To nevypada zle som sice zaciatocnik ale keby sa to osvedcilo... ake napatie tam ma ist?sano píše:Zdravím všetkých,
tak ma napadlo, že pri elektrolýze, alebo frekvenčnej elektrolýze ide o rozbitie molekuly vody. Hľadal som iné technológie, pri ktorých dochádza ku rozbitiu molekuly vody. A v akvaristike som našiel ozonizátor, ktorým sa robíja molekula vzduchu. Ide o sklenenú trubicu, zvnútra a zvonka potiahnutú hliníkovou fóliou. Obe fólie sú napojené na zdroj vysokého napätia.Keď cez trubicu prechádza kyslík, tak sa rozbíja na atomárny kyslík -ozón.
čo tak to skúsiť s vodnou parou? Možno je to blbosť, ale kto vie.
2 admin. Rival stále sa nemôžem prihlásiť, hádže mi to, že moju meilovú adresu už niekto má. Prosím pomôž mi prihlásiť sa.
sano
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Efektivní elektrolýza
Re: efektívna elektrolýza
Prošel jsem tady stovky příspěvků, ale odpověd jsem nikde nenašel. Možná jsem jenom špatně hledal, v tom případě se omlouvám a prosím o nasměrování. Pokud to tu ještě nikde není, tak se ptám a prosím o radu:
Potřeboval bych udělat efektivní elektrolyzér, ale nikde jsem nenašel jak na to. Nehledám žádnou nesmyslnou konstrukci s účinností větší než 1. Bohatě bych se spokojil s elektrolyzérem, který dokáže udělat 1m3 H2 při spotřebě cca 3.5 kWh. Tedy s účinností cca 0.8 (ono to lépe stejně nepůjde). Podařilo se už někomu z vás dosáhnout tak dobré účinnosti? Pokud ano, jak na to?
Potřeboval bych udělat efektivní elektrolyzér, ale nikde jsem nenašel jak na to. Nehledám žádnou nesmyslnou konstrukci s účinností větší než 1. Bohatě bych se spokojil s elektrolyzérem, který dokáže udělat 1m3 H2 při spotřebě cca 3.5 kWh. Tedy s účinností cca 0.8 (ono to lépe stejně nepůjde). Podařilo se už někomu z vás dosáhnout tak dobré účinnosti? Pokud ano, jak na to?
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Pročti si ještě odkazy na této stránce:QNX píše:Prošel jsem tady stovky příspěvků, ale odpověd jsem nikde nenašel. Možná jsem jenom špatně hledal, v tom případě se omlouvám a prosím o nasměrování. Pokud to tu ještě nikde není, tak se ptám a prosím o radu:
http://www.guns.connect.fi/innoplaza/en ... index.html Můžeš si vybrat, jestli je ti bližší angličtina, nebo ruština. Tam se dozvíš, jak zkonstruovat elektrolyzér s účinností větší, než 1. Jedná se o solidní vědecký výzkum podložený veškerými měřeními.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
Ilem: Psal jsem, že nechci nějaký nefungující nesmysl. Potřebuju opravdu funkční elektrolyzér. 3.5 kWh na 1m3 H2 by byl krásný výsledek, pokud se tohle někomu podařilo v domácích podmínkách, tak je to úspěch. Doufám, že se tady najde aspon jeden člověk, který tohle dokázal a bude ochotný poradit jak na to. Odkaz, který jsi poslal je moc pěkná pohádka, ale já se nechci věnovat čtení sci-fi, potřebuju postavit reálný fungující elektrolyzér.
- Mim
- Zasloužilý člen
- Dostal: 3 poděkování
Tohle by chtěl každý. Vážený, pokud se nebudete sám snažit, raději rychle opusťte tohle fórum. Nemá totiž cenu čekat, až dostanete na zlatém podnose co si nezasloužíte........QNX píše:Ilem: Psal jsem, že nechci nějaký nefungující nesmysl. Potřebuju opravdu funkční elektrolyzér. 3.5 kWh na 1m3 H2 by byl krásný výsledek, pokud se tohle někomu podařilo v domácích podmínkách, tak je to úspěch. Doufám, že se tady najde aspon jeden člověk, který tohle dokázal a bude ochotný poradit jak na to. Odkaz, který jsi poslal je moc pěkná pohádka, ale já se nechci věnovat čtení sci-fi, potřebuju postavit reálný fungující elektrolyzér.
