Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Za dobrých podmínek ušetřím 4l benzínu na 100 km. Vody ale spotřebuju asi 0,2 l. Podle výhřevnosti, kdybych jel na vodík, bych měl spotřebovat asi 6 l vody. Takže ...
I na to je odpověď. Není třeba zacházet mimo fyziku a chemii.
Tak to jsem zvědavej, jak mi to vysvětlíš podle současných platných znalostí.
Necháme to k Jeffovi.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Novák
Zasloužilý člen
Dostal: 2 poděkování

Sobota

Příspěvek od Novák »

V sobotu odpoledne zajedu k Jeffovi,vezmu sebou vývěvu a pokusný vyvíječ a probereme podtlak a ještě jednou si zopakujeme pulzy.Tyhle dvě věci jsou naprosto funkční,ověřené a replikovatelné.Více toho zatím nedostanete,protože to ověřujeme a sami máme spíše spoustu nezodpovězených otázek a nechceme zveřejňovat nic polofunkčního.
Tak toho nechte a chovejte se k sobě slušně.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Sobota

Příspěvek od Ilem »

Novák píše: Tak toho nechte a chovejte se k sobě slušně.
Já myslím, že jsme v pohodě. To je jen polemika. I ta postrkuje vývoj kupředu.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hm

Příspěvek od Iv »

:devil: + :angel: = :esilenced: Vše uzrává jak v přírodě ovoce a pak..

QNX
Nový člen

Příspěvek od QNX »

Tak jsem pročetl doporučené materiály a musím uznat, že tohle si opravdu nezasloužím.

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

QNX

Příspěvek od lajos »

Musím se ti přiznat že nevím co si nezasloužíš, já již také nějaké ty stránky nazpátek nečtu, načež co si někdo jako QNX si nezaslouží?
Prosím tě, každému magorovy vysvětlujeme každé slovíčko, buď tak hodný vysvětli nám co si nezasloužíš, neb se poškrábu do krve!!!

QNX
Nový člen

Příspěvek od QNX »

lajos: nezasloužím si takové týrání. Čtení podobných pavědeckých textů považuju za brutální útok na mojí duševní rovnováhu. Ano, úznávám, že jsem omezenec ...... moje vzdělání a znalosti jsou nepřekonatelným omezením pro vstup mezi vyvolenou elitu. Elitu těch, co věří v účinnost větší než 1. Vzdávám to a bez dalšího obtěžování v tomto tématu se pustím do stavby úplně normálního neefektivního elektrolyzéru. Snad alespon s výsledkem do 4.5 kWh/m3 H2

rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Pískoviště

Příspěvek od rival »

Děti, děti.... Takové velké pískoviště tady máte. Ale Vy si pořád budete vzájemně házet písek do očiček a lopatkama bušit do hlaviček...

Emoce jsou někdy prevít, ale věřím, že to všichni zvládneme :D !

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rada a trpělivost

Příspěvek od Iv »

QNX píše:lajos: nezasloužím si takové týrání. Čtení podobných pavědeckých textů považuju za brutální útok na mojí duševní rovnováhu. Ano, úznávám, že jsem omezenec ...... moje vzdělání a znalosti jsou nepřekonatelným omezením pro vstup mezi vyvolenou elitu. Elitu těch, co věří v účinnost větší než 1. Vzdávám to a bez dalšího obtěžování v tomto tématu se pustím do stavby úplně normálního neefektivního elektrolyzéru. Snad alespon s výsledkem do 4.5 kWh/m3 H2
Hezkýýýý :shock: Sex za 50,-Kč by nebyl?Pořádně hledej a čti a hned se neřevni,stejně umřeš,tak než to bude,tak polykej vědomosti a nenadávej,tím nic nedosáhneš.Trochu pokory a jiného jednání neuškodí.
Iv

lajos
Zasloužilý člen
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

QNX

Příspěvek od lajos »

Tak terazky nevým? ještě trochu strčím do tvé rovnováhy a pak již neumím odhadnout co se ti stane. Možná jsis všiml že nejsme zaopatřovací ůstav ale bav se.
Jo, jsem opomněl, COP větší než jedna asi nikomu zvlášť neublýží, pokud s tím moc nevyskakuje.

Anonymní

re:QNX

Příspěvek od Anonymní »

příznivec R-T systému a takhle netrpělivý

Abakuk
Starší člen

Směs

Příspěvek od Abakuk »

Dobrý den,
chtěl bych se vypozeptat jestli by bylo lepší pouštět do sání směs vodíku a kyslíku nebo jenom samotný vodík (vzhledem k výkonu motoru).
Předem děkuji za odpověd

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

rada

Příspěvek od laik »

Zdravím. a já bych měl zase jednu blbou otázku,nebo dvě...Kdo kdy vymyslel že vyvíječ musí byt z nemagnetickýho materiálu?a co se stane když bude pod vlivem magnetickýho pole?..

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: Směs

Příspěvek od Pego »

Abakuk píše:Dobrý den,
chtěl bych se vypozeptat jestli by bylo lepší pouštět do sání směs vodíku a kyslíku nebo jenom samotný vodík (vzhledem k výkonu motoru).
Předem děkuji za odpověd
Kyslik ti ve velkem mnozstvi rozhazi u benzinaku s lambdou elektroniku. Samotny vodik, ne....

Pri malych mnozstvych - do 1L/min. na tom podle mych pokusu nesejde...

U dieslu, kde neni lambda sonda je to taky jedno.

Vyvyjec bez separatora je jednoduzsi konstrukce a min narocny na udrzbu.

Pego ;)
PS jinak je toho plny web (i kdyz protichodnych informaci), nejlepsi zbastlit frisko neco jednoduchyho a vodpozorovat / vosahat si to. Ja funguju dodnes na levnym prototypu z roku 2007...

Pego
Zasloužilý člen
Dal: 29 poděkování
Dostal: 19 poděkování

Re: rada

Příspěvek od Pego »

laik píše:Zdravím. a já bych měl zase jednu blbou otázku,nebo dvě...Kdo kdy vymyslel že vyvíječ musí byt z nemagnetickýho materiálu?a co se stane když bude pod vlivem magnetickýho pole?..
Bob Boyce uvadi, ze pro dosahnuti nejlepsi efektivity je nutne aby desky (v jeho pripade) byly kompletne nemagneticke. Pri zabehu (pred prvnim spustenim) dokonce desky omota dratem (jako ze civka) a demagnetizuej. Pak uz jejich orientaci nemeni.

U mne pritomnost NdFeB gradu 38 o sile cca 6500gaussu nespusobila u deskoveho vyvyjece zadny pozorovatelny efekt (a v zadmen usporadani). Desky sem mel ovsem z nemagneticke (nebo velice slabo magneticke) nereze ~316L. Vyskousej se zeleznyma deskama a dej vedet esli magnety neco ovplyvnili - co ty na to?
Pego ;)

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“