Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
omikron
Stálý člen

Re: rada

Příspěvek od omikron »

laik píše:Zdravím. a já bych měl zase jednu blbou otázku,nebo dvě...Kdo kdy vymyslel že vyvíječ musí byt z nemagnetickýho materiálu?a co se stane když bude pod vlivem magnetickýho pole?..
on stejně bude pod vlivem magnetu zvaného Země.
Z nemagnetických nerezů se to dělá z toho důvodu, protože neobsahují železo, které by uvolňovalo oxidy železa a z vody by se po půl hodině stala hnědá břečka.

Peter
Zasloužilý člen

Re: rada

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 11:21, celkem upraveno 1 x.

Milann

odkaz

Příspěvek od Milann »

Zdravím, narazil jsem na stránky,které mě dovedli na toto forum. Napadlo mě ,že možná vám tyto stránky unikli, ale nejspíš ne. Přesto je sem vkládám.Díky nové funkci GOOGLE překladače si to člověk může přečíst v češtině i když je to angličtina. Je tam docela dos věcí. Zde je původní odkaz: http://www.water4gas.com/2books.htm a zde přeloženo do češtiny přez Google: http://translate.google.com/translate?h ... 26hs%3Donh Momentálně se chystám dělat pokusy. Nevěděl jsem, že se tím někdo v čechách zabývá. Zatím naschle

Milann

odkaz

Příspěvek od Milann »

Když se tím zabýváte,docela by mě zajímalo co si o těch stránkách myslíte.

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: odkaz

Příspěvek od kutil »

Milann píše:Když se tím zabýváte,docela by mě zajímalo co si o těch stránkách myslíte.
Co si myslíme?
Udělej, vyzkoušej a poznáš sám. Jukni na vlákno trkové řady a sao a hned ti to bude jasný že je to funkční ;)
Jinak písni prosím jak zadáváš v google ten překlad? Já to vše honím přes překladač a je to hustý-grrr
Díky H.v.
PS- kámoš to zkusil v Liazce a má úsporu 5 lt nafty/100 km- no neudělé si to? :lol:

PeTr1
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od PeTr1 »

normalne to napis v google a nakraji kazdyho odkazu mas prelozit. (bla bla USA- [ Přeložit tuto stránku ])tak nejak by to tam melo vypadat je to jen vzor

tbest
Zasloužilý člen
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od tbest »

kutil píše:... Já to vše honím přes překladač a je to hustý-grrr
Díky H.v.
... :lol:
http://translate.google.com/translate_t?hl=en

kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Dík za link

Příspěvek od kutil »

Chlapi staráte se o mně jak o vlastního :lol:
Díky a vydržať
H.

JVK
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Motocykl na vodu

Příspěvek od JVK »

Myslím, že zajímavé. http://www.youtube.com/watch?v=zt3tXFSO4A0 . Kolona - TAK TO BUDE MUSET ČLOVĚK ASI UMĚT ZAŘÍDIT TAK, ABY NATOLIK ENERGETICKY ROZVOLNIL, POLARIZOVAL ATOMY VODY, ABY STAČIL TRHACÍ PODTLAK DIFUZORU KARBURÁTORU, ABY DOŠLO KE ZPLYNOVÁNÍ (BYŤ NEÚPLNÉMU A NEDOKONALÉMU). ALE TAKÉ JE MOŽNÉ "VODU" ZAPÁLIT A TEPLO Z HOŘENÍ SE JEŠTĚ POSTARÁ O ENERGETICKÉ ŽIVENÍ A "ODPAR" HOŘLAVÉ SMĚSI. ALE TO JSEM ODBOČIL.

SKORO TO VYPADÁ, ŽE V KOLONĚ SE NA ELEKTRODÁCH HROMADÍ RŮZNÝ NÁBOJ. ABY SE NEHROMADIL (A DĚJ MOHL ÚSPĚŠNĚ POKRAČOVAT), JE POTŘEBA HO Z ELEKTROD ODVÉST, (NEJLÉPE DRÁTEM) VYZKRATOVAT. TO JESTLI SE NA TOTO ČLOVĚK DÍVÁ TAK, ŽE SE JEDEN NÁBOJ ODVÁDÍ ZE STRUKTURY NEBO NAOPAK PROTIPÓLNĚ DO TÉ SAMÉ STRUKTURY ZAVÁDÍ JE LHOSTEJNO, ZÁLEŽÍ NA TOM, Z KTERÉ STRANY SE NA TO ČLOVĚK ASI DÍVÁ, ČI POPISUJE.

PS: TAKTO UPRAVENÁ VODA ZŘEJMĚ NEBUDE SETRVÁVAT TRVALE V TOMTO STAVU-20 MINUT, 1HOD, 2HOD?