Mim
Však ono to půjde!!!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím s MIMEM
Možná by Ti pomohlo, být zvídavý a přečíst si kdo to Kanarev vůbec je, Tvůj názor se podobá nevzdělaným inkvizitorům, potažmo názorům které jsou prezentovány oficiálně kvůli utajení Pravdy. To máš lepší chodit pravidelně do hospody, tam rozumnějí úplně všemu, ale blbě.........QNX píše:Ilem: Psal jsem, že nechci nějaký nefungující nesmysl. Potřebuju opravdu funkční elektrolyzér. 3.5 kWh na 1m3 H2 by byl krásný výsledek, pokud se tohle někomu podařilo v domácích podmínkách, tak je to úspěch. Doufám, že se tady najde aspon jeden člověk, který tohle dokázal a bude ochotný poradit jak na to. Odkaz, který jsi poslal je moc pěkná pohádka, ale já se nechci věnovat čtení sci-fi, potřebuju postavit reálný fungující elektrolyzér.
Taky si zjisti kdo to byl třeba Moray,bylo jich víc, napsali reálné sci fi už před pár lety.
K.
Pro mně jsi QNX potřebuju, vzpamatuj se člověče,kdo potřebuje Tebe ?
Vážení pánové. Poradit jak dosáhnout reálné účinnosti u elektrolyzéru nedokážete, ale radíte mi, abych věnoval svůj čas marnému snažení o výrobu elektrolyzéru s nereálnou účinností? Možná jsem jenom zabloudil na špatné místo, já měl dojem, že tady se sešlo společenství lidí se zájmem o alternativní energie (což je obor, kterému se věnuji). Vzhledem k tomu, že tyto stránky mají formu veřejného fora, tak jsem předpokládal, že se tu najde i pár lidí ochotných poradit (jak je tomu na všech ostatních forech). Pokud jsem tedy opravdu na špatném místě, kde není nikdo ochotný poradit, případně na místě věnovanému sci-fi, tak se omlouvám ...... v tom případě je to opravdu má chyba a nemám zde co pohledávat.
- rival
- Hlavní admin - živý člověk
- Dal: 14 poděkování
- Dostal: 227 poděkování
- Pohlaví:
- Kontaktovat uživatele:
Vyvíječ
Mohlo by Tě inspirovat toto vlákno http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=657 Pokud jsi ho ještě nečetl. Mnohem moudřejší budeme na podzim. To se bude vyhodnocovat soutěž "Šumák roku".
rival - živý člověk
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já to doplním - průmyslové elektrolyzérypoužívají velmi hustý elektrolyt, zpravidla louh, Napětí 1,7V mezi elektrodama. Dělají 1m3/4kW. Pokud ti jde o tohle? Z klasické elektrolýzy víc nevytřískáš. Ale nám na tomto fóru jde o účinnost větší, než1, ať se ti to zdá jakkoli nereálné.Peter píše: Můžu ti poradit jenom jedno. Pokud hledáš odpověď v klasické elektrolýze, tak nejvyšší účinnost je při malém napětí a vysokém proudu. Skladba elektrolyzéru je v tvém případě asi nejblíž konstrukci dle Boba Boyse. Hledej v části Dílna/Open source projekty.
Myslím, že v některém z minulých životů jsi tvrdil, že země je placatá.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
potřebná věc
http://www.overunity.com/hho.htm
Je tam water 4 gas.
To teď už dělá skoro každý, až si to taky uděláš, spočti si potom vloženou el energii, oproti úspoře paliva, pak se může mluvit o účinnosti.
Na podzim bude takových polomaniaků určitě halda.
A pak jsou ještě maniaci co experimentují, a pak topí a jezdí.
Když budeš počítat m3 vždycky mluvíš o H2, základní premisa o špatném zařízení. Kus energie se spotřebovalo na utvoření molekul.
K.
Je tam water 4 gas.
To teď už dělá skoro každý, až si to taky uděláš, spočti si potom vloženou el energii, oproti úspoře paliva, pak se může mluvit o účinnosti.
Na podzim bude takových polomaniaků určitě halda.
A pak jsou ještě maniaci co experimentují, a pak topí a jezdí.
Když budeš počítat m3 vždycky mluvíš o H2, základní premisa o špatném zařízení. Kus energie se spotřebovalo na utvoření molekul.
K.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Prepáč, nikto ťa nechce presviedčať o "sci-fi", na to sú iní, lepšie platení... Profesor Kanarev je medzinárodne uznávaná vedecká kapacita. Pre začiatok ti doporučujem: http://guns.connect.fi/innoplaza/energy ... index.htmlQNX píše:Vážení pánové. Poradit jak dosáhnout reálné účinnosti u elektrolyzéru nedokážete, ale radíte mi, abych věnoval svůj čas marnému snažení o výrobu elektrolyzéru s nereálnou účinností? Možná jsem jenom zabloudil na špatné místo, já měl dojem, že tady se sešlo společenství lidí se zájmem o alternativní energie (což je obor, kterému se věnuji). Vzhledem k tomu, že tyto stránky mají formu veřejného fora, tak jsem předpokládal, že se tu najde i pár lidí ochotných poradit (jak je tomu na všech ostatních forech). Pokud jsem tedy opravdu na špatném místě, kde není nikdo ochotný poradit, případně na místě věnovanému sci-fi, tak se omlouvám ...... v tom případě je to opravdu má chyba a nemám zde co pohledávat.
