíc virtuální telefon, zastrčíš náušnici - sluchátko, mokrofon a už frčíš, net i hlas zároveň, po celém území ČR.
Kodování CDMA nepracuje s časem, takže se nemusíš s nikým dělit o frekvenci.[/quote]

Můžeš prosím tě poradit,když pro ně děláš jak a kde je oslovit,aby udělaly takový internet i u nás na vesnici? děkuji Riha


Když se daří,tak se daří.
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Asi

Příspěvek od 1220 »

Před měsícem jsem to chtěl na Praze 5,ale neměli to skladem, jaká je situace u Vás ? Pokrytí vypadá už teď velmi dobře.
K.


petr111

jen na vysvětlenou.....

Příspěvek od petr111 »

Omlouvám se Adminovi, jestli tento můj příspěvek překročí rámec tohoto vlákna (v případě, že ano – tak ať to prosím smaže).
V Relaxu je to snad přípustné.
Informace, které zde napíšu nejsou k mému osobnímu obohacení, ale pro účastníky, mající problém s připojením na internet – z důvodu, že jsou v nějaké odlehlejší lokalitě.
Čínská firma ZTE, která má velké zkušenosti s budováním CDMA sítí v Číně, zahájila v loňském roce též svoji činnost v Evropě, konkrétně Norsko – Nordisk, ČR – MobilKom.
Česká síť pracuje na frekvenci 410 – 430 MHz.
CDMA EV-DO je CodeDivision Multiple Access Evolution Data Optimized, v překladu mnohonásobný přístup s kódovým dělením přizpůsobeno pro data.
Technologie na rozdíl od GSM nepracuje s časem, je to tedy, jako když všichni mluví najednou na stejné frekvenci, a každý přístroj jako dekodér si vybere to „svoje“ ostatní odrušuje jako šum. Tím je možné uspokojit na šířku pásma mnohonásobně vyšší počet uživatelů než jakákoliv jiná známá technologie.
Každý přípojný bod v ČR, tedy virtuální bod na mapě ČR by měl mít obslužnost :
3,1 Mbit/s pro stahování a 1,2 Mbit pro odesílání, v závislosti na kvalitě signálu a použitém zařízení, rychlost by v žádném případě neměla klesnout pod 0,8/0,4 Mbit/s.
Pro našeho českého zákazníka to znamená průlom do mobilní komunikace a začátek cenové války mezi operátory. Z toho může koncový klient jen profitovat, pokud se správně zorientuje.
Jistě jste již zaregistrovali „masírku“ Vodafonu : žádné smlouvy !!!!!!
….a další od O2-pevné linky – telefon, ADÉL modem a kabelovna v jednom balíčku zadarmo, tedy pardon za litr na měsíc.
Z tohoto důvodu jsem zde dal upozornění – nekupovat do června mobilní telefony s technologií GSM a počkat, jak se situace „vyvrbí“. Cenová válka bude – a ceny budou určitě nižší. Počítám, že O2 jako první zareaguje a začne dělat CDMA síť pro svou potřebu, má s tím již nějaké zkušenosti.
Jenže CDMA zařízení nejsou kompatibilní s GSM, takže přístroje – ty krásné malé nablýskané a mnohými hýčkané(pouzdra, kryty, šňůrky) krabičky budou k ničemu.
Kdo má síť na bázi CDMA, může nabídnout zákazníkovi služby v trochu jiném rozměru, z předchozího je zřejmé, že je důležitý platící počet klientů, není jim však potřeba dávat jakákoliv technická omezení. Síť má již navržené parametry, tak ať všichni hovoří, stahují, surfují, videotelefonují až do úplného zblbnutí.
Takže jasná filosofie – měsíční paušál od každého, v přijatelné výši, za to služby bez absolutního omezení.
Pro českého člověka je to dost šok :
Na dotaz – telefonujete ?
100 lidí ze sta řekne : Ale já mám mobil.
Přiznám se, že já taky – od O2.
Ale k tomu mám u-founa, který mi momentálně umožňuje komunikaci s Vámi, ale manželka si ho vezme, pustí příposlech a zavolá babičce a tchyni….děti do něj recitují básničky, povídají si s babičkou, druhou babičkou…….a že „plkají“ hodinu, dvě (denně) ??? Nevadí, když mám tarif „navždy zdarma“.
Připojení na net to zaplatí, no a ten hovor v síti to nijak nezatíží…..to je jen takový „beiprodukt“. Takže zaplatím necelé čtyři stovky, mám připojení, které si můžu převážet v autě a manželka může krafat do úplného zblbnutí…..
A mobil ? No ten se vezme do kapsy, když má člověk pocit, že musí být „k zastižení“.
Tak jsem konečně zjistil, co je takovéto „americké“ telefonování – jak ty hospodyňky v seriálech chodí po bytě s telefonem, u toho vaří, uklízí……a chlap může jít klidně na pivo.
Takže asi tak.


Uživatelský avatar
Aquarius1
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1195
Registrován: ned 16 pro 2007 0:43
Bydliště: Planeta Země
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

U-Foun

Příspěvek od Aquarius1 »

Teda mě spousta lidí říká že jsem jak z jiné planety,že jsem na to ještě nepřišel.Jdu mrkat na toho u-founa to mě bere.Dík petr111 :good:


Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Riha
Nový člen
Příspěvky: 22
Registrován: sob 01 pro 2007 20:42
Bydliště: Svitavy

Re: jen na vysvětlenou.....

