Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Soutěž "Šumák roku 2008"
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Soutěž "Šumák roku 2008"
Již delší dobu nosím v hlavě myšlenku uspořádat na fóru soutěž "Šumák roku". Vítěz soutěže obdrží 2008,- Kč. V případě, že bude vítěz ze Slovenska lze odměnu přepočítat na Sk dle aktuálního kurzu.
Cílem soutěže je podpořit lidi, kteří podomácku zkoušejí vyrobit jakékoliv zařízení na efektivní rozklad vody. Podmínkou pro vyplacení výhry bude zveřejnění kompletní dokumentace, tak aby šlo zařízení replikovat. A také následná veřejná prezentace, kde se ověří naměřené výsledky, tedy efektivita vyvíječe. Do soutěže se může přihlásit každý uživatel fóra. V sekci "Lidé sobě" si dotyčný vytvoří své vlákno, kde nás seznámí s parametry svého vyvíječe.
Mám určitou představu jak efektivnost měřit, viz koeficient účinnosti uvedený zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=975#975
Uzávěrka a vyhodnocení soutěže by se uskutečnilo někdy během podzimu. Tak, aby vítězný vyvíječ mohl být předveden na podzimním srazu fandů tohoto fóra. Na termínu se ještě dohodneme.
Máme na fóru téma OPEN SOURCE PROJEKTY. Bylo by fajn, kdyby se našli praktici, kteří by zde prezentovaná zařízení zkusili postavit a přihlásili je do této soutěže.
Rád bych si tady přečet Váš názor, jaká další pravidla by tato soutěž měla mít. A uvítám nápady na další soutěže, např. pro magnetáře a ostatní nadšence, kteří dokáží postavit něco prospěšného vlastníma rukama...
Cílem soutěže je podpořit lidi, kteří podomácku zkoušejí vyrobit jakékoliv zařízení na efektivní rozklad vody. Podmínkou pro vyplacení výhry bude zveřejnění kompletní dokumentace, tak aby šlo zařízení replikovat. A také následná veřejná prezentace, kde se ověří naměřené výsledky, tedy efektivita vyvíječe. Do soutěže se může přihlásit každý uživatel fóra. V sekci "Lidé sobě" si dotyčný vytvoří své vlákno, kde nás seznámí s parametry svého vyvíječe.
Mám určitou představu jak efektivnost měřit, viz koeficient účinnosti uvedený zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=975#975
Uzávěrka a vyhodnocení soutěže by se uskutečnilo někdy během podzimu. Tak, aby vítězný vyvíječ mohl být předveden na podzimním srazu fandů tohoto fóra. Na termínu se ještě dohodneme.
Máme na fóru téma OPEN SOURCE PROJEKTY. Bylo by fajn, kdyby se našli praktici, kteří by zde prezentovaná zařízení zkusili postavit a přihlásili je do této soutěže.
Rád bych si tady přečet Váš názor, jaká další pravidla by tato soutěž měla mít. A uvítám nápady na další soutěže, např. pro magnetáře a ostatní nadšence, kteří dokáží postavit něco prospěšného vlastníma rukama...
rival - živý člověk
- rival
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Přihazování
Zajímavá myšlenka... Jsem pro.jarda ovčák svitavy píše:... Navíc bych připustil přihazování do banku, mohlo by to mít šmrnc. Vítěz bere všechno. Připadá mi to jako dobré zpestření.
rival - živý člověk
I já
jsem si to takto nějak představoval. Ale spíš než o tu motivační stránku věci mě šlo o ten moment hecu, kdy by z toho pokusování mohlo i dačo vypadnout. Takže já fandím a dokonce i tu Jardovu tezi o přihazování bych kliďo podpořil. Ale to by musel Rival nějak umenedžovat, což je zas jen práce pro něj. I tak toho má nejspíš dost....
Škoda jen, že vodík je pro mě tak dva ročníky daleko.
JiMi
Škoda jen, že vodík je pro mě tak dva ročníky daleko.
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
"Šumák roku".