BYLO BY PRIMA, KDYBY SE OZVAL METALURG NEBO CHEMIK, GEOLOG(NEROSTY S RŮZNOU KRYSTALOVOU MŘÍŽKOU?), KTERÝ VÍ, KTERÉ MATERIÁLY TOTO UMÍ.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Motocykl na vodu

Příspěvek od la »

Peter píše:
JVK píše:Myslím, že zajímavé.

SKORO TO VYPADÁ, ŽE V KOLONĚ SE NA ELEKTRODÁCH HROMADÍ RŮZNÝ NÁBOJ. ABY SE NEHROMADIL (A DĚJ MOHL ÚSPĚŠNĚ POKRAČOVAT), JE POTŘEBA HO Z ELEKTROD ODVÉST, (NEJLÉPE DRÁTEM) VYZKRATOVAT. TO JESTLI SE NA TOTO ČLOVĚK DÍVÁ TAK, ŽE SE JEDEN NÁBOJ ODVÁDÍ ZE STRUKTURY NEBO NAOPAK PROTIPÓLNĚ DO TÉ SAMÉ STRUKTURY ZAVÁDÍ JE LHOSTEJNO, ZÁLEŽÍ NA TOM, Z KTERÉ STRANY SE NA TO ČLOVĚK ASI DÍVÁ, ČI POPISUJE.
:good: Máš bod.

kapalné krystaly to umí ,ve vodě clustry při podtlaku to umí ale musí se počítat s paní teplotou a musí být přítomen pohyb .
Někde ,myslím v tom odkazu americkým sem četl že se doporučuje v bubláku koncentrace směsi 40 l vody a 20ml acetonu nebo xylenu.Proč asi? http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 3&start=30
máš druhej bod :good:

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Chtelo by to proverit, zda si i američané nezamenují redidlo zvané aceton s acetonem. Aceton je ve vode rozpustný a používal se jako redidlo kdysi dávno. Už nekolik desítel let se místo acetonu používá smes toluenu (pres 50 procent) s dalšími rozpouštedly, označováno jako C6000, zváno nesprávne aceton.
Soudím tak proto, že predpokládám, že rozpustnost acetonu ve vode není ekvivalentní s relativní nerozpustností xylenu, takže jeden se bude ve vode srážet, druhý ne. Nezdá se mi, že by to pri takovém procesu nehrálo roli.

Co se týče odebrání energie podtlaku, tak ta taky není zadarmo. Pokud chci energii podtlaku významne pričíst k trhání vazby H2O, pak potrebuji podstatne vetší podtlak, než který stačí k nasání smesi, takže z toho moc nekápne, je treba jít na konkrétní čísla, ne čestné prohlášení, že stačí zavést jakýsi dodatečný podtlak a energie i s čísly je na svete.

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Příspěvek od la »

Akord píše:Chtelo by to proverit, zda si i američané nezamenují redidlo zvané aceton s acetonem. Aceton je ve vode rozpustný a používal se jako redidlo kdysi dávno. Už nekolik desítel let se místo acetonu používá smes toluenu (pres 50 procent) s dalšími rozpouštedly, označováno jako C6000, zváno nesprávne aceton.
Soudím tak proto, že predpokládám, že rozpustnost acetonu ve vode není ekvivalentní s relativní nerozpustností xylenu, takže jeden se bude ve vode srážet, druhý ne. Nezdá se mi, že by to pri takovém procesu nehrálo roli.

Co se týče odebrání energie podtlaku, tak ta taky není zadarmo. Pokud chci energii podtlaku významne pričíst k trhání vazby H2O, pak potrebuji podstatne vetší podtlak, než který stačí k nasání smesi, takže z toho moc nekápne, je treba jít na konkrétní čísla, ne čestné prohlášení, že stačí zavést jakýsi dodatečný podtlak a energie i s čísly je na svete.

Řekl bych že aceton a ne C6000 .Myslím si že jde o vytváření clustrů ve vodě a ne sraženin možná ,že by to šlo i s jinou látkou ale cukry vtomto případě asi pro motor vhodné nejsou.Jinak se bude muset přemýšlet jak to vlastně změřit.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Labyrint názorů

Příspěvek od 1220 »

se ujednotí, až to bude změřeno, na což se sice poctivě ale pomalu chystám
Měřit spotřebu a vzdálenost při různých modifikacích buněk , spořičů ,přídavných medií probublávání , podtlaku a teplotách.
jinak mezi řádky:neutralizací něčeho co se tu diskutuje, má to tři složky
může vzniknout pěkný ohńostroj
:(
K.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

:laugh: :laugh: :laugh:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“