Příspěvek od Riha »

petr111 píše:Omlouvám se Adminovi, jestli tento můj příspěvek překročí rámec tohoto vlákna (v případě, že ano – tak ať to prosím smaže).
V Relaxu je to snad přípustné.
Informace, které zde napíšu nejsou k mému osobnímu obohacení, ale pro účastníky, mající problém s připojením na internet – z důvodu, že jsou v nějaké odlehlejší lokalitě.
Čínská firma ZTE, která má velké zkušenosti s budováním CDMA sítí v Číně, zahájila v loňském roce též svoji činnost v Evropě, konkrétně Norsko – Nordisk, ČR – MobilKom.
Česká síť pracuje na frekvenci 410 – 430 MHz.
CDMA EV-DO je CodeDivision Multiple Access Evolution Data Optimized, v překladu mnohonásobný přístup s kódovým dělením přizpůsobeno pro data.
Technologie na rozdíl od GSM nepracuje s časem, je to tedy, jako když všichni mluví najednou na stejné frekvenci, a každý přístroj jako dekodér si vybere to „svoje“ ostatní odrušuje jako šum. Tím je možné uspokojit na šířku pásma mnohonásobně vyšší počet uživatelů než jakákoliv jiná známá technologie.
Každý přípojný bod v ČR, tedy virtuální bod na mapě ČR by měl mít obslužnost :
3,1 Mbit/s pro stahování a 1,2 Mbit pro odesílání, v závislosti na kvalitě signálu a použitém zařízení, rychlost by v žádném případě neměla klesnout pod 0,8/0,4 Mbit/s.
Pro našeho českého zákazníka to znamená průlom do mobilní komunikace a začátek cenové války mezi operátory. Z toho může koncový klient jen profitovat, pokud se správně zorientuje.
Jistě jste již zaregistrovali „masírku“ Vodafonu : žádné smlouvy !!!!!!
….a další od O2-pevné linky – telefon, ADÉL modem a kabelovna v jednom balíčku zadarmo, tedy pardon za litr na měsíc.
Z tohoto důvodu jsem zde dal upozornění – nekupovat do června mobilní telefony s technologií GSM a počkat, jak se situace „vyvrbí“. Cenová válka bude – a ceny budou určitě nižší. Počítám, že O2 jako první zareaguje a začne dělat CDMA síť pro svou potřebu, má s tím již nějaké zkušenosti.
Jenže CDMA zařízení nejsou kompatibilní s GSM, takže přístroje – ty krásné malé nablýskané a mnohými hýčkané(pouzdra, kryty, šňůrky) krabičky budou k ničemu.
Kdo má síť na bázi CDMA, může nabídnout zákazníkovi služby v trochu jiném rozměru, z předchozího je zřejmé, že je důležitý platící počet klientů, není jim však potřeba dávat jakákoliv technická omezení. Síť má již navržené parametry, tak ať všichni hovoří, stahují, surfují, videotelefonují až do úplného zblbnutí.
Takže jasná filosofie – měsíční paušál od každého, v přijatelné výši, za to služby bez absolutního omezení.
Pro českého člověka je to dost šok :
Na dotaz – telefonujete ?
100 lidí ze sta řekne : Ale já mám mobil.
Přiznám se, že já taky – od O2.
Ale k tomu mám u-founa, který mi momentálně umožňuje komunikaci s Vámi, ale manželka si ho vezme, pustí příposlech a zavolá babičce a tchyni….děti do něj recitují básničky, povídají si s babičkou, druhou babičkou…….a že „plkají“ hodinu, dvě (denně) ??? Nevadí, když mám tarif „navždy zdarma“.
Připojení na net to zaplatí, no a ten hovor v síti to nijak nezatíží…..to je jen takový „beiprodukt“. Takže zaplatím necelé čtyři stovky, mám připojení, které si můžu převážet v autě a manželka může krafat do úplného zblbnutí…..
A mobil ? No ten se vezme do kapsy, když má člověk pocit, že musí být „k zastižení“.
Tak jsem konečně zjistil, co je takovéto „americké“ telefonování – jak ty hospodyňky v seriálech chodí po bytě s telefonem, u toho vaří, uklízí……a chlap může jít klidně na pivo.
Takže asi tak.
Taky děkuji za informace,jdu taky shánět.Riha ze Svitavska.


Když se daří,tak se daří.
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ufoun

Příspěvek od Ilem »

Tak jsem mluvil s pár lidmi, kteří používají ufouna a vesměs dost negativní ohlasy. Prý to zdaleka nesplňuje deklarovanou rychlost.
Tak nevím, osobní zkušenost nemám.


"Dum spiro spero"
Ciceron
xzzzx
Zasloužilý člen
Příspěvky: 285
Registrován: stř 14 bře 2007 10:52
Bydliště: Valtice
Dostal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

s ufonem

Příspěvek od xzzzx »



Svět zboř! Já budu stát.
chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Garáž

Příspěvek od chiq »

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Peter
Zasloužilý člen
Příspěvky: 432
Registrován: čtv 09 lis 2006 22:34

Statická elektřina

Příspěvek od Peter »

..
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 16:26, celkem upraveno 1 x.


Zamčeno

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“