Tohle by chtěl každý. Vážený, pokud se nebudete sám snažit, raději rychle opusťte tohle fórum. Nemá totiž cenu čekat, až dostanete na zlatém podnose co si nezasloužíte........
Mim[/quote]
Mim, s takýmto prístupom, keď ktosi dôležitý rozhoduje, kto si akú informáciu zaslúži a kto nie, smeruješ leda tak do prdele....ak tam už nie si..... vzhľadom na Tvoje klamstvá, ktorými si tu namotával ľudí.
prepáč, neviem to vyjadriť diplomatickejšie.
Mim[/quote]
Mim, s takýmto prístupom, keď ktosi dôležitý rozhoduje, kto si akú informáciu zaslúži a kto nie, smeruješ leda tak do prdele....ak tam už nie si..... vzhľadom na Tvoje klamstvá, ktorými si tu namotával ľudí.
prepáč, neviem to vyjadriť diplomatickejšie.
Děkuji těm, co mi poradili kde hledat. Pročtu to, pak se ozvu.
Pro ty co tu tak urputně zastávají účinnost větší než 1: Vaše reakce mi velice připomínají ublížené až agresivní reakce, tak jak jsem je viděl u fanaticky věřících, když jim někdo začal zpochybňovat jejich víru. Zde to bude zřejmě to samé. Nechci vám brát vaši víru, at si každý věří čemu chce. Já zůstanu v říši faktů a ověřitelných experimentů. Pokud někdo dokáže předvést elektrolyzér (nebo cokoliv jiného) co funguje s účinností větší než 1, tak se rád přijedu přesvědčit a když to bude opravdu víc jak 1, tak uznám svoji chybu. Bohužel, zatím to nikdo v reálu předvést nedovedl. Zatím ve všech případech, které jsem měl možnost ověřit šlo pouze o chybu ve výpočtech, nebo nějaký zásadní omyl. Často se třeba mylně za elektrolýzu považuje rozklad vody za použití oblouku na uhlíkových elektrodách. Pro člověka bez základních znalostí krásná elektrolýza s účinností větší než 1, ve skutečnosti je to úplně jinak. Podobně je to u elektrolyzéru s hliníkovou elektrodou, kde se mylně do výsledku započítává H2 uvolněný díky reakci Al , ale to je také pouze chyba z neznalosti. Jindy se zase chybně počítá množství vodíku podle objemu, bez přihlédnutí k jeho teplotě a tlaku ......... atd. atd. Nadšení je krásná věc, ale skutečnost je neúprosná. Některé návody co jsem tu přečetl jsou chybné a nereálné už podle zběžného přečtení. Jde o úmyslné klamání ostatních (že by to byla taková sranda balamutit ostatní?), nebo je pouze neznalost nebo dokonce hloupost autora? Neznalost nelze vydávat za vědu či pokrok.
Pro ty co tu tak urputně zastávají účinnost větší než 1: Vaše reakce mi velice připomínají ublížené až agresivní reakce, tak jak jsem je viděl u fanaticky věřících, když jim někdo začal zpochybňovat jejich víru. Zde to bude zřejmě to samé. Nechci vám brát vaši víru, at si každý věří čemu chce. Já zůstanu v říši faktů a ověřitelných experimentů. Pokud někdo dokáže předvést elektrolyzér (nebo cokoliv jiného) co funguje s účinností větší než 1, tak se rád přijedu přesvědčit a když to bude opravdu víc jak 1, tak uznám svoji chybu. Bohužel, zatím to nikdo v reálu předvést nedovedl. Zatím ve všech případech, které jsem měl možnost ověřit šlo pouze o chybu ve výpočtech, nebo nějaký zásadní omyl. Často se třeba mylně za elektrolýzu považuje rozklad vody za použití oblouku na uhlíkových elektrodách. Pro člověka bez základních znalostí krásná elektrolýza s účinností větší než 1, ve skutečnosti je to úplně jinak. Podobně je to u elektrolyzéru s hliníkovou elektrodou, kde se mylně do výsledku započítává H2 uvolněný díky reakci Al , ale to je také pouze chyba z neznalosti. Jindy se zase chybně počítá množství vodíku podle objemu, bez přihlédnutí k jeho teplotě a tlaku ......... atd. atd. Nadšení je krásná věc, ale skutečnost je neúprosná. Některé návody co jsem tu přečetl jsou chybné a nereálné už podle zběžného přečtení. Jde o úmyslné klamání ostatních (že by to byla taková sranda balamutit ostatní?), nebo je pouze neznalost nebo dokonce hloupost autora? Neznalost nelze vydávat za vědu či pokrok.
Naposledy upravil(a) QNX dne stř 23 dub 2008 16:40, celkem upraveno 1 x.