Zajímavá věc ten šumák,pokud se to někomu podaří zprovoznit tak aby to makalo jak ďas,pak to bude asi ta největší odměna pro všechny šumáky.Hodně zdaru Rivale ,dobrej nápad
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
stavkovanie
neviem celkom ako funguje stavkovanie na nejaku udalost ale to by mohla byt tiez cesta ako to dostat do varu :-)
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- hapalainen
- Starší člen
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
hapalainen
Jen tak odhaduji že to předá Rival slavnostně na setkání u Jeffa, zdá se mi že se zajímáš o věc z druhého konce?
- rival
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Mám určitou představu jak efektivnost měřit, viz koeficient účinnosti uvedený zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=975#975 Pokud bude mít někdo další nápad jak měřit efektivitu vyvíječe, nechť jej tady zveřejní.chiq píše:Prima nápad. Ako sa bude merať "efektivita vyvíjača"?
rival - živý člověk
- rival
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Jak správně napsal Lajos. Finanční odměnu bych rád osobně předal vítězi na podzimním srazu.hapalainen píše:A kdo mu to dá?Již delší dobu nosím v hlavě myšlenku uspořádat na fóru soutěž "Šumák roku". Vítěz soutěže obdrží 2008,- Kč.
rival - živý člověk
S tím koeficientem bych to bral spíš orientačně, pro takové hrubé srovnání. Něco jako nominace na oskary. A pokud se bude obulus předávat online naživo na nějakém srazu, ať se výtvory naživo utkají na stejném srazu, přičemž bude do poslední chvíle možnost ODBORNOU porotou ze zástupců lidu (nesoutěžících účastníků) ohodnotit třeba i umělecký dojem.Rival píše:Mám určitou představu jak efektivnost měřit, viz koeficient účinnosti uvedený zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=975#975 Pokud bude mít někdo další nápad jak měřit efektivitu vyvíječe, nechť jej tady zveřejní.chiq píše:Prima nápad. Ako sa bude merať "efektivita vyvíjača"?
Porotci dostanou stejně bodů a musí je všechny rozdělit mezi soutěžící šumáky. Každý může udělovat body podle vlastních kritérií, vítězi budou stejně všichni. Morálně tedy určitě.
Takže jednoduché kritérium jako nominaci, ať tam není moc závislostí a vyjímek, zbytek se obhájí naživo. Třeba se dočkáme i volebního guláše připraveného na vodíkovém vařiči. Pokud nás to všechny nerozháže po okolí. Jen návrh.
JiMi
Přestavba motoru Š120 na stirling
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
jo to bude setkání
...už se těšim....nějak jsem nepostřehl...vypsala se soutěž na magnetické motory ??? souhlas s JiMi-m...přinest nebo poslat zástupce předvest.!!!!..na fotkach nebo videich umíme všechno...a ve finále tajně ohodnotit...při rovnosti hlasů rozdělit...Martin11 p.s již teď zřídit vlákno...s názvem SOUTĚŽ - ŠUMÁK a SOUTĚŽ - Magnetické hejbátko..pss...cokoli so rozpohybuje magnet....a u obou kategorií již teď hodnotit a sčítat body....není kumšt něco týden před finálem vobšlohnout...známe se...
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Šumák a šššumák
Zdravíčko pánové,
Vaše soutěž zní velmi lákavě, ale zajímala by mne jedna podstatná maličkost. Vzoreček koeficientu je sice krásný, ale jak se bude měřit množství vodíku a kyslíku? Protože pokud by se např.balonkem soutěžilo jen o množství plynu, dá se velmi lehce podvádět, jelikož lze uvolňovat i jiné plyny než jen vodík a kyslík. Pokud se bude měřit jen objem plynu za čas tak se hlásím, protože oxidu uhličitého vyrobím při napájení z ploché baterie několik tisíc l za minutu
Vaše soutěž zní velmi lákavě, ale zajímala by mne jedna podstatná maličkost. Vzoreček koeficientu je sice krásný, ale jak se bude měřit množství vodíku a kyslíku? Protože pokud by se např.balonkem soutěžilo jen o množství plynu, dá se velmi lehce podvádět, jelikož lze uvolňovat i jiné plyny než jen vodík a kyslík. Pokud se bude měřit jen objem plynu za čas tak se hlásím, protože oxidu uhličitého vyrobím při napájení z ploché baterie několik tisíc l za minutu